Aktuálně: 1 957 inzerátů277 244 diskuzních příspěvků19 718 uživatelů

O všem a o ničem :)

Saga
Saga 06.03.2026, 08:08:25 xxx.xxx.167.183

Buggyro, Vy jste ale o level výš! Vy máte sekretář😄! Bacha na to😄! Moje máma ho má taky, přes celý obývák, a přesně v něm už je asi padesát let naskládaný nádobí😄. A protože, když jsme se stěhovali s mojí tříčtvrtkou do druhé půle domu, přesně tam, kde bydlela kdysi babička Jekyll (ta háčkovací), a já chudák nevdaná, ouplně bez výbavy, jsem pravila, že nepojedu do Ikey, ale stačí mámin sekretář, jsem jí to tam prostě vybrakovala, málem jí z toho vodvezli, ale teď musí sama uznat, že nádobí je fakt k něčemu, neb se denně používá! A k tomu přeci nádobí je! Jediný, co mi nedala, byly nějaký křišťálový skleničky (jsou stejně na kekel, když to nemůžete šoupnou to myčky) a hlavně Crystalex máme přes kopec, tže není co řešit. Pak tam zbyly ještě nějaké mísy a omáčkovníky (absolutně nechápu, k čemu je tohle dobrý). No každopádně je to retro, nějaký retro nádobí máme ještě na půdě, kam to přede mnou schovala, ale já jsem si na příští rok naplánovala foukaný izolace, tže se půda bude muset vyklidit, tže hádejte kam půjde retro nádobí? JJ, já vím, ta neúcta k syslení mých předků mě jednou přijde draho😄…

Já mám dům po reko, tže většina je nová, jako nábytek a tak, ale všechno je od začátku vedené v minimalistickém duchu. Např. v obyvču mám jen sedačku, konf. stolek, stojací lampu, telku a knihovnu, páč jsem knihomol. Na to trpím. ale jinak tu žádné kusy nábytku nejsou!

Zrzavci
Zrzavci 06.03.2026, 08:12:23 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 06.03.2026, 07:32:36

abych mohla nechat obě babičky zase žít vlastním životem a to bude přátelé schizofrenie jako prase😄

to je krásný! Početla jsem si, děkuji. Jsem zpravidla ten, co píše, takže když si takhle můžu počíst, je to krása. Přeju, ať si jednou obě babičky pořádně užijete. Jo, ta sukně je boží, prostě nechápu, jak někdo dokáže něco tak krásnýho vytvořit.  Tohle je mimo rámech  mých schopností.

Zrzavci
Zrzavci 06.03.2026, 08:17:13 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.03.2026, 06:17:17

a stále láká k použití.

U mě je ale momentálně velký problém časový nedostatek, mám tolik věcí, který právě musím stíhat - od venčení, vaření, domácnosti, pomáhání na stavbě, teď potřebuju nutně, ale fakt nutně začít brousit prastarý dveře, ze kterých jsem si vymyslela, že bude do nově vznikající verandy /už je hotová klenba ve stropě, bude se štukovati!! , takže se to blíží) věšák - obrousím, navolejuju, přimontuje se na ně věšák, zrcadlo, přidělá se to na zeď, koupí se k tomu patřičná lavice a vijolá! Mám krásnej koutek do verandy. Konečně budou bundy viset tam, kde mají. Musím zasadit cibuli, připravit záhony na zeleninu, navozit hnůj, kompost, odzimovat kytkový záhony, připravit si to na vysetí louky……….řekněte mi někdo, kam mám natlačit šití . Noci věnuju zčásti psaní článku, zčásti spánku a též muži svému. Taky potřebuju bejt rentijérová.

Saga
Saga 06.03.2026, 08:51:39 xxx.xxx.167.183
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 06.03.2026, 08:12:23

A to si vemte, že jsem jako děcko obě babičky upe nemusela, páč mě furt do něčeho nutily, a aby se to nepletlo, tak mě každá nutila do přesného opaku toho, co chtěla ta druhá😄. A děcko aby se v tom vyznalo! Každopádně, čím jsem starší, tak vidím, jak moc se jim podobám, možná víc než vlastním rodičům, však se říká, že se dědí ob generaci a geny prostě neo*čiješ😄. A co jsme nejvíc nechtěli, tomu se nejvíc podobáme!

Buggyra
Buggyra 06.03.2026, 09:41:43 xxx.xxx.198.226

Jsem napsala krásný velký příspěvek o svém nádobí a nábytku a tak vůbec, ale bohužel spadly diskuse, takže se to sem nepřifařilo. 

Tak jen zopakuji závěrečné moudro, se čtením knih si počkám na důchod. Nebo na apokalypsu. To druhé je pravděpodobnější.

Obrázek
Saga
Saga 06.03.2026, 09:53:42 xxx.xxx.167.183
Buggyra:

Jsem napsala krásný velký příspěvek o svém nádobí a nábytku a tak vůbec, ale bohužel spadly diskuse, takže se to sem nepřifařilo. 

Tak jen zopakuji závěrečné moudro, se čtením knih si počkám na důchod. Nebo na apokalypsu. To druhé je pravděpodobnější.

Obrázek

Jo, mě to spadlo taky, naštěstí jsem neměla nic rozepsáno!

Volím jednoznačně apokalypsu, ta by mohla přijít dřív a až přijde, já jsem připravená😀! Ráda bych tohle napsala i o důchodu, ale už jen věta “až přijde” zní jako ze sci-fi filmu😄.

efe
efe 06.03.2026, 11:21:29 xxx.xxx.30.165

Vzpomene si tady ještě někdo (Horsana zajisté) na anabázi s Dadly nohou a léčení potencovaným medem? Tak se o ní právě teď píše diplomová práce. Doufám, že pak dostanu svolení ke zveřejnění, kdyby to někoho zajímalo.

Zrzavci
Zrzavci 06.03.2026, 11:30:45 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 06.03.2026, 11:21:29

jojo, zajímalo!

Buggyra
Buggyra 06.03.2026, 11:32:26 xxx.xxx.198.226

Jojo, já si vzpomínám hlavně na využití jakési té termoizolační vaty v pásech na ovinování nohy, to bylo velmi inspirativní (ona nakonec na B nohu nebyla ta vata tak strašně drahá, ale kdybychom to léčili déle, tak bych se po tom porozhlédla). Diplomka bude zveřejněna tak jako tak po obhajobě, takže pak stačí jen hodit odkaz na databázi 🙂 Jen ať se o tom dozví co nejvíc lidí.

Saga
Saga 06.03.2026, 12:14:42 xxx.xxx.167.183

Taky si vzpomínám a taky by mě to zajímalo! O některých věcech (jak a čím léčit po doma) jsem se opravdu dočetla až tady a samotnou by mě to nenapadlo, tže si to určitě ráda přečtu!

Aluška
Aluška 06.03.2026, 13:13:01 xxx.xxx.237.192

Před dvěma rokama jsem řešila na psech, kdy mému jezevčíkovi divočák skalpoval skoro celá záda. Taky jsem prvních 10 dnů mazala ránu medem, normálním obyčejným medem ( dali mi flašku na veterině, jako když koupíte v obchodě), na to se dával mastnej tyl atd a po 10 dnech jsem mazala alaptyd. Kůže na zádech za 6  týdnů dorostla i s chlupama. Fotila jsem to každý pátek, abych viděla postup, bylo to neuvěřitelný…..

Lenacia
Lenacia 07.03.2026, 04:38:54 xxx.xxx.51.146

Na to, jaká Pi umí Tia být, tak mě hrozně baví to, jaká je taková člověčí. Kontakt s člověkem jí baví. A ráda si prostě jen tak přijde trávit společný čas.

Sára? Ta max pro pamlsek i ten jí často musím donést osobně přímo pod čumák. 

Obrázek
Horsana
Horsana 07.03.2026, 11:21:29 xxx.xxx.16.43

Och, ja som stravila detstvo u SK babicky a tam boli sosky a decky a barsco, milovala som to a niektore mam dodnes.  Rodina zo Zakarpatia nosila hrozne gyce, take tie drevene orly a podobne, s tum som sa aj hrala.

Ja som tim serepeticky. Mam ich vsade.

Obdivujem minimalizmus, ale doma je serepetickovo. Bez deciek a obrusov. Mam strasne vela veci. Nedokazem vyhodit ani zosity zo strednej 😂

Nehromadim, ale vsade mam veci. Vela.

CR babicka zila iny zivot, v banickej osade v Brdech to bolo drsnejsie, no. Tam bol za barakom les a zboku sachta…

A v tom lese sa sformovalo moje divoke ja. Huby, boruvky, tulacky po makkych lesnych cestach, vecer ohen na halde. A u SK babicky krasna zahrada.

Cely zivot ma niekto rozmaznaval, njn, poskrabok, co sa narodil, ked mali surodenci 15…a dodnes mi vycita sestra, ake to mali oni tazke a ja nie, hmm.

A ma pravdu, ono to nie je vzdy ku prospechu.

Ale aspon som nikdy nedospela, nemusela som. A celkom si to uzivam 😉

Horsana
Horsana 09.03.2026, 00:52:55 xxx.xxx.16.152

Mno, maticka Planina je toho roku na mna ako macocha.

Nielen ze mi cesta hore Skalnym mestom trva hodinu, ale dnes som sa pri Foxovej rodnej nore, ktora je prazdna, tak smykla a spadla, ze mi predkolenie uz teraz hra vsetkymi farbami. 

Minuly rok som v tych skalach behala ako gazela, ale tuto jar je to peklo. Nadavala som na cely ten obschnuty les a nemilosrdne olamovala kazdy hnusny trnisty bazmek, od zlosti, njn.

Parohy nist, ale aspon som nasla stratenu karimatku.

A pekne miestecko na posiedku, kde bolo ticho a bezvetrie. Za sera tam dohopkal metrovy jazvec, chi chi. Dolu som sla podla mapy, uz ziadne riskovanie v tych blbych skalach. Je hrozne sucho.

ALE!

Z naprotivnej planiny Dolny vrch som pocula vlcie vytie a co je este  zaujimavejsie je, ze v dzungli susednych zahrad byva nejaka pani Liskova.

Mne uz sa vcera zdalo, ze pocujem lisku zdola, ale Fox to nebol, ten by prisiel. Lietal tam havran, aj sa pohostil na dobrotach, tak som si myslela, ze zle pocujem.

Ale vecer to bolo jasne, pocula som lisku(y), ako sa priatelsky oslovuju, take klapotave “kche kche kche”, bolo to radostne, ako zvitanie. Videla som prd, Fox neprisiel, ked som ho volala, hoci maso bolo fuc.

Kto tam byva a kde-to musim zistit. Kiezdy nakoniec predsa len mlady pan zalozil rodinu, to by bolo krasne 🤗

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 09.03.2026, 13:01:41 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 09.03.2026, 12:16:48

A velmi mu chutí! To se tak krásně poslouchá!! 

On, který neměl sílu se ani najíst! A ležel placatý jak fotka!! Ta rána u oka už je výborná! Nebo se mi to jen zdá?

Já vím, že kdyby Zoranislava viděl někdo teď prvně, vykřikne “Panebože, to je hrozný!” ale ! Fšicí tu víme, že tohle je oproti začátku krásný. Zoranko - jen tak dál, broučku. 

Horsana
Horsana 09.03.2026, 13:04:32 xxx.xxx.234.6

Vcera som sa celkom solidne opustila, studenti ho dovliekli do stajne ako kozu na porazku, reku, ten ma shunt, nador, herpes, je to marne, bolo to zbytocne….njn…

Najnarocnejsie je sa z toho nezblaznit.

Kon znesie viac, nez clovek.

Horsana
Horsana 09.03.2026, 13:20:27 xxx.xxx.234.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.03.2026, 13:01:41

Mno, uz sme vonku skoro 2 hodiny, o chvilu asi zacnem vyberat vstupne a co sa mu stalo napisem na cedulku v SJ a AJ.

Ale dnes je to o inom, chuti mu, mam ho pusteneho a on ideeeeeee 🙃

Zrzavci
Zrzavci 09.03.2026, 13:21:30 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 09.03.2026, 13:04:32

Nebolo by to zbytočné, Horsano, nebolo. 

I kdyby se v jeho dalším životě někdy něco po…. , jako že já věřím, že ne, tak měl šance zažít takové chvilky, jako na té trávě. Má na ně nárok a díky vám všem za to, že se mu toho dostává. 

Zrzavci
Zrzavci 09.03.2026, 13:22:48 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 09.03.2026, 13:20:27

mam ho pusteneho a on ideeeeeee

No hej, šak je to pašák. Má nárok na to niekedy nemať dobrý deň.  

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.