Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 11.09.2025, 20:54:57
Sestřelených jich bylo jen pár, tohle jsou drony, kterým došla baterka. Ale tipuju, že většina těch fotek bude fake, s AI vám jich nasekám za minutu 20 a přidám ještě video.
No nevím, my sháněli po svatbě bydlení a řekla bych, že tehdy to bylo horší, než dnes. Dnes je to drahé, to ano, ale před rokem 1989 prostě byty nebyly. My jsme byli v pořadníku po svatbě, to byl rok 1987 a bylo to beznadějný. Mohli jsme si postavit domek, pozemek by byl zdarma od rodičů, byly výhodné novomanželské a bezúročné půjčky, stavěla tak spousta mých spolužáků. Ale my jsme tam tehdy bydlet nechtěli. Nezbývalo, než odejít do pohraničí, kde byty byly, protože sem nikdo nechtěl. Vím, že dnes by byl domek dávno zaplacený a byla bych úplně bez starostí. Ale nelituju toho ani trochu.
Co se týká školství a zdravotnictví, to přece máme pořád zdarma (kromě nadstandardů). Moji synové oba studovali VŠ a platili jenom za koleje, za studium nic. Platí se studium na soukromých školách, ale na veřejných je stále zdarma.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 12.09.2025, 10:00:50
No tak já mám jasno, odkud to přiletělo je přiznáno na všech stranách, a jestli to byl omyl a nebo průzkum se mám dojem nedozvíme nikdy. Ale nějak se mi nechce věřit, že 6 hodin by si nikdo nevšiml, že to posílají omylem někam jinam. A jestli je to tak, tak je ruská armáda v horším stavu než jsme doufali, což by zas špatná zpráva nebyla.
N (neregistrovaný)12.09.2025, 15:00:46xxx.xxx.189.103
Sarah01:
No nevím, my sháněli po svatbě bydlení a řekla bych, že tehdy to bylo horší, než dnes. Dnes je to drahé, to ano, ale před rokem 1989 prostě byty nebyly. My jsme byli v pořadníku po svatbě, to byl rok 1987 a bylo to beznadějný. Mohli jsme si postavit domek, pozemek by byl zdarma od rodičů, byly výhodné novomanželské a bezúročné půjčky, stavěla tak spousta mých spolužáků. Ale my jsme tam tehdy bydlet nechtěli. Nezbývalo, než odejít do pohraničí, kde byty byly, protože sem nikdo nechtěl. Vím, že dnes by byl domek dávno zaplacený a byla bych úplně bez starostí. Ale nelituju toho ani trochu.
Co se týká školství a zdravotnictví, to přece máme pořád zdarma (kromě nadstandardů). Moji synové oba studovali VŠ a platili jenom za koleje, za studium nic. Platí se studium na soukromých školách, ale na veřejných je stále zdarma.
Tak to nevím proč letos mamče k narozeninám vezu 80 000Kč na dva zuby.😀😀😀 Bože lidičky, vy jste tak ukecaný.😐 Která škola je zdarma? Když jsem já nastupoval v Hradci do první třídy, tak jsme dostali v podstatě vše od školy. Akorát aktovku koupili naši.. Kroužky? Plavání zdarma, střelba zdarma a Judo tuším 20 Kč za měsíc.😀 Kolik stojí dnes lyžák ani nevím. Když jsem dělal náhradního tatínka klukům slečny po které mám nakonec kobylu, tak jsem byl lehčí o patnáct litrů hned na začátku září.😀 Co to je za nesmysly to vaše “zdarma”? 😀 A že já byl dítě z bohatší rodiny s otcem v lepší pozici? Strýc byl obyčejný lakýrník v továrně na obráběcí stroje a teprve když otec dostal hodnost podplukovník,tak se jejich platy vyrovnaly. Bydlení byl problém vždy, ale ne takový jako dnes.. Nebo vy máte na hypošku 100 000 měsíčně?
Odpověď na příspěvek uživatele N z 12.09.2025, 15:00:46
Proč to rozebírat a řešit ? Psalo se, co stojí potřeby do školy jen pro prvňáky 😀. Říkali to v Rádiu i v ČT a tam nekecaj. Zadara to fakt není, kroužky v tom nebyly započítaný. Holt, někoho ten výdaj bolí, jiný trousí tisíce ani si nevšimne. Až starci už nebudou, mladí budou myslet, že takhle vypadá zadara. 😄
N (neregistrovaný)12.09.2025, 16:52:57xxx.xxx.189.103
rapotačka:
Proč to rozebírat a řešit ? Psalo se, co stojí potřeby do školy jen pro prvňáky 😀. Říkali to v Rádiu i v ČT a tam nekecaj. Zadara to fakt není, kroužky v tom nebyly započítaný. Holt, někoho ten výdaj bolí, jiný trousí tisíce ani si nevšimne. Až starci už nebudou, mladí budou myslet, že takhle vypadá zadara. 😄
Už jsem se bál,že jsem žil v jiné zemi a jen já zažil jiné podmínky.🙂 A nájem 3+1 v HK Formánkova ulice byl necelé čtyři stovky.😀 Mamča chodila tou dobou do Trioly jako “šička” a měla v 88 roce 2400 výplatu. Ty jo, vždyť ona by sama mohla živit nás z bratrem i s bydlením. To bych dneska chtěl vidět matku samoživitelku.😀 Na Mělníku teď čerstvě 1+kk bez služeb a energií 9900 měsíčně. A samozřejmě tam tři bydlet nemůžou.🙂 Čili když by teoreticky pracoval mamča v tom jejím slavném Tescu dnes, tak nám zbyde po zaplacení jen nájmu 3+1 tak akorát na “pastvu”. 😀
Tak to nevím proč letos mamče k narozeninám vezu 80 000Kč na dva zuby.😀😀😀 Bože lidičky, vy jste tak ukecaný.😐 Která škola je zdarma? Když jsem já nastupoval v Hradci do první třídy, tak jsme dostali v podstatě vše od školy. Akorát aktovku koupili naši.. Kroužky? Plavání zdarma, střelba zdarma a Judo tuším 20 Kč za měsíc.😀 Kolik stojí dnes lyžák ani nevím. Když jsem dělal náhradního tatínka klukům slečny po které mám nakonec kobylu, tak jsem byl lehčí o patnáct litrů hned na začátku září.😀 Co to je za nesmysly to vaše “zdarma”? 😀 A že já byl dítě z bohatší rodiny s otcem v lepší pozici? Strýc byl obyčejný lakýrník v továrně na obráběcí stroje a teprve když otec dostal hodnost podplukovník,tak se jejich platy vyrovnaly. Bydlení byl problém vždy, ale ne takový jako dnes.. Nebo vy máte na hypošku 100 000 měsíčně?
Jen technická - důchodci maji vyndávací zuby zdarma. Pokud chce něco lepšího, tak si musí připlatit.
Ale kdež, my to zvládnem, musíme postupně. Nejdřív nožičku, ručka zatím počká, hezky pomalinku, časem. Objednáme a za ? se dostane i na ni . 😊
Průzkum ale ukázal, že si lidé uvědomují, že péče není zadarmo, a jsou i ochotni si za ni podle svých možností něco platit. NE, nechtějí platit. A ano, uvědomují si a vidí … !
N (neregistrovaný)12.09.2025, 17:46:15xxx.xxx.189.103
Ariska:
Jen technická - důchodci maji vyndávací zuby zdarma. Pokud chce něco lepšího, tak si musí připlatit.
Jo jako že by vám kvůli dvoum zubům vyškubal všechny ostatní zdravé? 😀 To ani neudělá a zdarma je jen základní zubní náhrada. Ta ale nemusí být vhodná a v tom případě doplácíte rozdíl mezi úhradou pojišťovny a celkovou cenou náhrady. A když si vezmete, že dnes běžně platíte za ošetření kazu klidně 2500 Kč, tak to zrovna nemusí být málo.🙂 Skutečné zdravotnictví zdarma si představuji jinak. A hlavně zdarma není, protože vy si ho platíte ve vašich odvodech. Co furt máte s tím zdarma? 😀 Zdarma tak leda dostanete pálkou do ksichtu.😀