Aktuálně: 2 326 inzerátů269 954 diskuzních příspěvků19 346 uživatelů

Politika...

Buggyra
Buggyra 10.02.2026, 11:26:39 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.02.2026, 10:25:01

Co to s tím má společného?

Buggyra
Buggyra 10.02.2026, 11:28:58 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 10.02.2026, 10:47:27

Nepustím, nemůžu si pustit nic kromě youtube.

Jistě o těch ruských plánech existují i nějaké oficiální zprávy, jakože třeba tiskové, novinové články (třeba Aeronet?) a tak.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 11:42:30 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.02.2026, 10:20:44

Ale už jsem takhle byla i vytroubená a před přechodem, když jsem pouštěla chodce, tak taky. Někteří lidi děsně spěchají a přitom ušetří sotva pár minut, jestli vůbec.

V Plzni běžná praxe - ségře se to stalo - nevěřil jsem jí a pak se to stalo i mně. 😀 Já poslední dobou mám štěstí na stříbrný Kodiaqy. Kousek od Plzně je Zbůh kde je velký provoz a v protisměru chtěl odbočit (z jeho směru doleva). Za mnou kolona aut tak jsem ho pustil aby neblokoval protisměr a za mnou mě vytroubil Kodiaq. V takových situacích se rád chytnu tak jsem to trošku prošlápnul (bylo náledí tak mi zadek klouzal ze strany na stranu) a ještě na provokaci jsem mu probliknul výstražníma. Hned mě dálkovýma vyblikal a nalepil na zadek. Tak jsem si jen řekl, že si otestuji jak moc chvátá - já měl zpoždění, ale nějak jsem nespěchal když jsem pouštěl protijedoucí auto. Nakonec asi po 10km jsem ho už ani neviděl takže nechvátal, ale prostě vytroubil musel. 😀 Takový komedianty mám rád.

Jinak jsem viděl výpočet časových úspor podle rychlosti a není to přímka (přímá úměrnost), ale křivka. Nicméně co se týče města tak málokdo započítává třeba i intervaly semaforů - tam se může jednat pak o velkou úsporu časovou když se trošku zrychlí. Je to hrozně individuální.

Buggyra
Buggyra 10.02.2026, 11:45:51 xxx.xxx.198.226

Umělá inteligence pomohla. Oficiální tiskové zprávy z Ruska nebo jednoznačná prohlášení jejich politiků prý neexistují, jediné, o co se lze opravdu opřít, je návrh mírové smlouvy “po vítězství” z roku 22, ve které stálo celkem málo požadavků, tedy postoupení území (Krym, Sevastopol, Donbas), zredukování armády na 50 tisíc lidí, v ústavě zakotvená nemožnost vstupu do mezinárodních spolků. Dále právo veta v případě mezinárodní pomoci Ukrajině během případného budoucího útoku na Ukrajinu. Zavedení ruštiny jako úředního jazyka a nějaké další drobnosti.

Proč to tenkrát Ukrajina odmítla? Mělo to mezinárodní společenství rozhodnout za Ukrajinu? 

Anonymní (neregistrovaný) 10.02.2026, 11:46:59 xxx:xxx.605a:ba9f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.02.2026, 11:28:58

Ne to není hypnoza, to je postižení. Nevratné

Buggyra
Buggyra 10.02.2026, 11:59:03 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.02.2026, 11:46:59

haf haf…

Sarah01
Sarah01 10.02.2026, 12:03:54 xxx.xxx.11.197
trojAAAcko:

Ale už jsem takhle byla i vytroubená a před přechodem, když jsem pouštěla chodce, tak taky. Někteří lidi děsně spěchají a přitom ušetří sotva pár minut, jestli vůbec.

V Plzni běžná praxe - ségře se to stalo - nevěřil jsem jí a pak se to stalo i mně. 😀 Já poslední dobou mám štěstí na stříbrný Kodiaqy. Kousek od Plzně je Zbůh kde je velký provoz a v protisměru chtěl odbočit (z jeho směru doleva). Za mnou kolona aut tak jsem ho pustil aby neblokoval protisměr a za mnou mě vytroubil Kodiaq. V takových situacích se rád chytnu tak jsem to trošku prošlápnul (bylo náledí tak mi zadek klouzal ze strany na stranu) a ještě na provokaci jsem mu probliknul výstražníma. Hned mě dálkovýma vyblikal a nalepil na zadek. Tak jsem si jen řekl, že si otestuji jak moc chvátá - já měl zpoždění, ale nějak jsem nespěchal když jsem pouštěl protijedoucí auto. Nakonec asi po 10km jsem ho už ani neviděl takže nechvátal, ale prostě vytroubil musel. 😀 Takový komedianty mám rád.

Jinak jsem viděl výpočet časových úspor podle rychlosti a není to přímka (přímá úměrnost), ale křivka. Nicméně co se týče města tak málokdo započítává třeba i intervaly semaforů - tam se může jednat pak o velkou úsporu časovou když se trošku zrychlí. Je to hrozně individuální.

Mě teda vytroubil Mercedes a teď nedávno babka v malé Toyotě. 😄 Lepení na zadek je taky kapitola. Jako chápu, proč to dělají, snaží se tlačit, aby ten před nimi jel rychleji. Právě proto to nesnáším, necítím se pak v pohodě. Takže pokud mám pocit, že je to fakt už nebezpečný, tak raději uhnu ke krajnici. Když to jde.

Mimochodem, když jste z Plzně, tak to asi znáte Jehlu, co dává videa z jízdy na Youtube. Chvíli jsem na to koukala kvůli těm kruháčům, který nemám možnost si tady někde poblíž projet. 

Buggyra
Buggyra 10.02.2026, 12:06:26 xxx.xxx.198.226

Plzeňská jehlárenská mi vyskakuje často, ale sleduji Libereckou perlu, doufám, že se tam někdy uvidím 😀

Sarah01
Sarah01 10.02.2026, 12:20:15 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Plzeňská jehlárenská mi vyskakuje často, ale sleduji Libereckou perlu, doufám, že se tam někdy uvidím 😀

Taky to na mě vyskakuje, ještě Ostravská práškovací. 😄 Ale u toho Jehly už mě docela vadí, jak se poměrně snadno nechá vytočit.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.02.2026, 12:23:33 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.02.2026, 12:03:54

Jehlu ve městě občas potkávám. Jednou jsem kousek od něj parkoval u Globusu. Už tolik aktivně nekoukám, ale na Instagramu když mi to vyskočí tak se podívám a manželka mi sem tam něco od něj pošle. 

A jakým kruháčům? Nějaký konkrétní? 😀 V Plzni jich je docela dost speciálních.

Buggyra 10.02.2026, 12:06:26

Liberecká perla mi občas vyskočí taky, ale nějak cíleně nesleduji ani jednoho. To spíše raději se podívám na toho instruktora autoškoly -  teď nevím jak se jmenuje, ale ten to říká taky těm studentům trefně. Jako být rozhodný, vědět co dělat apod…

Jenže v některých situacích je to trošku nic moc a člověk musí být individuální a reagovat. Na Folmavský v Plzni je dvouproudovka a jela sanitka. Byl jsem v levým pruhu a přede mnou a za mnou auto a v pravým pruhu taky. Tak jsem automaticky zajel na levou stranu a předpokládal, že se uvolní místo ve prostřed (jako třeba na dálnici), ale ty dvě auta se zařadili do pravého pruhu a já tam zůstal sám nacpaný na levý straně tak jsem se teda okamžitě zařadil do pravého pruhu taky tak aby měla celý levý prázdný.

Buggyra
Buggyra 10.02.2026, 12:33:30 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.02.2026, 12:20:15

Přesně, ta Liberecká perla mi přijde taková laskavější… 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.