Aktuálně: 1 921 inzerátů278 193 diskuzních příspěvků19 846 uživatelů

O všem a o ničem :)

Verun
Verun 15.03.2026, 10:27:15 xxx.xxx.116.186

To zlepšení před smrtí pozorujeme i u lidí…třeba mluví ve větách,i když před tím sotva hlesli. Samozřejmě, že to nemusí být  hned Zoranův případ.

Horsana
Horsana 15.03.2026, 11:44:59 xxx.xxx.234.239
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 15.03.2026, 10:27:15

Njn, viem o tom, uz som to videla, u zvierat.

Uvidime💪

Zrzavci
Zrzavci 15.03.2026, 12:54:27 xxx.xxx.12.233

Horsano - SLAAAVAÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, SLÁÁÁVA, SLAÁÁÁVA.

Jsem jen laika, ale viděla jsem tohle rapidní zlepšení u mámy, než odešla, ale podle mne je to jiné. On nebyl na odchodu, takhle přece nevypadá zvíře na odchodu - soudím tedy podle videa, nevím, zda se něco pak od té doby nestalo??? Nebojte, nebojte, nebojte. 

Xerxova
Xerxova 15.03.2026, 14:59:34 xxx:xxx.4ad:d40e

blbý dotaz - nemohla mu vyletět teplota z pokusů vstát?? To musí být velká námaha a únava…

Verun
Verun 15.03.2026, 20:54:57 xxx.xxx.220.9

Tak má rány, které pracují ,  zánětlivé reakce v těle , obrana teplotou. 

Saga
Saga 16.03.2026, 08:16:58 xxx.xxx.167.183

Minulý týden jsem teda jako taky začla dělat něco s koňma, poprvé od 17.11. kdy jsme loni slavnostně skončily, jsem vytáhla ty dvě ven. Pěkně od pondělka a pěkně od podlahy😄. Začínala jsem s malou, páč to se prostě musí, začínáme pěkně vzestupně od nejmenšího po největší😄. Pole bylo po zimě takové příjemně placaté a nic na něm, tak že si zaběháme. Čili jsem byla smýkána tou malou věcí, která valila přede mnou, jako když jí jde o život, po prvním půlkiláku jsem hledala svoje ztracené plíce, ještě jako bonus dost foukalo, a na kopci uprostřed ničeho fakt fest, což mého minihorse vůbec neeklovalo, ona chtěla běžet! Když mě dovláčela domu, byla lehce zpocená, ze mě lilo jak z vola, ale hlavně, že byl minísek spokojený😄. Druhý den jsem málem nevstala. Abych si trochu pohonila ego, vzalal jsem na tu samou trasu druhý den i flekyhorse, bylo mi jasný, že skrzevá tukový obal tady ta energie nebude tak žhavá, a tak že jí prostě trhnu. Flekyhorse mi na poli nabral třistazmísta, tže jsem se zarazila patičkama do hlíny, nechala lonž až na doraz a prostě čekala, než ji to přejde. Jak jsem očekávala, netrvalo to dlouho! Sádlo jí začlo tlačit na mozek a za chvíli už jen funěla a potila. Tak jsem se rozběhla, koukala na mě jak z jara, ale běžela taky. Vypadalo to, že exituje, a že budu muset volat jeřáb, traktor a kafilerku, tak jsem to nechala být a domů jsme se sotva doplazily. Obě. Druhý den jsem chtěla jít na neschopenku, vůbec mě ráno neposlouchaly nožičky, ale pak jsem se pochlapila a do práce dolezla. Odpoledne měli koně volno, ehm tedy já jsem měla volno…a zoufale jsem se držela kolečka a lopaty, abych aspoň ty bobky sesbírala. Ve čtvrtek pršelo, díky Bohu😄! V pátek mi zorali pole🙄, tže jsem byla smýkána minihorsem po škarpách, než jse našla slušnou ouvrať, kterou se dalo celé pole obějít👍, minihorse valil ouvratí a já za ním. Pak jsem večer jela s máti do Kaufu, páč tam byly nějaký akce a usnula jsem u nákupního vozíku, tsss😏…V sobotu šel do akce flekyhorse, který byl pro změnu vláčen tou samou ouvratí a pak lonžován na louce, kam se nám podařilo proplazit. Včera mělo pršet, buhužel nepršelo🌧️, tže mě minihorse smýkal na louce za barákem, protože jsem řekla, že dál už nejdu…

Za minulý týden jsem zhubla půl kila, jsem lehká jako pírko, nožičky se mi třesou, mysl je čistá jak lílium. Minihorse je skvěle šlank a šik, protože když jí chválí i kovář, to už něco znamená!! Fleky horse funí a potí se jako vrata vod chlíva, břicho se jí zatahuje. Začínám všřit, že my to dáme! Počítám, že až fleky horse uvidí sedlo, raději umře😄. Dnes prší, díky Bohu😄, mohla bych mít volno…

Buggyra
Buggyra 16.03.2026, 08:45:18 xxx.xxx.198.226

Já jsem teď milionářka (ehm, doplatila jsem úvěr, tak mám o ty splátky lepší rozpočet…), takže jsem si mohla dovolit jeden trénink v sobotu (práce na jízdárně, drezura bych tomu úplně neříkala zatím 😀) a druhý trénink v neděli (skok. gymnastika, nasvalujeme…), fakt je lepší, když trenér dojede k člověku domů a spolupracuje se kontinuálně, než se plácat po cizích soustředěních, já včera zaplatila za 3 koně (3 lekce) stejně, jako jindy vydám za účast 1 koně na nějakém tréninku, kam musím dojet a ještě mě to stojí celý den a kůň je votrávenej přesunem… tohle se fakt vyplatí. Hlavně jsem vděčná, že jsem sehnala opravdu kvalitní lidi, kteří mi jsou ochotní sem dojet, a za hubičku (díky, díky, díky, jsou zlatí ❤️), mám opravdu štěstí.

Musím co nejdřív B pořídit zase Bonharen, loni se nám nějaké větší kulhání vyhnulo, tak ať se letos také daří!

Buggyra
Buggyra 16.03.2026, 09:14:56 xxx.xxx.198.226

Čili jsem byla smýkána tou malou věcí, která valila přede mnou, jako když jí jde o život, po prvním půlkiláku jsem hledala svoje ztracené plíce

nutně potřebujete zapřahat! Jestli má malá věc takového elánu a chodí ze špice, tak to byste si to pohybování vyloženě užívala! Přijedu s postrojem a něco vymyslíme? 🙂Podám info na začátek práce s otaháváním (právě jsem uprostřed otahávání s naším plašanem, jestli to zvládne on (teda jestli to s ním zvládnu já…), tak každý 💪)

Sulka se dá sehnat celkem dobře už: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/216018965/sulka-za-kone.php
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/213804613/roadster-sulky.php

Saga
Saga 16.03.2026, 10:13:34 xxx.xxx.167.183
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.03.2026, 09:14:56

Malá věc má děsně moc elánu, tak nějak celoživotně, co jí mám. Ty dvě jsou tak nesourodé, že víc to ani není možné, proto s nima odmítám pracovat naráz, protože velká váží každý krok, častokrát se zasekne a přemýšlí, ona je prostě děsná pomalu se valící myslitelka, neudělá navíc nic, co nemusí. Malá je jak raketa, chodí výhradně přede mnou, s čumákem u země jak ohař a hledá nejlepší cestu. Když jí dochází energie, což se stane maximálně jednou za deset let, chodí vedle nohy jak pes, vedle nohy chodí také když se cítí nejistá, nemá ráda (a já taky ne), když někoho potkáme, jako včera, to zaroste do země, schová se mi za zadek nebo se mi nalepí na nohu a čeká než TO přejde. Když se sune za mnou (tak jak by měl kůň správně jít a jak chodí flekyhorse) znamená to, že je nemocná, páč jít prostě nemůže (loni při schvácení jsem to takhle poznala). 

Já si vůbec do zapřahání netroufám, nemám se to od koho naučit, nemám na to propriety, a taky s ní chodím výhradně po srnčích stezkách v zájmu zachování hlavně mého duševního zdraví, protože poslední věc na světě, kterou chci vidět po pracovní době jsou lidi, zejm. děti🙄. S vozíkem bych musela na silnici, tahle představa mě úplně děsí😟. 

Jinak jste samozřejmě srdečně zvána, každý koňák je u nás vždy vítaný, vo tom žádná👍!

Horsana
Horsana 16.03.2026, 10:19:10 xxx.xxx.234.96

Tak takto.

Vcera som ho videla iba lezat. Vraj z lavej strany sa postavit vie, z pravej zatial nie.

Prejedla som sa doma zmrzliny, zaspala a zobudila sa do strasneho rana, rozlamana a rozes..ehm. 

No, pondelok proste. Zoran lezal na lavom boku, vosiel kon na vysetrenie, tak reku ukaz sa, krasavec a s velkou mierou povzbudzovania sa to vetche telicko dvihlo a stalo 😇 

Sla som po nieco, kym ho kolega oplachol a vzala ho von, na pol ceste na travu nejaky pan a ze darcek z Ciech a ja ze uz som darcek z Ciech dostala a pan stale ze darcek a ja stale ze darcek mam a tak som mu ho strcila do ruk a sla do kanclu, kde stali 2 giganticke krabice sladkosti od Chovuzvirat.

Tu vyslovene chybaju smajliky so slzickami v ociach, lebo akoze ludia…..och, smrky smrk, dakujem a dakujeme. Otvorila som len jednu zatial, on totiz typek drzal Zorana vonku 😂

A tak som cela rozochvena, popletena a dojata dotapkala so Zoranom na travu a co urobilo to nedochodca? Dva cvalove a hodil prdelou!!!!

Takze mam na sebe mega flak od bielej kavy, ktoru som si ako vyprostovak vzala so sebou, lebo ved Zoran ma len jednu rychlost.

Zrzavci
Zrzavci 16.03.2026, 10:23:44 xxx.xxx.226.6

Jako, že ten kurýr držel Zoranka? Nene, nebo jojo??

jestli jo, tak pomooooct!

Zrzavci
Zrzavci 16.03.2026, 10:24:55 xxx.xxx.226.6

co urobilo to nedochodca? Dva cvalove a hodil prdelou!!!!

nedochodca pred smrťou a urobí dva cvalove?

Den je krááásný, den je krááásný.

efe
efe 16.03.2026, 10:26:38 xxx.xxx.199.5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.03.2026, 08:45:18

Doporučíš konkrétně?

Saga
Saga 16.03.2026, 10:28:41 xxx.xxx.167.183
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 16.03.2026, 10:15:48

😄Tak tohle si nedokážu představit ani teoreticky, natož prakticky😄. To by bylo mrtvejch po cestě😄. Flekyhorse nesnáší, když jde za malou nebo vedle malé, jakože když jde druhá nebo bok po boku, ona musí být prga, jinak nastane klasika - hryzání do zadku té malé, kvičení na tu malou a vyhazování té malé, jak se snaží dát po tlamě té velké. Malá chce jít taky prga a vobě dvě prga jít jaksi nemůžou, že jo. Jo, je to bitva, ale už jsem se celkem přizpůsobila, já s malou chodím běhat ráda, je to bezva ventil, sama bez ní bych nikdy nešla, páč to by mě absolutně nebavilo. Takhle mám aspoň důvod, a pak mám kondičku, a to se všechno počítá👍. I já se potřebuji hýbat!

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 16.03.2026, 10:37:47 xxx.xxx.250.214
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 16.03.2026, 10:19:10

Už je to tady, už lítají zadky😊❤️

Buggyra
Buggyra 16.03.2026, 10:39:08 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 16.03.2026, 10:26:38

Cože to mám doporučit? 😀

Zrzavci
Zrzavci 16.03.2026, 10:40:10 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 16.03.2026, 10:37:47

😂😂

Jeden hodí prdelí a hromada lidí skorem zaslzí. To je háské!

Zrzavci
Zrzavci 16.03.2026, 10:41:32 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 14.03.2026, 16:00:28

Sedum??? Ty brďo, teda Vy brďo 😀 ! A ta fotka je krásná, ona je tam jak princezna.

Horsana
Horsana 16.03.2026, 10:48:38 xxx.xxx.234.96
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 16.03.2026, 10:23:44

No ano, lebo ja som nevedela kto to je, co chce a nechapala som, ci Verun poslala este jeden balicek na kliniku 😂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.