Aktuálně: 1 920 inzerátů278 188 diskuzních příspěvků19 846 uživatelů

O všem a o ničem :)

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 28.01.2026, 13:15:51 xxx.xxx.135.187

Efe, tak to byste u nás nemohla mít koně, u nás je bahna 😀 Že to nemá ani smysl kolikrát čistit a dekovat kvůli tomu nebudu 😀

Jo, máme malý přístřešek nastlaný, ale ten když si párkrát týdně nevyvezu, tak se tam koně válí ještě v hnoji - to ustajovatel ještě nepochopil, že vysoká podestýlka nekydaná a nastýlaná  alespoň ob den přestává být hlubokou podestýlkou 😀 Šahnou na to až když to vypadá fakt nechutně a teď si ještě zvykli, že si to překydávám sama 😀 A to už jsem 2 týdn yzpět hartusila 😀 
Ale jinak jsou tam koně spokojení a zdraví, proti tomu není co.

Buggyra
Buggyra 28.01.2026, 13:34:36 xxx.xxx.198.226

Tak jsem opíchaná 🙂 

Podle zprávy to vypadá na kortikoid k úponu gluteus medius. Prý do tří dnů bych měla očekávat zlepšení. V sobotu jedem na závody, tak bych to zlepšení doporučovala ☝️ 🙃

Zrzavci
Zrzavci 28.01.2026, 13:35:52 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 28.01.2026, 13:34:36

tak bych to zlepšení doporučovala

a já vám ho přeju! a držím palce, ať se dostaví.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 28.01.2026, 13:36:24 xxx.xxx.135.187
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 28.01.2026, 13:34:36

Hezky to rozhýbejte a pak začněte s jogou, fakt! Já když cítím, že se někde fyzicky zasekávám, tak mi pomůže i jednorázově.
Protahování a hlavně dech dělají divy!

Buggyra
Buggyra 28.01.2026, 13:41:13 xxx.xxx.198.226

Říkal dochtor, že jak to půjde, tak pomalu rozcvičovat. Nejen jóga, ale i ty cviky, které mi fyzio nakázala, jsou super. Teď ruplo zase něco jiného, než na co normálně cvičím 😀 Naštěstí dochtor pravil, že to je jen svalstvo a nikoli plotna nebo hůř. Ale na tu skoliozu teda taky koukal jak puk. Na březen mám objednanou fyzio, co rovná koně i mě, tak mě snad porovná.

Verun
Verun 28.01.2026, 15:10:01 xxx:xxx.f42a:546e

Já si letos dala taky pauzu, potřebovala jsem si doléčil bebička z letního a podzimního karambolu.pak Vánoce…a když už jsem se na to zase chtěla vyškrábat, tak jsem si natloukla koleno, pak zmrzlo(i hala)…takže to dalo skoro 3měsice. Zítra bude den D.  Uvidím co koleno na to. Kobyla ale volno zas takové neměla…tréninky" přirozené komunikace", kruhovka, volnost, prostě nějaký pohyb tam byl ,ale bez maminky na zádech.

Horsana
Horsana 28.01.2026, 21:05:43 xxx.xxx.17.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 28.01.2026, 09:41:40

Mnoooo….ja najdem niekoho, kto mi presteluje format fotiek v mobile a postnem, muhehe. Aby ste sa vsetci pokochali 😂

Liska pozostava najma z dllllhych noh, brucha a la plnas po dostihoch a hlavy s mininini ockami. Srst prisernej kvality a hounovej farby, pri vlhkom pocasi sa klepe 🙄

Deka, co nosil nas Eger, zrebec ako lusk, jej je kratka, ja neviem, fakt neviem, co z nej vyrastie 🤭

A v jednej nozdre ma aterom. 

Jednym slovom, nadhera 😂

Ale zas ked lezi, mozem si lahnut k nej. Do doby, nez sa neprisunie Garon a neupozorni nas, kto je prvorodeny.

Horsana
Horsana 28.01.2026, 21:41:42 xxx.xxx.17.202

efe- az tak, ze predaj?? Ou, to kvoli zdraviu? 😢

To ma mrzi, verim, ze sa to zrovna k lepsiemu, ked uz je ten rok Kona, eh.

Buggyra- opich prdele znie fantasticky, dufam, ze zaberie 💪

Saga- akoze kobyla sa uprostred prechadzky zvali na zem a zaspi? 

Tak to je bomba ❤️

Mne sa to stalo s Nehou, ale to sme sa celu noc pasli. Vsetci sme si tam zdriemli, mimochodom asi 100 metrov od pozemku. To bolo zvlastne.

Neha ako uz vyplzla 20 cm chlpy na hlave zacina vzdialene pripominat welshika, skoro by som povedala, ze je pekna 🙂

Zacala som sa jej viac venovat, lebo nech je aka je, je to sefova a kto som ja, aby som ju sudila a uz to pomaly budu dva mesiace, co sa nepresli po hlavnej ceste a neboli hlaseni v Dopravnom servise, takze to asi funguje. Tuk-tuk, chichi.

Tak, ako Gustavovi precvaklo v hlave, precvaklo aj mne, co sa tyka vztahu k Nehe. 

A ona to vie 🙂

Tak uz len ta Liska 😂

V Jablonove predpoved vysla, zase nasnezilo 😔

Buggyra
Buggyra 29.01.2026, 06:53:32 xxx.xxx.198.226

Zabralo! Včera jsem běžela přes silnici! Do auta nastupuju jak zamlada, vystoupím pak i ven, nemusím nejprv odsunout sedačku, vystrčit jednu nohu, druhou přistrčit oběma rukama, posunout zadnici na kraj sedačky, a pak se o dveře zvednout (a mezitím dvakrát spadnout zpátky)! Dvě sta to stálo. Příště nebudu váhat a jedu na píchačku hned jak se něco potento! Cha.

Dneska jsem si ve stoje navlíkla punčocháče! I ponožky! tralala 🤗

efe
efe 29.01.2026, 08:23:08 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 29.01.2026, 06:53:32

Závidím, v dobrém. Mně tenkrát neopíchli ani na pohotovosti s dost ošklivým ústřelem, kterej mám mimochodem momentálně znovu, takže bych si dala říct 😀 Ale od včera už je to trochu lepší. Sice stále chodím v předklonu, ale aspoň už sedím více méně bezbolestně. Zatím. 

Buggyra
Buggyra 29.01.2026, 08:38:20 xxx.xxx.198.226

ciwe, já v předklonu nechodila, to bych u toho doktora byla v tu ránu. Já v předklonu pouze ráno na záchod, ze záchoda, ale jak jsem se pak musela už oblíkat, a krev se trochu rozproudila, tak pak už dobré (ono, čtvrté patro bez výtahu, to bych do práce prostě nedorazila… už se mi taky stalo… to jsem tenkrát na záchod šla po čtyřech)

Buggyra
Buggyra 29.01.2026, 08:44:32 xxx.xxx.198.226

Hehe, jak jsme na podzim kastrovali hříbě a já jsem pak běžela do ordinace nechat dopsat tu kastraci, páč nějak na to nedošlo, tak jsem měla dost času se prohrabovat průkazem, a koukám, že jsme nějak asi nepodchytili očkování… (Se mi připomnělo, je ve výpisu nějaké téma o očkování, teda na psy…)

No majitelka mi nechtěla věřit, tak jsem říkala, hele, radši to zkonzultuj s vetem, já tomu tak nerozumím, jak jsou ty lhůty, jestli po půl roce nebo po měsících, asi bude podle očkovací látky, tak to raději nech zkontrolovat… No šla k vetovi a ejhle, měli jsme prošvihnuto. A protože u černého to očkování bylo taky nějaké takové divoké, tak jsem raději nechala majitelku zkontrolovat i to, no ten byl taky zpožděný, že… To se nám povedlo. Takže černého ještě vzal vet na milost, rychle dopíchnul před vánocemi, a snad nám to nějak projde letos na akcích… A mladej musel na primovakcinaci 😀 Takže před vánocemi poprvé, v lednu podruhé, a teď si sem odkládám myšlenku, že v létě musíme po půl roce znova! Asi pak oba necháme ještě jednou přeočkovat před vánocemi zase a následně je sjednotíme se všemi ostatními na březen, očkujeme takhle těsně před sezonou, kdyby zase zkrátili AIE na půl roku, abychom měli vyšetření (bereme při očkování) platné po většinu sezony…. A konečně bude klid. No ale až za rok 😀

Zrzavci
Zrzavci 29.01.2026, 08:54:08 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 29.01.2026, 08:23:08

Mně tenkrát neopíchli ani na pohotovosti s dost ošklivým ústřelem,

jak to? 😲

efe
efe 29.01.2026, 09:00:18 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 29.01.2026, 08:54:08

Netušim. Vyfásla jsem jen léky na zánět. Tenkrát sloužil primář neurologie a ten se na mě od stolu podíval a poudá: “no dyť vy ste jasnej celiak, to máte z toho”. No, nejsem…

Druhej den jsem teprv dostala léky na bolest u svýho obvoďáka, kam mě musel muj chlap doslova odnýst, protože chodit už jsem nezvládla. Trvalo to tenkrát tři tejdny. 

Buggyra
Buggyra 29.01.2026, 09:06:42 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 29.01.2026, 09:00:18

To je hrozná historka. Zaplaťbůh za rozumné doktory, když jsou…

kometa
kometa správce
29.01.2026, 09:12:53 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 29.01.2026, 08:38:20

to jsem tenkrát na záchod šla po čtyřech)

Já taky. Ale už jsem se na mísu nevyškrábala a volala si pohotovost. Které jsem dveře otevřela v poloze stále na čtyřech.

Cirila
Cirila 29.01.2026, 09:15:39 xxx.xxx.93.83
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 28.01.2026, 11:22:09

Saga, tak s tím sportem to mám úplně jako vy, nejen že mě žádný nebaví a nikdy nebavil provozovat, ale ani se na něj koukat. Moje ježdění je výhradně do terénu, pokochat se přírodou a jo vždycky uděláme práci, ale nikdy to nehrotím, hrozně záleží jakou máme oba náladu, někdy se prostě jen tak couráme krajinou, miluju to hlavně na jaře a na podzim. Jenže prostě u mě je to ježdění, tak trochu nutnost. Cuketka má IR, 1x schvácený a přichácený, tloustne vysloveně ze vzduchu. A prostě dokud je práce, tak vypadá tak nějak normálně a nemusím se tolik bát schvácení. Samozřejmě máme pastevní náhubek nosí ho jen co začne vyrážet tráva do doby než je z pastviny sahara, u nás cca začátek, půlka června, na jaro máme i Metformin, na snižování hladiny cukr v krvi. Loni chudák dostal náhubek už na konci února, nebyla moc zima a děsně se vyžral u balíku. Ale prostě nejlépe pro něj funguje ta práce. Když se nedá jezdit, tak chodíme na ruce běhat, musím říct, že u nás pejskaři co chodí běhat se psem taky na mě nejdříve divně koukali, že běhám s koněm 😄

Zrzavci
Zrzavci 29.01.2026, 09:15:58 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 29.01.2026, 09:00:18

To je kretén! Má celoujakiji na mozku!

Buggyra
Buggyra 29.01.2026, 10:14:49 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Cirila z 29.01.2026, 09:15:39

Chovám obdiv ke každému, kdo zvládne běhat, jakkoli. Já bych ještě tak třeba s kamarádkou někde “jogging”, když se u toho dá kecat (já už dávno ne, teď už bych jen funěla), ale vyloženě jako běh, že tempem běžícího psa nebo běžícího koně, to je pro mě smrtelné. Občas potřebuji zaklusat s dítětem nebo s koněm na oprati nebo na vodítku, a to je krize.

Ale tajně si myslím na to, že bych pořídila amortizér na dogtreking a chodila popobíhat s poníky. Poník by mě vytáhl do kopce a tak. Chtělo by to ale taky nějakou parťačku… No běhat nezačnu, to je jisté. Ale jezdit bych mohla… Naneštěstí u nás jsou tlustí jen koně, na kterých jezdit nemůžu 😀

Sardullah
Sardullah 29.01.2026, 11:09:11 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 28.01.2026, 11:31:24

Njn, už zas na vážno uvažuju o prodeji morgáněte. Ale zkusím ještě vydržet, letos bude pro mě doufám přelomový rok a zkusím si život nastavit jinak. Držte palce.

No to teda držím palce, pěsti…. neznám osobně nikoho z vás, neznám osobně ani koně, o kterých se tady píše… ale morgáně… chce se mi napsat “ bože, toho pamatuju jako hříbě”….

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.