…vidím dobře tři psy baskervilské😲😄👍
Páření hus
Jj. Dva z nich jsou dobráci, ale který je ten třetí musí uhodnout každý sám. A ještě je tam někde číslo 4.
Oni tam v dálce zrovna sledovali nějaké hledače s minolovkou, nechtělo se mi je jít fotit z blízka.
Ti dva dobráci sedí u plotu a čučí ,jak po silnici sviští auta😄👍…ten třetí hnědý , vlevo v křoví ,morduje nějakou slepici??😂😂
😃mezi černým a strakatým sedí pískově zbarvená fena. Ona skoro splývá s travou. Té zrzavce je 14, ta tam pospává a hlídání už nechává na nich.
Ještě se zeptám, jak dlouho skladujete husí vejce než je vložíte do líhně? Bylo mi razeno neotálet a nasazovat každých 10 dnů. Později bývá problém s líhnutím.

Zdravím. I 1 měsíc bývá v pohodě (v případě dobrého skladování vejce, kvalitní péče o rodičovské jedince, atp.). Z doslechu vím, že se povedlo vylíhnout i vejce, skladované dokonce 2 měsíce, před započnutím samotné inkubace.
Specializuju se na husy české, které nanesou v ideálním případě v hlavní snůšce kolem 15 vajec. Což běžně k tomu měsíci trvá. Ještě to tak, podsazovat huse jen cca 4 vajíčka z posledních deseti dnů…🙂.
ančovička:Jj.mate pravdu.. landeské..musela jsem se vrátit zpět..tak to abych minulý příspěvek vzala zpět😄🤦,landeské husy snáší vajec více..také jsem je chovala.. šikovné husičky,velice dobrá oplozenost,dobre mámy..ale snesou hodně vajec,než zasednou…
Smím se zeptat proč jste s jejich chovem skončila? Jestli vás v něčem zklamali?
Anonymní:Smím se zeptat proč jste s jejich chovem skončila? Jestli vás v něčem zklamali?
Kdepak😀..s pižmovkami jsem neskončila,ty jsou moje srdeční záležitost🥰…milé a chytré…jednou pižmovka seděla na vejcích,šla se vyvenčit a vykoupat a vrátila se do kurníku na hnízdo..ale za chvíli vylezla za mnou ven a “pískala”..nějak jsem tomu nevěnovala pozornost,pižmovka zase odešla..ale opakovalo se to několikrát..stála přede mnou s pískala..šla jsem tedy za ní a co vidím!!!..v jejím hnízdě na vejcích seděla slepice😲…slepici jsem vyhodila a pižmovka se spokojeně usadila na vejcích..😀….jsou inteligentní ..mám je stále…
Anonymní:Smím se zeptat proč jste s jejich chovem skončila? Jestli vás v něčem zklamali?
Jeje,omlouvám se, přeskočila jsem příspěvek…ptal jste se na husy landeské…😄🤦husy landeské mě vůbec nezklamala, jsou hodné,klidně,sedí na vejcích,snesou hodně vajec…a jsou velké,tal i na pekáč je kus masa…ale mělo to jeden důvod, moc se mi líbily husy pomořanské!!…tak jsem handenky prodala a koupila pomořanky…pomořanky jsou krásné,ale moc housat od nich zatím nebylo…jsou dost těžké,spíš by potřebovaly rybník,než bazének…landeské musím pochválit,jsou krásné a plodné..👍👍😀
To je nádhera. Dle třetí fotky soudím, že byl houser také agresivní? Jak dlouho to trvalo, jenom v toku?
Nene 😂..to “agresívní” zvíře je mládě,nechala jsem jich pět,byli rozmazlení a takto si se mnou hráli 😂..tahali mě s radostí za sukni😂.. škoda,že už nemám video😀..ale tady už jsou některá housata křížená s husou labutí..černá špička zobáku…agresivního housera jsem nikdy neměla..byli to mazlíci…👍😀
K dnešnímu dni už mám 6 vajec. Jejich chov mě baví čím dál víc 🙂 Housera mám sice hodně agresivního ale snad ho to po toku přejde. V zobáku má neskutečnou sílu. Vyfotím vám jak okousali tvrdé dřevo.

Je to borec. Jenže stejnej názor jako na lišky na dvoře má na cyklisty
jen s tim Gustávem Husákem to má blbý 😀 😀
Ono je to tak, že psi vědí, že mu nesmí ublížit. A protože na domácí osazenstvo je Hary nesmírně trpělivý a laskavý, tak toho Gusta zneužívá. Kdyby Hary chtěl jednou cvakne a Gustík terorizuje ostatní v ptačím nebi. Cizí, to je jiná. Já Haryho miluju, ale je pravda že v určitých situacích může být hodně nebezpečný. Nikomu nikdy neublížil, ale rozhodně by mohl (kdyby mu někdo dal důvod) a neváhal by. Ale nechci dál plevelit vlákno, když tak na to můžem založit zvlášť téma.🙂
Toto je práce mých husiček. Asi by tomu věřil málokdo ale sílu mají v zobáku velikou.
Už 9. vejce dnes.
Tak jsem se do rána konečně také dočkala 1. vajíčka od mých husiček. Na vajíčku jsou stopy krve ale to je poprvé normální. Spíš mě ale zaskočil ten tvar, vejce je ouzké a strašně dlouhé. Vejčitý tvar to teda není vůbec. Upraví se to časem? Ani si nedovedu představit že v tom bude house.
Jestli to bylo první vejce,tak bych to brala,jako normální..husička,asi tedy,prvnička 😀,ještě nemá “uvolněné”vejcovody,tak se to může stát..vajíčko ,pokud máte obavy,nemusíte líhnout..
nechci se Vám do toho plést to vajíčko je na nic, je to dvojžloutek. Rozklepnětě ho a uvidíte. Nic se z něho nevylíhne. Trošku ubrat krmení, hlavně nedávat chleba do vody
Zdravím, jaký to je typ líhně? Chovám husy řadu let, ale nikdy jsem nepoužil líheň. Chtěl bych to zkusit v líhni. Děkuji