Aktuálně: 1 923 inzerátů278 194 diskuzních příspěvků19 846 uživatelů

O všem a o ničem :)

Zrzavci
Zrzavci 11.03.2026, 12:52:47 xxx.xxx.226.6

co by to pro něj znamenalo, kdyby byl neurologický? 

Hezky chodí Zoranko do kopečka! a pravda - HORSANA JŮTUBERKA!! 😀 

Prave sa bezostysne vycural pri lekarni 

důkaz místo slibů 😀

Buggyra
Buggyra 11.03.2026, 12:56:22 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.03.2026, 12:45:32

Přesně, já když někdo neznalý cesty jede na našem koni nebo vede našeho koně, tak když si není dotyčný člověk jistý, kudy, tak hlásím “von ví”.

Horsana
Horsana 11.03.2026, 14:04:53 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.03.2026, 12:45:32

Nooo, ako ktorý.

Flora ma doviezla domov vždy, z takých pérdelí sveta a aj po tme, že jej budem  navždy ďakovať. Zapla GPS a šla a nikdy sa nepomýlila, mali sme na to aj povel a oťaže na krku. Stará dobrá spoľahlivá Floriška. Zajtra to bude rok, čo odišla ☹️

To isté jej sparingpartnerka, norik x furioso, veľká tučná biela Estera, ktorú všetci považovali za blbú a hnusnú, lebo odvrhla žriebä. Tak som sa vlastne k tým kobylám dostala, bolo to 4.5.2004. To už ani nie je pravda….

Bol to jeden z najlepších a aj najkrajších koní, čo som kedy jazdila. To bola lásenka, ja som väčšinou chodila na nej a kamoška na Flóre. Tá ma tiež doviedla vždy domov, bez chyby, za akýchkoľvek okolností. Estera ešte žije, bude mať 29, alebo 30 rokov tento rok.

Aj Gomba vedela trafiť domov, lenže ona šla najkratšou cestou, čiže jej bolo jedno, či sa pri tom zabijeme a kríky nekríky, rigole, hocičo, ona musela ísť domov strážiť a hotovo.

Araby, u ktorých som pracovala, to bolo blbé jak troky, stará kobyla bola schopná zaparkovať v kríkoch, lebo tam končila cestička a stáť tam, že sme akože došli…boli to veľmi charakterné kone, to zas áno, ale ich orientácia v teréne bola NULA. Proste počúvali človeka, nepreberali iniciatívu.

Moje hucule a poníky zas majú tendenciu (ako ja) chodiť po zvieracích chodníčkoch, vyzerá to úplne ako tracky, či si vyšliapali na pozemku, takže možno si myslia, že to sú horse tracks, neviem. Vždy ich to láka, hoci evidentne vedú hore, do rokliny, alebo do pé, občas.

A keďže sú všetci zázračne schopní chodiť, zrazu, tak dúfam, že ich už čoskoro vyvlečiem na planinu. To som nemala vidieť, kam včera GARON vliezol, to on bol iniciátor a ja vám to zajtra odfotím, ak nezabudnem. To je neschodný terén na zabitie. Nie je tam ani tráva, nič, len skaly a kamenné valy a tŕnisté kriaky a strmák dolu netuším kam, lebo ak už by som si mala zlomiť nohu, tak radšej hore, je to tam krajšie 😀

Včera sa ma susedia pýtali, či som videla, čo je na koľajniciach. Asi vtedy mi začala migréna, lebo som myslela, že Fox, skoro som sa preventívne rozplakala.

Ale bolo to jelenča, už staršie, jedno z tých “kontajnerových”, oni nevyžierajú z kontajnerov, nemajú čo, ale odtiaľ sa v noci vynárajú a hopkajú pred autom, lebo tam majú chodník cez trať smerom k záhradkám, pri kontajneroch je veľká križovatka záhradných ciest (jednu z nich pôjdeme s Maxíkom v sobotu preskúmať, dúfam).

Fox neprišiel, no susedia ho zrejme prekŕmili, lebo dostal absurdné množstvo zvyškov z kočoniny (to je sulc po česky) a škvarky a mačacie čosi. Líšky som včera nepočula…

Dnes je deň na kómu.

A čipsy. Budem to ľutovať, ale dám si čipsy, ha!

Horsana
Horsana 11.03.2026, 14:08:33 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.03.2026, 12:52:47

On je neurologický, má ataxiu a svalovú slabosť, plus deficity hlavových nervov, nie hrozné, ale sú tam, na čo má nárok.

Ale mozog, to centrum, myslenie, pamäť, vnímanie okolia (mňa) a orientácia je na 120 %.

A to je extrémne zvláštne.

Aspoň niečo, skladáme skladačku.

A budeme konzultovať, len ešte krv a tak a na to sa ja dnes necítim.

Dnes štvornohý priateľ postieľka a čipse 🥰

Zrzavci
Zrzavci 11.03.2026, 14:09:25 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 11.03.2026, 14:04:53

Dajte si. Já si včera dala zmrzlinový pohár s karamelem  a oříškovým posypem. Za odměnu, místo obrázku u pana dochtora - dostala som fčelku - tetanus. A dnes hnus. Sem to věděla, proto jsem si dala tu zmrzlinu.A! Paní prodavačka byla výborná, špitla mi, že dnes mají akci 1+1. tak ešivá nechci teda do toho poháru dva. A čo myslíte? 😀 😀 😀 😀 

Je skvělý, jak si koníky užívaj tu svobodu divočiny. 

Asi by se ve mě taky krve nedořezali, kdyby se mě takhle zeptali!!

Zrzavci
Zrzavci 11.03.2026, 14:14:12 xxx.xxx.226.6

a dá se s tím nějak pracovat, aby se to vylepšilo - i kdyby jen částečně?

Jasně, že mozek má  v pořádku, aby neměl s takovou vůlí k životu.

Mozek je úchvatná věc, která dokáže neskutečný věci, moje drahá půle měl jako dítě meningitidu, užralo mu to kus mozku :o - vokazujou si jeho mozek, je slavnej , dával k tomu souhlas, ale je pořád vysoce inteligentní, jak by byl inteligentní, kdyby mu to kus toho mozku nevzalo, to se bojim úplně, asi bych měla doma Ajnštajna, takhle jen jeho půlku. Holčička, která to chytla s poslu s ním na horách, dopadla velmi špatně. 

Horsana
Horsana 11.03.2026, 14:21:27 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.03.2026, 14:09:25

O zmrzline rozmýšľam. Veľmi tuho. Veľmi, veľmi.

Žiaľ, ja sa z toho potento a zajtra chcem prespať na planine, aby som v piatok mohla hľadať parohy, úhyny, túlať sa atď.

Meningitída je zápal tých obalov mozgu, asi chytil SkoroEinstein encefalitídu, zápal mozgu, že? A na horách kde, ako, prečo, ak to nie je tajomstvo.

Pýtam sa preto, že ja som dostala meningitídu v práci, od myší, vírus, ktorého meno si nedokážem zapamätať. A stačilo raz.

Keď som vyzdravela, okamžite som priniesla do stajne mačku.

A máme ju doteraz a myši nemáme 👌

Horsana
Horsana 11.03.2026, 14:23:48 xxx.xxx.49.13

Mafia maká 😂

Na druhej fotke som tak putavo vykladala, ze cely cas pocuvala 😂😂😂

Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 11.03.2026, 14:25:03 xxx.xxx.49.13
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.03.2026, 14:14:12

Ano, myslim, ze ano.

Zrzavci
Zrzavci 11.03.2026, 14:29:38 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 11.03.2026, 14:21:27

A dyk já su debil, máte pravdu  s tou diagnozou asi.Prostě málem umřel - taky ho na bulovce frkli na infekční ke třem chlapcům s podezdřením na vzeklinu, asi nepožítali, že to zvládne. Prostě zánět mozkových blan nějaký šílený. Chytili to s nějakou holčičkou tehdy na horách. Kde co a jak to nevím, neví to asi ani už on, píchali mu i nějaký šílený injekce - do zad? páteře? Musel si vždy stoupnout. 

Zrzavci
Zrzavci 11.03.2026, 14:30:35 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 11.03.2026, 14:23:48

ze cely cas pocuvala

jste evidentě dobrý učitel - ka!

Zrzavci
Zrzavci 11.03.2026, 14:34:13 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 11.03.2026, 14:25:03

tak to je dobře, jestli s tím půjde pracovat, on se tak , tak snaží. Já bych ho tak pomudlala. 

Včera se musím přiznat- byla jsem po hodně dlouhý době u koní, tak jako že ve stádě dvanácti koní. Byli zvědavý, přišli si mě prohlížet. A já najednou dostala obavy, nevěděla jsem jak se správně mezi tolika koňmi chovat 🙂 - hrozně moc let jsem mezi stádem nebyla. Navíc ty koně neznám, nemám nakoukaný, jaký kdo je, taky už člověk ví, že koně někdy umí sakra věci… zvláštní to bylo po těch letech, jsem pak na sebe byla naštvaná. 😀

kometa
kometa správce
11.03.2026, 14:41:16 xxx.xxx.224.101
Zrzavci:

ze cely cas pocuvala

jste evidentě dobrý učitel - ka!

Naše statková Eliška taky soustředěně naslouchá. Rozhodně víc než někteří studenti.😉A nekouká při tom do mobilu.

kometa
kometa správce
11.03.2026, 14:43:36 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.03.2026, 14:34:13

Navíc ty koně neznám,

Mezi cizí koně nelezu. Jinak jsem zvyklá, ale velmi obezřetná. Když se mi něco nezdá, radši je od sebe odeženu. Protože taky vím, čeho jsou schopní. A jsou mnohem rychlejší a větší a silnější než já.

Zrzavci
Zrzavci 11.03.2026, 14:48:28 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.03.2026, 14:41:16

evidentně touží po vědění víc, než oni 🙂

Buggyra
Buggyra 11.03.2026, 14:48:45 xxx.xxx.198.226

Nervy k pohybovému aparátu zregenerují dobře, potřebují jen podněty a potřebuje nasvalit. Ono když není, co by ty nervy inervovaly (nejsou svaly), tak se ty neurodráhy moc neprojedou. Ale bude to čím dál lepší. Však je to ještě hříbátko, rege schopností má na rozdávání 🙂

Zrzavci
Zrzavci 11.03.2026, 14:51:51 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.03.2026, 14:43:36

Já tam tedy nebyla sama, byli tam i majitelé, zaskočilo mě, jak mě ti obři obklopili. Ta nejmladší, říkám jí Barbína,to je obr - rok a půl, možná dva roky, ale kůň jak hovado a zvědavá hrozně.  Oni jsou hodní, to ne, že ne, chodívám kolem, ale nejdu s nimi moc do kontaktu, protože nechci, abych podporovala to, že pak půjdou za každým, kdo půjde kolem. Vlastně jsem si spíš asi říkala, že kdyby nastala nějak handrkanice mezi nima - mezi sebou, jsem to… víme kde. Druhá půle se mi posmíval, ale on je ještě v tom stádiu, že vůbec netuší 😀 . A to jsem ho k zájmu o koně přivedla já, pamatuju si, jak se jich právě bál, vzala jsem ho tehdy na Xaverov, kam jsem chodívala.

Zrzavci
Zrzavci 11.03.2026, 14:52:57 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.03.2026, 14:48:45

Ale bude to čím dál lepší. Však je to ještě hříbátko, rege schopností má na rozdávání 🙂

žejo, že jo, že jo. Je to malej mudrlant. Však Tali z toho debilitního kotce, jak je veliká, taky neuměla ovládat svoje tělo. A jak dneska umí udělat kočičku a vyběhout na větev vhodnýho stromu.

Buggyra
Buggyra 11.03.2026, 14:55:26 xxx.xxx.198.226

Taky mezi cizí koně nelezu. A to ani mezi ty cizí, které znám. Naše koně mám zmáknuté, tam umím zařídit, že se seřadí u krmelce jeden vedle druhého a způsobně žerou, i když černej by jinak všechny vyhnal, případně by se uměli s B i pokopat, magoři.

Jednou se mi stalo, že mě v Barochově (jsem nastupovala na brigádu) vzala jejich stájnice do jejich stáda koní na rozlehlé pastvině a stály jsme uprostřed těch 10 hektarů planiny mezi koňmi, a ona říká “no a teď pozor, jde k nám ten černej, na toho si dávej pozor, ten po tobě může skočit!" A když jsem se shýbla pro klacek, tak mě hned chytla a drmolila ”to nesmíš! Jak uvidí, že máš klacek, tak po tobě skočí na sto procent!" a tak jsem se jí ptala, co teda budeme dělat, a ona říkala, no prostě odejdeme bokem a budeme doufat, že nepůjde za náma…

No tvl, to jsem myslela, že jí dám razítko rovnou mezi voči. Ono se teda tak nějak průběžně ukázalo, že toho ví o koních míň než já, ale jak byla v tom stádě vyděšená, tak se vsadím, že ten černej ji fakt vyškolil, takže nechápu, co je to za nápad, tahat neznámého cizíma koňma páchnoucího člověka do stáda, kde vím, že mají nějakýho rapla…

Horsana
Horsana 11.03.2026, 16:36:31 xxx.xxx.16.152
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.03.2026, 14:30:35

To som detom hovorila o otrave durmanom u koni, kde som bola, to bol masaker, aby vedeli, co ich caka, hehehe.

Ako isla zena so svagrom hladat manzela, majitela tych koni, ktory to cele nechtiac sposobil, na povalu uz rovno s nozom, taki si boli isti, ze sa tam obesil.

Jedna studentka sa rozplakala.

Nuz, zle sme si vybrali, ale co uz, musime vytrvat 😉

P.S. Vyhrala zmrzlina 😂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.