Odpověď na příspěvek uživatele balu z 23.02.2025, 21:14:48
Podle mě velký. V prvním případě u nábytku si volí samo oporu, má jinak ruce, nejde dopředu, ale do boků, tempo si volí samo, podle potřeby prostřídá s lezením. Když ho vodíte, tak to už je prostě jiný.
Za pár let zjistí, že my jsme to dělali taky blbě. Prostě největší blbost byla vůbec začít chodit po dvou, protože celý ten koncept je špatně 😁 .
my měli ještě i pověšené hopsadlo mezi dveřma, dávala jsem tam děcko-větší-co už lozilo,na čas,při vaření,když jsem ho nechtěla mít pod nohama v chodítku, a postýlka se mi nevešla do kuchyně …Dávala jsem tam ještě polštářek za záda..Pamatuju si,že v chodítku lítal(už chodil)po bytě-nemusela jsem ho držet za ruce..Se držel sám za to madlo..A když chodil kolem konf.stolku,tak jednoho dne si vzal do ruky hrnek,otočil se,a sám šel do prostoru..To byla událost😇.Hlavně,že se něčeho držel..😀Tak to prostě kdysi bylo,a nemyslím si,že by to zanechalo na děckách nějaké následky..Každá doba má něco…🙏
Dnes se všechno kolem dětí strašně hrotí, ať už jde o pohyb, jako tady to chození, posazování, nebo výživa, kdy nezřídka jsou děti ještě v osmi měsících plně kojené a neznají ani čaj ani jídlo.
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 23.02.2025, 19:39:23
No já mám fabku, ale když jsem si kupovala auto, bylo pro mě důležitý i aby to mělo servis blízko a aby to mělo automat. A aby to bylo malý a mělo to hezkou barvu, zbytek mi byl fuk. 😀 Ale to je asi zas jen pokud hodláte kupovat nový, u staršího auta je to asi jedno.
Hlavně to definitivní nechte přítelkyni vybrat, ať se koukne a ohodnotí líbí/nelíbí.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 24.02.2025, 08:16:26
No teď poslední dobou jsem viděla už i několik článků, že ty příkrmy jak se řeší furt alergeny, že to je blbě a že vlastně se ty alergeny mají dávat mnohem dřív a tak.
Je to jak se vším, vědci vždycky s něčím přijdou, všechny zblbnout a za pár let je zas všechno jinak. 😀
K tomu ručkování dětí okolo nábytku: naše mladší holka si tak vyrobila blbej návyk, jednou nohou chodila rovně a druhou do boku. Samozřejmě se to srovnalo, nechodí jako šáša. Vnučka nikdy pořádně nelezla(spíš couvala) neseděla a hned rovnou chodila(a ta neviděla chodítko ani z vlaku) jen se válela po těch hracích podložkách nebo u nás na dece za asistence psa, zato její maminka(naše starší) si v chodítku užila . Máme takový průřez vším možným a po dvou chodíme všichni.
že se předčasně postavily v době, kdy měly lézt a tím si budovat svalstvo, které poté drží kostru, až se postaví
No a jak se to udělá, když to dítě začne samo chodit v necelých 9ti měsících? Těžko se mu to zakazuje, že nemá ještě pořádně vybudovaný svalstvo. Můj syn chodil v 10ti měsících a obě vnučky v necelých 9ti. Já jsem taky chodila brzo. Jo teď v 55ti mě záda bolí, ale můžu to mít taky z atletiky v mládí. Tenkrát nebyly žádný speciální boty, běhalo se po tvrdým povrchu. Skákala jsem závodně dálku a vejšku.
Dnes se všechno kolem dětí strašně hrotí, ať už jde o pohyb, jako tady to chození, posazování, nebo výživa, kdy nezřídka jsou děti ještě v osmi měsících plně kojené a neznají ani čaj ani jídlo.
Zdravý rozum se vytratil.
Což by pediatr neschválil, aby bylo dítě v osmi měsících plně kojené a myslím, že to vylučuje to hrocení, protože podle doporučení začnete dávat příkrmy v pěti měsících a v zhruba po jednom roce se přestane kojit a čaj nevím proč má být dobře, dcera ho nepije dodnes. Dlouho pila jen čistou vodu, až ve třech letech objevila slazené nápoje. Jo hrotila jsem to, to si pište a běda, jak mi do toho někdo zkoušel zasahovat 😄.
No teď poslední dobou jsem viděla už i několik článků, že ty příkrmy jak se řeší furt alergeny, že to je blbě a že vlastně se ty alergeny mají dávat mnohem dřív a tak.
Je to jak se vším, vědci vždycky s něčím přijdou, všechny zblbnout a za pár let je zas všechno jinak. 😀
Ano, už před devíti lety minimálně se právě snažilo dávat alergeny, co nejdřív. Takže opět my matky, co jsme to hrozily podle nejnovějších výzkumů jsme dávali , co nejdříve. Tam se jen dodržuje, aby se nedávaly dva zároveň, vždy před novým počkat tuším dva dny…🙂
No a jak se to udělá, když to dítě začne samo chodit v necelých 9ti měsících? Těžko se mu to zakazuje, že nemá ještě pořádně vybudovaný svalstvo. Můj syn chodil v 10ti měsících a obě vnučky v necelých 9ti. Já jsem taky chodila brzo. Jo teď v 55ti mě záda bolí, ale můžu to mít taky z atletiky v mládí. Tenkrát nebyly žádný speciální boty, běhalo se po tvrdým povrchu. Skákala jsem závodně dálku a vejšku.
Nijak, když začaly sami, tak prostě na to měly a šly 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 24.02.2025, 11:20:57
tak nějak vnuk začal také hodit někdy v 9. měsíci, v 10. už lezl kamkoliv hore (ono je to dítě poměrně šílené 🙃), ale to měl za sebou měsíce lezení a byl připraven
“Máme takový průřez vším možným a po dvou chodíme všichni.” tak ono nejde o to samotné chození po dvou, ale o to jak a o vývoj kostry a důsledky člověk pocítí třeba až v té dospělosti
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 24.02.2025, 11:02:19
i mě záda bolí,
Mě taky. A to jsem atletiku nedělala. Ale obě jsme docela dlouhé, takže možná proto.? Mám ploché nohy a operovanou ploténku. Chodit jsem začala ve 14 měsících, bo předčasně narozená.
já atletiku taky nedělala,ale makala jsem od 13 v kolchoze každé prázniny a po škole taky..na stáří u pásu těžké balíky..takže si nemyslím,že by ta záda(a pohybující se ploténky) mohly být tím,jak brzo jsem chodila(to ani nevím kdy).
.A s těma příkrmama u miminek?..od 4 měsíců jsme dávali lžičkou šťávu z mrkve(my měli domácí zeleninu,takže nehrozily žádné alergeny-to je fakt..)Od 5-6 banán namačkaný vidličkou,aby si zvykali na tužší stravu..polívečky taky namačkanou zeleninu a brambory…Na jablíčka byla taková skleněná rybička na šprtání🙂žádné mixování do flašky..
já atletiku taky nedělala,ale makala jsem od 13 v kolchoze každé prázniny a po škole taky..na stáří u pásu těžké balíky..takže si nemyslím,že by ta záda(a pohybující se ploténky) mohly být tím,jak brzo jsem chodila(to ani nevím kdy).
.A s těma příkrmama u miminek?..od 4 měsíců jsme dávali lžičkou šťávu z mrkve(my měli domácí zeleninu,takže nehrozily žádné alergeny-to je fakt..)Od 5-6 banán namačkaný vidličkou,aby si zvykali na tužší stravu..polívečky taky namačkanou zeleninu a brambory…Na jablíčka byla taková skleněná rybička na šprtání🙂žádné mixování do flašky..
Jo taky jsem se snažila lžičkou a nejhorší chvíle byla, když se rozhodla dcera, že to zvládne sama a celý příkrm byl všude jen né v puse. Na lžičce to nedrželo, pusa děsně malá, fuška to byla. Tak jsem se pak snažila mít konzistenci, aby to drželo na lžičce….😄
Jj, já taky, před 36ti lety, rozmačkanej banán, když se zrovna sehnal, rozmixovaný jablka, pak rozmixovaný polívky atd. Je to skoro dvoumetrovej kluk 🙂
Toyota Yaris mě teda nenapadla a něco jsem už pogooglil a nevypadá to tolik marně. Ještě mě dneska napadla Hyundai - buď i30 či třeba Getz a Honda Civic (která se mi hodně líbí).
Ty francouze prostě nemám rád a jsou mi hrozně nesympatičtí. Podle mě se jim od dob druhé světové (včetně) nic nepovedlo. 😃 Chápu a znám několik lidí co si nemůžou francouze vynachválit a pak znám i tu druhou skupinu bývalých majitelů kteří to jen zkritizovali. Co jsem viděl poslední modely aut a jejich provedení motorových prostorů tak je nechci. Teď nevím jaký to byl model, ale polovina motoru utopena (vlastně až k přístrojovce 😃) a nedá se na tom nic dělat. V tomto mi stačí to moje BMW kde je všechno na hlavu.
Takže jinak děkuji za Vaše nápady / pohledy / zkušenosti. 👍 Yaris jsem si zapsal na seznam.
Yaris by som brala do 2011, alebo 12, potom ich začali zmenšovať. Tej môj(hybrid) najazdil 230k keď som ho predávala, jediné, čo som menila bol výfuk - pri jednej búrke som prešla veľkou vodou a zrejme tam zostala nejaká a odpadol. Ináč okrem spotrebné tovaru typu brzdové obloženie a gumy som nemusela meniť nič. Teraz už robia aj vo verzii cross, také pidi SUV, ale vídam v tom jazdiť aj chlapov. Každopádne, Toyota má fajn servis aj predaja jazdených vozidiel, dáva na ne ešte 2 roky záruku - nedávno som tak menila toho yarisa za jazdenú korolu, plus doplatok samozrejme. A fajn v toyote je aj to, že čím staršie auto, tým je u nich lacnejší servis. Toho yarisa som servisovala okolo 3-4k.
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 25.02.2025, 10:05:14
Díky za názor i za rok výroby. To je kolikrát hodně zásadní a to dohledávání mě nebaví jak vycházeli třeba facelifty a jaký problémy apod… Jinak verze s hybridem by byla super, ale musela to být ta klasická verze. Mild hybrid je takový o ničem a plug-in hybrid se zas nedobíjí z jízdy, ale potřebuje nabíječku což je na obtíž.
Servis neřeším, protože jsem si to dělal sám popřípadě s kamarádem dokud to není výměna pneu či něco s potřebou vyndat motor / převodovku /… na to už možnosti nemám no, ale jak často je potřeba vyndavat třeba převodovku. Spíš důležitá věc je cena dílů, protože to kupuju samozřejmě s DPH. Na tom svým si dělám hodně věcí, mám dvě diagnostiky - VCDS (VW koncern) a ISTA / INPA (BMW, Mini a RR), ale co jsem nedělal byl rozvod (řetěz) a čerpadlo ostřikovačů, protože sundavat kolo a komplet krytí podběhu abych se dostal k nádržce a k čerpadlům se mi nechtělo. 😃
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 25.02.2025, 11:17:27
Tak jestli si auta opravujete sám, tak chápu tu vaší averzi k francouzům. Když jsem měla Renault, tak mi to říkal opravář, že je nemá rád, protože kvůli žárovce pomalu musí vyndat motor 😄.
Cenu dílů vám my ženy neřekneme. Jinak hybrid Toyotu má brácha a je to fajn městské auto. Má tedy něco většího. Nicméně ve městě mě v něm těšilo jezdit. Má teda i automatickou převodovku, což když si člověk na to zvykne je ve městě velmi pohodlné.