uz jsem prave videla a slysela o ruznych zpusobech odchovu…i to, ze stenata v 6ti tydnech jeste nevidela travu neni zase takova vyjimka, bohuzel☹️ale jo, ohmatani od lidi byli dost a fena se taky starala 😇
Štěně kouše a dělá loužičky
Kdo odchovává štěňata (mimo pidi plemen) výhradně v bytě,tak je masochista😂 to si vůbec nedovedu představit. Ani v zimě,když nemůžou být od určitého věku venku. Já bych zabila je a pak sebe
Jo, nedovedu si představit, jak to funguje - 10-12 vižlích raubířů v panelákovém bytě, byť i třeba velikosti 4+1 a balkon. A venčení jak?
23.07.2026, 13:23:47 xxx.xxx.147.163
Dva obrovské prádelní koše a šup do výtahu? Ale jak je v těch koších udržet? A jak je pak venku pochytat? Podběrákem?
stafik, dobrmani a hovici😇
a presne -nechapu, nechapu, nechapu…asi ani nemam fantazii, co na to musi rikat sousedi 😱
krom smradu - ted jsme meli vrh vovcacku a ti byli slyset na 2km , kdyz se jim neco nelibilo 🤣echt urvanci 😄
jasne -teoreticky to maji tihle chovatel presne takhle namyslene. Ale v realu se na to vykaslou. Kdyz je vynesou jednou denne, uz jim to staci…pokud teda neni zrovna spatne pocasi , ze…cim jsou stenata starsi, tim je to komplikovanejsi…
a pak to podle toho vypada… stene, co zna pousteni na venceni od doby, co se zacne dokrmovat - ma uplne jine hyg. navyky pak. atd. zadne delani pod sebe nebo na hadry, chodi se vencit ven😇
No okáčko, mám třeba i - i když pofidérně dle mého a jak koukám i dle toho, co píše Ph - vyřešen problém transportu, ale pro mě je důležitý KAM? v místech, kde se venčí miliony dalších psů a já mám štěnda ještě neočkovaná????? Tak tohle právě nevím. Já měla vždy štěnda z domu se zahrádkou.
Ph:uz jsem prave videla a slysela o ruznych zpusobech odchovu…i to, ze stenata v 6ti tydnech jeste nevidela travu neni zase takova vyjimka, bohuzel☹️ale jo, ohmatani od lidi byli dost a fena se taky starala 😇
Tak to si taky neumím představit. Jednak kvůli hygieně (moje štěnata po příchodu do nových rodin skoro nečůrala doma, prostě chtěli pěkně na travičku) a taky kvůli těm tlapkám, jak už bylo zmíněno, prostě potřebují přelízat různý překážky a zkoumat venkovní prostředí.
Jinak co v souvislosti s tímto říkáte na tzv. puppy jógu?
23.07.2026, 14:50:39 xxx.xxx.147.163
ale pro mě je důležitý KAM? v místech, kde se venčí miliony dalších psů
To samozřejmě taky. Když vidím v centru města ty spousty venčících se psů - a to jsou dospělí… A někteří páníčci po nich dokonce i uklízejí. Ale jenom hovínka, že jo.
Jinak co v souvislosti s tímto říkáte na tzv. puppy jógu?
výbornej kšeft.
Puppy jóga… to už jsem se taky chtěla zeptat vás, co dchováváte, jestli v tom vidíte přínos pro štěňata.
Jako na první pohled asi jako socialitačka v cizím prostředí s cizími lidmi dobrý, ale jestli to stojí za to ta štěňata někam hromadně dopravit v určitou dobu, pak tam s nimi určitou dobu být, pak je zase naložit a tramtádit s nimi dom…?
No prostě by mě zajímal názor chovatelů, protože videa z takových lekcí na mě skáčou na FB furt.
23.07.2026, 15:01:19 xxx.xxx.147.163
Zrzavci:Jinak co v souvislosti s tímto říkáte na tzv. puppy jógu?
výbornej kšeft.
Za mě taky. Dá se přece socializovat i zadarmo.
Já to vidím spíš jako takový trend. Když si za to zaplatím, tak to musí být lepší.
Já úplně nevím, jestli bych chtěla bandu svejch štěňat vypustit hromadně mezi hromadu neznámých lidí, kdy nebudu stíhat hlídat, co kdo dělá, nebudu to mít pod kontrolou? Lidi občas vyvedou věci, že se člověk nestačí divit. Ono stačí, jak kolikrát ta štěňata tahají - to vyloženě volá po kýle. Už kolikrát jsem lidi upozorňovala, že to štěndo držej pěkně blbě. Nevím, třeba jsem moc opatrná. Ale asi bych do toho spíš nešla??, Nevím. třeba mě někdo zkušený přesvědčí.
tak ty lidi maji instrukce, jak se chovat…A kdyz se daji ohlidat deti ze skolky, ohlidaji se i dospeli 😇
nevim,me je to asi uplne jedno, jestli nekdo taha stenda na jogu. Nevidim v tom ani extra prinos ani hrozbu. Spis moc ztraceneho casu - pro me 😀
Nasi jezdi zase na ruzne cvicaky, na stopy atd. Nekdy, kdyz se potka termin spatne -jedou stenda na psi tabor treba atd. Jde to zajisitit, aby netrpel nikdo 😀
Já bych k tomu svoje štěňata neposkytla právě z důvodu klouzavých podlah v různých těch tělocvičnách. Možná kdyby to bylo venku a nebylo tam moc lidí. Ale celkově převážet štěňata autem někam daleko by se mně taky nechtělo.
Nesmysl. Ale dobře platí
Jím, spím, rostu…. Sirius (14 týdnů) 14 kg.
Pupíík, pupík je to, ale rozte z něj Pupek- ne v tom smyslu, že by měl pupek, ale že ho bude kus, že to nebude dlouho trvat a nebude Pupíček malinkej, ale kus chlapa.
To jo😃 on bude opravdu kus. Dřív jsem se snažila namluvit manželovi, že třeba nebude obrovský. Teď už je jasné každému, že bude🙃. Prostě přerostený Pupík.
My měli štěňata v paneláku, v dospělosti +/- 10 kg a vozili jsme je v půjčeném pošťáckém “RVHP” ven. Byli jsme u toho 2 někdy 3 a těch 5 štěňat jsme naháněli k sobě, aby nám neodešli s cizími lidmi, štěňátka byla velmi kontaktní. Malé piraně, které naháněly kolemjdoucí lidi. No a protože byla štěnda roztomilá, lidi se zastavovali a nechali se okusovat. Je to dávno, ale vzpomínky jsou stále živé, 03.08.2026 jim bude 11 let.