N (neregistrovaný)12.04.2026, 22:03:20xxx.xxx.189.103
Daja:
🤮 proč zase jsme “ IDIOTI” 🤮. Vás nikdo tak nenazval za Vaše názory a ani nemáte právo takhle někoho nazývat.
Docela to pochopil anonymní.🙂 Vůbec to není o nadávce. Když já už prostě nemůžu sledovat jak se pořád chodí jen kolem horké kaše a nikdo buď neví či nechce pojmenovat problém a hrozbu pravým jménem.😐 Oni si prostě znovu rozdělí hřiště na dvě poloviny a vy do toho vůbec nemůžete zasahovat. Nemusím vám asi říkat kam spadáte vy jako ČR. Tak se na mě nezlobte prosím. 🌷
Neznamená, že když tady vypíšu sazbu za VT a NT a že faktura je nepřehledná, tak nějak řeším celkovou cenu za elektřinu. Nebo vy máte ten pocit? Ceny jsou v podstatě stejné, jak dávno před kovidem.
N (neregistrovaný)13.04.2026, 00:50:06xxx.xxx.189.103
Sarah01:
Neznamená, že když tady vypíšu sazbu za VT a NT a že faktura je nepřehledná, tak nějak řeším celkovou cenu za elektřinu. Nebo vy máte ten pocit? Ceny jsou v podstatě stejné, jak dávno před kovidem.
To nejsou ani náhodou. Trochu klesly oproti roku 2025, ale stále jsou znatelně vyšší. Ale to máte jedno, teď je zase drahá nafta a brzy se přelije do všech oblastí.😀Ona elektřina sama nezlevnila vůbec, jen stát nyní platí “ekovýpalné” za vás. Zatím.
No a kdyby někoho zajímalo, proč nemáme epidemie spály a moru, tak protože jejich původci jsou bakterie, takže na ně působí antibiotika. Smrtnost šla dolů před antibiotiky, paní doktorka se podivuje. Tak protože hygiena a vznik mikrobiologie. SÚKL vyzývá k hlášení veškerých vedlejších příznaků vakcín nebo léčiv, ne jen neznámých nebo nových nebo jak to paní doktorka podává. Hlásit podezření může kdokoli. Je dobře, že paní doktorka alespoň nezpochybňuje statistiky hlášených vedlejších účinků. Příušnice, v případě, kdy děti promořujeme přirozeně kontakty s nemocnými dětmi a neočkujeme: “jistě že to občas někdo odnese, ta úmrtnost tam prostě je” - jaký je tedy rozdíl vůči tomu, kdy očkujeme a jistě to občas někdo odnese, ta úmrtnost tam prostě je (bavme se o procentech úmrtí na vakcíny a na nemoc, o závažných následcích vakcín a nemocí). Dívky, které prodělaly v dětství příušnice, mají nižší riziko rakoviny čípku. Jen teda bylo pár úmrtí. Ale ty přeživší mají nižší šanci, že tu rakovinu chytnou. Počet úmrtí v Evropě nestojí za řeč, po přirozeném promoření se umírá hlavně v zemích se špatnou nutriční situací.
Prosím vás, slyšel jste někdo o tom, že kdo se očkuje proti chřipce, je víc nemocný? Staříci v mém okolí se očkují jak zběsilí a nějaké následky očkování nevidím 🙈 Zajímal by mě zdroj tohoto prohlášení, AI našla https://www.health.com/flu-shot-effectiveness-11714687 no tak nevím nevím, jestli je to zase tak robustní argument. Jako, statistiky o Covidu hovoří tak nějak jasně, je někdo, kdo tam ty efekty očkování a omezení setkávání nevidí?
Zbytek jsem zatím nedokoukala, kdoví jestli dokoukám, zase tolik volného času nemám…
Dost často na mě na FB vyběhne příspěvek o fyzických trestech a dost lidí cca v mém věku je obhajuje a tvrdí, že agresivita dnešní mládeže pramení z příliš volné výchovy, děcka by prý potřebovala pořádně nařezat. Já si to teda nemyslím, protože sama si moc dobře pamatuju, jak to bylo ponižující. Myslím si, že dnes děti nemají doma skoro žádné povinnosti, vymezené žádné mantinely a spoustu těchto blbostí dělají z nudy, navíc doma se příliš nekomunikuje. A taky můžou být ovlivněni kamarády, partou, to bývalo vždycky, jen ne v takové míře. Vždyť si jen vemte, jak často dochází k brutálnímu napadání na ulicích, která často končí těžkým postižením nebo i smrtí.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 13.04.2026, 13:01:56
A že stejně nakonec člověk tu chřipku měl, tak to jsem viděla taky
No tak to je k vidění běžně, protože ne vždy člověk dostane vakcínu na virus, který bude zrovna “in”, případně si na jaře klidně chřipka přešaltuje zase na jinou mutaci 🙂 A navíc to, že má někdo respirační onemocnění ještě neznamená, že je to chřipka, takže část z těch případů “očkovaný a stejně to dostal” bude infekce něčím jiným…
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.04.2026, 11:47:21
No my z manželem jsme očkování pravidelně a za nás dva můžu říct, že my jsme fakt v naprostém pořádku ohledně chřipky. Nechali jsme se očkovat proto že pracujeme mezi lidmi a to dost. Pokud přestanu jezdit přestanu se očkovat.
Tak za mně určitě jo a následky nemáme. Očkujeme se asi už 15 let, taky jsme vynechávali hlavně když byl covid. Jo a nikdo nás nenutil děláme to dobrovolně😉.
Já se v životě na chřipku neočkovala… A nikdy jsem žádný vážnější průběh než rýmičku neměla. Ale máti taky ne a začala se očkovat nedávno, a já jí to schvaluji. Jednou to přijít může a čím je člověk starší, tím pravděpodobněji.