Aktuálně: 1 870 inzerátů281 462 diskuzních příspěvků20 105 uživatelů

Psi v médiích

Irma19
Irma19 07.06.2026, 19:29:48 xxx.xxx.173.223

Takže teď máme všichni naklusat do ordinací a nechat přeregistrovat? Nebo se již registrovaní psi převedou automaticky?

Sarah01
Sarah01 07.06.2026, 19:33:57 xxx.xxx.162.253
Irma19:

Takže teď máme všichni naklusat do ordinací a nechat přeregistrovat? Nebo se již registrovaní psi převedou automaticky?

Já teda předpokládám, že se zase bude něco řešit, až přijdeme na očkování proti vzteklině. Pletu se? 😄

Fiona Praha (neregistrovaný) 07.06.2026, 19:35:05 xxx.xxx.236.189
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 07.06.2026, 19:29:48

Při očkování vztekliny od 1.7.2026. Já očkovala 3.6., takže mám rok čas 🤣

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 07.06.2026, 19:35:44 xxx.xxx.119.6

Taky nerozumím, máme psa registrovaného v národním, a jestli se nepletu, tak i v nějakém mezinárodním registru, to se nás tedy netýká? 

Xerxova
Xerxova 07.06.2026, 19:52:20 xxx:xxx.24c8:d00b

národní registr se sice jmenuje národní - ale je to soukromý subjekt. Takže týká se to všech… registr bude nový - ale přeregistrování psů bude postupné - kdo má tříletou vzteklinu… má dost času.

Ph (neregistrovaný) 07.06.2026, 20:04:07 xxx:xxx.7cab:d740
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 07.06.2026, 19:03:36

Ted jsem se docetla, ze ten novy statni registr bude prebirat data z vet registru pasu, ma to pro nej byt zakladni zdroj informaci. A pro vety jedna prace -nebudou nikde nic registrovat podruhe.

Xerxova
Xerxova 07.06.2026, 20:54:46 xxx:xxx.24c8:d00b
Ph:

Ted jsem se docetla, ze ten novy statni registr bude prebirat data z vet registru pasu, ma to pro nej byt zakladni zdroj informaci. A pro vety jedna prace -nebudou nikde nic registrovat podruhe.

to zní rozumně

Fiona.Praha
Fiona.Praha 07.06.2026, 21:31:44 xxx:xxx.e016:de72

Zkopírováno z FB Vše kolem psů:

Světová výstava psů v Bologni a tři úmrtí psů Tři psi uhynuli v dodávkách pod sluncem na Světové výstavě psů: Dva majitelé obviněni. Šest zvířat bylo zavřeno bez jídla a vody ve dvou vozidlech zaparkovaných na výstavišti. Tři Drahthaarové uhynuli. toho se z toho stala tragédie, která otřásla Světovou výstavou psů, významnou mezinárodní akcí probíhající na boloňském veletrhu. Tři psi uhynuli poté, co byli hodiny ponecháni ve dvou dodávkách zaparkovaných na výstavní ploše bez vody a jídla a v podmínkách, které byly považovány za neslučitelné s dobrými životními podmínkami zvířat. K objevu došlo ve čtvrtek a okamžitě to vedlo k zásahu karabiniérů z boloňské stanice Pilastro. Po vyšetřování byli dva lidé, italský občan a cizinec, majitelé a vystavovatelé zvířat, obviněni z týrání zvířat. Jeden pes nalezen mrtvý, dva další zemřeli na klinice Jedno ze zvířat bylo nalezeno mrtvé uvnitř dodávky. Další tři byla v kritickém stavu okamžitě převezena na veterinární kliniku v Ozzano dell"Emilia ve snaze je zachránit. Pro dvě z nich se však už nedalo nic dělat. Navzdory zásahům veterinářů krátce po přijetí uhynula. Celkový počet obětí jsou tři psi. Další dvě zvířata nalezená v dodávkách vykazovala zjevné známky dehydratace, ale jejich stav byl shledán méně vážným. Oběťmi jsou tři Drahthaarové Tři mrtví psi byli Drahthaaři, drsnosrstí ohaři. Jedná se o plemena chovaná pro lov a sportovní aktivity, obzvláště ceněná pro svou výdrž, inteligenci a pracovní schopnosti. Podle vyšetřovatelů se psi měli účastnit psích výstav, které byly součástí Světové výstavy psů, nejvýznamnější mezinárodní výstavy psů, která se v současné době koná v Bologni. Stížnost na týrání zvířat Poplach spustili sami organizátoři akce, kteří ihned, jakmile se ukázala závažnost situace, kontaktovali orgány činné v trestním řízení. Karabiniéři shromáždili výpovědi svědků, provedli ohledání na místě a zrekonstruovali pohyb majitelů. Na základě shromážděných důkazů byli oba vystavovatelé oznámeni soudním orgánům za týrání zvířat. Vyšetřování a veterinární prohlídky nyní objasní přesné příčiny úhynu zvířat a určí případnou další odpovědnost. Zdroj: bolognatoday.it https://www.bolognatoday.it/.../tre-cani-morti-furgoni...

Myslela jsem, že tohle už se neděje 😠

BaLu
BaLu 07.06.2026, 21:40:28 xxx.xxx.230.124

Tak jestli to bude fungovat tak “dobře” jako JMHZ,  tak pánbůh s námi. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.