Aktuálně: 2 321 inzerátů270 097 diskuzních příspěvků19 351 uživatelů

Třetí víčko

Daja
Daja 11.02.2026, 09:00:10 xxx:xxx.12af:3871
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.02.2026, 22:37:44

Raduš nevím jak slyšíš a jak máš postižený sluch, ale teď mi můj říkal, že jsou špunty do uší od Apple co jsou vynikající pro lidičky co mají špatný sluch. Stojí 6 000kč, dá se upravit na nich nebo v programu upravit sluch L-P, dají se samostatně připojit k TV no prostě hooodně funkci co by ti pomáhalo. Můj je nemá, ale ví o nich proto ti to honem sem píšu. 

Ještě jedny jsou od Applu na hlavu ne do ucha a ty prý jsou ještě lepší. Můj dal jen takovou poznámku , že jestli nemusíš mít u toho Apple telefon. Dají se objednat po internetu a když ti nevyhovují do 14 dnů vrátíš.

eva (neregistrovaný) 11.02.2026, 09:27:43 xxx.xxx.163.219
Sarah01:

Taky si myslím, že by musel dosáhnout na nejvyšší stupeň, aby se to vyplatilo, ovšem pokud bude mít staroušek Alzheimera, tak to bude na celodenní péči asi. I noční. Mně stačí 3 🐕, dnes za noc cca 3x pouštění ven, netuším, co se dělo, ale spaní na 💩, chodím jak mátoha.

Ano, mamka měla Alzheimera a to jsem nedala….zpočátku tak 2 roky to ještě šlo, ikdyž občas jsem myslela, že se zblázním já…to je péče ve dne v noci. Manžel si představoval, že bych se starala já, ale podmínky mi nebyl schopen vytvořit. Nakonec jsem to řešila odlehčovacími službami, potom poslední rok už tam byla stále, bez přerušování.

eva (neregistrovaný) 11.02.2026, 09:31:17 xxx.xxx.163.219
Buggyra:

Jestli se pečovák započítává do důchodu jako průměrná mzda, jdu okamžitě adoptovat nějakého pečovacího staříka!

Na průměrnou mzdu jsem si hrdě v zaměstnání sáhla jednou, asi na půl roku. Od té doby mi ta průměrka nějak pořád ujíždí, dál a dál… nevím, čím to 😀

Jj, započítává se…máme v rodině jednu chytrou příbuznou, kterou vyženil syn🤔 a ta se stará a chlubí, že musí ta osoba, o kterou pečuje, ještě pár let vydržet, aby měla pěkný důchod potom…

eva (neregistrovaný) 11.02.2026, 09:38:16 xxx.xxx.163.219

Ad ještě příspěvek na péči. Nevím přesně, kolik je teď, ale mamka začínala na 1. stupni, tehdy to bylo 800 Kč měsíčně. Obvoďák špatně napsal žádost o zvýšení, nepřiložil tam nějaké zprávy z nemocnice, tak jsme se odvolali…úřednice mě poslala z kanclu pryč, že si promluví s maminkou sama ( to bylo ještě v počátku nemoci )….a potom mi dala přečíst protokol, co tam maminka napovídala - všechno si dělám sama, vařím, peru, uklízím, vytírám…tak to jsem odmítla podepsat, nebyla to pravda…takhle se tam chovají, vidí, že ten člověk je nemocný a pokládají otázky, které ho navádějí odpovídat jak oni chtějí. Už si nepamatuji, ale myslím že dostala potom 3. stupeň, tuším to bylo 8.000 Kč - a to padlo i s jejím důchodem na odlehčovací služby. Takže já jsem si nevydělala ani korunu. 

Sarah01
Sarah01 11.02.2026, 10:21:45 xxx.xxx.11.197
eva:

Ad ještě příspěvek na péči. Nevím přesně, kolik je teď, ale mamka začínala na 1. stupni, tehdy to bylo 800 Kč měsíčně. Obvoďák špatně napsal žádost o zvýšení, nepřiložil tam nějaké zprávy z nemocnice, tak jsme se odvolali…úřednice mě poslala z kanclu pryč, že si promluví s maminkou sama ( to bylo ještě v počátku nemoci )….a potom mi dala přečíst protokol, co tam maminka napovídala - všechno si dělám sama, vařím, peru, uklízím, vytírám…tak to jsem odmítla podepsat, nebyla to pravda…takhle se tam chovají, vidí, že ten člověk je nemocný a pokládají otázky, které ho navádějí odpovídat jak oni chtějí. Už si nepamatuji, ale myslím že dostala potom 3. stupeň, tuším to bylo 8.000 Kč - a to padlo i s jejím důchodem na odlehčovací služby. Takže já jsem si nevydělala ani korunu. 

Právě, oni to tak dělají schválně a to i prý v případech, kdy je ten člověk ležák. Navíc dnes člověk vydá jen za různé pomůcky hrozné peníze. Já si prostě nemyslím, že se na tom dá něco vydělat.

eva (neregistrovaný) 11.02.2026, 10:30:44 xxx.xxx.163.219
Sarah01:

Právě, oni to tak dělají schválně a to i prý v případech, kdy je ten člověk ležák. Navíc dnes člověk vydá jen za různé pomůcky hrozné peníze. Já si prostě nemyslím, že se na tom dá něco vydělat.

No, můj strejda po smrti tety, o kterou se starali společně se sestřenicí ( ta byla už potom úplný ležák ), nějak rezignoval a uzavřel se do sebe. Měl nějaké zdravotní problémy, to jo, ale ležák nebyl. Jen nevycházel z nějakého důvodu ven. Nevím, jak to udělali, ale pobíral snad ten nejvyšší stupeň + důchod, takže sestřenici teď po jeho smrti ty peníze evidentně chybí…navíc bydleli ve společném domě, přispíval na inkaso, teď jsou “mladí” na všechno sami…takže tam ty peníze určitě  pomáhaly a teď chybí..nejvíc asi jeho důchod, který měl dost velký a část příspěvku určitě taky ( část využili právě na ty pomůcky, domácí péči apod.)

Buggyra
Buggyra 11.02.2026, 10:43:58 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 11.02.2026, 09:31:17

To je vypečená příbuzná teda… Ale tak hele, jestli se stará dobrosrdečně a zodpovědně, a tohle trousí jen tak žertem, tak budiž jí přáno.

Buggyra
Buggyra 11.02.2026, 10:48:21 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 11.02.2026, 09:38:16

jop, to s dědouškem s Alz. taky takhle udělali. To pak rodiče zírali, co všechno děda zvládá 😀 Teda co doktoru napovídal… No ale pak mu dali lžičku a hrnek, ať si do toho dá cukr a zamíchá, a doktor hned psal, co měl. Asi měl rád ten hrnek 🙂 Děda samozřejmě zapomněl zmínit (za to mohl ten Němec), jak vařil vodu v rychlovarce na plynovém sporáku nebo jak vařil v mikrovlnce v remosce. Nebo jak se zašprajcnul na záchodě, až musel otec vysadit dveře 🤐

No a na druhou stranu když máte šikovného známého, který to umí naformulovat a vy zvládnete instruovat staříka, aby dělal blbého a neschopného, tak se dá uhrát kdejaký stupeň závislosti.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.