Ona je to v originále Psíchologie.
Ona je to v originále Psíchologie.
Tak to má, prostě psychologie pro lidi,psichologie pro psy😀
Zrzavci:Tak možná kdysi? V začátku? Ten první ? 😀
Budeme hodný a budeme si to myslet😂 teď je z tohohustej vejvar.Zaujalo mě,že je to v Itálii zakázaný,naprostej souhlas
Tak ale teď jsem se zasmála.
Já už sem úúúúplně aut v tomdle světě. Jak jsem poslouchala ten rozhovor, tak tam zmínil freework, kdy terapeutka v rámci prohlídky psa, připraví různé povrchy, různě i výškově asi a rozhodí tam různé druhy pamlsků a nechá tam psa jakoby pracovat a při tom zkoumá jeho pohyb apod. Tak jsem si zadala, co to je free work - abych věděla pořádně a dopracovala jsem se až k převratné činnosti. Tzv. SNIFFARI PROCHÁZKA 😀 už ten název mě dorazil, a pak přišel popis:
Princip je velmi jednoduchý: pes určuje směr a tempo. Pes je průvodcem: Vy jako majitel se přizpůsobíte tempu psa. Pokud se pes zastaví u trávy a začne intenzivně čichat, neposíláte ho dál, ale necháte ho tam klidně i několik minut. Žádné povely na pohyb: Během sniffari se vyhýbáte pokynům typu „pojď“, „jdeme dál“ nebo „tudy“. Cílem není dojít do bodu B, ale nechat psa prozkoumávat „čichové zprávy“, které v okolí zanechali jiní psi nebo zvířata.
Věci, které člověk dělá se psem běžně a měly by mu být umožněny,protože jsou pro něj přirozené , mají dneska své poloinglišské názvosloví a dělá se z toho tak trochu věda? Jsem blásen asi.
Jojo, to mě taky překvapilo. No tady u nás na to rozhodně nedojde, to nemám obavy. Je mi těch čoklů obecně už fakt líto, je z nich tak tvrdej kšeft, že čekám, kdy se začně kšeftovat i na úrovni psích bobků.
Zrzavci:Jojo, to mě taky překvapilo. No tady u nás na to rozhodně nedojde, to nemám obavy. Je mi těch čoklů obecně už fakt líto, je z nich tak tvrdej kšeft, že čekám, kdy se začně kšeftovat i na úrovni psích bobků.
Já na to čekám,jak na smilování, konečně budu v balíku😂
A já doufám, že se to bude vykupovat podle velikosti a textury. Tali teď furt má tendence fedrovat pecky ze spadaných třešní. Vypadá to zajímavě, to by se prodávalo!! Můžem vymyslet hovnoterapii, či terapii hovnem nebo tak něco. Kdy člověk zapojí všechny své smysly. Nebo teda skoro všechny 😀