Aktuálně: 1 980 inzerátů276 174 diskuzních příspěvků19 635 uživatelů

Politika...

trojAAAcko
trojAAAcko 26.03.2026, 09:33:12 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2026, 09:08:27

Jestli ono to nebude tím, že očkování je dotované, zatímco odběry krve na protilátky dotované nejsou

Jak tam funguje dotování fakt nevím, protože mě se to tolik netýká a nezajímám se. Takže asi tak no.

Prostě očkování pokryje spolehlivě i ty s protilátkami i ty bez protilátek, proto je jednodušší pro společnost podporovat očkování než testy.

To chápu, že je to jednodušší, ale nevidím důvod proč pumpovat protilátky do člověka který je již má třeba přírodně a neví o tom. Nejdříve by měla proběhnout nějaká analýza aby se ověřila smysluplnost. Nicméně by mohlo dojít k nějaké úspoře vakcín pro ty, kteří to opravdu potřebují. Myslím si a považuji to za zbytečné namáhání organismu které podle mě může způsobit zhoršení zdravotního stavu než kdyby si ten daný člověk nenechal dát to očkování. Dám možná nepřesný příklad, ale taky do motorou neleju olej nad rysku “max” ve smyslu prevence, protože když mi uniká olej tak se to časem dorovná, ale mám o starost méně - aby dřív nekleknul ten motor kvůli tomu.

Zkusím něco o tom pogooglit jestli je na tom něco pravdy co se týče zhoršení zdr. stavu kvůli “zbytečnému” očkování.

Buggyra
Buggyra 26.03.2026, 09:50:32 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 26.03.2026, 09:33:12

U auta bych to očkování přirovnala spíš k palivovému filtru. Jasně že můžete ten filtr vybrat a udělat zkoušku, zda filtruje správně, a pak ho vrátit, pokud je v dobrém stavu. Ale vzhledem k ceně práce, zkoušky a filtru prostě preventivně i za cenu toho, že to to auto třeba ještě dávno nepotřebuje, dáte filtr novej. (U oleje by to mohlo fungovat taky, jen teda v oblasti výměny, nikoli nalití přes rysku.)

kometa
kometa správce
26.03.2026, 09:52:17 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Podle mě teda zdraví je kolektivní záležitost.

Tak to je vrchol idioce

A vy jste taky idio… Jak myslíte, že jsme se zbavili černých (pravých) neštovic?

Odpověď nečekám. Anonymové se objeví, zasmrdí a zase zmizí.

assil
assil 26.03.2026, 09:57:20 xxx:xxx.387d:c101

Mě vadí to téma očkováni teď, protože když vidím ten tlak, tak se obávám, že doba, kdy se to překlopí z dobrovolného na povinné, není daleko.

A jako sorry, ale tlačit očko na chřipku nebo covid, tudíž očko které nezabrání onemocnění a má samo vedlejší účinky, které jsou srovnatelné s účinky samotné nemoci, je pro mě už přes čáru. To se přece nedá srovnávat s očkováním třeba na tetanus nebo pravé neštovice, co jsou dost smrtelné nemoci a očkování zabrání vzniku onemocnění. Tam se ty vedlejší účinky dají tolerovat.

kometa
kometa správce
26.03.2026, 09:59:16 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 26.03.2026, 09:02:26

ale když já nemusím a nepotřebuji tak prostě ne no. 😀

Mám to podobně. Proti covidu jesem se nechala očkovat jenom proto, abych mohla do hospody na kvíz - jinak jsem potřebu neměla. Klíšťovku mám, abych udělala radost svému obvodnímu lékaři. A samozřejmě tetanus - pohybuji se kolem koní a hrabu se v hlíně - tady mi to dává smysl.

rapotačka (neregistrovaný) 26.03.2026, 10:08:17 xxx:xxx.631d:90f2

Závěrem bych chtěl podotknout, že primárně nyní nejde o staré osvědčené vakcíny, jak se snaží podsouvat nepřátelé zdravého selského rozumu a vakcinační fanatici, ale jde o neprověřené experimentální mRNA vakcíny, které způsobily celosvětově prokazatelně mnoho zdravotních škod a o některých dalších se možná dozvíme v blízké budoucnosti. Náhlá úmrtí mladých lidí, myokarditidy, trombózy, turborakoviny, poruchy imunity, kožní, neurologické i rheumatologické nemoci, snížení porodnosti očkovaných žen ve fertilním věku… To jsou otázky, na které je potřeba hledat odpovědi, a ne je ignorovat a jejich nositele dehonestovat!

Buggyra
Buggyra 26.03.2026, 10:23:08 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 26.03.2026, 09:38:57

Já ve svém okolí měla několik lidí se závažnými následky po Covidu a dokonce i úmrtím při Covidu, ale kupodivu ani jediného člověka s nežádoucími účinky po vakcinaci.

Kdo měl v okolí více nežádoucích účinků po vakcinaci než nežádoucích účinků po covidu? Je někdo takový?

Buggyra
Buggyra 26.03.2026, 10:24:27 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 26.03.2026, 10:08:17

Zrovna po mRNA vakcínách je hlášeno minimum trombotických potíží, naopak vektorové ("staré známé") vakcíny mají zářezů daleko více. Sama jsem očkovaná Johnssonem a sestra nám říkala, ať si po očkování radši pár dní bereme acylpyrin 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 26.03.2026, 10:27:30 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2026, 09:50:32

Asi necháme přirovnávání k automotivu 😀, ale tu myšlenku chápu - práce, čas apod… jenže mi to nesedí s tím na co jsem chtěl poukázat já. Jasně, že když už vyndám ten filtr tak ho rovnou vyměním - to samé i u oleje, ale nic špatného se s tím nestane (základní hygiena - čištění zubů, umytí, …). Pokud, ale přeliju olej ("očkování, přestože mám protilátky") tak co se může stát? Písty začnou brát olej do směsi, více se bude motor zanášet a když to neodnese motor tak exhaust už určitě - lambda sondy, EGR, katalyzátor a u novějších aut vychytávky jako NoX senzory apod… a to nejsou levný a jednoduché opravy. Mně ten NoX senzor čeká na mým autě a vůbec se mi do toho nechce.

Prostě se nezbavím myšlenky, že i přes aktuálnost protilátek v těle mi očkování nemůže uškodit. Nemusí, ale riskovat svoje zdravý které si myslím, že mám dobré kvůli prevenci, protože jsou na to dotace - ne díky. 😀Z ekonomického hlediska - testy tolik nestojí a klíšťovka pokud se nemýlím stojí asi tisícovku - už si nepamatuju. Proč nedát třeba dvě stovky za testy a zjistit, že je mám a ušetřím 800. Když zjistím, že protilátky nemám tak mě to bude stát dohromady 1200, jenže ty dvě stovky se v tom už ztratí. I ten můj praktik (a vlastně každý) může říct něco ve stylu “udělejte si testy a přineste mi je - pak se rozhodneme jestli to má smysl” a lepší než to rvát do každého za každou cenu. 😀 Jenže takovou větu jsem od něj ještě neslyšel.

trojAAAcko
trojAAAcko 26.03.2026, 10:34:40 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.03.2026, 09:59:16

Proti covidu jesem se nechala očkovat jenom proto, abych mohla do hospody na kvíz

Mně nevadilo chlastat doma 😀 a jak nemám potřebu někam chodit tak mi izolace nevadila a stejně jsem hodně času trávil v práci. Nejhorší bylo to období kdy se mluvilo o zákazu, že do práce nebudou smět ti co nebudou očkovaní (v Rakousku to myslím bylo) - toho jsem se zděsil. Hodně jsem váhal zda by v takovým případě se nechal vyhodit nebo se šel očkovat. 😀

Klíšťovku mám, abych udělala radost svému obvodnímu lékaři.

Nápodobně, ale klíště bylo “naštěstí” rychlejší a očkovat jsem se pak nemusel díky testům z nemocnice.

A samozřejmě tetanus - pohybuji se kolem koní a hrabu se v hlíně - tady mi to dává smysl.

A není tetanus povinný pro všechny?

Buggyra
Buggyra 26.03.2026, 10:41:52 xxx.xxx.198.226

Pokud aktivujete imunitní systém, který už má protilátky, aby začal vyrábět tytéž protilátky, tak se stane…nic. 🙂 Maximálně trocha té únavy, protože “boj s infekcí" je pro tělo náročný.

No a pak tu máte nežádoucí účinky, zpravidla se vážící k přídatným látkám v těch vakcínách. Nebo i k tomu, co je zdrojem vakcinace, samozřejmě. A to je riziko. Zda ho hodláte podstoupit, to je na vás. Proto je to dobrovolné 🙂

Pokud máte jistotu dostatečné hladiny protilátek, můžete se rozhodnout informovaně, pokud otestovaný nejste, necháváte to náhodě, taky vaše věc.

Já to ve většině případů nechávám náhodě, jediné, na co jsem přísně očkovaná v kratších intervalech, než nutno, je tetanus. Protože prostě proto. Encefalitidu nemám vůbec, ale chtěla bych, jen ta lenost, no… A chřipku a covid ve svém případě vzhledem k nemocnosti zatím neřeším, já jsem snad v životě covid neprodělala, ani protilátky si měřit nehodlám. Nechávám to náhodě přesně tak, jak mi to umožňuje naše společnost, a jsem ráda, že tomu tak je 🙂

Ale pro propagaci očkování a pro jeho dostupnost budu vždy hlasovat, to bez debat, a jsem ráda, že malá částečka mých daní jde na něco smysluplného, co ochrání třeba moji mamku.

Penelope (neregistrovaný) 26.03.2026, 11:06:38 xxx:xxx.b066:f2fa

Absolutní pokrytectví. 

Vzpomínáte si na ty kecy o "zasahování do politiky a záležitostí cizí země", když jel Vít Rakušan podpořit Slováky, kteří protestovali proti omezování demokracie ve své zemi? Nebo na tu kritiku, jež se strhla na premiéra Fialu, když v Praze přijal lídra slovenské opozice Michala Šimečku? No, tak přesně tito lidé se v posledních dnech kolektivně navezli do Maďarska, aby tam jeli vyjádřit podporu Viktoru Orbánovi. V případě Rakušana a Fialy se přitom na Slovensku žádné volby nekonaly, v Maďarsku jsou ale klíčové volby už za 14 dní. Je paradoxní, že tento dvojí metr aplikují ti stejní lidi, kteří pravidelně mluví o "ovlivňování ze zahraničí", o jakémsi "deep state" a kteří by rádi zaváděli zákony o "zahraničních agentech". 

assil
assil 26.03.2026, 11:09:24 xxx:xxx.387d:c101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2026, 10:23:08

Já, po covidu nic, po očkování rok peklo s kloubama a osobně si myslím, že mi to značně urychlilo osteoartrozu. A zrovna tyhle problémy s kloubama byly častý, když už se o tom člověk pak pídil, tak shodný průběh i načasování.

Buggyra
Buggyra 26.03.2026, 11:11:18 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 26.03.2026, 11:09:24

Co jste měla za očkování? I s chřipkou?

trojAAAcko
trojAAAcko 26.03.2026, 11:15:59 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2026, 10:41:52

Pokud aktivujete imunitní systém, který už má protilátky, aby začal vyrábět tytéž protilátky, tak se stane…nic. 🙂 Maximálně trocha té únavy, protože “boj s infekcí" je pro tělo náročný.

To je právě ono, proč, ale to tělo takhle zatěžovat navíc? Pokud vím tak tělo se protilátek zbavuje pokud jich má až moc a to je další zátěž - zbytečná. Tělo není odkladiště kam můžeme dávat neomezeně všechny možný látky.

Nicméně ještě jedna moje teoretika. Pokud budeme pravidelně dodávat protilátky tělu, neztratí tělo vlastnost (aspoň části) si vytvářet pak následně svoje vlastní protilátky když se ten imunitní systém zaktivuje když už bude reálně nemocné? Není to obdobně jako si dávat každý druhý den Ibalgin, protože mám migrénu?

Takže za mě je nejlepší (i logičtější) postup, že na samém začátku by měly být testy které jsou mnohdy levnější než samotné očkování, potom případné očkování než to píchat každému kdo projeví zájem a být rádi, že máme takové možnosti. Ty možnosti jsou super - to ano, ale občas mi to od některých přijde nezodpovědné jak s tím nakládají. Prostě mají možnost tak jí přece musí využít, ale to je každého věc. 😀 Já raději nechám svoji dávku pro někoho kdo jí může reálně potřebovat. Jak by napsala Jana - “mysli globálně, jednej lokálně”.

Sarah01
Sarah01 26.03.2026, 11:16:43 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Já ve svém okolí měla několik lidí se závažnými následky po Covidu a dokonce i úmrtím při Covidu, ale kupodivu ani jediného člověka s nežádoucími účinky po vakcinaci.

Kdo měl v okolí více nežádoucích účinků po vakcinaci než nežádoucích účinků po covidu? Je někdo takový?

Já svoje zdravotní problémy nespojuju s očkováním, domnívám se, že je to prostě věkem. Ale kvůli průběhu kovidu u mě, poprvé před očkováním (lehký průběh) a podruhé po očkování (těžký průběh), bych se už očkovat nenechala. Mimochodem proti klíšťovce očkovaná jsem, letos půjdu na přeočkování.

Buggyra
Buggyra 26.03.2026, 11:28:27 xxx.xxx.198.226

No jako tělo se zbavuje čehokoli, čeho má moc, třeba vitaminů nebo bílkovin nebo odpadních látek. To to tělo nezatěžuje, to je běžný proces. Co se týče imunitních informací, ty mají potenciál pro ohromnou databázi, toho bych se nebála. S čím více podněty se imunita setká, tím je připravenější k adekvátní odpovědi. Co se týče množství látek, které imunita vyrobí po očkování, je to pochopitelně zlomeček toho, co musí vyrobit při skutečném kontaktu s aktivní infekcí, takže já osobně raději tělo lehce znudím potenciálně nepotřebným očkováním než potom potenciálně totálně vyčerpám bojem s neznámou infekcí. Bavíme se o pravděpodobnostech. Existuje minimální pravděpodobnost nežádoucích účinků po očkování, existuje nezanedbatelná pravděpodobnost nežádoucích účinků při/po nemoci. To je to, co pro mě hraje roli. Jediná výhoda nemoci je, že ji chytím aniž bych se snažila, zatímco na to očkování musím zvednout prdku a jít si to zařídit 😀

Pokud budeme pravidelně dodávat protilátky tělu, neztratí tělo vlastnost (aspoň části) si vytvářet pak následně svoje vlastní protilátky když se ten imunitní systém zaktivuje když už bude reálně nemocné?

Je vidět, že jste systém očkování pochopil nesprávně. My tělu při očkování neDODÁVÁME protilátky. My tělo vystavíme při očkování látce, která simuluje infekci, a přimějeme tělo vyrábět proti této infekci vlastní protilátky. Tedy my tělo neoslabujeme dodáním hotových protilátek, naopak posilujeme jeho schopnost ty protilátky vyrábět, protože za prvé mu na ně dáme návod, za druhé se “projedou” ty dráhy potřebné pro tu výrobu, tj. pokud se pak tělo s infekcí setká, je pro něj výroba protilátek naopak daleko snazší, umí jich vyrobit více za kratší dobu atd.

No u Covidu to na začátku bylo jednoduše tak, že testy nebyly potřeba, protože nikdo z lidí se s tím Covidem stoprocentně nesetkal. Dále že máte protilátky na loňskou chřipku, ještě neznamená, že máte protilátky i na tu letošní, to je známý fakt. Ale jinak technicky vzato máte pravdu, a změřit protilátky si klidně můžete nechat 🙂

trojAAAcko
trojAAAcko 26.03.2026, 11:36:50 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2026, 11:28:27

Je vidět, že jste systém očkování pochopil nesprávně. My tělu při očkování neDODÁVÁME protilátky. My tělo vystavíme při očkování látce, která simuluje infekci, a přimějeme tělo vyrábět proti této infekci vlastní protilátky. Tedy my tělo neoslabujeme dodáním hotových protilátek, naopak posilujeme jeho schopnost ty protilátky vyrábět, protože za prvé mu na ně dáme návod, za druhé se “projedou” ty dráhy potřebné pro tu výrobu, tj. pokud se pak tělo s infekcí setká, je pro něj výroba protilátek naopak daleko snazší, umí jich vyrobit více za kratší dobu atd.

To vím jak to funguje a, že se nedodává už “hotová protilátka” - to jen byla špatně zformulované ode mě… Jasný, chápu pro tu databázi, jenže pořád - tělo si navykne na menší dávky, ale až to přijde “na ostro” tak nemusí (ne, že nebude) být tělo schopné vytvářet dostatek protilátek při onemocnění, protože vždy dostalo jen malé dávky a navyklo si.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.