Kdyby si mohli mysliveckou péči o pozemek formou nějakých odstřelových kvót a podobně obstarat sami majitelé pozemků, pak já bych stála první v řadě na zbroják, flintu a posed. Nám by to prase nebo dvě ročně za to stály (to bychom nevytrhli, já vím, ale nečekám, že by se ze mě prvních deset let stal mistr světa amuleta, taky bych tomu nedávala tolik času).
Ale rozšířit řady mysliveckého sdružení nemám zájem, na to nemám čas (schůze a plesy a povinná účast na nějakých akcích a v zimě zavážet krmná místa a tralala hopsasa).
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 21.03.2026, 08:53:38
😂 redaktor má cit pro drama (už méně pro pravopis), jen chybí info o počtu vypitých piv “sádrokartonmuže” - co si jde zakouřit s pistolí u boku (musel s ní i pracovat - co kdyby se po lešení vyšplhala puma nebo rys) a navíc trefí něco plynovkou na 20 m (totální nesmysl), kam se na něj hrabe Sundance Kid 🤣to vše opět zavání jen pouhou touhou po senzaci…, ze stejného ranku jako je teď “objevení” aujeszkého , což hýbe kdejakým okresním plátkem…
PS. osobně si myslím, že přiožralý pán na něco určitě střílel (plechovka,kočka, pes) a když se objevili lidé - tak mu došlo, že na ulici si koleduje o průser, tak vymyslel vlka a je raději za “hrdinu”😉
Pro vlky je dospělý los moc velké sousto, to by museli být zoufalí, a v naší kotlince, kde na každém rohu se servírují ovečky, jeleni, srnky, je to nezajímá.
Že by zrovna policie odchytila v centru města krátce po incidentu divokého vlka, který někoho pokousal? To je divný. Aby se neukázalo, že to byl pes nebo něco zdrhlého od někoho ze zooparku.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.03.2026, 07:53:40
Snad rozeznají vlka od psa. Spíše mi přijde úsměvné věta “Pak že na člověka nejdou.” v příspěvku.
Jakékoliv takové zvíře ve městě bude prostě agresivní a je jedno o jaké se jedná. I naše Zmije Obecná když se projde kolem ní v lese tak nebude jen tak útočit a ani si jí třeba nevšimneme, ale najít jí někde na chodbě v bytovce tak bych se jí bál i já.
Je minimálně naivní si myslet, že si vlk bude procházet městem a trsat na Bee Gees jako Marty v Madagaskaru. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 31.03.2026, 08:18:09
ve městě bude prostě agresivní
já bych to nenazvala agresivitou, to zvíře je vyděšený, zmatený, netuší, je připraveno preventivně bojovat o svůj život. Otázkou je, zda se ta žena sama snažila o kontakt, nebo šlo o blbou náhodu, kdy se zvíře cítili zatlačené do kouta.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.03.2026, 08:21:04
já bych to nenazvala agresivitou, to zvíře je vyděšený, zmatený, netuší, je připraveno preventivně bojovat o svůj život.
Což je ta příčina té agresivity, kterou jsem poukázal na té Zmiji Obecné. Les kde má možnost se vyhřát na kameni nebo “uvízlá” na studené podlaze na chodbě → “najít jí někde na chodbě v bytovce tak bych se jí bál i já”. A to jsem už docela zvyklý na manipulaci jedáků, ale na toto bych asi raději volal odchytovku.
Otázkou je, zda se ta žena sama snažila o kontakt, nebo šlo o blbou náhodu
Policajti? To je jako byste řekl, že to rozeznají třeba advokáti nebo zedníci. Můžou, ale nespoléhala bych na to. Já bych nepoznala (vlka od saarlose třeba).
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.03.2026, 08:40:17
Tak já nepíšu, že bychom se na to měli spoléhat - proto jsem tam napsal “snad”. Jenže pokud došlo k odchytu → tak odchytovka, která se zvířaty zabývá běžně už by to poznat mohla. Teoreticky samozřejmě.
Zadala jsem Gemini, ať mi k tomu najde dostupné informace:
Průběh incidentu
Kdy a kde: K útoku došlo v pondělí večer (30. března 2026) v hamburské čtvrti Altona.
Napadení: Vlk pokousal ženu, čímž jí způsobil zranění. Podrobnosti o rozsahu jejích zranění nebo o tom, zda musela být hospitalizována, policie bezprostředně po události nesdělila.
Odchyt: Krátce po incidentu (pozdě večer) policisté zvíře lokalizovali v centru města u mola na vnitřní Alsteru (Binnenalster). Vlk se nacházel ve vodě, odkud ho policisté vytáhli pomocí smyčky.
Souvislosti a historie výskytu
Předchozí pozorování: Již od soboty (28. března) hlásili obyvatelé Hamburku pohyb vlka v obydlených částech města. Šelma byla spatřena v parcích podél břehu Labe ve čtvrti Blankenese a později i v částech Nienstedten a Othmarschen.
Potvrzení experty: Vlk byl zachycen na několika videích a fotografiích od veřejnosti. Odborník na vlky Norman Stier z Technické univerzity v Drážďanech na základě těchto záznamů potvrdil, že se skutečně jedná o vlka.
Původ zvířete: Policie považuje za velmi pravděpodobné, že odchycené zvíře je totéž, které se v oblasti pohybovalo přes víkend. Předpokládá se, že v centru města se nepohybuje více těchto šelem současně.