Aktuálně: 1 951 inzerátů277 091 diskuzních příspěvků19 706 uživatelů

Politika...

trojAAAcko
trojAAAcko 16.04.2026, 13:13:21 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 16.04.2026, 12:28:06

A ještě mě napadnul další nádherný příklad. Hypoteticky.

Vláda přijde s návrhem, že lidem s trvalou invaliditou (tj. třeba člověk na vozíku) dají možnost, že v případě zaměstnání přijdou o půlku invalidního důchodu a sníží jim daně o půlku. Například půlka vozíčkářů začne pracovat, protože budou mít více peněz (půlka důchodu + vyšší plat než by měl normálně), ale stát bude mít menší výdaje na vyplácení důchodů (+ růst zaměstnavatele → vyšší zisk na daních) a má více peněz ze dvou stran. Mně jako zdravého člověka to vlastně nezajímá, to právo nemůžu ani nijak využít, ale to neznamená, že se mě to taky netýká, protože může dojít k navýšení rozpočtu na obranu a my můžeme doma s větším klidem sedět doma, protože se sníží riziko, že tu budeme mít Rusa. Rozšíření a zvýhodnění jednotlivců (či určité skupiny) snadno ovlivní ty ostatní.

A to nezahrnuji věci jako investice vozíčkářů do přestaveb aut pro dopravu, nákup PHM apod… Obecně když někdo víc vydělá tak více utratí, protože musí zainvestovat.

Buggyra
Buggyra 16.04.2026, 13:15:37 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 16.04.2026, 09:37:18

Tak budu za blbce. A?

Co má co výkladní skříň chodit co s dítětem do školy. Na schodech se akorát roztříská a kdo to má pak uklízet.

Sarah01
Sarah01 16.04.2026, 13:17:01 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 16.04.2026, 12:28:06

Nepochopil. Bavili jsme se primárně o ZÁKONECH. Ty moje příklady nespadají pod kolektivitu, zjistěte si to. Ano, právo má každý, protože základem společnosti je pořád jednotlivec. Vy popisujete dopodrobna ty kolektivistické aspekty, které jsem zmiňovala já obecně…..sociální stát a solidarita, vlastnická práva a omezení, kolektivní odpovědnost a práva, veřejnoprávní regulace, daně a veřejné rozpočty atd.

A trefila, protože jinak byste snesl opačný názor a nevysmíval se.

Sarah01
Sarah01 16.04.2026, 13:21:34 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Tak budu za blbce. A?

Co má co výkladní skříň chodit co s dítětem do školy. Na schodech se akorát roztříská a kdo to má pak uklízet.

😂 

Chápu, že to dnes učitelé musejí mít hodně těžké občas, ale otázka je, co je dnes normální, že jo. 

trojAAAcko
trojAAAcko 16.04.2026, 13:28:04 xxx.xxx.253.36

Asi tak. 😀 Něco takového by mi bylo podobné abych řekl, ale naštěstí dokážu takové výroky udržet jen v hlavě. Nechtěl bych riskovat to co by následovalo.

Jenže škoda potom těch dětí. Já to nějak překousnu a hodím za hlavu jenže pak proč navyšovat procento násilností ve školách kvůli tomu - viz Vás odkaz co jste nedávno poslala. To druhé dítě může mít následně v hlavě zmatek a to se snadno projeví na výsledcích, chování apod… to potvrdí snad každá dětská psycholožka.

Buggyra
Buggyra 16.04.2026, 13:31:34 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.04.2026, 13:21:34

Jako by žádné dítě nepřišlo do školy a neřeklo “maminka i o tvojí mamince myslí, že je kráva, protože” nebo “táta říkal, že tvůj strejda je lempl, protože se jen válí s pivem před sámoškou” nebo k učitelce “úkoly dělat nemusím a ségra stejně říkala, že jste ***”
A jak se to řeší v naší právní společnosti? No maximálně tak tím potlachem v ředitelně…
Takže pokud vejde ve známost, že něčí rodič se považuje za výlohu, tak bych se divila, kdyby i ty učitelky nevykládaly, že ten člověk není normální. Když dítě ve třídě neumí normálně číst nebo psát, tak se to hned řeší nějakou diagnozou a speciálním přístupem, nevím, proč by nemohla mít diagnozu a speciální přístup i výloha.

Buggyra
Buggyra 16.04.2026, 13:33:17 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 16.04.2026, 13:28:04

Tak supr, tak ať řeší normalitu výkladní skříně s dětmi psycholožka. Na každé škole je jí podle posledních statistik tuším jedna čtvrtina…

Anonymní (neregistrovaný) 16.04.2026, 13:37:35 xxx:xxx.1db5:4f8a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.04.2026, 13:21:34

Normální je to co bylo vždycky. Jenom někteří si nechávají vnutit různé konstrukty nemocných.

Buggyra
Buggyra 16.04.2026, 13:39:52 xxx.xxx.198.226

Já bych s tím “normální” byla celkem opatrná, normalita se posouvá, taky bylo normální svítit kahanem a nespoléhat se na tu divnou a nebezpečnou elektriku…

Anonymní (neregistrovaný) 16.04.2026, 13:41:02 xxx:xxx.1db5:4f8a
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 16.04.2026, 10:35:24

Největší zdejší Einstein jste tady vy. Akorát ta slohová cvičení nudí, tím víc, čím větší je to blábol. Ano mám jasno, zvlášť u těch co mají trvale zatemněno.

trojAAAcko
trojAAAcko 16.04.2026, 13:56:08 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.04.2026, 13:17:01

Bavili a bavíme o zákonech které se vydávají celorepublikovou platností. Do které právě spadá svoboda slova, vlastnictví apod… a to se projeví vždy kolektivně - platí kolektivně přestože to může využít jen určitá část. Naprosto jednoduché. Koukáte na to pouze jako spotřebitel. K počátku - jestliže kolektivně volíme nějakou vládu tak jsme za to kolektivně i zodpovědný. Jestliže by vláda kterou jsem volil se starala jen o mě a o Vás zas Vaše politická strana tak můžete tvrdit že za důsledky strany kterou jste nevolila nejste zodpovědná. Například nárok na dotování cen PHM by měli jen ti voliči té strany která to zavedla a jestliže by následek bylo zadlužení státu tak potom si klidně můžete tvrdit, že za zadlužení nejste zodpovědná jenže současný systém takto nefunguje.

zjistěte si to

Klidně se nechám poučit zde od znalce.

A trefila, protože jinak byste snesl opačný názor a nevysmíval se.

Netrefila, protože bych snesl názor který má hlavu a patu. Já nikoho nikdy neodsuzoval za jeho názor, protože si myslím, že daný názor si člověk vytvořil na základě nějakých informací a zkušeností - to samé platí i při volbě politické strany. Bohužel to co píšete nekoresponduje s principem současného systému.

Sarah01
Sarah01 16.04.2026, 13:56:21 xxx.xxx.11.197
Anonymní:

Normální je to co bylo vždycky. Jenom někteří si nechávají vnutit různé konstrukty nemocných.

Dost často mně přijde, že jsou to jen recese, jak už zmiňovala drvodělka.

trojAAAcko
trojAAAcko 16.04.2026, 14:00:11 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.04.2026, 13:33:17

Tak supr, tak ať řeší normalitu výkladní skříně s dětmi psycholožka.

Super nápad. Děti stranou a pak škola a já budeme popotahování za “utlačování” menšin, protože tvrdíme, že není normální a vidím jak mi Nerudová píše na FB co si to dovoluji tvrdit. 😀Takže jak jsem psal na začátku.

Sarah01
Sarah01 16.04.2026, 14:07:46 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 16.04.2026, 13:56:08

Buďte tak hodnej a přestaňte do mě nechutně rýpat. Píšu, abyste si to zjistil jinde, když ode mě to neberete…zdrojem může být i obyčejná AI nebo Google či Wikisofia. Ve své zaslepené ješitnosti totiž už nejste vůbec schopen brát žádné jiné vysvětlení a jedete si tvrdošíjně jen ve své zajeté koleji. Ano, svůj názor jsem si vytvořila na základě celoživotních zkušeností a dostupných informací, víc už nemám co dodat a myslím si, že už je i zbytečné s vámi ztrácet čas.

Sarah01
Sarah01 16.04.2026, 14:09:17 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Já bych s tím “normální” byla celkem opatrná, normalita se posouvá, taky bylo normální svítit kahanem a nespoléhat se na tu divnou a nebezpečnou elektriku…

Přesně tak. Co bylo vždycky normální? Že přišla domů těhotná dcera a otec ji vyhodil z domu, protože to byla ostuda pro rodinu? Že chlap po návratu z hospody zmlátil ženu a děti taky? Že žena s poporodní depresí skočila do rybníka nebo pod vlak? Spousta věcí byla “normálních” a už dávno není. 

trojAAAcko
trojAAAcko 16.04.2026, 14:12:34 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.04.2026, 13:41:02

Perfektní výrok někoho kdo očividně neví co je endemický druh, co je migrace (ne není to přesun jedince o 200m k řece) a ještě nedokázal ze sebe vytlačit jediný druh který po vyčerpání potravy masivně migruje na jinou lokalitu aby opět vyčerpával potravinové zdroje. 😀 A ještě míchá do té tématiky a použije argumentaci, že člověk ještě potravinově zdroje nevyčerpal - víte člověk účelně hospodaří, domestikoval a šlechtil druhy zvířat pro užitek (asi i s nápovedou nedocvaklo) - pro jídlo a téměř většina lidské populace žije právě z toho co se vypěstuje / obhospodaří a nebere to z divoké přírody. Co se týče například fosilních paliv je otázka času. Víte co by se stalo kdyby ze dne na den zanikly jatka, na polích se nic nepěstovalo atd…? Do týdne jsou všechny lesy vyluxované… Možná by nebylo na škodu si to vyzkoušet v praxi a uvidíme kdo má zatemněno. 😉

drvodelkafialova
drvodelkafialova 16.04.2026, 20:13:09 xxx:xxx.16db:7d1f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.04.2026, 14:09:17

Tohle co zmiňujete NIKDY normální nebylo. Společnost to vždy odsuzovala, třeba za to ten člověk nešel do vězení, ale společnost to odsuzovala. 

My taky dost žijeme v iluzích, jak třeba ty nemanželské děti byly vzácné a odsuzované, ale ona to taky není úplně pravda. V Praze třeba kolem roku 1900 bylo kolem 15% dětí nemanželských. Nikdo se z toho asi moc neradoval, ale ani to nebyla žádná vzácnost. 

A s tím domácím násilím, když to někdo moc přeháněl, tak taky mohl dopadnout jako můj pradědeček. Zmlátil mou těhotnou prababičku a když mu přišli její bratři domluvit, zakopl a spadl do soukolí mlýna, co ho prababička dostala věnem. A tím se to vyřešilo. Mlátit ženu a děti nikdy společnost netolerovala.

Sarah01
Sarah01 16.04.2026, 22:27:59 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 16.04.2026, 20:13:09

Ono asi jak kde. Já pocházím z jižní Moravy a mohla bych vám vyprávět. Něco vím z doslechu, něco přímo z rodiny, něco od spolužaček ze školy, něco přímo z dědiny. A že člověk, který se musel léčit s psychickou nemocí v léčebně, má stigma blázna ještě i dnes, je fakt.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.04.2026, 07:35:38 xxx.xxx.171.147

Svět je malý. Prababička byla od Brna - Tišnov. 

Já si prostě nemyslím, že se svět nějak zásadně změnil v pohledu na to, co je normální a co už ne. Dneska jsou také násilníci, kteří mlátí rodinu hlava nehlava. Jen se to asi víc tají. 

Spoustě věcem se možná trochu jinak říká, ale zásadní věci fungují pořád stejně.

Sarah01
Sarah01 17.04.2026, 09:17:57 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 17.04.2026, 07:35:38

Já prostě cítím, že se společnost trochu posunula. Dřív při domácím násilí násilníka policie nevykázala, dnes ano, psychické nemoci už nejsou tak stigmatizovány, znásilnění už taky není tak zlehčováno a sváděno na oběť, ještě by to chtělo ty tresty opravdu zpřísnit. 

Být svobodná matka je normální a běžné už delší dobu, to je pravda. Moje babička byla nemanželské dítě, prababička (taky pocházela někde od Brna) musela odejít pryč z domu a najít si na vesnici, kde ji nikdo neznal, práci, babička si pak musela vzít postiženého člověka, kterého jí vybrali. Zní to jak z 19. století, ale bylo to opravdu tak. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.