Tak zdravím chovatele hus😃…dneska jsem našla PRVNÍ husí vajíčko pomořanky 😄👍..tak jsem zvědavá, jestli bude od toho mladého housera oplodněné 🤔
Páření hus
A jak máte toho housera starého. Mám také loňského v červnu vylíhlého a z 15 vajec 13 oplozených, docela překvapen, oplozenost 86 %.
Anonymní:A jak máte toho housera starého. Mám také loňského v červnu vylíhlého a z 15 vajec 13 oplozených, docela překvapen, oplozenost 86 %.
To máte také pomořanky?…já jsem na podzim koupila housera mladého, loňské house…takže bude mít jeden rok…má 3 husy, jestli to není moc🤔…husy pojímá a hrozně řve 🤣🤣..sice je trochu menší,než moje husy,mám je dost velké.snad si houser poradí 🤭..já vám gratuluji 🥳👍,to je úspěch!!..krásné..🪿🪿🪿🪿🪿
Ne já mám husy české ale ono to bude podobné. Pokud jej vidíte pojímat tak to bude určitě dobré, držím palce.
Už mám od landesek 50 vajec 🙂 30 v líhni.
Gratuluji a tiše závidím😀…já se můžu pochlubit jen pižmovkami,jedna dvouletá už má plné hnízdo vajec a nejspíš brzy zasedne..sbírána vejce jsem jí vrátila a je spokojená 😀..už je teplo, takže všechno v pohodě 😀👍
První líheň se má líhnout už teď neděle pondělí. Tam byla oplozenost nižší ale druhá líheň 20 vajec a 17 oplozených.
Anonymní:První líheň se má líhnout už teď neděle pondělí. Tam byla oplozenost nižší ale druhá líheň 20 vajec a 17 oplozených.
To je úspěch 😀👍👍…já mám teprve 3😂vejce,ale pomořanky nejsou rané,takže v normálu..těším se na vaše housátka 😇😀🪿🪿
O víkendu začnu rosit vodou s octem abych trochu změkčil skořápku. To bude nervozita aby to housata zvládla a vylezla.
První housata dorána úspěšně proklovla skořápku. Jak dlouho může ještě trvat vyklubání?
Anonymní:První housata dorána úspěšně proklovla skořápku. Jak dlouho může ještě trvat vyklubání?
👍😀to je pěkné!!…a jak dlouho?.. uvidíte..některé pár hodin,jinému to trvá déle.. hlavně už neobracet..

neměly by bejt na rovný podložce bez těch košíčků?
JardaPecival:neměly by bejt na rovný podložce bez těch košíčků?
No jo, to by měly👍…také na to koukám..já husy lihnu v Biosce na drátěnce, tak vejce uvězněna v miskách nejsou..možná v těch miskách budou mít těžší líhnutí…nevím..nikdy jsem toto ani neviděla🤔…snad se někdo ozve….dobrý postřeh 👍👍👍
Ne ne to takto patří. Jinak to ani nejde. Proč by to vlastně mělo vadit? Vejce je v tom na volno a obrácení je vypnuté. Už mám 2 housata na světě a 3 naklubana, snad budou dorána.
..tak to je dobře😀👍.. takové mističky jsem ještě neviděla.. tak určitě to vyzkoušené bude a funguje to😀..a kolik housátek se má vylíhnout?…
Tak já už mám 6 husich vajec😂👍…jedna pižmovka už sedí na 17ti vejcich, ve druhém hnízdě je 22 vajec,asi od dvou pizmovek 🤦😀..zase bude přepižmovkováno😂😂
V této varce jen 5. Mám prvničky a dost bylo neoplozeno ale v další líhni už je 13 plných z 15.
Mě to přijde takto přirozené, než když se vejce pohyby líhnoucího se mláděte kolíbá a otáčí na rovné hladké podložce. Pod kvočnou je také ostatními vajíčky a podestýlkou hnízdního dolíčku lehce zafixované.
Daří se jim skvěle. Jsou jim 2 dny.
Anonymní:Daří se jim skvěle. Jsou jim 2 dny.
Čím je krmíte??…