Dnes bol divny den.
Na fotopasci mi zacali pribudat zabery psov a ked som jedneho rano stretla na cesticke hore, povedala som si, ze je cas dat pascu tam, kde chodi zver. Mr. Fox sa s nastupom ruje neukazal a ja dufam, ze ho nikto nezastrelil 😢
No, miesto som nasla a samozrejme som neodolala a vydriapala sa na planinu. Bola zima, sedivo, zase som si nabila koleno, uhyny ziadne, nic zaujimave…ked sa mi zazdalo, ze niekto medzi borievky nasypal suche rozky. A to prave na mieste, kam nevedie cesta. Ked som sa tam sla pozriet, zistila som, ze to su zvysky jelienčaťa. Velke kosti vraj dokazu rozhryzt iba vlci, nuz, ktovie. Hladala som tam potom jeho casti, i zhusta nasla, vratane bachoroveho obsahu. Nuz, hladny nezomrel…
Nalez ma potesil, dolu som sla krizom cez taky zlab, ked tu zrazu- kosti, ale starsieho data a nerozhryzene. A ako som cez huste borievcie hladala cesticku dolu, nasla som kosterne nalezy este dva, teda kosti z troch dalsich zvierat, ale takmer neohryzene.
Cudne, ze by tam chodili umierat?
Je tam vela ukrytych lezovisk, pri jedom z nich som nasla huby!
Ked som prisla domov, dolu pri vytahu mi na tvari vyskocil bordovy rumenec a zacalo ma boliet pri srdci, fuj, strasne divny stav, este aj psy ma v posteli oblahli, ze ma idu liecit, no, reku, pekne.
Ale uz ok.
Kedy ste naposledy videli slnko? Ja straaasne davno.