Lupus4:
dá se tomu vůbec věřit? je to jak z námětu scifi filmu.
Lupus4:
dá se tomu vůbec věřit? je to jak z námětu scifi filmu.
Tak Španělsko je asi jiný kraj, jiný mrav. Ale objevují se na internetu i jiné prapodivné věci…. Krimi příběh z Jeseníků - hrozných to a nebezpečných hor ( Bohužel jsem tam nikdy nebyla, ale představuji si je jinak ). V 90. letech tam zmizel mladý pár, narazil ve starém lomu na nelegální pilu, kde zpracovávali na černo kácené dřevo, které pašovali do Polska. Ten gang byl velmi nebezpečný. Místní o tom věděli, ale orgány nekonaly. Celé hory tehdy prohledali, ale po páru se zem slehla. Vykopali je zavražděné až po 14. letech. Pokládala jsem to za hodně divné, ale ne nemožné. A ejhle, další podobný pár zmizel tou dobou v nebezpečném Adršpachu…..a mladá dívka na Šumavě…..( to už jsem ani nečetla ) - divoké 90. byly ještě mnohem divočejší !!
Anonymní:dá se tomu vůbec věřit? je to jak z námětu scifi filmu.
Ale ano, možné to je.
Naše veterinářka se někde v brdských lesích v lijáku schovala pod převis, byla tam nora s liščaty, liščata ji vzala hned mezi sebe a postupem doby se jí přestala bát i matka liška. Chodila pak za nimi a nosila žrádlo a naočkovala je a odčervila.
Obávám se, že chovatelům drůbeže tím prokázala medvědí službu .😅
orionka-2:Tak Španělsko je asi jiný kraj, jiný mrav. Ale objevují se na internetu i jiné prapodivné věci…. Krimi příběh z Jeseníků - hrozných to a nebezpečných hor ( Bohužel jsem tam nikdy nebyla, ale představuji si je jinak ). V 90. letech tam zmizel mladý pár, narazil ve starém lomu na nelegální pilu, kde zpracovávali na černo kácené dřevo, které pašovali do Polska. Ten gang byl velmi nebezpečný. Místní o tom věděli, ale orgány nekonaly. Celé hory tehdy prohledali, ale po páru se zem slehla. Vykopali je zavražděné až po 14. letech. Pokládala jsem to za hodně divné, ale ne nemožné. A ejhle, další podobný pár zmizel tou dobou v nebezpečném Adršpachu…..a mladá dívka na Šumavě…..( to už jsem ani nečetla ) - divoké 90. byly ještě mnohem divočejší !!
To je smyšlená historka, na youtube jsou o tom videa, jedno tvrdí, že se to stalo v roce 1992, druhé že v roce 1995 a ve videích je plno nesrovnalostí. Ani pamětníci neví o tom, že by se tady něco takového stalo. Známá je vražda 7 lidí z roku 1967 nějakým Josefem Svobodou ve Vlčicích u Jeseníku a nebo zmizelá Karolínka Planá. Přímo v Bruntálu se staly dvě vraždy, bylo to v roce 2004, čerpadlářka a servírka, stalo se to během 2 týdnů, oba pachatelé dopadeni a odsouzeni. Jeseníky nejsou o nic nebezpečnější než Krkonoše nebo jiné naše hory.
Zřejmě jsou to příběhy přejímané z jiných koutů světa, neuměle přesazené do našeho prostředí s tím, že nemají o ČR ponětí. A poměrech a zákonech.
Jste hodná, že jste se ozvala, vím že vás tu pár ze se severní Moravy je.
Preco sa toto nedeje mne?
Moja zahradna liska je stale placha.
Listata su vsetky uz mrtve, zahynuli na ceste, mater, co otca som nedavno letmo zahliadla, ale inak seru na mna.
A potom z lesa uplne inde vyjde liska a pride ku mne na pol metra.
A nikto tam krotku lisku nikdy nestretol, vratane ludi, co tam chodia stanovat. Ani na vzdialenej chate, to som sa podrobne informovala.
Zaujimave bolo, ze liska sa ma nebala presne v case, ked blizko pod nami vyla svorka vlkov.
Mala sialene zlte oci, uhrancive a desive. Ale neslo jej odolat.
Toho vecera mi nieco precvaklo v hlave. Nie velmi, ale musim sa tam stale vracat. Tak ak raz zmiznem, tak…😏
Orionka:Zřejmě jsou to příběhy přejímané z jiných koutů světa, neuměle přesazené do našeho prostředí s tím, že nemají o ČR ponětí. A poměrech a zákonech.
Jste hodná, že jste se ozvala, vím že vás tu pár ze se severní Moravy je.
Ano, jsme tu myslím tři, kdyžtak ať se hlásí, na koho jsem zapomněla. 😊
Horsana:Preco sa toto nedeje mne?
Moja zahradna liska je stale placha.
Listata su vsetky uz mrtve, zahynuli na ceste, mater, co otca som nedavno letmo zahliadla, ale inak seru na mna.
A potom z lesa uplne inde vyjde liska a pride ku mne na pol metra.
A nikto tam krotku lisku nikdy nestretol, vratane ludi, co tam chodia stanovat. Ani na vzdialenej chate, to som sa podrobne informovala.
Zaujimave bolo, ze liska sa ma nebala presne v case, ked blizko pod nami vyla svorka vlkov.
Mala sialene zlte oci, uhrancive a desive. Ale neslo jej odolat.
Toho vecera mi nieco precvaklo v hlave. Nie velmi, ale musim sa tam stale vracat. Tak ak raz zmiznem, tak…😏
Asi jste moc velká na Budulínka.
No, ona natrefila na ty malé, ty se nebáli, a přes ně si udělala vztah s jejich mámou, ta ale zůstala plašší.
Ten Váš zážitek je tedy až mystický🙂. Možná jste trochu čarodějka?🤣
Trosku, chcela by som viac 🤭
Tak male sa chodili klbcit pred moju branu kazdy vecer, aj zrat tam dostavali, ale to bolo blbe jak troky 🙄
😂😂
Jak to nakonec dopadlo s uprhlymi vlky z ohrady v Srni na Sumave. Pochytali je vsechny nebo uz se dneska krizi s divokou smeckou!
Proč kříží? V obou případech se přece jedná o vlky, tak jaké křížení.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-medved-na-ruskem-hrbitove-rozryva-hroby-a-zivi-se-ostatky-zemrelych-svedek-to-zachytil-na-video-40539757
Anonymní:https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-medved-na-ruskem-hrbitove-rozryva-hroby-a-zivi-se-ostatky-zemrelych-svedek-to-zachytil-na-video-40539757
Jsem ráda, že Novinkám nevěřím z principu a neotvírám je.
Šakal je zpět. Má rád otevřenější plochy, lesům se vyhýbá, stojí v první větě článku. Podyjí je ale jedna velká lesní plocha, takže hlava mi to nebere
https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-v-podyji-se-zabydlel-sakal-40539993
Vždyť jsou i v Praze..
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-medvedice-na-slovensku-zautocila-na-cloveka-musel-byt-prevezen-do-nemocnice-40540887#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest290_novy_boxik_streamu_varD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Anonymní:https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-medvedice-na-slovensku-zautocila-na-cloveka-musel-byt-prevezen-do-nemocnice-40540887#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest290_novy_boxik_streamu_varD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
V případě, že se potvrdí, že se jedná o tzv. synantropního medvěda, tedy zvíře navyklé žít a hledat si potravu v blízkosti lidských obydlí, je možné požádat o výjimku na odstřel takového jedince.
tož opakuji
Aktivní místa pro kladení návnad na divočáky, jak se těmto místům říká, přitom vznikají i v bezprostřední blízkosti obcí doslova pár stovek m od domů. Jen těch oficiálních nahlášených eviduje portál slovenského Národního lesnického centra takřka sedm tisíc. Na svých blozích se lákáním medvědů na kukuřici chlubí i sami myslivci. Na lákání medvědů a jejich následné focení dlouho lákal přímo Státní podnik Lesy Slovenskej republiky. Za 120 eur poskytoval službu „pozorování a fotografování medvědů na místě vábení“. Dokonce i státní podnik tak přispěl k tomu, že si medvědi zvykli na pohyb v blízkosti lidí.
to už ale nezmiňují, páč se to nehodí
pak se diví, že chodí i na ovoce, je to marný…je to marný…