Aktuálně: 1 951 inzerátů277 091 diskuzních příspěvků19 706 uživatelů

Politika...

Sarah01
Sarah01 15.04.2026, 07:01:39 xxx.xxx.11.197
N:

Copak já bych dal cokoli,ale ten bůh je nějak jiného názoru.😀 Jen jsem se ohradil proti lžím že se nic neděje. Ono se sakra děje a ještě bude. O zdraví půjde už jen když by byla nedostupná paliva a to reálné je celkem dost. Hele štěstí přeje připraveným a jak se kdo připraví či zařídí je jen jeho věc, ale nikdo mi nebude bránit abych řekl svůj názor založený na určitých informacích. Jsou i jiní lidé, kterým to může pomoci. Víte že dost lidí už ČR a východ opustilo? Nepsali na Novinkách? 😀 Možná zbytečná panika? Možná…

Svůj názor si klidně říkejte, to vám nikdo nezakazuje. Ale nenadávejte nám tady do idiotů, když sám máte máslo na hlavě.

Buggyra
Buggyra 15.04.2026, 07:20:39 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.04.2026, 18:11:01

Dobrá, nebudu vás více přesvědčovat, někomu mé informace posloužily, někomu méně, tak to je 🙂

Anonymní (neregistrovaný) 15.04.2026, 08:41:53 xxx:xxx.1db5:4f8a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.04.2026, 07:01:39

Kde komu nadával, nelžete

kometa
kometa správce
15.04.2026, 09:18:26 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.04.2026, 18:11:01

zato chřipka vás sejme během hodiny

Potvrzuji. Dopo ve škole odkašlávání, navečer na plese už jsem myslela, že si vykašlu plíce, takže jsem odešla předčasně a pak jsem ulehla na tvrdo.

kometa
kometa správce
15.04.2026, 09:24:37 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.04.2026, 08:41:53

za to jací jste “idioti”

Doslovná citace. Takže Sarah nelže. Uvozovky to nezachrání.

Daja
Daja 15.04.2026, 09:29:19 xxx:xxx.99d5:396b
Anonymní:

Kde komu nadával, nelžete

Já už ani nevím Sarah za koho se stydím víc. Jestli za současnou politiku naší země nebo za to jací jste “idioti” a skočili jste na tolikrát ohranou lest.😐 Nezlobte se na mě, ale vedení Evropy a to i vlády ČR je banda neschpných hlupáků.😐 Byl bych moc rád kdyby se to nikdy nestalo a je to velmi frustrující pocit.Nikdo se na mě prosím nezlobte jak jsem to napsal,ale chtěl jsem to zkrátit na možné minimum a vyšlo mi tohle.

A to je co? Kdo pak lže? VY🤮.

Anonymní (neregistrovaný) 15.04.2026, 10:02:56 xxx:xxx.1db5:4f8a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 15.04.2026, 09:29:19

Už chápu, při vaší “krátkozrakosti”těžko pochopíte, že tady vůbec nemluví o zdejší sestavě progresivního osazenstva. Jenom potrefených ješitných hus se to dotklo

Sarah01
Sarah01 15.04.2026, 10:12:48 xxx.xxx.11.197

Pokud někdo napíše doslova “jací jste” , tak je přece jednoznačné, ke komu to směřuje. A pokud tedy nemyslel nás, ale příp. vládu, měl to přímo napsat. Já jsem současnou sebranku nahoře nevolila, takže za  ni nejsem ani zodpovědná.

trojAAAcko
trojAAAcko 15.04.2026, 10:31:20 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.04.2026, 10:12:48

takže za ni nejsem ani zodpovědná.

To vyznělo dosti alibisticky - nemyslím zle.

Pokud bychom stav státu a státní politiky měli vinit občany za jejich rozhodnutí tímto způsobem tak potom já nejsem zodpovědný za 4 roky minulé vlády, protože jsem je nevolil - proč bych pak měl platit z daní nebo na přímo jejich aktivity např. podpora Ukrajiny, dotování GD aktivit, nesmyslné neziskovky apod…? Jen ať mi teda ty peníze ta nyní opoziční vláda vrátí tím pádem. 🙂Jenže vládnoucí strana/y dělají politiku za všechny díky rozhodnutí “většiny” a docházíme k tomu, že pokud budeme hledat zodpovědnost u občanů tak je to kolektivní - můžou za to všichni ať se to líbí nebo ne. Taková je prostě demokracie.

(berte nadneseně) Jak řekl p. Kodet ve filmu Pelíšky - "To je typický …"

Sarah01
Sarah01 15.04.2026, 10:45:51 xxx.xxx.11.197
trojAAAcko:

takže za ni nejsem ani zodpovědná.

To vyznělo dosti alibisticky - nemyslím zle.

Pokud bychom stav státu a státní politiky měli vinit občany za jejich rozhodnutí tímto způsobem tak potom já nejsem zodpovědný za 4 roky minulé vlády, protože jsem je nevolil - proč bych pak měl platit z daní nebo na přímo jejich aktivity např. podpora Ukrajiny, dotování GD aktivit, nesmyslné neziskovky apod…? Jen ať mi teda ty peníze ta nyní opoziční vláda vrátí tím pádem. 🙂Jenže vládnoucí strana/y dělají politiku za všechny díky rozhodnutí “většiny” a docházíme k tomu, že pokud budeme hledat zodpovědnost u občanů tak je to kolektivní - můžou za to všichni ať se to líbí nebo ne. Taková je prostě demokracie.

(berte nadneseně) Jak řekl p. Kodet ve filmu Pelíšky - "To je typický …"

No, jenže já jsem člověk, který kolektivní vinu neuznává. Mám to holt nastavený jinak, jsem individualista. A nemyslím si, že by se individualista v kapitalismu nemohl nějak realizovat, na rozdíl od bývalýho režimu. Já jsem ty kolektivní akce tak nesnášela. 

Daně platit musím, s tím nic nenadělám, kromě toho taky uznávám, že je například potřeba nejen po zimě opravit silnice, že je třeba hradit zdravotnictví, školství a taky státní úředníky. Ti lidi, kteří chodí demonstrovat, asi taky spokojení s vládou nejsou, ne?

Buggyra
Buggyra 15.04.2026, 11:16:44 xxx.xxx.198.226

A to já jsem zase pro kolektivní vinu, mně to vyhovuje, co jsme si zvolili, to tam máme, a to si zasloužíme. Dokud je to demokratické, tak dobře tak. Každý, kdo tam je, udělá něco dobrého a něco špatného, holt je to jako ten autobus, co má nějakou svoji linku, a když zvolíte špatný autobus, který jede vaším směrem, může vás vysadit před barákem, ale taky o půl okresu jinde. Tenhle příměr se mi líbí. Už se někomu stalo, že si přečetl autobusový jízdní řád, a pak ten autobus jel někam trochu jinam? Třeba protože je výluka, má objížďku, zastávka je v rekonstrukci… Také si nemyslím, že by se individualista v kapitalismu nemohl realizovat, však se můžeme kouknout na různé šikovné lidi, kteří to někam dotáhli. A ti demonstranti snad byli nespokojení s některými opatřeními, asi jim nevadí kurz vlády celkově, kdo by byl proti stavbám nemocnic nebo přístavbě Dukovan třeba.

trojAAAcko
trojAAAcko 15.04.2026, 11:35:18 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.04.2026, 10:45:51

No, jenže já jsem člověk, který kolektivní vinu neuznává. Mám to holt nastavený jinak, jsem individualista. A nemyslím si, že by se individualista v kapitalismu nemohl nějak realizovat, na rozdíl od bývalýho režimu. Já jsem ty kolektivní akce tak nesnášela.

Vždyť v pořádku. To já nijak neodsuzuji. Jenže i v životě individualisty se musí uznávat kolektivní věci - zákony jsou taky pro všechny a taky bych půlku předělal a druhou zrušil. 😀Taky nedodržuji nějaké zákony a vědomě (například překračování rychlosti) a když mě pokaždé chytli tak jsem všechno odkýval a zaplatil pokutu i včetně případu kde mě ani nezměřili (a nemohli mi vlastně dát tu pokutu), ale project kolem Policie ve 190 na 110 je docela nápadné, no tak jsem jim udělal aspoň radost nějakým bonusem do výplaty. 😀 Ctím Policii a pokud můžu přispět nejen penězi z daní tak proč ne.

Daně platit musím, s tím nic nenadělám, kromě toho taky uznávám, že je například potřeba nejen po zimě opravit silnice, že je třeba hradit zdravotnictví, školství a taky státní úředníky. Ti lidi, kteří chodí demonstrovat, asi taky spokojení s vládou nejsou, ne?

Tak jasný, že platit daně se musí a taky to nějak neprožívám, ale pak když se člověk dočte jaký miliardy támhle mizí vlastně kolikrát na blbostech tak si říkám, jestli by nebylo lepší žít na stromech. Nicméně demonstrace bych moc nevytahoval. Nejen, že to je zase trošičku jiné téma a hodně obsáhlé, ale to, že se sejde (kolik, že? 200 tisíc lidí? wow) a ještě v Neděli a vlastně se nic nestalo a promluvilo pár herců - to se fakt hodně děje a mnozí to využili jako záminku pro výlet do Prahy. Projevili názor, super, v pořádku, mají na to právo a šlo se domů. Demonstrace studentů? Větší vtip bych asi ještě neslyšel. Já jsem tady ten vyšel ze školy nejpozději a asi lépe si pamatuji jak když se nemuselo sedět ve škole tak se nesedělo. Na střední jsme se spolužákem taky místo exkurze šli na dýmku (zápis ve škole a žádné přepočítávní žáků takže nám to prošlo). Myslím, že i rapotačka tady dávala videa studentů kteří to vzali po svém a prostě vyšli chlastat do ulic a to se má brát vážně a  použít jako argument? Další věc která je k zamyšlení je ta, že kolik demonstrací bylo proti Fialovi a v jakém rozsahu? A teď většina národa volila proti minulé vládě, docela pozoruhodné.

Jasně, až tu budou protesty jako v Srbsku nebo Makedonii (v Srbsku bylo i několik mrtvích před pár týdny, ale u nás v médiích žádná zmínka pokud vím) či dokonce jako stávky v UK (Spojené Království) kde zemědělci vyváželi různý bordely před ministerstva tak potom se tady můžeme bavit o nějaké relevanci. Do teď je to tak, že ten kdo tam jde tak si uleví a myslí si, že něco dělá pro změnu a druhá strana se doma u TV směje a je to vlastně win:win situace, ale změna žádná. 😀

Sarah01
Sarah01 15.04.2026, 12:47:55 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 15.04.2026, 11:35:18

Já zákony neberu jako produkt kolektivismu, jsou tu i od toho, aby chránily jednotlivce. I demokratická společnost potřebuje mantinely, jinak by to byla anarchie. A jsem individualista, ne sobec. 🙂

Co se týká demonstrací, tak toto právo máme, takže když někdo, kdokoliv chce, nechť demonstruje. Já nemám davy ráda. 🙂

trojAAAcko
trojAAAcko 15.04.2026, 13:48:28 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.04.2026, 12:47:55

Já zákony neberu jako produkt kolektivismu, jsou tu i od toho, aby chránily jednotlivce.

A chránily před kým? No přece před těmi druhými takže se to týká opět všech a je to produkt kolektivismu…. Když je zákon na to, že lidi se můžou identifikovat úplně na cokoliv tak jim vzniká právo na něco. Pokud ho nevyužiji je jedna věc včetně mého názoru, ale ta druhá, že já jsem i tak ikdyby nepřímo ovlivněn i jako individualista. Když mi pak přijde dítě a řekne, že něčí rodič je výkladní skříň tak co mám pak dělat já? Pokud řeknu kritiku tak mohu být popotahován za utlačování výkladních skříní (menšiny) - přece mají na to zákon který jim dává to právo nebo řeknu, že je to normální a z podstaty věci budu lhát sám sobě, svému dítěti a půjdu i proti samotné přírodě. 😉

I demokratická společnost potřebuje mantinely, jinak by to byla anarchie.

A proti tomu někdo tady něco říká / píše? 😂

A jsem individualista, ne sobec. 🙂

No a co? Tady Vás někdo napadá za to, že jste sobec? Vidím tu jen narážku na alibismus a ještě přidám naivitu.

Co se týká demonstrací, tak toto právo máme, takže když někdo, kdokoliv chce, nechť demonstruje.

Tak potom nedává smysl ta snaha vytahovat i demonstrace a zároveň tato věta i snižuje relevantnost demonstrací, protože vlastně na to má každý právo tak můžu protestovat na jakoukoliv blbost která se mi prostě nelíbí, ale mám na to právo. Už z logiky věci aby došlo k nějaké zásadní změně (např. změna vlády) tak musí vzniknout nelegální činnost či zásadní stávka nějakého odvětví. Jasně, ať si demonstrují, já proti tomu taky nic nemám, ale pořád je to menšina a dá se polemizovat zda se to dá brát za demonstraci nebo za sraz nějaké menšiny. 😀

N (neregistrovaný) 15.04.2026, 14:05:03 xxx.xxx.189.103
Sarah01:

Svůj názor si klidně říkejte, to vám nikdo nezakazuje. Ale nenadávejte nám tady do idiotů, když sám máte máslo na hlavě.

Proč se nenaštval “anonymní”? Vypadá to že to pochopil zcela správně.🙂 Vlastně bych urazil i sebe, protožejsem taky Čech.Jaké máslo na hlavě? Za co? Vždyť já jsem se v ničem nemýlil a ničím se neprovinil. Idiot není nadávka Sarah, to je stav mysli když už se poštěstí a nějaká se v tom “okapu” co brání aby některým lidem nepršelo do krku vyskytuje.😀 A v neposlední řadě nezapomínejte, že pokud dojde ke konfliktu, tak já za vás a svou zemi možná padnu.Tak mi to zpříjemněte ať toho nelituji že to nestálo za to na onom světě.🙂 Kdž kritizuji ČR, tak kritizuji i sebe zcela otevřeně. Jsem taky idiot, že jsem kdy věřil v lidi a rozum.😐 To co se stalo v covidu a potom za války na Ukrajině jasně ukázalo že od doby kamenné jsme vůbec nepokročili.😐 Akorát se lidstvo oblbuje jiným způsobem a prostředky. 

Sarah01
Sarah01 15.04.2026, 14:52:19 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 15.04.2026, 13:48:28

Tak to jsme si asi nerozuměli. Můj příspěvek je odpověď a vysvětlení vám, jak chápu já individualismus. Nejde o stížnost, že by mě někdo označoval sobcem. Nejsem si teď tedy jistá, jestli tady má vůbec smysl otevírat nějaké filozofické otázky, když se nechápeme. Zákony lze brát z obou hledisek, z kolektivního, ale i individualistického.

S těmi demonstracemi jste mě taky nepochopil. Právo demonstrovat je dáno ústavou. Ne že si jen dupnu, že na to mám právo. 🙂 Ano, demonstrovat si může každý, za co chce, když tu demonstraci bude mít povolenou, třeba za větší vejce nebo menší banány. 😉

trojAAAcko
trojAAAcko 15.04.2026, 15:31:19 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.04.2026, 14:52:19

Tím pádem bych na Vašem místě popřemýšlel o lepší formulaci textů. Nicméně ikdyž máte pravdu jak lze brát zákony ze dvou hledisek tak je zásadní rozdíl jak budu uvažovat o zákonech a o tom pro koho ten zákon platí - což je vždy pro všechny, viz příklad nahoře. Můžete se ohánět s nějakým individualismem jak chcete, ale týká se Vás tak či tak. Pokud budeme uvažovat o přehození zodpovědnosti vlády na občany tak je to taky vždy kolektivní a je jedno zda jste volič či nevolič té vlády nebo individualista či nikoliv. Takže nejsem jediný kdo tady něco nepochopil. 😉

S těmi demonstracemi se zabývat už nechci, ale zkuste si to přečíst od záčátku a třeba už to taky pochopíte. 😉

Já sám se též považuji za individualistu, považuji se i za sobce (a to neskutečného), ale hraničí mi to s naivitou kdybych se utvrzoval tom, že “já ne, já muzikant”. Každý z nás je od narození součástí systému (tj. demokratické republiky) a vše co vzniká celorepublikově je kolektivní záležitost, tak jednoduché to je.

Sarah01
Sarah01 15.04.2026, 17:32:00 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 15.04.2026, 15:31:19

Domnívám se, že jsem formulovala dostatečně, jednoduše a věcně. Kromě toho na vypisování dlouhých příspěvků mě příliš neužije. Chce to prostě jen míň domněnek a různých dedukcí. 

Já váš příspěvek chápu, jak to myslíte, ale v tomto nemáte pravdu. Není to o tom, jestli zákony dodržovat nebo nedodržovat, o tom individualismus ve své podstatě vůbec není, zkuste si o tom nejdřív něco zjistit. A ne, za současnou vládu se opravdu necítím zodpovědná a nikdy nebudu. A to na ni vlastně ani nikde nenadávám, ani v hospodě, ani na nádraží, ačkoliv bych vlastně mohla. 🙂 Prostě a jednoduše váš pohled nesdílím a naivní opravdu nejsem ani trochu, to mi věřte. 😉

Buggyra
Buggyra 16.04.2026, 06:23:49 xxx.xxx.198.226

Když mi pak přijde dítě a řekne, že něčí rodič je výkladní skříň tak co mám pak dělat já?

Říct “no fyzicky je to člověk, pokud bude nemocný, půjde k doktorovi jako každý člověk a nepůjde za výrobcem oken, pokud není blázen. Pokud je blázen, a půjde s nemocí za výrobcem oken, je jeho představa, že je výkladní skříň, skutečně jen představou. A pokud není blázen, tedy nemoc bude řešit s doktorem, ale ostatním bude říkat, že je výkladní skříň, tak to ber jako že si tak říká, teda že někdo je Franta, někdo Maruška, někdo je učitelka, někdo zase metalák (metalista?), tak tenhle je výkladní skříň, no prosím, říkat si to o sobě může a pokud to nikomu neubližuje, tak ať.”

Buggyra
Buggyra 16.04.2026, 06:29:12 xxx.xxx.198.226

Důležité, vážení přátelé, je, že především JÁ jsem se nemýlila! 

Teda Muži v černém: 

Člověk je chytrej, ale lidi jsou hloupý a nebezpečný zvířata.

A v tom se opravdu nikdo nikdy nezmýlí 🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.