Mám pro všechny typ na záchranu úst, pozadí a končetin při povrchu, který panuje letos v zimě v mnoha oblastech. Zůstalo nám tu po vytvoření zámkové dlažby pár pytlů toho jemňounkého písečku, kterým se zámkovka podsypává a prosypává. A to nás letos zachránilo. Použili jsme na dvoře, u krav a fakt to funguje super. Jako bonus, až zmizí led, takto jemný písek zmizí taky. Sůl v mrazu nefunguje a mám psy, takže bych nerada měla kvůli nim nasolené povrchy. Nejlepší povrch mají v zimovišti koně, nějak si to ušlapali, není tam led, není to hrbolaté, zbytek výběhu je pod slabou krustou zmrzlého sněhu, tam by to takto mohlo klidně vydržet do jara. A musím konstatovat, že tento způsob zimy je pro mě dost vyčerpávající, nějak jsem těm dlouhotrvajícím mrazům odvykla a taky roky přibývají. Dneska jsme si notovali s inseminátorem, že to je už unavující.🙈
Zrzavci, máte pravdu s tou úsporou topení, přesně takhle to dělá manželova maminka, ta jde na procházku a pokaždé dotáhne nějaké dřevo 😀 také topí výhradně dřevem a díky své shánčlivosti prakticky dřevo nekupují. Bohužel moje maminka je už spoustu let invalidní, takže tahání dřeva z lesa nedává a já už nemá kapacitu.