Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 13.02.2025, 11:31:30
Na cizí bez milosti útočí celý rok, na mě jen v době toku, ale jen v určitých situacích. Když si dám pozor, většinou to zkončí jen tím že třeba buší do kýble co držím nebo se se mnou tahá o prut, když je chci zahnat. Ale i v toku útočí na cizí s mnohem větší razancí. Máme zahradu rozdělenou několika plůtky a když vidí na dvoře někoho cizího, tak ječí a skrz plot se snaží útočit, to na domácí nedělá. Je to prostě Gusta.
Na cizí bez milosti útočí celý rok, na mě jen v době toku, ale jen v určitých situacích. Když si dám pozor, většinou to zkončí jen tím že třeba buší do kýble co držím nebo se se mnou tahá o prut, když je chci zahnat. Ale i v toku útočí na cizí s mnohem větší razancí. Máme zahradu rozdělenou několika plůtky a když vidí na dvoře někoho cizího, tak ječí a skrz plot se snaží útočit, to na domácí nedělá. Je to prostě Gusta.
..tak to bych žádnému houserovi netrpěla ani týden…abych se bála jít na zahradu k husám,slepicím, nakrmit, dát vodu,atd…čekat,až na mě vystartuje a s klackem se mu bránit…u vás je to vyloženě ztráta respektu..takový houser by okamžitě šel do teplé trouby😂…chodím na zahradu ke zvířatům s malou ,čtyř letou vnučkou ..mám tam hejno hus s houserem, hejno slepic s velkým kohoutem…nemusím se bát, že jí některý ublíží...
No jo,no. S mým mužem je kamarád pořád. Navíc já troubou vyhrožuju, ale pak ho to přejde a smiřuje se. Ale jestli by se to mělo tendenci stupňovat, asi ho trouba nemine.
S tím prutem je to tak, že ho s ním večer zaháním, ne že bych ho s ním bila, je jen na mávání. Protože se proti mě stavěl, tak jsem mávla blíž a on se o něj začal přetahovat. Já ještě dopadnu celkem dobře, protože sice ví že mu neublížím, ale ani se ho nebojím, horší je, když někdo dá najevo, že se bojí. To pozná spolehlivě a jde po něm o to víc. Už se stalo, že byl za rohem a narazil na známou co je taková řekněme všetečnější. Ta měla modřin hodně a navíc jak zdrhala spadla a vyválela se v husích hovnech. Na druhou stranu, to že už k nám nechodí, beru jako pozitivum .
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 13.02.2025, 16:47:10
Jj..já vám věřím, že to je těžké rozhodnutí,máte ho rádi…když vám to až tolik nevadí a houser neohrožuje děti,tak to třeba vydržíte😂😂.…to já bych řěšila hned,bez pardonu…jako malé holce mi seděl sousedův houser na zádech a mlátil mě zobákem do hlavy…bezva zážitek😂
Můj houser landeský je hrozná mrcha, taky agresivní, štípavý. Křídla nepoužívá ale zobák hodně. Tahá za boty, takničky, nohavice a pak jde úmyslně do masa, přesně ví kam štpínout a už mě s tím štve. Navíc jak husy vždycky přijdou a začnou se dost hlasitě projevovat, jak kdyby housera ještě povzbuzovaly ať mi dá ještě víc. Sranda je, že vyrůstal sám, obklopen lidma, byl to mazel, žral z ruky, pořád byl hlazen a já měl za to že to bude mazel a ono to funguje právě obráceně. Nebojí se lidí a bere je jako konkurenci to je teda smutné.
ono je to tak u víc zvířat. Každý, kdo někdy choval kozy, ví, že třeba s kozlem nebo specielně s beranem se moc kamarádit nemá. Kdo tuhle chybu udělá, zle se mu vede. Ale je pravda, že to že to tak bude i s husou mě nenapadlo.