Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 28.08.2026, 20:34:17
Kamaradka mela bilou malou kniracku, mela s ni i zkousky a az na to ze byla trochu ustekana, tak jinak super pes. Ale vlastne jinou bilou taky neznam ted diky dafizerykova i druhou…
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.08.2026, 20:33:43
Díky🙂 Snažím se aby spolu vycházeli, tak jako všichni psi u nás před nimi. Alan si s nimi umí hrát, ale i si normálně po psovsky zjednat respekt, takže ho nechávám je vést. Nejlepší je, když jdeme od nás k synovi. Chodíme zadem po travině a jde Alan a za ním se batolí dva prckové. Alan jde čůrat a prckové také. Říkáme mu mámatáta. Klidně se s nimi rozdělí o piškoty, jen tedy do misky na maso mu nesmí, ale zase na ně zavrčí, někdy se ožene, ale nic jim neudělá a prckové už vědí, že to je jeho a nesmí k němu. Zatím co oni dva si lezou do misek vzájemně, tak k Alanovi vědí, že nesmí. Včera je oba hlídali děti a tak je krmili, že večer oba blili až s nimi syn jel k veterináři, ale opravdu se jen přežrali. Goro hamták více. Grejsi blila jen 2x, ale Goro asi 6x. Takže dneska mají dietu, ale oba už od rána vymetají.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 01.09.2026, 10:22:32
Říkáme mu mámatáta
To je tak hezký! Tiše tady závidím, že jsem tohle nemohla zrealizovat, páč po přestěhování do Domečku a při dojíždění to na štěně není. Ale vím, že by ti dva vychovali dokonalýho psa. Nebo …dva…kdyby byl čas. tohle je nejlepší možnost, mít ke štěněti dospělého psa.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 01.09.2026, 11:05:34
Také jsme při štěňatech dojížděli do práce. I syn jezdí do práce, děti do školy a ani my nejsme pořád doma. S dospělými psy štěně vždycky vyrostlo. Tak třeba by se to dalo i u vás🙂. Dospělí psi mně vždy ušetřili spoustu času s výchovou.To jsem viděla hlavně teď s Alanem, co s ním najednou bylo práce, když tibeťák odešel.
S Malinou jsme byli onehdá na Sněžce. Jinak byla na hlídání a odnaučovala jsem jí tahání. Teď hodně couráme ve městě místo v lese a celkem už reaguje líp, když vidí kočku. Tudle se i pouze omezila jen na loupnutí okem. Což je teda úspěch.
Jessy chodí i s Mxíkem-v pondělí kousek mezi polama před mou odpolední,včera byl trochu domácí klid-protože druhý očkování,takže předtím Žeryk+večer,a Jessy zahrada+dvůr a v noci pár meetrů před vratama-spíš jen aby si zvykla něco jako vodítko-vyjítí z domu a tak
a dnes ke křížku se 3 a focení-rosa teda,ale už asi hodinu spinká,akorát za barákem jezdí rychle auta,tak radši v náruči,
jinak mezi polama na volno a líce rychle,takže proběhaná,pár metrů na vodítku,učím ke mě,předsedat,zkouším pikovteřinu čekej…
popravdě,vím že bych měla chodit i zvlášt s ní a se Žerykem,ale to zařadím jen občas…
s Dafi jsem jezdila jednou týdně do města…,a jinak chodila ze všema a pak třeba na dest minut sama,nebo šly 3 psy a pak ona…
ono když chce chodit s námi i Max rodičů,tak je to náročnější…
jinak chovatelé chodily večr s celou smečkou+jejich babičkou osmiletou mezi polama za barákem tak půlhodky,takže to je zvyklá,je děsně rychlá🙂