Vidím to také tak.
Edit: AAA: vše při starém asi nebude potřeba, na internetu si platformu buď předplatím a nebo budu koukat na reklamy, nebude třeba financování z veřejných zdrojů…
Vidím to také tak.
Edit: AAA: vše při starém asi nebude potřeba, na internetu si platformu buď předplatím a nebo budu koukat na reklamy, nebude třeba financování z veřejných zdrojů…
Jenže já nemluvil zrovna o veřejnoprávních stanic, ale o obecně o komerčních. To jsem asi mohl doplnit aby to nebylo tak matoucí. 😀
U nás od roku 1989 stát nikdy televizi neplatil.
Co se týká vysílání, co já tak vidím kolem, tak mladí koukají už jen na streamy a přímo na televizi snad jedině nějaké přímé sportovní přenosy.
Já moc nekoukám, ale když už, tak taky většinou stream, jako takový to, že něco dávají v tv tehdy a tehdy a člověk když to chce vidět, musí v tu dobu sedět u telky, to už je dávno pryč
Ve chvíli, kdy státní televize chce kolik, 8 miliard ročně? Ať klidně zmizí ze světa a zůstane jeden program se zpravodajstvím a jeden rozhlasový. Tyjle peníze chybí na spoustě jiných daleko důležitějších místech a komerčních programů, které se dají sledovat zdarma je až až.
Ostatně sledování bedny nepovažuju za základní lidskou potřebu.
Co se týká vysílání, co já tak vidím kolem, tak mladí koukají už jen na streamy a přímo na televizi snad jedině nějaké přímé sportovní přenosy.
Streamy jo, ale specifikujte jaký. Když vezmeme ty český tak hodně z nich spadá stejně pod dnešní komerční televizní stanice takže jak jsem psal - hodně televizí se adaptovalo včetně těch televizních. A vtipný je taky to, že ty různé služby / programy které působí jako “konkurence” jsou stejně zrcadlené. Chtělo by to více specifikovat, protože hodně lidí si pustí televizi (jako zařízení), přes chytrý box si zapnout nějakou službu aby se koukli koukli na film (bez reklam - předplatné), ale že ty peníze putují tomu samému člověku / firmě už nikoho nezajímá a ještě aby jo - hlavně, že se podívají na film bez reklam když už to platí. Typický příklad je Voyo od Novy. Pak jsou zahraniční streamngové platformy (typicky Twitch / YouTube, ale poslední dobou se na české scéně rozjel Kick) a to se ještě uvidí jak bude probíhat ten vývoj sledovanosti, holt ty české budou muset ještě zamakat aby se uživili - možná.
Já moc nekoukám, ale když už, tak taky většinou stream, jako takový to, že něco dávají v tv tehdy a tehdy a člověk když to chce vidět, musí v tu dobu sedět u telky, to už je dávno pryč
U mě skončila televize asi s pohádkami pro děti. 😀Televizi (zařízení) mám, ale od sestry které ta televize doma překážela tak spoustu let překážela mě na stole. Pak manželka vymyslela, že by se chtěla dívat na nějaký ty stanice - tak jsem koupil ten nejlevnější setobox a televize se zapla tak 4x na 15 minut a od tý doby nic a spíše výjimečně tu televizi využijeme na propojení s Notebookem a nic víc, ale to taky bylo naposled tak před půl rokem. 😀
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-ukrajinskeho-provozovatele-falesnych-call-center-unesli-a-brutalne-umucili-na-bali-40566958#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest301_local_generated_title_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Taky je vám toho chudáčka líto jako mě?
Prý s ním ti zlí mafiáni natočili několik videí, kde popisuje, jak peníze (co vylákalo jeho call centrum i občanů Čr) končili také v kapsách lidí z okruhu pana Zelenského. Celkem bych se na nějaké to video podívala. Je to, samozřejně, lež o poctivosti Ukrajinské vlády nemá nikdo ani ty nejmenší pochyby, ale tak pro zajímavost bych se jukla.
On to byl syn mafiánského bose, co vlastnil ty call centra. Asi nějaký vyřizování účtů mezi mafiema?
Já se na to podívala, na fb a na tiktoku a nemůžu doporučit, je to dost otřesný, takhle nahlídnout do světa psychopatů, je to děsivá krutost.
Já teda nikomu nic zlýho nepřeju, ale tady to vypadá, že se voda už uvařila. Aneb kdo s čím zachází, tím také schází.
Jj, on syn mafiana a udělal mu to ruský mafián. Kdo s čím zachází, tím také schází. Videa koukat nehodlám.
Tak většina lidí asi jede Netflix, LepsiTV nebo podobný streamy. Menšina asi ty české platformy, ale to je jedno, prostě to přímé tv vysílání podle programu už je celkem pasé, klidně by ty telky mohly provozovat jen ty streamy a nic by se nestalo.
No stalo, vozejčková důchodka kouká na Ulici/Ordinaci, a to ona by nemohla jen tak pustit “někdy”. To má určenej čas v šest v podvečer (nebo kdy…), a tak je svět v pořádku…
Jo, důchodci koukají v pravidelné časy, hlavně v zimě, když není práce na zahradě nebo se nedá moc chodit ven. A dost často jim to jede i jako kulisa. U mladých lidí je to jinak. Můj syn 38 televizi vůbec nemají, vnučce občas něco pustí na mobilu, dcera 36 mají, ale koukají jen na placené kanály, syn 25 tv nepotřebuje vůbec. Já koukám přes Skylink na PC a to jen v pondělí na Místo zločinu Zlín, ale teď jsem stejně koukala přes iVysílání, protože jsem to nestihla. Včera jsem PC třeba vůbec nezapnula, nebyl důvod, jsme teď pořád venku. A když si o víkendu občas večer chci pustit nějaký film, stejně většinou hledám na přehrajto nebo vytáhnu ze zásob nějaké DVD. Mám pocit, že v tv stejně nějak filmy nebývají, jsou to jen samé nekonečné seriály, soutěže, reality show, a to mě nezajímá, já si nejlíp odpočinu u pořádné krimi nebo thrilleru.
Na kole
urša
Prognóza?
Zaznamenali jste kauzu ZPMV? Pokud v Indexu vnímání korupce je ČR na 41. místě, tak jak to musí vypadat v těch státech, které jsou na předních příčkách? Mně připadá, že na to člověk naráží čím dál častěji.
Na předních příčkách bez všimného neuděláte nic, třeba s vámi prostě na úřadě úředník ani nemluví, otevřeně si o úplatek rovnou řekne. Místní policie kontroluje řidiče jen kvůli úplatkům, je zvykem rovnou podat peníze z okýnka… A tak.
U nás si tu korupci aspoň šuškají tak nějak mezi sebou a snaží se, aby to vypadalo na oko legálně (přihrajeme zakázku firmě, kde je společník příbuzná, přiklepneme nějaké dotace, upravíme podmínky veřejné zakázky apod.). V zemích na špici se příjemce nezatěžuje nějakým naoko papírováním, ale podává se kufřík či igelitka rovnou na místě 🙂
Kauzu jsem nezaznamenala…
Ačkoliv je pojišťovna ve velké ztrátě, tak si šéfové včetně asistentky vyplatili milionové odměny. A pro jistotu jeden z nich oznámil, že odstupuje. Jsem bohužel už desítky let pojištěná u této zdr. pojišťovny. Mám pocit, že se nám to tu začíná nějak rozmáhat. Jakmile to vypadá, že je firma ve ztrátě, tak ji pro jistotu vytenulujeme.
vypadat v těch státech, které
třeba tak, že jedete na koncík do Maďarska a tam si ouřada kontrolující vozidlo prostě o ten úplatek řekne a nastaví vám Váš otevřený pas, do kterýho máte vložit peníze. Myslela jsem tehdy, že budu vraždit.