Aktuálně: 1 980 inzerátů276 174 diskuzních příspěvků19 635 uživatelů

Politika...

Anonymní (neregistrovaný) 26.03.2026, 11:42:53 xxx:xxx.d0c5:2d09
Buggyra:

Já ve svém okolí měla několik lidí se závažnými následky po Covidu a dokonce i úmrtím při Covidu, ale kupodivu ani jediného člověka s nežádoucími účinky po vakcinaci.

Kdo měl v okolí více nežádoucích účinků po vakcinaci než nežádoucích účinků po covidu? Je někdo takový?

Byl jsem na šesti pohřbech po experimentání sračce, protože to svinstvo vakcína není.

Buggyra
Buggyra 26.03.2026, 11:49:36 xxx.xxx.198.226

Tělo má vnitřní mechanismy, jakými kontroluje, zda ty protilátky stačí. Někdy jich vyrobí dokonce tolik, že se samo “otráví”, viz některé přehnané reakce těla a následně problémové léčení, kdy tělo nakonec začalo napadat samo sebe (cytokinové bouře) - tam ty kontrolní mechanismy selhaly. To se může samozřejmě dít s očkováním i bez. Tělo je továrna na bílkoviny, jakmile má jednou návod, zvládne jejich výrobu podle požadavků imunitního systému škálovat.

Anonymní (neregistrovaný) 26.03.2026, 11:57:33 xxx:xxx.d0c5:2d09
kometa:

A vy jste taky idio… Jak myslíte, že jsme se zbavili černých (pravých) neštovic?

Odpověď nečekám. Anonymové se objeví, zasmrdí a zase zmizí.

Jsou idio…co tady smrdí stále. Proč neustále spojujete očkování s gen terapií mRna? To je podstata o kterou jde, chtejí lidem vnutit něco, co se za název vakcína jenom schovává. Něco co má více vedlejších účinků než benefitů. Debata zde je snůška propagandy, přitom informací je všude mrak. Chápu že ti co to mají v sobě mají strach otevřít oči. Ale věřit dealerům stále dokola že jim jde o zdraví populace, nekteří i s poškozeným zdravím. To je idiocie.

Anonymní (neregistrovaný) 26.03.2026, 12:00:12 xxx:xxx.d0c5:2d09
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2026, 11:49:36

Ano může, ale šlehnout si opakovaně tu vaši “vakcínu” při dostatku vlastních protilátek je téměř jistota

trojAAAcko
trojAAAcko 26.03.2026, 12:09:13 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2026, 11:49:36

Tělo má vnitřní mechanismy, jakými kontroluje, zda ty protilátky stačí.

A nebudou se ty mechanismy upravovat na základě historických zkušeností? → protilátek bude méně než bude potřeba.

zvládne jejich výrobu podle požadavků imunitního systému škálovat.

To je hezké, ale sama píšete, že tam jsou mechanismy které tomu budou určovat jak moc jich má tělo škálovat. Bude to potom stačit?

Jak jste psala výše:

Dále že máte protilátky na loňskou chřipku, ještě neznamená, že máte protilátky i na tu letošní, to je známý fakt.

To ano, to je mi známo, ale v případě každoročního očkování se neztratí z nějaké části tímto i schopnost adaptace která je taky potřeba?

Buggyra
Buggyra 26.03.2026, 12:19:47 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 26.03.2026, 12:00:12

Není tomu tak, s rhinoviry se tělo setkává mnohokrát za sezonu a nějak nevidím, že by kvůli autoimunitě lidi padali jak mouchy. Ten mechanismus kontroly funguje dobře.

Buggyra
Buggyra 26.03.2026, 12:42:42 xxx.xxx.198.226

Kontrolní mechanismus se naopak setkáváním s různou mírou infekce dobře trénuje, protože si umí zpětně vyhodnotit, zda byla reakce adekvátní nebo ne. V jedné dávce vakcíny navíc nemáte nikdy přesně definovaný absolutní počet infekčních markerů, dávky jsou jaksi tak nějak “řádově” stejné díky ředění a kontrolovaným reprodukčním křivkám, ale rozhodně to neznamená, že by každé očkování dodalo zcela identickou dávku. Navíc třeba u chřipky a covidu je to pokaždé do určité míry pozměněná informace podle toho, který kmen je zrovna na vzestupu. Prostě když se tělo setká s nízkým infekčním tlakem, vytvoří méně protilátek (ale stále a vždy s převisem, samozřejmě), pokud se setká s vyšším infekčním tlakem, vytvoří více protilátek.

To je jako byste řekl, že když v týdnu v práci a doma vypijete dva litry denně, a o víkendu si jdete poštípat nějaké dříví a posekat zahradu a na výlet, tak tělo by nezvládlo na základě vyšší fyzické námahy vyžadovat více tekutin, protože je z týdnu zvyklé na nízký příjem. Prostě tělo je adaptabilní, všechny reakce se snaží přizpůsobit působícím faktorům - co možná v reálném čase.

Ty mechanismy, které určují, jak moc má tělo výrobu protilátek škálovat, reagují vždy na nějaký podnět “zvenčí”, takže to je vždy indukováno. Není to mechanismus, který se nastaví někdy nějak na stabilní hodnotu, a pak už umí jen vypnout/zapnout. To je podstata očkování, jinak by to očkování jako vážně nefungovalo, už od těch neštovic 🙂 

v případě každoročního očkování se neztratí z nějaké části tímto i schopnost adaptace která je taky potřeba?
A v případě, že se tělo nesetká ani s tou chřipkou ani s očkováním, neztratí se pak ta schopnost adaptace? Není potom i z hlediska tréninku imunity lepší se očkovat a mít tu imunitu ready, než spoléhat na to, že se s chřipkou během sezony někde nějak setká, a tím se potrénuje ta adaptace? 
Ještě jednou: očkování simuluje kontakt s tou infekcí. Z hlediska trénování imunity (adaptace, výrobních linek, adekvátnosti reakce, jánevímčeho) je zcela lhostejno, zda se setká imunita se simulovanou infekcí prostřednictvím očkování a nebo se skutečnou toutéž infekcí prostřednictvím nákazy.

Buggyra
Buggyra 26.03.2026, 12:44:34 xxx.xxx.198.226

And now something completely different: kdo si ještě myslí, že se blíží VEELKÁ krize? Jak vnímáte náladu ve společnosti? Čují lidé okolo vás nějaký společenskohospodářský průšvih a nebo doufají spíš ve status quo (zlepšení nezmiňuji, to snad není na pořadu dne vůbec)?

Anonymní (neregistrovaný) 26.03.2026, 12:59:14 xxx:xxx.d0c5:2d09
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2026, 12:42:42

Navíc třeba u chřipky a covidu je to pokaždé do určité míry pozměněná informace podle toho, který kmen je zrovna na vzestupu. Prostě když se tělo setká s nízkým infekčním tlakem, vytvoří méně protilátek (ale stále a vždy s převisem, samozřejmě), pokud se setká s vyšším infekčním tlakem, vytvoří více protilátek.

Tak tohle je čistá lež propagandy, dál jsem nečetl, jste jako Krška.

trojAAAcko
trojAAAcko 26.03.2026, 13:18:33 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 26.03.2026, 12:59:14

A jaká, že propaganda je ta pravdivá? Omlouvám se, ale nějak mi to vypadlo z hlavy. 🤣

assil
assil 26.03.2026, 13:53:49 xxx:xxx.387d:c101
Buggyra:

Co jste měla za očkování? I s chřipkou?

Normálně na covid za covidu Pfizer. První OK, druhá peklo, na další už jsem samozřejmě nešla. 

Na chřipku nikdy, chřipku jsem měla jednou v životě, je to naprostá zbytečnost. Netrpím ani na nachlazení, rýmu a kašel mám tak jednou za 10 let. 

Fakt zrovna tyhle věci nepotřebuju řešit očkováním, nechala jsem se jen zblbnout covidem a doteď toho lituju.

assil
assil 26.03.2026, 13:55:54 xxx:xxx.387d:c101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2026, 12:44:34

No lidi čují průšvih, ale ve skrytu duše doufají ve status quo a dělají jakože nic. Tak je to kolem mě.

trojAAAcko
trojAAAcko 26.03.2026, 14:41:44 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2026, 12:42:42

Jestliže se ten mechanismus dobře trénuje na různých dávkách a během roka jsme vystavování různým situacím (změny počasí, styk s lidmi v práci, …). Tak tím pádem je z principu očkování zbytečné ne?

Když už je tělo adaptabilní a přizpůsobuje se co nejlépe v reálném čase, nepřidává to na hodnotě zbytečnosti než užitečnosti očkování?

Pokud už člověk takové tělo adaptivní nemá a je nutnost očkování tak se teoreticky nemůže dostat do stavu kdy očkování potřebovat nebude (tělo nelze natrénovat), ale to není důvod to dávat na počkání všem. 

Potom bychom se mohli bavit o jistém placebo.

A v případě, že se tělo nesetká ani s tou chřipkou ani s očkováním, neztratí se pak ta schopnost adaptace?

Na to máme přece tu databanku a zpětným vyhodnocováním mechanismu by mělo dojít k jeho uložením ne? Pak následným “zbytečným” očkováním můžu vyhodnocovací algoritmus rozhodit a už nemusí reagovat tak jako předtím (lépe i hůř samozřejmě). V tu chvíli proč se nechat očkovat když to může být horší a aktuální stav kdy marodím třeba jednou za 5-10 let je pro mě dostačující? Jaká je pravděpodobnost, že se to ještě zlepší a budu marodit jednou za 10-20 let?

Sarah01
Sarah01 26.03.2026, 14:42:25 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

And now something completely different: kdo si ještě myslí, že se blíží VEELKÁ krize? Jak vnímáte náladu ve společnosti? Čují lidé okolo vás nějaký společenskohospodářský průšvih a nebo doufají spíš ve status quo (zlepšení nezmiňuji, to snad není na pořadu dne vůbec)?

Náladu ve společnosti vnímám jen okrajově, lidi kolem mě většinou nic moc nečují. Ale včera mně psal fin. poradce, že se očekává zvýšení úrokových sazeb u úvěrů a hypoték.

Buggyra
Buggyra 26.03.2026, 15:05:53 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 26.03.2026, 14:41:44

Jestliže se ten mechanismus dobře trénuje na různých dávkách a během roka jsme vystavování různým situacím (změny počasí, styk s lidmi v práci, …). Tak tím pádem je z principu očkování zbytečné ne?

Touhle logikou by byla zbytečná revakcinace, ale nikoli primovakcinace. Primovakcinace bývá většinou ve chvíli, kdy nepředpokládáme, že se dotyčný s infekcí setkal. Revakcinace je potom už jenom obnovení informace a výrobních linek. Imunita je plastická, informace v knihovně třídí, pokud se dlouho s něčím nesetká, tak se postupně informace z knihovny o té infekci ztrácejí. U některé infekce rychleji, u některé pomaleji. Revakcinace u tetanu je deset patnáct let, tam se imunita vytrácí pomalu, revakcinace u klíšťovky je tuším roční, tam se imunita vytrácí rychle, to nevím, jak funguje. Chřipka je jasná, tam se očkuje co rok (možná co půl roku) pozměněná vakcína kvůli různým mutacím.

Tělo zareaguje imunitně na každou infekci. Existuje imunita nějaká všeobecná, která prostě adresuje všechny neznámé infekce, a pak existuje imunita na základě přesných informací, která adresuje konkrétní infekce, se kterými se dostatečně nedávno setkala. Takže pokud tělo infikuje něco neznámého nebo dlouho nepotkaného, tělo zvládne v první linii nasadit konvenční zbraně a průběžně vyvíjí ty speciálky proti té konkrétní infekci. Pokud ovšem to tělo tu konkrétní infekci už zná a nebo má aktuální návod v knihovně, rovnou jedou po pásu ty speciální zbraně proti dané infekci. Reakce těla je potom rychlejší, přesnější, méně energeticky náročná a méně zatěžující pro metabolismus.

Sledujeme dronovou válku na UA. Pokud zůstaneme sedět v sesli a říkat si “očkování netřeba”, nebudeme vyvíjet protidronovou obranu. Možná na nás nikdo nikdá drony nezaútočí a vývoj protidronové obrany by byl holé vyhazování peněz z vokna. A že to penízky stojí, a taky podstupujeme riziko, že tím negativně ovlivníme ekonomiku, že budeme kvůli čipům závislí na Číně, že nám výroba zbraní zablokuje výrobní kapacity pro něco důležitého. No ale co když přijde dronový útok? No když nebudeme mít vycvičenou protidronovou imunitu, tak budeme po dronech střílet z brokovnic, bude to stát spoustu životů, samozřejmě se začne protidronová artilerie hned nakupovat, ale bude to dražší, nebudeme s tím umět tak dobře zacházet, nebudeme mít odborníky, a brokovnice nám můžou dojít dřív, než zavedeme ty protidronové zbraně.

Člověk má adaptivní kolektivní imunitu, stejně jako ostatní zvířátka, kolektivní imunita se vyrábí tak, že dost lidí vychcípá, a ti, co přežili, jsou potom “imunitně poučení” a odolnější. My se očkováním tak nějak snažíme vyhnout tomu, aby část populace musela vychcípat… Důvod dávat to na počkání všem je právě to, že dopředu nevíte, kdo by chcíp. Pokud chcete změnit očkovací strategii a místo očkování raději zavést povinný screening protilátek v populaci a očkovat jen ty, kteří to kriticky potřebují, tak hurá do politiky a můžete to zařídit. Třeba je to lobby pojišťoven nebo farma firem, které prosazují očko, když můžeme testovat. Je mi to vlastně jedno, jestli se bude očkovat nebo testovat, ale očkování je rozhodně pro mě osobně dostupnější, když si řeknu o očko, doktor se na mě usměje a tahá ampuli, když si řeknu o test, doktor začne, že jsem nějaká rozumbrada - mně je to jedno, jinému ne. Takže klidně zařiďte, že budou testy na protilátky standardní postup, be my quest. A doporučuji rozhodně testy na protilátky všem úplně na stejné úrovni jako očkování, protože pro mě je to v podstatě totéž. Protilátky jako protilátky 🙂 (jen teda si nejsem jistá, jestli test na protilátky třeba na chřipajznu podchytí právě zda má člověk imunitu vůči tomu kterému kmenu, to už bych nechala na odbornících)

Buggyra
Buggyra 26.03.2026, 15:12:06 xxx.xxx.198.226

Fuj, mně by se to teda číst nechtělo.

Jen podotknu, že jsou tohle všechno jen čistě moje názory, co tady šířím, jak vidíte, nepřikládám k tomu žádné zdroje… naštěstí nejsem veřejný činitel, jako jistá náměstkyně ministra zdravotnictví, tak moje hemzy nebudou mít dopady na široké masy.

Jestli to budete chtít probírat dál, založme si k tomu nějaké téma, mám tucha, že už budeme okolí nepříjemní.

trojAAAcko
trojAAAcko 26.03.2026, 15:28:02 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2026, 15:12:06

A mě se to číst docela chtělo. 😀 A dalo se přečíst. 

Já do politiky (nebo být nějak spjatý) nechci takže tak. Každý strůjcem svého štěstí a pokud někdo považuje za nutnost se preventivně očkovat (ikdyž by reálně nemusel) tak je jeho věc. Já když to považuji za zbytečnost tak se prostě neočkuji a je to vyřešený. 😀 já jen chtěl trošku otestovat jak dlouho vydržíte odpovídat na takové otázky a vydržíte déle než manželka, ale je pravda, že ona už ví, že jí to dělám naschvál, ale i tak bych řekl, že by skončila někde tady

trojAAAcko 26.03.2026, 11:15:59

Není to obdobně jako si dávat každý druhý den Ibalgin, protože mám migrénu?

😀 😀

kometa
kometa správce
26.03.2026, 15:46:20 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 26.03.2026, 10:34:40

a jak nemám potřebu někam chodit tak mi izolace nevadila

Na Hospodském kvízu jsem závislá, jinam nechodím.

A není tetanus povinný pro všechny?

Jak to myslíte? Pro lidi není žádná povinná vakcína (třeba jako vzteklina u psů). Tetanus už vůbec ne - není nakažlivý.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2026, 16:02:16 xxx.xxx.153.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.03.2026, 15:46:20

Já myslím, že pro děcka je povinná tzv. hexavakcína.

assil
assil 26.03.2026, 16:20:20 xxx:xxx.387d:c101
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.03.2026, 15:46:20

Tetanus je povinný a je součástí hexavakciny u dětí. Co pak pokulhává, je přeočkování.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.