Sarah01:Pes vysokohorský turista 🙂
Krásný příběh !
Ano uniformy jsou velmi estetické.
Pes vysokohorský turista 🙂
Buggyra:Tak u nás v partě nosím knírek leda já 😀 Chlapům to taky nevoní, no ale co mám dělat, mám na to věk a hormony, tak budu mít knírek, ať se pánové třeba zvencnou. Já v něm aspoň nebudu mít zbytky jídla, mechu nebo pilin jak někdo…
🙂
Sarah01:Pes vysokohorský turista 🙂
Krásný příběh !
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-na-slovensku-se-organizovaly-nelegalni-psi-zapasy-policie-zadrzela-ctyri-osoby-40588556#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=2&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=abtest317_posun_midroll_varAA
Psí zápasy jsou strašnej hnus. Nejhorší je, že dle mého je tohle odhalení jen nějaká špička ledovce, že se to prostě děje.
Otázka je, co s těmi psy. Myslím, že takovej pes nemůže fungovat jako rodinnej pes v nějakým běžným režimu v civilizaci. Na takový psy, to podle mě chce opravdu zkušenosti a kolik takových lidí, co by to zvládli se najde? Pro zařízení, kam se psy umístí, to musí být taky hodně náročný.
Sardullah:Psí zápasy jsou strašnej hnus. Nejhorší je, že dle mého je tohle odhalení jen nějaká špička ledovce, že se to prostě děje.
Otázka je, co s těmi psy. Myslím, že takovej pes nemůže fungovat jako rodinnej pes v nějakým běžným režimu v civilizaci. Na takový psy, to podle mě chce opravdu zkušenosti a kolik takových lidí, co by to zvládli se najde? Pro zařízení, kam se psy umístí, to musí být taky hodně náročný.
Pes není tygr, aby žil v kleci ( tedy ani že tygr by neměl). Pro takového psa je humánní injekce lepší, než doživotní vězení.
Jo, to si taky myslím, že lepší je ty chudáky psy uspat.
Mě na tom vždycky nejvíc štve ( použila bych ostřejší výraz, ale nechci být tady sprostá), že ve své podstatě to nejvíc odnesou ta zvířata, i když jsou v tom nevinně. A jsem zvědavá, jak teda potrestaj ty lidi. Jestli to maj na Slovensku jako u nás, tak vysmátě odejdou max s podmínkou a můžou jet nanovo.
Upřímně nedělám si iluze, že je to ojedinělý případ. Tohle se děje i u nás. Bohužel. Kdysi jsem viděla na Animal planet dokument o zabavení takových psů. Feny co jim rodily štěňata nabídli k adopci, zbytek psů byl humánně uspán. Jednalo se tehdy myslím o skoro třicet zvířat. Nikdo nic nezpochybňoval, nesnažil se zachraňovat ani převychovat. Prostě nejsou způsobilí pro život mezi jinými zvířaty a hotovo. U nás by se vyrojila hromada “zachránců” co by křičela po tom, aby se ty zvířata převychovala. Jako by to šlo……
Jenže, kdo by ty psy převychoval…jakože ti pseudozachrànci? Ai ti převychovaní by si museli vzít zkušení lidi a kdo by si vzal takového psa? Možná by měli štěstí nižší jednotky. Jinak by hnili někde doživotně v kotcích… to není záchrana, to je doživotní vězení.
To mi vždycky připomene film Amores perros. Jak týpek měl psa na psí zápasy a pak měl týpek autonehodou a pes se zaběhl a vzal si ho nějaký skoro bezdomovec domů, zachraňoval psy a už jich třeba deset měl. V jeho nepřítomnosti mu ten zachráněný pes zmasakroval tu jeho smečku. Bylo to strašný a dost jsem u toho brečela…
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-kocour-se-nechal-zazdit-v-koupelne-hledali-ho-30-hodin-40586625
pro vsechny informace o fence na titulnim obrazku videa. z peti stenatek tri umreli! chovatelka moc dobre vedela o rakovinotvornym nadoru co ma a za pomoci prasku na podporu brezosti ji stejne nakryla! v osmi letech! p Klicmanova není člověk!!!
Fenka na titulnim obrazku je ted u člověka pro kteryho neni kusem hadru ale novym clenem rodiny a oba ted ceka boj o co nejdelsi spolecne straveny cas…
a my se jen tak nedáme!!!!!!
Ten který ví:pro vsechny informace o fence na titulnim obrazku videa. z peti stenatek tri umreli! chovatelka moc dobre vedela o rakovinotvornym nadoru co ma a za pomoci prasku na podporu brezosti ji stejne nakryla! v osmi letech! p Klicmanova není člověk!!!
Fenka na titulnim obrazku je ted u člověka pro kteryho neni kusem hadru ale novym clenem rodiny a oba ted ceka boj o co nejdelsi spolecne straveny cas…
a my se jen tak nedáme!!!!!!
Děkuju za info.
A co ostatní, odebrali všechny? Nevíte něco bližšího, kde jsou a tak?
Zklamou Vás.. Pokud jsou od normálního chovatele (pomineme-li nenormálnost zápasů jako takových), tak jsou to úplně normální psi, často pod dozorem a s náhubky schopní fungovat i po boku jiného psa (minimálně spolu jít třeba normálně na procházku).
Nevíte o tom někdo něco víc? Myslím poslední odstavec….
impact:Nevíte o tom někdo něco víc? Myslím poslední odstavec….
Myslíte Odrováky? Jo, o tom vím, že majitelka ty částky zpochybňuje a neplatí to, pořád se všechno platí z darů. Víc bude vědět Arosek, si myslím. Jako je to hnus, soud pořád v nedohlednu, jsme fakt banánová republika v tomto.
No dobře, ale těm zařízením by to snad měl platit ten, kdo u nich ty psy umístil.
impact:No dobře, ale těm zařízením by to snad měl platit ten, kdo u nich ty psy umístil.
Jo, obec, něco asi platí nebo platili.
Kopíruju ze stránky KCHLS retriveři, p. s. na FB, to je všechno, co vím:
🆘 Dary pro psy z Odrovic ≠ sleva pro stát a pachatele z Odrovic
Milí členové a dárci, musíme vás informovat o něčem, co považujeme za velmi nebezpečný precedent. Ministerstvo zemědělství prostřednictvím své právničky a města Pohořelice požaduje po útulcích, aby z faktur za péči o psy z Odrovic odečítaly hodnotu darů, které dostaly od Vás prostřednictvím našeho transparentního účtu. Konkrétně: Útulek Bulhary má snížit fakturované náklady o 29 567,52 Kč – to je hodnota veterinárního krmiva, které jsme mu darovali z transparentního účtu KCHLS retrieveři, p.s. z vašich příspěvků. 👉 Přitom toto krmivo není v nákladech, které útulek městu účtuje – platili jsme ho my jako spolek, z vašich darů. Jinými slovy: stát a obec se snaží, aby vaše dary snížily částku, kterou mají sami zaplatit za odebrané psy – a přeneseně to může znamenat, že se sníží i částka, která bude v budoucnu případně požadována po osobách odpovědných za týrání psů v Odrovicích. A to je přesně to, co důrazně odmítáme! Vy jste svými penězi nehradili povinnost státu, ani nesnižovali náklady pachatelů odrovické kauzy, ale chtěli jste pomoci týraným psům a útulkům nad rámec toho, co stát dělá. Co děláme my • písemně jsme se obrátili na město Pohořelice i Ministerstvo zemědělství, • požadujeme jasné právní vysvětlení tohoto postupu, • jsme v kontaktu s útulky a chystáme další právní kroky, pokud bude krácení nároků kvůli darům pokračovat. • Vydali tiskové prohlášení pro média, neboť podobný postup považujeme za nebezpečný precedent do budoucna a další kauzy týrání.
Transparentní účet sbírky je stále veřejný: 🔎 https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=2903275047... ;
Co můžete udělat vy (pokud chcete pomoci) • 👉 Sdílejte tento příspěvek, ať se o tom ví, pokud nesouhlasíte s tím, aby dary občanů snižovaly povinnosti státu a osob odpovědných za týrání psů v Odrovicích. Naší tiskovou zprávu zveřejněnou na webu KCHLS a zaslanou do médií přikládáme. Děkujeme každému z vás. Děkujeme za Vaší snahu aby psi z Odrovic měli šanci na slušný život. Uděláme maximum proto, aby se z vaší pomoci nestala jen účetní položka, která má ušetřit státní rozpočet.
Za KCHLS retrieveři, p.s. Milan Sláma, místopředseda a koordinátor pomoci psům z Odrovic
tak něco pozitivnějšího, já vím, v článku se člověk moc nedozví, ale záběry jsou dobrý.