»
Odpověď na příspěvek uživatele
Sarah01 z 15.04.2026, 10:45:51
No, jenže já jsem člověk, který kolektivní vinu neuznává. Mám to holt nastavený jinak, jsem individualista. A nemyslím si, že by se individualista v kapitalismu nemohl nějak realizovat, na rozdíl od bývalýho režimu. Já jsem ty kolektivní akce tak nesnášela.
Vždyť v pořádku. To já nijak neodsuzuji. Jenže i v životě individualisty se musí uznávat kolektivní věci - zákony jsou taky pro všechny a taky bych půlku předělal a druhou zrušil. 😀Taky nedodržuji nějaké zákony a vědomě (například překračování rychlosti) a když mě pokaždé chytli tak jsem všechno odkýval a zaplatil pokutu i včetně případu kde mě ani nezměřili (a nemohli mi vlastně dát tu pokutu), ale project kolem Policie ve 190 na 110 je docela nápadné, no tak jsem jim udělal aspoň radost nějakým bonusem do výplaty. 😀 Ctím Policii a pokud můžu přispět nejen penězi z daní tak proč ne.
Daně platit musím, s tím nic nenadělám, kromě toho taky uznávám, že je například potřeba nejen po zimě opravit silnice, že je třeba hradit zdravotnictví, školství a taky státní úředníky. Ti lidi, kteří chodí demonstrovat, asi taky spokojení s vládou nejsou, ne?
Tak jasný, že platit daně se musí a taky to nějak neprožívám, ale pak když se člověk dočte jaký miliardy támhle mizí vlastně kolikrát na blbostech tak si říkám, jestli by nebylo lepší žít na stromech. Nicméně demonstrace bych moc nevytahoval. Nejen, že to je zase trošičku jiné téma a hodně obsáhlé, ale to, že se sejde (kolik, že? 200 tisíc lidí? wow) a ještě v Neděli a vlastně se nic nestalo a promluvilo pár herců - to se fakt hodně děje a mnozí to využili jako záminku pro výlet do Prahy. Projevili názor, super, v pořádku, mají na to právo a šlo se domů. Demonstrace studentů? Větší vtip bych asi ještě neslyšel. Já jsem tady ten vyšel ze školy nejpozději a asi lépe si pamatuji jak když se nemuselo sedět ve škole tak se nesedělo. Na střední jsme se spolužákem taky místo exkurze šli na dýmku (zápis ve škole a žádné přepočítávní žáků takže nám to prošlo). Myslím, že i rapotačka tady dávala videa studentů kteří to vzali po svém a prostě vyšli chlastat do ulic a to se má brát vážně a použít jako argument? Další věc která je k zamyšlení je ta, že kolik demonstrací bylo proti Fialovi a v jakém rozsahu? A teď většina národa volila proti minulé vládě, docela pozoruhodné.
Jasně, až tu budou protesty jako v Srbsku nebo Makedonii (v Srbsku bylo i několik mrtvích před pár týdny, ale u nás v médiích žádná zmínka pokud vím) či dokonce jako stávky v UK (Spojené Království) kde zemědělci vyváželi různý bordely před ministerstva tak potom se tady můžeme bavit o nějaké relevanci. Do teď je to tak, že ten kdo tam jde tak si uleví a myslí si, že něco dělá pro změnu a druhá strana se doma u TV směje a je to vlastně win:win situace, ale změna žádná. 😀