Aktuálně: 1 852 inzerátů280 461 diskuzních příspěvků20 015 uživatelů

Vlci v české krajině – zdroj sporů mezi farmáři a ochránci

Zrzavci
Zrzavci 12.11.2025, 08:58:14 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 12.11.2025, 08:47:54

Já som prosím stretla iba vlčí guvno a dva šakaly, musím tiež za súdruhom ŽINČICOM?😀

Obrázek
Horsana
Horsana 12.11.2025, 09:19:16 xxx.xxx.17.228
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.11.2025, 08:58:14

Pobytove znaky sa rataju, takze netreba.

Ja mam tolko hovan a ohlodanych mrsin v mobile, ze uz to aj mne pripada divne, ked hladam nejaku fotku 😜

Buggyra
Buggyra 12.11.2025, 09:20:29 xxx.xxx.198.226

Já chci taky něco stretnúť, no kdysi ještě když se nevědělo, že tady vlci jsou, mi něco akorát přeběhlo před autem, ale jestli to byl vlk, se svými čtyřmi plus dioptriemi fakt netuším 😀 Jinak sem tam potkám akorát rozebranou zdechlinu, teda potkávala jsem, teď už moc nejezdím, tak nemám moc šancí.

acher (neregistrovaný) 12.11.2025, 10:02:06 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 11.11.2025, 11:28:20

Jen technická. Víte kdy se rodí vlčata,kdy se seje kukuřice a kolikkrát se ošetřuje? 

kometa
kometa správce
12.11.2025, 10:10:57 xxx.xxx.224.101
Horsana:

Tu na diskusii mam pocit, ze kto v CR este nestretol vlka, ci sakala, nech sa hlasi u sudruha Zincicu 😀

V tom případě se hlásím 😉Ani rysa jsem nepotkala.

Xerxova
Xerxova 12.11.2025, 14:19:10 xxx:xxx.f18:7b13

my vlka potkali - v horách lužických - jediného osamoceného - velkého a sebevědomého. Dvakrát před námi přešel cestu. I na fotce (blbé ale přeci) jsme ho měli zachyceného. To byl ještě Night. A s největší pravděpodobností (protože žádný jiný živočich na to zvíře neseděl) jsme se setkali i s rysem. V Jizerkách, v bučinách u Hajného potoka (shodou náhod jsme tam dneska byli - ale dnes ani veverka… nic). Bohužel tenkrát nebyl ani sníh, ani bahno - stopy zachytit ve vrstvě bukového listí nešly… psala jsem i na CHKO - a dostala jsem zpátky moc hezký email, že na rozdíl od vlků už rys dva roky doložen nebyl a že by byli moc rádi, kdyby se naše setkání podařilo ověřit. 

N (neregistrovaný) 12.11.2025, 14:36:20 xxx.xxx.189.103
Daja:

Kde se nacházíte, jestli můžu bejt zvědavej?

Tak to sté mně pobavil🤣vy nevíte, že je tajnéj? My už jo a jsem sama zvědavá jestli to na sebe práskne a důkaz dodá.

Proč by to mělo být tajné? Já už jsem delší dobu doma.🙂 V rámci stahování jednotek jsem i já už přestal trčet v Německu. Trump prohlásil, že válka neohrožuje svět a USA konečně na válce vydělávají, tak je vše v pořádku.🙂 Schází se nám s hledanými teroristy na které ještě donedávna byla vypsána vysoká odměna.. 😀 Taky vůdce S.Koreje je prý správný chlapík.😀 

Ohledně těch vlků se bojím,aby to nebylo jak na Slovensku a později je nestříleli. Potažmo aby za aktivisty nehasil někdo jiný požár co nezpůsobil.😐 

R (neregistrovaný) 12.11.2025, 15:04:11 xxx.xxx.204.29

Neviem si to predstavit, kukrica by vlkom poskytla ukryt cez leto pripadne do jesene, zalezi na co ju budu zbierat. Vlky maju mlade v case ked kukrica iba vyleza zo zeme, tak neviem kde by vyvadzali tie mlade, a co by robili po zobrati kukurice? Stiahli by sa do remízok?

R (neregistrovaný) 12.11.2025, 15:08:24 xxx.xxx.204.29

A k tym aktivistom, su potrebny taký, ktorý sa tomu rozumejú, majú znalosti a ni taky ktory nevedia rozoznat lan od srny, a kazu co sa ma robit v prirode, a uz vobec nie taky ktory vypustaju invazne druhy aby netrpeli do prirody. 

Horsana
Horsana 12.11.2025, 15:26:14 xxx.xxx.17.228
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 12.11.2025, 09:20:29

Aj ja, ale tak to sa nikdy nestane.

Hoci, toho roku som aspon stretla magicku lisku ❤️

N (neregistrovaný) 12.11.2025, 16:00:57 xxx.xxx.189.103
Buggyra:

Já chci taky něco stretnúť, no kdysi ještě když se nevědělo, že tady vlci jsou, mi něco akorát přeběhlo před autem, ale jestli to byl vlk, se svými čtyřmi plus dioptriemi fakt netuším 😀 Jinak sem tam potkám akorát rozebranou zdechlinu, teda potkávala jsem, teď už moc nejezdím, tak nemám moc šancí.

Já na Kokořínsku v noci jen slyšel vlka při “práci”. Kus za domem zadávil mladou danielu. Docela rachot v půl dvanácté.😀 Až později jsem od myslivců zjistil,že to byl vlk. Radost z vlka či vlků v revíru ale vůbec nemají. 

Lupus4
Lupus4 12.11.2025, 16:23:17 xxx:xxx.c95:7da8
N:

Já na Kokořínsku v noci jen slyšel vlka při “práci”. Kus za domem zadávil mladou danielu. Docela rachot v půl dvanácté.😀 Až později jsem od myslivců zjistil,že to byl vlk. Radost z vlka či vlků v revíru ale vůbec nemají. 

Protože žere to, na co by oni měli rádi "monopol" a je určitě lepší lovec a zelený mužíci se neradi dělí…

N (neregistrovaný) 12.11.2025, 16:46:46 xxx.xxx.189.103
Lupus4:

Protože žere to, na co by oni měli rádi "monopol" a je určitě lepší lovec a zelený mužíci se neradi dělí…

To je zákon přírody, lvi žerou první.😀 Na druhou stranu se vlci o zvěř nestarají. Víte že jsem potkával výhradně myslivce v létě v tom suchu, kdy doplňovali zásoby vody pro zvěř? Nebo v zimě při přikrmování? Kde jsou všichni ti milovníci a aktivisti za zvířata? Dokonce u nás i dravcům vozili z jatek  balíky s vnitřnostmi.. Občas jsem jim pomáhal a jako vybírat z pole šutry aby tím odčinili škody způsobené zvěří byla celkem makárna.😀 A kuriózně nebyl jsem mezi nimi sám,kdo nestřílí( po zvířatech). Bylo tam víc lidí co jen pracuje v rámci spolku a vlastně za to nic nemají. Jak je to jinde nevím,ale takhle jsem to zažil já. 

R (neregistrovaný) 12.11.2025, 17:30:59 xxx.xxx.204.29

Suhlasim s vami, cez leto nám vyschol v istej casti revíru potok, kdo tam asi nosil zvieratam každý den dve bandasky vody? Tí ochranari to neboli. Mimochodom vrámci prikrmovania zvierat na zimu mám zriadené po lese kŕimitká pre vtáky, staráme sa o zásypce, preliečujeme zver, robíme soliská, tento rok sme vyzbierali dva kopčité kontajnere odpadu. Ochranári nespravili nič. A to co tu tvrdi pan lupus o polovnikoch ked sa neurazite su len zaujate ofenzivne reci. Pripominam, ze sa bavim o POLOVNÍKOCH a nie o LOVCOCH.

N (neregistrovaný) 12.11.2025, 19:57:23 xxx.xxx.189.103
R:

Suhlasim s vami, cez leto nám vyschol v istej casti revíru potok, kdo tam asi nosil zvieratam každý den dve bandasky vody? Tí ochranari to neboli. Mimochodom vrámci prikrmovania zvierat na zimu mám zriadené po lese kŕimitká pre vtáky, staráme sa o zásypce, preliečujeme zver, robíme soliská, tento rok sme vyzbierali dva kopčité kontajnere odpadu. Ochranári nespravili nič. A to co tu tvrdi pan lupus o polovnikoch ked sa neurazite su len zaujate ofenzivne reci. Pripominam, ze sa bavim o POLOVNÍKOCH a nie o LOVCOCH.

Tak úplně to stejné s potokem se stalo u nás. Já taky nosil za zahradu do lesa vodu pro zvěř.😀 Bral jsem to jako kardio- tréning.😀 Každý den navečer, když jsem přijel za mámou, tak před kávičkou hezky 100 litrů vody nanosit a teprve potom chvíle klidu.😀 Druhý den vše prázdné..😐 Kolem myslivců jsem se motal pár let a vlastně každý víkend se něco dělalo. Nebyl jsem samozřejmě u všech brigád, ale poslední byla tehdy výsadba ovocných stromů kolem bývalé vojenské vysílačky. Ono se tomu už tak jenom říká a dnes tam dávno žádná není. Myslivci dokonce opravovali i cesty v obci.😀 Koupila se “balená” a žábu jim půjčil brácha z firmy. Nakonec tam taky asistoval,ale já už byl tou dobou pryč. Osobně miluju život na vsi, ale takový ten klasický pracovně-přírodní.😀

R (neregistrovaný) 12.11.2025, 20:50:44 xxx.xxx.204.29

Toto je najväčšia chyba poľovníkov, robia veľa činností, ale zle to prezentujú verejnosti. Verejnosť vidí: odstrel zvery, túlavých psov a mačiek, lov šeliem, no nevidí to čo by mala: prikrmovanie, napájadlá, zber odpadu, výsadba remízok a pod. A tie predpotopné názory prezentované verejnosti príkladu: 

1. strieľajú šelmy lebo im užierajú z válova  

2. mačky a psov strieľajú iba z pasie a pocitu menejcennosti 

3. zver netreba strieľať lebo príroda si s ňou poradí sama 

4. zver je premnožená z dôvodu toho, že ju poľovníci prikrmujú 

5. poľovníci úmyselne lákajú medvede k obydliam, aby sa ľahšie strieľali

sú tiež iba základným slovníkom každého ekoteroristu, ktoré sa sústredia proti poľovníkom 

N (neregistrovaný) 12.11.2025, 21:21:58 xxx.xxx.189.103
R:

Toto je najväčšia chyba poľovníkov, robia veľa činností, ale zle to prezentujú verejnosti. Verejnosť vidí: odstrel zvery, túlavých psov a mačiek, lov šeliem, no nevidí to čo by mala: prikrmovanie, napájadlá, zber odpadu, výsadba remízok a pod. A tie predpotopné názory prezentované verejnosti príkladu: 

1. strieľajú šelmy lebo im užierajú z válova  

2. mačky a psov strieľajú iba z pasie a pocitu menejcennosti 

3. zver netreba strieľať lebo príroda si s ňou poradí sama 

4. zver je premnožená z dôvodu toho, že ju poľovníci prikrmujú 

5. poľovníci úmyselne lákajú medvede k obydliam, aby sa ľahšie strieľali

sú tiež iba základným slovníkom každého ekoteroristu, ktoré sa sústredia proti poľovníkom 

To víte, kritizovat někoho je snažší než sám něco udělat. 🙂 Jinak souhlasím se vším co píšete. Samozřejmě jsou to blbosti co se dnes veřejnosti předkládá. Na druhou stranu je to pohodlné zaměstnání být třeba ředitelem spolku pro ochranu vlků.. Nebo alespoň náměstek. To bych taky metal vlky kam by to šlo a pak je monitoroval..😀 Pardon, já ne,ale ti hlupáčci dole a já bych se staral kde na to co vyžebrám z dotací či darů důvěřivců.😀 To mě zase nebudou mít rádi tady.😀

Lupus4
Lupus4 12.11.2025, 22:55:23 xxx:xxx.d0dd:9530
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 12.11.2025, 21:21:58

😀to jsou zase kecy …

teď byl na prima zoom krásný a dobře udělaný dokument (Německo 2023)

Zvířecí obři Evropy…bohužel pro některé naprosto “nestravitelný” ačkoli to bylo podáno srozumitelně, že by to pochopili i žáci ZŠ

PS. opakují to v So 15.11. v  12:20 - doporučuji

N (neregistrovaný) 12.11.2025, 23:14:52 xxx.xxx.189.103
Lupus4:

😀to jsou zase kecy …

teď byl na prima zoom krásný a dobře udělaný dokument (Německo 2023)

Zvířecí obři Evropy…bohužel pro některé naprosto “nestravitelný” ačkoli to bylo podáno srozumitelně, že by to pochopili i žáci ZŠ

PS. opakují to v So 15.11. v  12:20 - doporučuji

Když to já chápu pointu kolem toho,ale lidi kolem toho o těch tam asi nic nebude.😐 Vždyť se mrkněte jak to nakonec dopadlo na Slovensku s těmi medvědy.. Víte,neznám tolik co vy o živočišných druzích planety,ale za to znám moc dobře lidskou cházku. Možná je pár lidí vždy dole zapálených s dobrou myšlenkou či poctivostí,ale jak se do toho vloží peníze a funkce, “vosičky” se slétnou a rozvinou to v absurditu s velkým obratem peněz. Samozřejmě nezapomenou si sosáček pěkně smočit a když náhodou vyschne “nektar”, tak klidně jdou jinam bez jedinné slzy a starosti co s původním projektem bude dál. Nemá to smysl Lupus, nemám absolutně nic proti přírodě nebo vám, ale s lidmi mám zkušenosti právě v takových pozicích.😐 Tak se na mě nezlobte.🙂 Věřím pouze sobě, pejskovi a lidem zásadně nikdy. Tím spíš jak jsou v něčem prachy.😀

Ladd
Ladd 12.11.2025, 23:31:13 xxx.xxx.17.24
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 12.11.2025, 21:21:58

Jak mezi myslivci, tak mezi ochranáři jsou lidé znalí a neznalí. Jestli někdo nékde vypouštěl kožešinová zvířata z klecí, je blázen. (Že byl tento chov zakázán je ale samozřejmě jedině dobře). Když někdo střelí na poli lišku při chytání myší, tak je podle mě debil - vlastní zkušenost. Jinak u nás o činnosti myslivců vím jen to, že někde krmí divoké kachny. Samozřejmě proto, aby do nich na podzim mohli nasypat olovo. 
Kdy se seje kukuřice samozřejmě vím, ale taky vím, že termín rození vlčat má nějaký rozptyl. Ano, pak je tu ještě to ošetřování v rané části vegetace. Po sklizni by se nejspíš přemístili stejně jako ti divočáci, že? No a pak  máme tu i jiné, ranější plodiny. Asi před třemi lety mi říkala kamarádka od Dobříše, že traktoristé tam při žních nejspíš viděli dvě vlčata (mě tedy napadli šakali).
Teď zajímavý dokument “Zvířecí obři  Evropy” na Prima ZOOM.  V něm hlavně vědecky podložené důvody pro návrat šelem. Pokud toto myslivci nejsou schopni přijmout, tak jim zřejmě o tu přírodu zas tak nejde.
Krmítka a budky pro ptáky mám také, od jara do zimy vodu pro ježky i nějaký ten bordýlek, aby si měli kam zalézt. Z lesa místo hub nosím v košíku petky. Pak ještě i  nějaké větší pracovní akce na pomoc přirodě (samozřejmě bez kompenzace, že si něco ulovím). Zrovna zítra jdu na brigádu.
Ale vzhledem k větě, že někdo někam vlky sype, stejně asi diskuse marná.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.