“Já nemedituju, každý den z práce pálím rovnou k hérečkám” 😄
Taky mi chybí jakýkoliv meditační prostor😄, přilítnu domu jak sepranej hadr, udělám rychlý redress a mažu pro soudružky, které už tam čumí jak dvě surikaty a vyhlíží služku, která je dá na separé a něco do držky😄. Zvlášť malá Dáma se těší na svůj soukromý budoár, až si od té s fleky chvíli orazí, …komedie stará😄.
Buggyro, jak můžete stavět ohrady? U nás zapíchnete do země leda špendlík😲?
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 27.01.2026, 12:36:55
třeba jim někdo nabídne k nájmu nebo poskytne jiný pozemek, kde budou moci mít koně ustájené, a pak se třeba vrátí
jste asi nepochopila pointu - je z toho zakazane podnikani na uzemi Prahy - podobne jako je zakazan segway nebo obri kostymi. To neni o tom, nekam si zajet…
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 27.01.2026, 13:52:10
Máme stromy a zavrtávací izolátory… No a ještě včera šel i oplůtek s kozí síťkou zapíchat do země.. Jak to bude dneska, nevím, tak nějak tiše doufám, že to ještě nepromrzlo, však je kolem nuly…
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 27.01.2026, 13:53:37
Já jsem jen přečetla nějaký ten post k tomu, že fiakrům je konec, protože jim Pha vypověděla nájem z prostor, kde jsou ustájení. Jo pardon, tak z místa, kde stáli na Staromáku je vypověděli. Tak ale pořád je to výpověď z prostor.
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 27.01.2026, 13:31:04
Jop, mna tiez.
Mala by som nieco robit s Liskou, akoze nejake moresy a tak, ale nemam energiu, alebo som zuriva a v takej naladicke pracovat s mladym konom nemozem, ani sa mi nechce vymyslat, ze co a ako.
Liska ma ma na haku, ked pridem, zacina maniakalne hrabat, lebo jadroooo a robi to vzdy, ked len nepatrne nieco zasusti a ja snivam o tom, ze ju zmlatim ako hada. Sice by hrabala dalej, ale aspon by sa mi ulavilo 😂
Nakoniec som ju obliekla, dazd sa nekonal, no ked som jej na vrchnu deku chcela dat este popruh, tak ze nie a tocila sa tam stylom, ze nejeden QH by bledol zavistou. Pretoze ten popruh bol proste desivy. Liska prejde cez plastove flase, plachty, dosky, palety, kamene a ked sa jej o nohy zastavi rozkotulany maly balik, ci sietka so senom, ani sa neobzrie, ale popruh pod chvost, ktory je zeleny a pochadza z turistickej lampicky, tak to nie, to je hrozba!
Tak som odisla, lebo ani prasknutu cievku v mozgu nepotrebujem, som zvedava, co z tych diek ostalo, podla mna franforce.
Keby aspon nemala ocka velkosti 1 eurovky v tej obrovskej hlave, chjo, ale este je aj skareda. Nohata a skareda.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 27.01.2026, 14:03:25
Vůbec se nedivím, já v zimě prostě jedu jenom na autopilota. Dělám jen to, co je nezbytně nutné k přežití koní a mě. Jinak na to hážu bobek velký jak Nevada. Na vymýšlení aktivit mám v práci šéfa, tže abych doma ze sebe dělala stejnýho aktivního vola, no tak to děkuju pěkně😄! Na nedostatak práce ještě žádný kůň nechcíp, jako vidím, že se ty dvě nudí, všechny stromy jsou stažený z kůry a za okus keřů by se nemusel stydět kdejaký bobr, ale já si kvůli tomu nohu za krk nedám😄. Můj odpočinek je přednější než jejich pohybové aktivity! Mám to štěstí, že jsou obě moc hodné, hlavně ta velká, taky proto jsem chtěla coba že jo, energií šetří, tže má víc než za tři coby, ale přesto mi neleze po zádech, má pořád dekórum, a taky pupek, a to než se rozhýbe, to je lepši se na to rovnou vyprdnout😄. Pro nas*ání mám tu malou, že jo, ta mě občas nutí k nechtěnému pohybu, ale co bych pro ta korálková ošiška neudělala, že, jo? Na starý kolena i popoběhnu😄.
P.S. jsem ráda, že nastrojovat jak vánoční stromek je nemusím, ještě řešit deky, tak mě vodvezou😄
P.S. 2 Kobyly jsou diagnoza, neléčitelná, valach už mi nesmí přes práh nikdy, to jsou tak nudný patroni bez špetky kreativity😄
Nadprdelí a SI nemusí být jen z “plotének” ….hamringy nekončí “pod zadkem ”ale úpony lezou až k esíčkam(zkracené hamsteingy) a iliopsoas je taktéž velmi málo dávan do této souvislosti.
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 27.01.2026, 14:40:23
Noo, ano.
Ono to tak aj byvalo, statok v zime v mastaliach, tam im nesnezilo, neprsalo, smradek a teploucko, seno zrali z rebriny a vodu mali dva krat denne a ludia oddychovali.
Max tak kone, ci voly vyviezli niekoho na sankach, alebo s hnojom.
Ja som dnes nakrmila a dala vodu a sla som pilit konare do ineho vybehu, nemala som naladu na kone. Prisiel ma pozriet iba Fox, milovnik roznych manualnych prac, ktory ma pri tejto prilezitosti ocural. Milacik rysavy…
Padla strasna hmla, ale vecer sa hore dvihla, takze nad hlavou cira obloha s jasnym mesiacom, hviezdy a dole v doline biela perina, cez ktoru nebolo vidiet ani dedinu, ani precerpavaciu stanicu plynu, ani nic ine. To bolo krasne, tak aspon nieco 🙂
Je vidět, že jste ještě neměly dva valachy velikosti mini, on by vás ten nedostatek kreativity přešel. 😂 Ne že by hříbata taky neuměla VĚCI.
Sem tam nacházíme prkna, která se nějak vyhákla z dvou U-profilů ze stěny přístřešku. Ta prkna jsme do toho přístřešku původně dávali tak, že se nahoře ve dvou metrech založila konci do těch U-profilů a pak se kladivem sklepávala k zemi, až se vyskládaly celé stěny. Pak se ta prkna mezi sebou ještě prošroubovala dvěma příčnými fošnami, aby se nekroutila a nesesedala. Kdybych to prkno odtamtud chtěla vyndat, musím vyšroubovat dva vruty, prkno na jedné straně vyříznout, aby se dalo na druhé straně vyháknout z účka.