Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.06.2025, 09:54:34
Minuly tyden mi volala znama. Ze si veze dva psi z Rumunska …
Vyslechla si ode mne sve. Ona je pejskar spis z leknuti, doma ma dva psy, nastesti vcelku pohodare, pac neni typ aby resila problemy. Absolutne nema nic promysleneho, nevi co bude delat “kdyz …”, nema zadny plan. Resp. ma plan, ze jim tady postupne najde nove domovy. Fakt ze to muze taky nejakou dobu trvat (nebo se to nemusi povest) ji nejak nedosel. Ale pry ma kotec, tak budou kdyztak tam …
Z informaci co od ni mam, tak to v Rumunsku funguje tak, ze existuji firmy ktere odchytavaji psy na ulicich a strkaji je do tstanich utulku. Za kazdeho psa ta firma dostane nejaky prachy … takze casto misto aby odchytavali tulaky, kradou pohodove psy ze zahrad majitelu, pac je to bez prace a bez rizika. Cipy nebo registry tam samozrejme nefunguji vubec, takze pripadne dohledat puvodniho majitele je defakto nemozne. A psy se po nejake dobe v utulku (vetsinou po mesici) proste utracej, aby uvolnili misto dalsim.
Jako jo, jeste bych jakz takz pochopila, ze si odtamad priveze pohodoveho ocividne puvodne domaciho psa. Ale psa z x-te generace poulicnich pariu, to mi hlava nebere.
Ano, ma smysl pomahat tam - osveta, zmeny zakonu, kastrace, cipy, … ale kuva my tady mame utulky praskajici ve svech taky ☹️
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 04.06.2025, 19:33:43
Baba sice neměla na chodníku co dělat, ale teda musím říct, že já jako pejskařka to vnímám tak, že hlavní zodpovědnost je prostě na mně…s jedinou vyjímkou a to kdybychom byli napadeni…protože já vedu na vodítkách to potencionální nebezpečí.
Tady to vidím jako hloupou nešťastnou náhodu…majitelka asi blbě držela vodítko a pes se jí vyškubnul…v horším případě má psi reakční na cyklisty a prostě ho neudržela…k tomu trochu svádí ta informace, že sice ustoupila, ale na mokrou trávu nee, neboť se bála podklouznutí…proč…možná proto, že se bála, protože má reakční psy a mohlo by k tomu podklouznutí dojít protože by se snažili dostat k cyklistce.
Prostě taková blbá konstalace hvězd pro obě strany.
Tak snad má majitelka psy pojištěný…a cyklistka si snad dá příště větší pozor, když už jezdí po chodníku…
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.06.2025, 21:46:16
Ruku na srdce - chodí vaši psi s nahubkem? Ne? Tak vždy může dojít k podobné situaci. Kdoví, jak jela baba blízko. Máme velmi špatnou zkušenost. Druhou kavkazanku, tehdy sotva roční, nakopl kolemjedoucí cyklista. Byl to takový fofr, že než jsme ji uklidnili, byla ta pumpička pryč. A to mu nikdo nezavazel, jen jsme se míjeli.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 04.06.2025, 22:26:32
No tak to je samo domo pravda… náhubky moji psi nenosí, protože nejsou ptvoplánově nebezpeční jako byla Sára…nechci si ani představovat, že by Ginu někdo nakopnul… nechtěla bych jí už nikdy vidět, jak přepne do bojového režimu. Navíc si neumím představit, když by došlo na lámání chleba, jak to dokázat… no nijak… a umím si představit komu by asi věřili… no asi tomu zrychtovanýmu chudinkovi…
Já vždycky když čtu tady ty nepříjemné zkušenosti ať už se psy nebo s lidmi, tak děkuju bohu za to, kde bydlím a jak je to tady v klidu a doufám, že to tak zůstane.
Vidíte, to by mě ani ve snu nenapadlo, že by mi cyklista kopnul do psa…
No tak to je samo domo pravda… náhubky moji psi nenosí, protože nejsou ptvoplánově nebezpeční jako byla Sára…nechci si ani představovat, že by Ginu někdo nakopnul… nechtěla bych jí už nikdy vidět, jak přepne do bojového režimu. Navíc si neumím představit, když by došlo na lámání chleba, jak to dokázat… no nijak… a umím si představit komu by asi věřili… no asi tomu zrychtovanýmu chudinkovi…
Já vždycky když čtu tady ty nepříjemné zkušenosti ať už se psy nebo s lidmi, tak děkuju bohu za to, kde bydlím a jak je to tady v klidu a doufám, že to tak zůstane.
Vidíte, to by mě ani ve snu nenapadlo, že by mi cyklista kopnul do psa…
Ono je to o lidech, někteří cyklisti jsou magoři, ale nejspíš jsou takoví i v běžném životě a na kole si vybíjejí vztek. O to horší, jestli jezdí i autem. Znám případ, kdy chlap kopnul do feny tak, že ta zkolabovala a zemřela na místě. Byla to flatka a nikomu nic nedělala.
Cyklisti nemají na chodníku co dělat, ale zdůvodňují to často tím, že se na silnici jezdit bojí. Njn, kdo se bojí, nesmí do lesa. Zrovna nedávno jsem viděla video, jak na kruháči v Žatci domíchávač vyloženě přejel ženu na kole https://1url.cz/mJw7KV tomto případě bych radši sesedla z kola a přešla po chodníku a přechodech.
Baba neměla na chodníku co dělat. Náš pes, bohužel nesnáší cyklisty do té míry, že s ním v podstatě nejde chodit na procházky tam, kde jezdí. Respektive, já bych ho neudržela, kdyby na nás někdo takhle najel. Nikoho nekousl, ale snaží se je zahnat. Poměrně dlouho drží tempo s cyklistou a řve mu těsně u zadku. Nedokážu ho to odnaučit, takže venčíme na oplocené 2hektarové zahradě, procházka mě za to riziko nestojí. Kdyby ho ale cyklista kopl, asi o tu nohu přijde.
Ne vždy jsou cyklocesty, které jsou označeny bezpečné. U nás například na frekventované silnici namalovali cyklistu (jako pruh pro cyklisty), ale v ranních hodinách tento pruh místo cyklistům slouží spíše řidičům jako zrychlovací pruh (aby nemuseli čekat na semaforech.)
Podlé mého spíše peníze na vybudování cyklopruhu (možnosti by byly - posloužily k vybudování parkovacích míst po stranách než k vybudování cyklostezky.)
U nás je cyklostezek poměrně hodně, dá se po nich dojet skoro všude. Úsek, kterým jezdím - je to vlastně první ulice, přes kterou musím, se šíleným provozem. Tu ulici jedu vždy po chodníku. Není problém s kola slézt, když není chodník dobře průjezdný.
Když se někdo musí valit kolem psů, tak … příště to neudělá. Vina je na obou stranách.
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 05.06.2025, 11:18:39
A ještě dodám: jela jsem za autem po kruháči, vjížděla tam baba osobákem, byla otázka vteřiny, že mě nesejmula. Pustila auto přede mnou a vyrazila. Prostě silnice je fakt nebezpečná a já na kole volím chodník.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 05.06.2025, 11:00:50
Pokud je chodník dostatečně široký, a klidně mohla být vytvořena cyklostezka nevidím, důvod, proč cyklista měl jet po frekventované silnici. Uvedla jsem pouze jako příklad, kde peníze byly využity jinak než k budování cyklotrasy.
p.s. už jsem jednou po této cyklostezce skončila díky cizinci z východu v křoví.
Pokud je chodník dostatečně široký, a klidně mohla být vytvořena cyklostezka nevidím, důvod, proč cyklista měl jet po frekventované silnici. Uvedla jsem pouze jako příklad, kde peníze byly využity jinak než k budování cyklotrasy.
p.s. už jsem jednou po této cyklostezce skončila díky cizinci z východu v křoví.
Vím, že lidi nadávají, že cyklostezek je moc. Ale aut začíná být taky moc a zdá se mně určitě smysluplnější vybudovat víc cyklostezek, než přehršel pitomých rozhleden na úplně nejnemožnějších místech, z nichž se jich už docela dost začíná bourat kvůli havarijnímu stavu. To byly opravdu dotace vyhozený oknem.