Tady je ta obleva tak rychlá, že vůbec není břečka, všechno se to odpařuje v podstatě rovnou z ledu do vzduchu a odtéká to rychle, to jsem snad ještě neviděla. Včera šest nad nulou…
Koně ještě nestíhají ani mít ve výběhu bahno, na zemi už skoro žádný sníh, ale země umrzlá na kost. Včera jsme pilně sbírali hnůj, který odtál z toho sněhu, dneska budu neméně pilně pokračovat…
U zubajdy jsem byla na druhé návštěvě, poprosila jsem ji, ať ten zub řádně vyčistí, a ona to píglovala a píglovala, až jsem se bála, že se mi pročistí do mozku 😀 Ale vůbec nebolelo, takže super, nemusela jsem platit umrtvováka a tak. Zato za měsíc si poplatím, ta finální výplň bude s příplatkem 1000-1500,-, asi bude navrch diamantík.
Já se nechci nějak jako předvádět nebo tak, ale mám myčku za 500,- tady od nějakého chlapíka vetešníka z garáže, mám ji už asi 5 let a různě vykazuje střídavě chyby, má jen jeden čudlík a jedno kolečko s třemi programy, ale vždycky jsem ji nějak zmermomocnila, aby udělala, co má. No my tu máme měkkou vodu, takže se mi myčka nešpuntuje žádnými usazeninami, to je jasné.
Mám, prosím, jeden kočičí dotaz. Mají pro kočku s kožním problémem neznámého původu ( vyrážka, která svědí k rozškrábání) význam injekce B 12, aplikované ob den ? Případně B12 v kapkách.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 15.01.2026, 12:40:01
význam injekce B 12,
Za mě ne.
B 12 má vztah ke krvetvorbě. Ale co si pamatuji ze školy, dávali a dávají to veterináři, když si neví rady. Protože B 12 v injekcích má hezkou barvu, což psychologicky působí lépe než něco průhledného. A nic se tím nezkazí.
Kožní problémy jsou prekérka. Zjistit příčinu a tím pádem nasadit vhodnou léčbu je často na dlouho. I u lidí.
Děkuji, odhadovala jsem to podobně. Jedná se o sousedovu kočičku v režimu 100 x ti otevřu a pustím ven a zas dovnitř, s tím, že v minulých mrazech ven né, v teple, v teple. Takže to může být jakákoliv alergie, atd.
Navíc, nejsou B12 dost bolestivé? U lidí? Možná to pletu.
Čím kočce zatím ulevit? Může třeba fenistil mast, nebo i orálně? Dával se proti svědění psům i apoquel ? Určitě to píšu špatně. Mohla by ho i kočka?
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 15.01.2026, 14:32:27
Ne úplně bolestivé, ale nepříjemné.
Apoquel je určen jenom pro psy. To už mi přijde lepší tan Fenistil.
Ale jak jsem psala výše, hlavní je zjistit, proč PROČ se kočka drbe. Někdy pomůže odčervení (tyhle svědící drbací akce dělají škrkavky nebo blechy) nebo kastrace.