Aktuálně: 2 538 inzerátů234 856 diskuzních příspěvků18 628 uživatelů

Všeobecný pokec

Buggyra
Buggyra 25.02.2025, 15:03:38 xxx.xxx.198.226

Nemohu přispět, anžto nemám auto pod 110 kW 😀 A za druhé nemám malé auto. Mám zkušenosti pouze se starými vykopávkami - Ford Ka, to bylo malé žihadlo, ale pro většího člověka naprd, navíc třídvéřák, i když narvat se dal kde čím, až podběhy drhly o kola. Pak mám ráda felicie, ale to by přítelkyně asi nerozdejchala - ovšem splňuje to všechny parametry, opravy za hubičku, díly na každém druhém vrakáči (hodně to hnije, no jsou to vesměs už veterány…), jezdí to meziměsto za šest litrů v benzinu a za hodně míň v plynu. Hybrid tam najdete jen pokud počítáte jako hybridní pohon na benzin+olej nebo naftu+vodu 😀

Trickyvoo
Trickyvoo 25.02.2025, 15:48:10 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.02.2025, 15:03:38

Zrovna ty feldy, fabie a spol. taky ráda nemám a nerozdejchala bych to. Tchán nám ji půjčil, doma jsme jí nějakou dobu měli a jen to mou averzi prohloubilo. Oproti svým vrstevníkům vypadají zastaralé, jak vnejšek, tak vnitřek a o té rzi ani nemluvím. To je pro mě prostě auto z kategorie jezdí to, ale rozhodně mě netěší, že v tom jedu já. 

BaLu
BaLu 25.02.2025, 16:41:38 xxx.xxx.107.211

Feldu už bych teda nedoporučovala nikomu, bezpečnost je dneska jinde. 

Z toho, co tu padlo, bych šla do Toyoty. Yaris, Auris. 

Verun
Verun 25.02.2025, 21:30:22 xxx.xxx.220.12
Trickyvoo:

Tak jestli si auta opravujete sám, tak chápu tu vaší averzi k francouzům. Když jsem měla Renault, tak mi to říkal opravář, že je nemá rád, protože kvůli žárovce pomalu musí vyndat motor 😄. 

Cenu dílů vám my ženy neřekneme. Jinak hybrid Toyotu má brácha a je to fajn městské auto. Má tedy něco většího. Nicméně ve městě mě v něm těšilo jezdit. Má teda i automatickou převodovku, což když si člověk na to zvykne je ve městě velmi pohodlné.

Náš kamarád automechanik vždycky říká, žabožrouti se ožrali z francouzského vína a vymysleli renaut….měli jsme 3 . a teď citrouše…😂, manžel si dokáže hodně věcí opravit taky sám…a ve finálehlavně že to jezdí (cokoliv) , dá se to opravit i doma (ne jen autorizovaný servis) a nezrujnuje nás to. 

PS: specifika výměny žárovky pochopili i policati, že si to asi na parkovišti nevyměním a jedu na výměnu(hlavně že je musím vozit, ale můžu se na ně jen dívat) 

trojAAAcko
trojAAAcko 25.02.2025, 22:26:07 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 25.02.2025, 14:58:47

Tak to moje BMW není o moc lepší. Jenže bavorští inženýři si aspoň řeknou, že to dobře nevymysleli a udělají aspoň úsměvné řešení právě i na výměnu žárovky vepředu. Od motoru se to udělat nedá, ale v podběhu udělali otvor kudy se to dá “pohodlně” vyměnit. Jen se musí sundat nejlépe kolo. 😃 Viz první foto. Druhá a třetí fotka ukazuje nádobku pro ostřikovače včetně obou čerpadel (čelní sklo a světlomety). Čtvrtá fotka jsou plasty které jsou potřeba vyndat aby se člověk dostal ke krytu motoru a sundal ho (kabinový filtr, boční kryty svorkovnice s řídicí jednotkou a na pravý straně nevím co je a spodní deska která to drží a musí se vycvaknout kabeláž z lišt). Baterie je v kufru samozřejmě. Takto bych mohl pokračovat. 😂

Ceny tich dílů si už dozjistím podle potřeby když by byl hezký inzerát. Podle VINka se dají v pohodě dohledat OEM čísla, to už je to nejmenší. Napadla mě i možnost, že bych jí dal to moje a já si koupil nějakou starou vykopávku (myslím tím veterána, jsem na ně ujetej) a pak z toho udělal testace jenže to moje jí dát fakt nemůžu. Nejen, že to má taková svoje specifika (blinkry, ovládání,…), ale taky je to zadokolka a pro přítelkyni která seděla za volantem od autoškoly poprvé až se mnou což bylo už 7 let od autoškoly tak 35km/h na 90km/h jí přišlo hrozně moc když mě vezla z chlastačky. Zadolkolku jí fakt nesvěřím a od doby co strhla volant ve 40 když najížděla na kruháč za mokra tak se už bojím a to snesu hodně. 😃 Už kolikrát aniž bych chtěl tak v Plzni odbočovat přes koleje tramvaje stojí za to. Asi 3 týdný zpátky kdy mrzlo a do toho zapršelo tak přes koleje jsem ty křižovatky projížděl bokem a to jsem se ani nesnažil. Proto manuál (aby se naučila), malý výkon a cenově aby nebyla škoda to zničit (to už podle inzerátu) a nejmenší spotřeba aby to tolik nestálo. 😃 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 25.02.2025, 22:39:44 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.02.2025, 15:03:38

Třidveřové auta jsou vítány a přítelkyně je malinká takže by se vešla. 😃 Ty Felicie… to, že by to “vzhledově” neprošlo je jedna věc, ale hlavně dneska už sehnat Felicii v normálním stavu už moc nejde. Když je v pěkném stavu tak je drahá, protože to má svojí popularitu a poptávka je a pak je druhá skupina kde fungovala jako řemeslník což je super, ale už je prorezlá, neudržovaná, ale stejně chtějí klidně 20 tisíc a to už radši koupím normální tříválcovou Fábku za 15 tisíc. Pak je vlastně ještě třetí skupina Felicie a to jsou amatérské tuningové vylepšení mladších kluků kteří se chtějí vyblbnout což je hezké a nechci to kritizovat, ale takovou Feldu kupovat pro ní nechci. Sobě bych si jí i koupil ze srandy. 😃 Plyn v autech nesnáším a omezuje to parkování obzvlášť ve městech kde jsou více patrové parkoviště se zákazem. Jsou potřebné revize nádržích, sebere to místo v kufru pokud vím a pro motory to žádná velká výhra taky není podle mě. 

efe
efe 26.02.2025, 08:49:42 xxx.xxx.155.192

My jsme miníkáři, tak já doporučím Mini ;) A když fušujete do bavoráků, tak to máte aspoň jednu rodinu. První generaci New Mini pořídíte za pár korun, přítelkyni se bude líbit a jezdí se s tím taky celkem fajn. Výběr výbav a motorizací taky ok. 

trojAAAcko
trojAAAcko 26.02.2025, 08:58:14 xxx.xxx.26.152
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 26.02.2025, 08:49:42

Jojo, Mini jsem jí ukazoval. Líbilo se (kromě vnitřku kde ty budíky jsou opravdu úsměvné), ale ty díly. Nejen horší dostupnost, ale i ta cena. Projížděl jsem už bazoš a něco by se jako dalo sehnat, ale na některých byla vidět už rez a auta kolikrát postavený na trávníku před domem. Takže je horší výběr, ale když by bylo nějaké fakt pěkné tak bych nad ním možná taky uvažoval.

efe
efe 26.02.2025, 10:07:07 xxx.xxx.155.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 26.02.2025, 08:58:14

Nj, první generace už jsou veteráni no, takže rez tam holt bude. Nevím jaký máte budget, zkuste kouknout i na druhou generaci.

Vahine
Vahine 26.02.2025, 20:33:31 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 26.02.2025, 20:03:43

Nádherné chlupaté sardinky 👍

Sarah01
Sarah01 03.03.2025, 11:05:09 xxx.xxx.162.253
Aluška:

Pár kanadských méďů 😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Moc hezký fotky. 👍 Není to nebezpečný ty medvědy takhle fotit? 

Daja
Daja 03.03.2025, 11:11:42 xxx:xxx.1d8f:4e79
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.03.2025, 11:05:09

Nádhera VAU👍.

Sarah je to asi teleobjektivem, určitě by se nepřiblížil na krátkou vzdálenost, podle mě.

Sarah01
Sarah01 03.03.2025, 11:30:17 xxx.xxx.162.253
Daja:

Nádhera VAU👍.

Sarah je to asi teleobjektivem, určitě by se nepřiblížil na krátkou vzdálenost, podle mě.

Jo, to určitě, ale prý umí docela rychle běhat. 😄 Jasně, já chápu, že to mají už vymakaný, co si můžou dovolit a co už ne.

Aluška
Aluška 03.03.2025, 11:42:49 xxx.xxx.199.204
Sarah01:

Jo, to určitě, ale prý umí docela rychle běhat. 😄 Jasně, já chápu, že to mají už vymakaný, co si můžou dovolit a co už ne.

Běhat umí rychle, to jo a před jedním prchali do aut. Chtěl se podívat zblízka. Měli sebou nějakýho odborníka a ten když začal řvát tak mazali do aut kamera nekamera 😀

Aluška
Aluška 03.03.2025, 11:43:39 xxx.xxx.199.204
Daja:

Nádhera VAU👍.

Určitě, objektivů má mraky. Teď jsou na 3 týdny v Mexiku, tak až pošle nějaký fotky, tak je sem dám 🙂

Lupus4
Lupus4 03.03.2025, 11:59:01 xxx.xxx.205.61
Sarah01:

kdyby neměl, tak jsou to fotky z pozůstalosti , něco jako …

Obrázek
Aluška
Aluška 03.03.2025, 12:19:50 xxx.xxx.199.204
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 03.03.2025, 11:59:01

Naštěstí má a už se válí v Mexiku 😀 😀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.