Aktuálně: 2 315 inzerátů289 657 diskuzních příspěvků20 907 uživatelů

Jak se vám venčí?

Sardullah
Sardullah 04.07.2026, 15:35:46 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 04.07.2026, 15:18:56

No já svoje psy zakapávám …teda Máťu už ne, ale v minulosti byl taky zakapávanej…pipetou Frontline Tri-act, má i repelentní účinek a teda byli jsme vždycky bez ztráty kytičky, ať už zakouslé nebo lezoucí klíště. Ve své podstatě, když se mi náhodou stalo, že jsem lezoucí klíště našla, tak jsem si pak uvědomila, že jsem zapomněla zakapat resp. přetáhla dobu deklarované účinnosti pipety třeba o 2 týdny.

Ale třeba lapiňáka jsem s tím zakápla na jaře a dost se drbal, takže pro něj to fakt není.

Verun
Verun 04.07.2026, 15:48:16 xxx:xxx.24e1:8b2e

Obojky.kapky.tablety nemaji primárně repelentní  účinek.kliste si musí kousnout a umře. zastrikejte psa jeste nějakým lidským repelentem,nez půjdete na louku,do lesa.

Xerxova
Xerxova 05.07.2026, 06:27:44 xxx:xxx.3c8e:dc2f

tak nejprve Yoda - od vařící neděle až po mokrý a studený včerejšek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 05.07.2026, 08:40:56 xxx.xxx.254.105

Minulý víkend jsme byli v Železných horách. Bylo fakt vedro, takže dítě a muž byli pořád v rybníku. Já v neděli ráno šla s Malinou a kámoškou na špacír. Prošly jsme Hedvičino údolí a Lovětínskou roklí. Moc pěkné to bylo, ale ke konci už bylo vedro. Myslela jsem, že padnu. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ph (neregistrovaný) 05.07.2026, 08:44:53 xxx:xxx.2e22:380
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 04.07.2026, 15:48:16

Obojky a nektere pipety jsou repelentni.

Tablety ne

Verun
Verun 05.07.2026, 10:28:22 xxx.xxx.220.9

Jistota je samopal  a predator spray v autě. Fouknu psině záda a podvozek. Sobě za krk a holé končetiny To by se ten obojek musel občas sundat a natáhnout (aktivovat). pipety taky vysmradnou a koupání… teď my máme simparicu.sice nejsem moc s výběrem spoko.protoze dávám psině trocoxil  a oba prášky mají účinkovat na stejné bázi(vázat se na bílkoviny a mohou spolu soutěžit) tak musím veta na to upozornit, jestli je to tak o.k. 

Sardullah
Sardullah 05.07.2026, 10:35:22 xxx.xxx.189.104

Tak my včera nakonec vyrazili do toho parku…holky, tak to jste neviděli tu komedii…

Máťu mám první část procházky na flexině, aby si trochu poběhal…jsou tam velké travnaté plochy, tak to jde…no tak si to tak štrádujeme…jdeme kolem stromu a já s Ginou jednou stranou a Máťa druhou, tak zastavím a říkám mu “Máťo, musíš okolo a naznačím rukou směr, aby se vrátil a šel za námi”…jenže tady padá kosa na kámen, protože já jako kynologický játro prostě potřebuju inteligentního psa. Gina, ať už je jakákoliv, tak tohle chápe naprosto brilantně, aniž by jí to kdo kdy učil a odmotá se sama. Máťa je úžasňák, venku bych řekla až skorem Hujer, ale jenom na ty jednoduchý věci, žádnej myslitel to není. Takže místo toho, aby oběhl strom zpátky, tak přiběhl ke mně. Podotýkám, že strom byl tak velký, že jsem ho nemohla “obejmout” (ten strom)a jednoduše psa vymotat.

Dobrá…tak mu říkám “čekej” a že to teda obejdu za ním s Ginou…jenže tady  mám taky velké mezery, čekej evidentně nefunguje, když na mě Máťa nevidí (teda doma to umí, ale to je doma), takže ve chvíli, kdy jsme s Ginou začaly obcházet kmen stromu a teda zmizely jsme mu za tímkmenem, tak se vydal za náma… po několika pokusech, kdy jsme kolem stromu chodili ve stylu “chodí pešek okolo, nedívej se na něho” jsem si na férovku řekla,  že mám poslušnýho psa a že nebudu dál trapčit s povelem “čekej”, ale dám natvrdo lehni a zůstaň"…jenže flexi se nějak šprcla o kúru stromu a Máťa couvnul a najednou měl samozřejmě pocit, že nemůže tam ani zpátky a začal trochu panikařit….. už se mě se smíchem ptal i pán se psem jdoucí okolo, jestli nemá zavolat hasiče, aby nás vystříhali…pak jsem prostě vytáhla z kapsy normální vodítko Máťu přepla a samotnou flexinu odmotala….

No a to byste neřekli…ujdeme pár metrů a situace se opakuje kolem jiného stromu…tak řešení už známe, tak na pohodu…jakože vážně? To je za celou dobu poprvý, co se mi zamotal pes a stane se mi to hned 2x za sebou?

No a pak si tak ťapeme parkem…tedy ťapeme, snažím se Ginu nerušit v tempu, tak jdu rychlochůzí a některý úseky klušu…a jak si tak přemejšlim…říkám si…bože, vždyť mám poslušnýho berňáka, proč jsem ho normálně z tý flexiny neodepnula, neodmotala jí a nepřipla ho zpátky? To by se asi nikdo psychicky nezhroutil, že mám psa bez vodítka asi tak 2 sekundy, to že bych nad ním ztratila kontrolu teda nehrozí,  jakože by vzal kramle a začal si bezprizorně pobíhat po parku, kde psi musí být na vodítku. Prostě nějaké zatmění mozku…fakt musím říct, že Gina mi v tomhle vyrobila takový psychický tik a opravdu jsou situace, kdy mi nedojde, že Máťa “poslouchá” a že stačí říct…

Na druhou stranu si říkám, že samozřejmě tohle se nestane, když je liduprázdnej park…tentokrát jsme obecenstva jsme měli dost…tak snad přítomné nedobrovolné diváky alespoň pobavila a zpestřila jim sobotní večer v parku. No a co si budem…hlavně kolemjdoucí pejskaře.😂

Ph (neregistrovaný) 05.07.2026, 10:40:34 xxx.xxx.98.5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 05.07.2026, 10:28:22

nosi mi klistata ze zahrady.

a predator uz taky neni to, co to byvalo, uz je tam vsude deet jen

Verun
Verun 05.07.2026, 11:21:25 xxx.xxx.220.9

Mame posekano okolo rybníků a taky.po ty simparica už ale ne…a to nemám ráda tablety.protoze ty klíšťata si prostě musí cucnout…takže jsou stale přítomna doma a manžel je celý bez sebe,protože  už dvě měl (tam, kde je měl ,by je v prirode asi nechytil 😁) vet zrovna nemel pipetu a já chtěla něco hned.psina měla furt nějaké…

Dobrej je repelent na koně Absorbine(ne na kočky)

Nebo repelent Expedition.

DafiŽeryková
DafiŽeryková 05.07.2026, 11:38:17 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.07.2026, 10:35:22

děkuju za pobavení-to se mě dnes šiklo😀

čeká mě další přesčasová odpo,včera pěšky v noci domů-celou dobu do kopce-závěr-polnačka s cyklostezku změněná-prudký kopce-pak 10 minut přes dědinu rychlou chůzí…

dnes dědinou kousek po dědině-Dafi v kočárku,

pak pár cviků v parčíčku,

pak k zahradám-pocvičit s Žerykem,pocvičit s Dafi,zaházet aportek a domů-od zahrad šla pěšky…

ted se snažím rozcvičit bolavý záda…

no rozmotávání vodítek-osobní postřeh-mám několik delších vodítek-5metrový růžový-uzký-rozmotávám furt..

a šedý ušitý-mnou-velký kroužky,větší karabinky-tak 3 metry-rozmotávám furt☹️

většinu vycházky,kdy mám kočár a psa/psy na delším vodítku-tak rozmotávám vodítka…,boží zábava….

-jinak s Mátou-ono jak je člověk navyklej z jednoho psa,tak u druhýho mu to hned nedojde…

já to tak mám u psů taky…

Trickyvoo
Trickyvoo 05.07.2026, 23:47:25 xxx.xxx.254.105
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.07.2026, 10:35:22

Tak to byla dobrá komedie. Fakt jsem se u toho zasmála. Malina taky se umí odmotat i po poměrně složité cestě zpět, ale už se mi taky stalo, že litala kolem stromu dost podobně jako vy s Maťulkou. Akorát mi teda přišlo, že si že mě dělala perdel. 

Anonymní (neregistrovaný) 06.07.2026, 16:42:14 xxx.xxx.235.135

Teda xerxova, jak já vám závidím tu lokalitu, kde vy bydlíte. Tam u vás je tak krásně, vždycky se nad vašimi fotkami kochám. My musíme do takové krásné přírody jezdit do Novohradských hor(foto ze soboty), nebo na Šumavu, ale tam o prázdninách vůbec nejezdíme, kvůli davům lidí, až na podzim. Ještě se zeptám, narazili jste už někdy na zmiji? Já teda koukám kam šlapu, ale psina lítá všude okolo, tak mám strach, aby ji neuštkla. Zeptám se ještě ostatních, jíte borůvky přímo z lesa, kvůli té liščí tasemnici(doba 5-15 let, to je teda síla). Měli jsme teď a udělali jsme si koláč a blbouny knedlíky, zbytek marmeládu. Už bych to syrové nejedla, jsem takový vystrašenec a pár kuliček mi za to nestojí.  

https://www.youtube.com/watch?v=38veuJVd3hI

Anet10
Anet10 06.07.2026, 16:45:08 xxx.xxx.235.135
Anonymní:

Teda xerxova, jak já vám závidím tu lokalitu, kde vy bydlíte. Tam u vás je tak krásně, vždycky se nad vašimi fotkami kochám. My musíme do takové krásné přírody jezdit do Novohradských hor(foto ze soboty), nebo na Šumavu, ale tam o prázdninách vůbec nejezdíme, kvůli davům lidí, až na podzim. Ještě se zeptám, narazili jste už někdy na zmiji? Já teda koukám kam šlapu, ale psina lítá všude okolo, tak mám strach, aby ji neuštkla. Zeptám se ještě ostatních, jíte borůvky přímo z lesa, kvůli té liščí tasemnici(doba 5-15 let, to je teda síla). Měli jsme teď a udělali jsme si koláč a blbouny knedlíky, zbytek marmeládu. Už bych to syrové nejedla, jsem takový vystrašenec a pár kuliček mi za to nestojí.  

https://www.youtube.com/watch?v=38veuJVd3hI

Zapomněla jsem se přihlásit

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 06.07.2026, 17:32:02 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 06.07.2026, 16:45:08

Já jak se nepohybuju po cvičácích a psích akcích, tak když dneska potkám někde ovčouna, tak je to jak zjevení…a vlkoše…toho už jsem naživo neviděla pár let.

Sardullah
Sardullah 06.07.2026, 18:11:09 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 06.07.2026, 17:36:02

😂😂😂…

"a strkáním prášků do sýra"

…tak to už mi Máťa řekl, že v sýru už ty prášky fakt jíst nebude..😴…vymýšlíme jiné varianty…

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 06.07.2026, 18:26:06 xxx.xxx.128.36

Top pamlsek  pro Dobbyho, pasta pro nežravé kočky a pro rozkrmení koček po nemoci  jmenuje se to churu je to tuňák nebo tuňák s lososem. Jediná nevýhoda je to dost tekuté,  ale s troškou tohoto by sežral i hřebík,  takže  třeba zabere i na Máťu.  Jo a mají i psí ale u Dobbyše vedou kočičí.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.