Aktuálně: 2 213 inzerátů273 053 diskuzních příspěvků19 442 uživatelů

O všem a o ničem :)

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 03.03.2026, 11:22:43 xxx.xxx.250.214
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 03.03.2026, 07:00:59

Je mi to jasné…vyhráno bude, až si na procházce sám lehne, s gustem se vyválí, sám vstane, rozběhne se a začne házet zadkem😊

Tak držím palce👍❤️

Zrzavci
Zrzavci 03.03.2026, 13:02:56 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 03.03.2026, 11:22:43

a na takovýhle vídejo, se hrozně těším, hrozně moc.

kometa
kometa správce
03.03.2026, 13:30:01 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 03.03.2026, 08:46:58

ví o tom kometa něco?

Neví. Nesnáším studium vyhlášek. Ale nějak se mi to nezdá. Že by kopyta strouhali jenom veti nebo veterinární technici. Ti se učí jiné věci.

Buggyra
Buggyra 03.03.2026, 13:56:38 xxx.xxx.198.226

No na to právě to společenstvo podkovářů naráží. Že veti a vettechnici mají v osnovách jen takový ťukanec na ošetřování kopyt, no a s kovařinou jako takovou (práce s kovem) se nesetkají vůbec.

Ale dle právního názoru nějaké té jejich advokátky ten zákon skutečně vyznívá tak, že momentálně nikdo bez vet. vzdělání nesmí legálně upravovat kopyta. Taky tam mají vyjádření SVS, že to nebudou kontrolovat, tj. výklad SVS s tím zřejmě není v rozporu, a MZe jim tam píše, že také vnímají nutnost ten zákon nějak upřesnit, takže i MZe uznává, že není vše vonné ve státě Dánském…

Fakt je to tady jak v říši divů kolikrát.

Horsana
Horsana 03.03.2026, 17:00:45 xxx.xxx.234.241

Tak Mul pohryzol studenta dnes, celkom skaredo, chjo, chlapec to asi necakal 🙄

Hojime, hojime.

A zasli sme az na teplovod, s Emilom 😛

Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 03.03.2026, 17:08:07 xxx.xxx.234.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zvidavy invalida z 03.03.2026, 07:02:45

Och, do velkej miery, 3-4 kg jadra spokojne znesie, nie ze by tolko zozral, ale kiezby. Rozdelene do 5-6 krmeni no problem.

Horsana
Horsana 03.03.2026, 17:38:17 xxx.xxx.234.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.03.2026, 09:45:54

Mul je zly obcas na studentov, na mna nie, za mna rozmaznany nie je 😂

Ona ta moja aj jeho najoblubenejsia skupina mu tie rany cisti prepoctivo, tak ho to aj zaboli, inak je ok, bez obav, nezerie nam deticky.

Horsana
Horsana 03.03.2026, 17:53:07 xxx.xxx.234.241

Hm, mesiac je nejaky divne cerveny, je nejaky magicky spln?

Fox prave zahrabal do pristresku cele kuracie stehno a neviem ho najst. A ani on ho isto uz nikdy nenajde, chjo, zvieratka su radost…

Xerxova
Xerxova 03.03.2026, 18:11:05 xxx:xxx.f18:7b13
Horsana:

Hm, mesiac je nejaky divne cerveny, je nejaky magicky spln?

Fox prave zahrabal do pristresku cele kuracie stehno a neviem ho najst. A ani on ho isto uz nikdy nenajde, chjo, zvieratka su radost…

on taky měl být v ovzduší saharský písek - tak možná za to může…

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.03.2026, 18:39:35 xxx.xxx.236.218
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 03.03.2026, 08:46:58

Já už od tý doby, co mi špatný držení těla a sedavé zaměstnání způsobilo tak špatný pohybový vzorec, že jsem nebyla schopná se ani zvednouz postele a následně chodit, tak všechny tyhle průser stavy řeším ihned s fyzio. A fakt dejte bacha, taháním těžkých věcí tomu moc nepomůžete.

Už nám není 25 🙂 

Verun
Verun 03.03.2026, 20:01:13 xxx.xxx.220.9
JanaJanaJanaJana:

Já už od tý doby, co mi špatný držení těla a sedavé zaměstnání způsobilo tak špatný pohybový vzorec, že jsem nebyla schopná se ani zvednouz postele a následně chodit, tak všechny tyhle průser stavy řeším ihned s fyzio. A fakt dejte bacha, taháním těžkých věcí tomu moc nepomůžete.

Už nám není 25 🙂 

neustále hledám na internetu,  jak co na mojem těle opravit. včera jsem opravovala bolest v nártu(prostě bosa ho bez bolesti  neprošlápnu a je to ta, kde mne bolela zespoda ta fascie-pro PH) Mám prej dle ortopeda na noze mírný halux(nic mě nebolí, nic nikam neutíká, jen trochu větší kloubek) někde jsem vyšťárala, že oddalování palce (na pravé noze  vlevo směrem od prstů) by mohlo pomoci a postavení palce směrem nahoru oproti zbytu prstů…. dobře se to dělá o nohu stolu(cokoliv) , když teď píšu… a hele, dneska docela dobrý. 

Jinak Buggyro buďte v klidu, já mám furt něco namoženýho…stále cítím to koleno z prosince a úpon na loktu z tahání vody do výběhu…chronická krční páteř a rameno. Za komoušů bych šla za tři roky do důchodu, jak to by bylo krásný, jinak v práci se loučíme , tak “zas ráno” a ještě 15+-  let…😜 

Buggyra
Buggyra 04.03.2026, 06:33:41 xxx.xxx.198.226

Fyzio bude 21.-22.3., to bude dornovkářka rovnačka. Ortoped doktor mě viděl před měsícem nebo 3 týdny, nic se mnou nedělal, ale co bylo už není, už mám namožené zase jiné části těla 😀

Včera skoková gymnastika a zase jsem ucítila ten gluteus medius, co jsem měla v lednu a únoru namožený, no občas se ozve. A po cvičení, když je tělo unavené a stabilizační svaly jsou unavené, tak při vystupování z auta a nechání pravé nohy za sebou uvnitř mi občas zakřečuje pravé nadprdelí, že si málem sednu - ale jak srovnám nohy, už se to neozve, takže je to fakt jen tou únavou, a jen minimálně… Budu postupně pozorovat, jak se ten sval trénuje a přestává se ozývat (protože to se skutečně děje).

Drezurní trenérka pravila, že jsem vykřivená jak paragraf a z toho, co povídala, jsem došla k názoru, že se s koněm a jeho křivostí násobíme, ještě to proberu s fyzio, asi to tak bude, to je radost. Ale pochválila nám dovnitř plec a prý jsme měli nějaké světlé okamžiky i u ustupování na holeň a dovnitř zádi, takže asi se s tím bude dát nějak pracovat 🙂 Koně bude rovnat stejná dornovkářka, tak to s ní nějak zkusím probrat, zda by nás neporovnala oba vzhledem k tomu vzájemnému křivosouladu 😂

K druhé fyzio doporučené lékařem se musím objednat, u té jsem loni byla dvakrát a mám cvíko na míru, které přes vánoce vzalo za své, něco jsem teď začala cvičit na józe, ale do těch dalších cviků se musím dokopat. Tahle fyzio-chiro od doktora mi nepřijde tak šikovná nebo pečlivá nebo jak to říct, jako ta moje dornovkářka. Posledně jsem té fyzio-chiro říkala, že mě bolí při spaní žebro a ona mi něco křupla v zádech a pravila pokračovat ve cvičení (to jsem ještě byla v plné jógové zátěži, takže jsem fakt cvičila) a žádná pozitivní změna nenastala.

Začala jsem ale spát na nové matraci, na které mě ta záda před rokem bolela, a teď se zdá, že mi ta matrace sedí líp než ta stará (stará je proleželá, což mi vyhovuje, kopíruje moji zadnici, takže páteř mám rovně), záda se tolik neozývají, kupodivu asi díky kompenzacím, když jsem měla rozbité to nadprdelí, tak záda ztichla, a od té doby, i když nadprdelí je takřka vyřešené, tak se už v plné intenzitě neozvala, bylo i pár nocí, kdy jsem se ráno vzbudila a vyskočila z postele jak Pája a Jája… Tak uvidíme, třeba se rýsuje něco pozitivního 🙂

Co se namožení týče, to nebývám, z běžné práce nebo běžného ježdění, to jsou vždycky nějaké “úrazy”, tj. někde zaberu a s něčím si hnu mimo rámec běžného použití. V poslední době je toho nějak moc, no asi to stáří už fakt klepe na dveře, ale jestli budu v důchodu čilá jako máti (vše ji bolí, ale hýbe se a i běžný balík sena po rovině dokoulí), tak hopsa hej, to bude paráda.

No takže dvakrát týdně chodím jógovat a jednou týdně jsem si našla posilovací cvičení, kde se jede na rychlost a intenzitu a ženské tam sebou mrskají jak kapři na váze, používá se nářadí, hodně se pracuje s rovnováhou a váhou těla, po první návštěvě jsem myslela, že zdechnu rovnou tam na parkovišti, u druhé návštěvy jsem si dala pozor, abych se nesnažila stíhat, a dobré, tak tento týden potřetí a snad to bude také dobré. Dohánět ty mašiny budu postupně, jako jsem blázen, ale ještě ne úplně bez mozku 😀 A kromě sem tam křeče toho nadprdelí a teda bolavých namožených svalů nemám z tohodle cvičení žádné potíže, ani při tom cvičení, takže budu pokračovat, dokud mě to neskolí.

K tomu teda kůň má předepsanou kavaletovou práci (to vidím spíš bez jezdce, ale kdyby mě někdo vzal na kavalety na lonž, taky bych se nezlobila, a nebo až dostavíme kruhovku, tak do ní udělám i vnitřní kruh, abych vytvořila kolovačku, a pak se budu lonžovat sama, a pěkně s rukama v bok nebo rozpaženýma ve stehenním sedu, to bude panečku posilka, - až budu umírat, tj. po dvou kolečkách, můžu vždycky slézt a nechat toho koně makat samotného, že)

Buggyra
Buggyra 04.03.2026, 06:35:32 xxx.xxx.198.226

Blbý je, že jsem si zrovna sjednala novou úrazovku a že ani to rameno namožené nemůžu uplatnit, protože bych ho musela uplatnit do té končící pojistky a tam mi už nikdo nic nedá 😀 Ale ta nová pojistka bude mít lepší odškodňování, takže si počkám na další úraz, jak se znám, nebude to na dlouho.

kometa
kometa správce
04.03.2026, 06:58:40 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 03.03.2026, 17:53:07

je nejaky magicky spln?

Včera mělo být zatmění. Ale já v noci spím.

Horsana
Horsana 04.03.2026, 06:59:40 xxx.xxx.16.43
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 03.03.2026, 19:54:16

Tak  veru.

kometa
kometa správce
04.03.2026, 07:02:02 xxx.xxx.147.163
Horsana:

Edit- k hryzancu doslo pri podavani mrkvy.

Kamarádce takhle kůň ukousnul kus prstu - teda jenom část posledního článku. Když to nevíte, tak si ani nevšimnete. Nebyl to z jeho strany zlý úmysl, prostě s radostí chňapnul a kamarádka včas neucukla.

efe
efe 04.03.2026, 11:09:57 xxx.xxx.64.15

Moje milovaná fyzio si klidně odešla na mateřskou a mě nechala bezprizorní!! 

Ale neva, já už jí brzo vůůůůbec nebudu potřebovat, tralala! Už jen vydržet do konce května 😇

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.