Aktuálně: 2 216 inzerátů287 819 diskuzních příspěvků20 623 uživatelů

Štěně kouše a dělá loužičky

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 30.07.2026, 08:03:50 xxx.xxx.128.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 29.07.2026, 23:40:14

Máte velkou pravdu, ono to pojmenování té jinakosti je často klíčové a hlavně maskovat umí i zvířata.  Měli jsme psycho kocoura( většinou zlatý, ale občas zabíjel a to i mou maličkost a já pak léčila otravy krve), zjistily se změny na mozku a naučili jsme se spolu žít , teď máme autistu Kejnýho(toto je laická diagnóza), přesné rituály a brácha mu zjednodušují bytí a dceru se spoustou divergencí(asi proto, že ji 3 hodiny dusili při porodu) , k pojmenování jsme se vlastně dostali jen částečně,  vzdala jsem to v jejich 6 letech, kdy jsem  četla hodnocení psycholožky a vnímala nepravdivé odpovědi malé při jejich soukromé konverzaci a pak se jí ptala proč to dělala,  tak mne naprosto odzbrojila její odpověď, “ mámo, ona byla unavená a chtěla to slyšet,  tak jsem jí udělala radost”🤣, prostě si ji vodila jak pimprle. Tyto děti jsou extrémně empatické . Takže diagnózu jsme vzdaly a naučily jsme se s tím žít, ikdyž asi to není ideál. 

bambule
bambule 30.07.2026, 08:08:34 xxx.xxx.92.134
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 29.07.2026, 23:40:14

Mám syna “jen dislektika, disgrafika”. Píšu jen, protože je to vlastně prkotina. Co na tom, že se po něm učitel češtiny “vozí” a nějak tu jeho problémy nepřijímá. Co na tom, že i přes urgenci mé i PPP si vlastně učitelé nakonec dělají co chtějí a co sami uznají za vhodné (neměl by dostávat třeba 5, ale dostává je protože učitel má za to že ho to posiluje😭, aj). Čeká ho poslední rok základní školy, na doporučení paní psycholožky z PPP už se v tom nebudeme “rýpat”, aby se učitele po něm ještě rok nevozili. Ale jak píšu výše je to jen prkotina,jen takový neustálý boj s něčím co nezměníte. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.