Důkaz, že žijeme v blázinci
20.07.2026, 09:54:27 xxx.xxx.224.101
Nedá mi to, ale na páté fotce není malina. Prostě novinky, co už.
Jinak dobrý. Kdysi tady někdo (už bohužel nevím, kdo) dával i video ze soutěží. To byla teprve pecka!
Nedá mi to, ale na páté fotce není malina. Prostě novinky, co už.
Jinak dobrý. Kdysi tady někdo (už bohužel nevím, kdo) dával i video ze soutěží. To byla teprve pecka!
však to není jen o malinách, to je o soutěži a že tam maliny převažují, že NO nemá takové zastoupení - proto jsou tam i ti ovčouni.
i video ze soutěží. To byla teprve pecka!
Si pamatuju, když se tady objevovaly první zmínky o ringo soutěžích, jak člověk koukal na ty záběry.
proto jsou tam i ti ovčouni.
Ale na té fotce není ani ovčoun, myslí teda NO. Koukněte na ni.
Jako jo, možná je to služební plemeno, které nepoznám.
OT. Zrovna dneska jel v MHD nádherný pes. Nevím, proč jsem se nezeptala, většinou nejsem tak ostýchavá. Ale tipuji cane corso.
jo, u tý pětky je psáno, že dívat se můžou i psi, kteří nesoutěží - v rámci socializace. to je divák.
Ta to jo.
Jinak malina je pes, který, stejně jako Napoleon, nezná slovo “nemožné”.
Důkaz, že žijeme v blázinci
Měli se obrátit na ÚS a mohlo být vyřešeno.
I ÚS se musí řídit zákony a dle zákona je může odebrat majitelce jen soud. Že soudy jsou na dlouhý lokte, to je vždycky. Však jsem to tu psala už před rokem, že to takhle dopadne.
No jo, ale předběžné opatření? 😇
assil:I ÚS se musí řídit zákony a dle zákona je může odebrat majitelce jen soud. Že soudy jsou na dlouhý lokte, to je vždycky. Však jsem to tu psala už před rokem, že to takhle dopadne.
Jo, psala a my naivní doufali, že to bude snad do Vánoc.
Hodně jich je v dočaskách, ale některý útulky je tam nechtějí dávat. Kdyby se náhodou museli vracet. Advokát té “chovatelky” tvrdí, že ona je chce zpátky, protože k nim má silnou citovou vazbu.
Že panu advokátovi ze sebe není žďabínek šoufl! Pro prachy cokoliv
Zrzavci:Že panu advokátovi ze sebe není žďabínek šoufl! Pro prachy cokoliv
Jj. Fakt se hrozím, jak toto dopadne, pokud to dostane nějaký blbý soudce. ☹️
Někteří z těch psů byli tak nemocní, že je museli nechat uspat. Někteří jsou bez oka a různých jiných částí. Ti poměrně zdraví (ale to asi nebyl žádnej, byli vyhublí na kost a měli různý kožní problémy) konečně přibrali a užívají si života. A měli by se do toho pekla vracet?
Já vůbec vlastně nechápu jednu věc, jak to, že když vet správa rozhodne o odebrání, že se někam můžou zvířata vrátit. Když jasně bylo dáno, že podmínky byly příšerný.
Je to jednoduchý, psi jsou majetek jako každý jiný a majetek nikdo nemůže nikomu jen tak sebrat, ani veterinární správa. Nemůže ti úředník sebrat dům, auto, ani psa. To může jen soud. Předběžné opatření je v tomto případě taky k ničemu a právě proto se k odebrání majetku nepoužívá, protože soud pak nemusí odebrání majetku potvrdit a majetek, tedy psi, by se museli vrátit majitelce. Proto se předběžné opatření používá jen k zákazu nakládání s majetkem a to tady v této kauze asi bude, když psi jsou v útulcích a majitelka k nim nemá přístup. Řešením by prostě bylo jen rychlejší soudy, ale to je v naší zemi utopie.
Soudy se táhnou… jo my lidi si řeknem, že třeba dva roky asi přežijeme, ale u psa dva roky, to ze štěněte je dospělý pes, z aktivního psa senior …
Jedna moje příbuzná se po rozvodu soudí o majetek už 3 roky a konec v nedohlednu. A představte si, že bejvalej po ní chce za těch 30 let, co spolu byli, nájemné a soud to považuje za adekvátní požadavek. Takže ona zase bude za tu dobu chtít zaplatit práci hospodyně. Myslím, že to bude dělat i víc, jak to nájemný.
Sarah01:Jedna moje příbuzná se po rozvodu soudí o majetek už 3 roky a konec v nedohlednu. A představte si, že bejvalej po ní chce za těch 30 let, co spolu byli, nájemné a soud to považuje za adekvátní požadavek. Takže ona zase bude za tu dobu chtít zaplatit práci hospodyně. Myslím, že to bude dělat i víc, jak to nájemný.
Mám známou, přivdala se do rodinného domku, společně ho rekonstruovali. Když se na stará kolena rozváděla, přiznal jí soud asi 280 tis., k vyplacení, když do 30 dnů vypadne. Nějaký rok už to je, ale i v té době to byla směšná částka.
Já se na TV nedívám, toto bylo na FB, z dnešních odpoledních zpráv na ČT1, já bych brněnské vlastně ani vidět nemohla.
Orionka:Mám známou, přivdala se do rodinného domku, společně ho rekonstruovali. Když se na stará kolena rozváděla, přiznal jí soud asi 280 tis., k vyplacení, když do 30 dnů vypadne. Nějaký rok už to je, ale i v té době to byla směšná částka.
Dnes už je tuším nějaká právní úprava, že i manželka má na něco nárok, i když dům není ve SJ. Ale hrozně se to táhne, soud byl už prý i 2x na prohlídce v místě, aby zaznamenal, co všechno se za dobu manželství zrekonstruovalo a stejně pořád není vyřešeno. Ex řekne u soudu, že jí prostě nic nedá a hotovo. Je to příšerný, jak dlouho to trvá a nechápu to, že je to takovej problém, prostě všechno napůl nebo dohoda a když ne, tak nařídit a exekuce, se vším se ty soudy hrozně crcají.