Aktuálně: 2 315 inzerátů289 657 diskuzních příspěvků20 907 uživatelů

Jak se vám venčí?

Sarah01
Sarah01 01.07.2026, 22:41:20 xxx.xxx.162.253

Konečně jsem dnes nemusela zalívat. Taky větrám průvanem, zatím je v baráku 23, snad to do rána ještě o dost klesne.

Xerxova
Xerxova 02.07.2026, 06:08:20 xxx:xxx.f18:7b13

krásně se ráno venčilo - chladno, vrabčáci se překřikují, poštolky pískají na kostelní věži, kapky vody na každém stéble trávy… psík nadšen, vesel…

sutrik
sutrik 02.07.2026, 07:20:04 xxx:xxx.231b:4e4

V úterý v noci přes nás přešlo několik bouřek se silným větrem, první byla nejsilnější.  Je tu hodně popadaných větví, i ve vesnici řidiči objížděli jeden úsek přes loučku. 

Na fotce je cesta alejí na statek. Za větru se snažím chodit druhou stranou přes silnici , staré topoly a duby na mě nepůsobí důvěryhodně. Tentokrát to schytala ale bříza. Ty tu taky nejsou moc zdravé, několik let sucha je poznamenalo.

Včera se venčilo krásně. Ale odpoledne už byly polňačky suché, až na pár kaluží. Vláha se držela jen v lese a na loukách.

Obrázek
Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 02.07.2026, 09:45:33 xxx.xxx.128.36

U nás ani kapka, ale teplota jde cca 22, no jsme cca 750mnm takže překvapení, že  málo vody, hodně stupňů. Barzojíci v pohodě, počasí prý ujde, kupodivu ani ty vedra jim moc nevadí, ale sníh je prostě sníh. 

efe
efe 02.07.2026, 10:07:26 xxx.xxx.212.193

Nám včera dorazila plovací vesta pro Barču, takže celej den brutál lilo, asi aby jí mohla vyzkoušet i mimo bazén 😀

Obrázek
kometa
kometa správce
02.07.2026, 11:34:42 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 02.07.2026, 09:45:33

ale sníh je prostě sníh.

No jo, oni jsou geneticky zařízení na - 40°C a tři metry sněhu…

kometa
kometa správce
02.07.2026, 11:35:36 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 02.07.2026, 10:07:26

Nám včera dorazila plovací vesta pro Barču,

Proč se tváří jako úplně nejvíc týraný pes? 🙂 Představovala si jiný barevný odstín?

Třeba Zrzavci dovysvětlí.

Zrzavci
Zrzavci 02.07.2026, 11:57:50 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.07.2026, 11:35:36

Proč se tváří jako úplně nejvíc týraný pes?

Tak to je snad jasný, ne? 😀 😀 

Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.07.2026, 12:08:58 xxx.xxx.136.20

Tak já akčně budila přítele-že jdem ven,dokud není teplo😀-budila jsem o půl šesté…😀

nakonec jsem ho vykolíbala ven z postele o půl sedmé a v sedm jsme vyjely,přes Koryčany-snídaně sebou a ke křížku-parkoviště a v 8 jsme vyjely ke skále Kozel,

ke studánce Mísa-kde se snídalo a zpět-Dafi kousek v kočárku,pak na volno-v Míse se pořádně napila,a zpět-že povalí sama!!!!-to si vždy stoupne v kočárku a nechce sedět😀

cestou zpět jsme fotily šutry,tak jsme lozily po svahu-miluju šutry,jak jsem z Moravského krasu-tak miluju šutry,skály,kapradí,mech-takže jsme dělaly fotky a videa-jak Žeryk válí sudy v listí-to dělá když je spokojenej😀

a jak cestou k parkovišti Dafi ukázala pařez a valila vepředu před kočárkem-já byla strašně spokojená😀

vyšla hezká vycházka,chladno,oba psi spokojení,

kosa byla teda slušná-já na sobě dl.kalhoty,tílko a triko s krátkým rukávem,triko s dlouhým,flanelku a vestu-byl studený vichr a asi?16 stupnů…

po cestě jsme se pak prošli podél ohrady s koníky,abych se vzpamatovala z auta-po práci mě v něm bolely nohy,záda..

a o půl jedenácté doma,Dafi pak zdlábla meloun,

Žeryk pamlsky,a na sváču měly nedietní ždibec tatranky😀😀😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
efe
efe 02.07.2026, 12:55:32 xxx.xxx.212.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.07.2026, 11:57:50

A to ešče netuší, že s tim bude muset do bazénu, ze kterýho taky neni nadšená 😀

Zrzavci
Zrzavci 02.07.2026, 13:06:17 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 02.07.2026, 12:55:32

Hm a uvědomujete si, že tohle je šikana a bossing?

efe
efe 02.07.2026, 13:16:20 xxx.xxx.212.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.07.2026, 13:06:17

To je pouze nepatrná pomsta za bossing z jejich strany!!!

Zrzavci
Zrzavci 02.07.2026, 13:17:42 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 02.07.2026, 13:16:20

Jooo, jasně, chudera jste, největší!!! 😀 

ale jestli mluvíte třeba o bossingu kolem žrádla………tak souhlasim, Tali bych někdy nejradši navlíkla rovnou svěrací, tu kazajku, ne plovací 😀

DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.07.2026, 22:04:07 xxx.xxx.136.20

Tak si myslím,že si ze mě Dafi dělá trošku prču..teda já si to myslím hoodně let,ale když je teda marod,tak jí už nemůžu říct-prosím tě,neblbni a pod,se musíš aspon 2 krát denně projít,seš tlustá,a nemůžeš pak kakat,,,😀

no a dnes po výletě,kde fakt teda běhala,užívala si to-byla teda fakt kosa…kdy přítel říkal,že kočárek jsme skoro nepotřebovaly…

tak si přes den spala,chovala se a tak..

a já večer,že uklidím pořádně andulkám,zametu,vytřu,

no a než mi ushcne zem,pudu ven ze psama-na zahradu,za zahradu..

přes zahradu šla Dafi za tatrankou,a pak vyšla ven+Max a Žeryk a po 2 metrech zjistila-že-kočárek není

a zas ta stejná trasa dokola+teplo…a otočila hlavu na stranu-že teda fakt nikam!!!ale nikam nejde…

tak do náruče a vysvětkuju-že to nevadí,že ju ponesu,a že je to moje princeznička,bez kočárku,a nééé,nemusí chodit,dyt chodila hoodně na výletě,byla panenka šikovná…

no jdu,rozplývám se nad ní-Dafi se spokojeně kouká,pejsci venčí,kousek se projdu-něco jako-obejítí baráku obrazně,a  jak dojdu zpět k rohu zahrad-na dohled zahrady-tak Dafi-šup-a hce ven s náruče…

tak ji pouštím-a Dafi úprkem,bez venčení k zahradě,a pak přes zahradu )prkem dom😀😀😀-je to liška podšitá…🙂

a dnešní dárek….hned si na něm zdřímla-dárek je to teda pro mě-ale ona miluje plyšový věci-a tak u Ijáčka nemohla odolat…

Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 04.07.2026, 10:46:34 xxx.xxx.136.20

Včera ráno v lese před odpolední-po rovince,bez kočárku-jasně batoh ssebou,krásně to zmákla+ukazovala pařezy😀,byl s námi po dlouhé době i Max-na výletíčku-jinak za humna s ním chodím furt,ale autem nám ho skorotchýně nechce dávat v těch teplech…,

no a dnes se 3 zase v lese-akorát z kopečka,rovinka a zpět-a to se Dafi teda kus vezla a já hučela,že před odpolední nebudu chodit z kopce-do kopce-jen rovinku a kousek..🙂chladno-strašný sucho-bez deště-nepršelo zde ani nepamatuji…☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 04.07.2026, 11:59:01 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 04.07.2026, 10:46:34

na těch pařezech to nemá chybu🙂🙂a s tím kočárkem jsi to dobře vyřešila👍

Xerxova
Xerxova 04.07.2026, 12:04:39 xxx:xxx.bde5:a679

v sedm jsme zastavili na parkovišti pod Bukovcem - nikde nikdo, chladné (spíš studené - 9 stupňů a vítr) ráno, prošli jsme meandry Jizerky, nakoukli na rašeliniště Malé jizerské louky, vystoupali na Pytlácké kameny. Tam jsme u vrcholového skaliska střídali - já obkládala chleby pečeným vepřovým, psík mi asistoval a Pepa vylezl na vrchol… a pak jsme se prohodili. Pepa svačil, psík mu asistoval a já se kochala ve výšce. No a druhou stranou jsme seběhli do Jizerky - tam už davy turistů a cyklistů a psů…  Až na poslední úsek jsme potkali minimum lidí. Moc hezky bylo na horách. Za tři a kousek hodiny jsme potkali i lišku, srnku, kunu a spoustu skotských střapatých kraviček… Houby nerostou. Vůbec. 

DafiŽeryková
DafiŽeryková 04.07.2026, 12:33:10 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 04.07.2026, 11:59:01

Jo s kočárku jsme nadšený,třeba dnes v něm kus jela-když chce vystoupit-chce capat,nebo venčit-tak si stoupne-a my ji vyndáme,jasně v úzkých místech by to nešlo,štěrk a kamínky jsou na nic,ale je to jinak fakt fajn🙂.

Sardullah
Sardullah 04.07.2026, 12:45:37 xxx.xxx.189.104

Tak si tak sedím v práci a přemýšlím, kam večer půjdeme na špacír (je teda fajn, že se konečně dá přemýšlet o tom, kam půjdem, jak byly ty vedra, tak nebylo o čem přemýšlet, dřepěli jsme doma)

A teda říkám si, že asi popojedu kousek za město a vezmem to k přehradě. Není to tak daleko, aby Gina byla zpruzená, příjemná cesta, docela rovná, tak i vidím dál před sebe a Máťa může být na volno…a pak si uvědomím, že jsem dceři půjčila repelent na psa, protože budou s Árčím procházkovat po lese a on má tabletku proti klíšťákům…bez repelentního účinku…no a kolem tý cesty na přehradu je taková příhodná vegetace pro klíšťata, že se mi do toho úplně nechce. Obzvlášť, teď, když se nám zase probudila ta autoimunita a snažíme se to léky zase zkrotit, to fakt nechci, aby to klíště chytnul…no tak půjdeme holt někam, kde je posekáno…😴

tetrivek
tetrivek 04.07.2026, 15:18:56 xxx.xxx.119.177

Já teda mám pořád ten problém s čuvačkou, že ať proběhne kdekoliv, tak po ní lezou klíšťata. Má obojek foresto. Včera byla jen na zahradě a v pastvině. A klíšťat zase dost. Ohař má taky obojek. Jezevčice má tabletu, ale na bílé jsou ty klíšťata vidět hodně. Nejlepší je jezevčice jak je hladká a malá, tu prohlídnu hned. Ohař je černobílý. Ale nejhorší je ta bílá nejvíc chlupatá. Tak po procházce sedíme, češeme a probíráme srst. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.