Tak během něděle jsem trávil více času pozorováním a viděl jsem páření dokonce 3x za během dne. Už je to tak 14 dnů od prvního páření, jsem zvědav kdy přijde první vejce.
Páření hus
Tak Vám nezbývá nic jiného,než přitýlat,přistýlat😀..ony, až budou začínat snášet,tak si to hnízdo pěkně vystelou,to uvidíte 👍😀
Tak jsem vítěz, první vejce ale radost moc nemám. Do hnízda jsem ho dal jen na focení. Jinak bylo sneseno venku, bylo zmrzlé a prasklé tak jsem ho vyhodil. Bylo trochu od krve takže první vejce, jsou to husy prvničky ale lámu si hlavu kde je chyba že to snesla venku. 🤔 Snad druhé bude už v hnízdě.
Tak vám gratuluji k prvnímu vajíčku 🥳😄…nic si z toho nedělejte,to se při prvním stává, zvlášť,když je husička prvnicka..dejte jí do hnízda podkladek..můžete nějaké koupit nebo si vyrobit,třeba ze sádry…
Tak paráda, včera zdravé vejce v hnízdě. Stejně ale začali brzy když to připočítám tak to vychází ze koncem března už může být po snášce? To je hodně brzo.
Anonymní:Tak paráda, včera zdravé vejce v hnízdě. Stejně ale začali brzy když to připočítám tak to vychází ze koncem března už může být po snášce? To je hodně brzo.
Tak to gratuluji🥳..jaké máte husy, české?..už nevím,jestli jste psal..hlavně ,aby vejce nezmrzla..husy snáší ob den, tak když snese 10-15 vajec za měsíc, tak to bude akorát..i časově..kdyby zasedla koncem února, sedí 30 dní, celý březen, tak budou housata v dubnu,což je dobré..podle počasí vypouštět nebo nevypouštet..ale to předbíhám😄

Zdravím. Dle foto, vložené do vlákna 15. 1. 2025, to u pána vypadá na něco v typu husy landéské. Střední až větší rámec, šedé zbarvení, dvojitý podbřišek. Takže snáška bude spíš vyšší, a na kvokavost bych předem úplně nespoléhal.
Jj.mate pravdu.. landeské..musela jsem se vrátit zpět..tak to abych minulý příspěvek vzala zpět😄🤦,landeské husy snáší vajec více..také jsem je chovala.. šikovné husičky,velice dobrá oplozenost,dobre mámy..ale snesou hodně vajec,než zasednou…
Ano mám čisté husy landéské. Se sezením ani moc nepočítám, mám líheň. Jsem zvědavý jestli zítra přibude další vejce. Zatím nese jedna husa druhá ne. Staré jsou obě husy stejně tak myslíte že začne druhá také snášet? No snáší asi kolem 30 vajec obzvlášť když jsou to mladé husy. Tak obden mi to vychází na konec března a mám po sezoně, to je hodně rychlé.
Já se zeptám, my máme husu přez den puštěnou a je to trochu nešikovně řešené, protože vlastně do chlívku může až večer , během dne tam přístup nemá. Je to problém? Jedině bych jí mohla nechat zavřenou celý den, až začne snášet, ale Gustav bude vyvádět.
Myslím,že to problém bude, husa si bude hledat hnízdo jinde, v křoví,pod keři..a zavřenou husu celý den ve chlívku..to není dobrý nápad..i kvůli páření..
Toho jsem se bála.
drvodelkafialova:Já se zeptám, my máme husu přez den puštěnou a je to trochu nešikovně řešené, protože vlastně do chlívku může až večer , během dne tam přístup nemá. Je to problém? Jedině bych jí mohla nechat zavřenou celý den, až začne snášet, ale Gustav bude vyvádět.
Husy jsou nenáročné na hnízdo, stačí když jim ze dvou prkenných desek uděláte na zahradě týpí - zadní stěnu uzavřenou nebo zadní stěnou postavit někam k plotu nebo ke zdi a vnitřek vystelete senem. Případně otevřete dveře někam do kůlny a někam do rohu dejte seno.
Týpí by šlo😀. Navíc bych uvolnila chlív.
drvodelkafialova:Týpí by šlo😀. Navíc bych uvolnila chlív.
Jj,týpí by šlo..jednou,dvakrát,mi husa také začala snášet na zahradě a nemohla jsem s ní hnout..tak jsem jí musela nechat..proti dešti jsem také vyrobila “týpí”😀,ale už to bylo koncem jara a bylo vedro..slunce pálilo..tak jsem na to týpí navrstvila seno a bylo to vyřešené..vypadalo to ,jako kopa sena,občas jsem poopravila a seno přidala..husa byla pěkně ve stínu,seno bylo dobrá izolace..housata v pohodě vyseděla…nebezpečí je pouze v predátorech, takový ježek nebo kuna..tak držím palce ✊✊😀
Ježek, kuna + středoasiat = svačina.
Lišku co mi v loni ukradla lilipputku už taky Hary vyřešil.
drvodelkafialova:Ježek, kuna + středoasiat = svačina.
Lišku co mi v loni ukradla lilipputku už taky Hary vyřešil.
🤣🤣🤣👍👍…tak to je Hary borec!!!.. žádné problémy se škodnou nebudou 😄👍
Je to borec. Jenže stejnej názor jako na lišky na dvoře má na cyklisty a protože má 70kilo svalů a představu že slušný člověk se pohybuje pěšky a na kole jezdí pouze lump, na procházku jezdíme na oplocený kus pole.
Ten se mi líbí 😄👍
Hary a jeho smečka😃. Ty barevný tečky u plotu.