Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.03.2025, 16:07:50
Měla jste se jít podívat. Možná mělo mímo sluchátka. Taková jako měl Otík, aby měl hezké slechy. (Zní to jako legrace, ale už jsem viděla, jak se spícím miminem v autosedačce přišli do poměrně hlučné společnosti. Mělo sluchátka, tedy v tomhle případě spíš hluchátka.)
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 10.03.2025, 18:59:24
Ano znám, sleduju často sport v telce a tam jsou na stadionech mimina se sluchátkama často. Takže ano, i to mě napadlo, ale nejsem si jistá, jestli na to dunění sluchátka fungujou, právě jsem si to nezkusila ani s těma špuntama.
Sluchátka je jedna z možností, ale stejně mi to nepřijde v pohodě. Nejde ani tolik o zvuk jako takový, ale v případě “diskotéky” elektrické hudby mi přijdou horší ty vibrace z basů které jsou pro to typické. Rád chodím / jezdím na koncerty a třeba na MoRu (Masters of Rock) ve Vizovicích se to stalo hrozně populární tam tahat malý děti v kočárkách se sluchátky samozřejmě. Nevím, ale ikdyž stojím i 100m od pódia tak stejně ty vibrace jsou slušně cítit. Já to zvládnu a nedělá mi to problém, ale nedokážu si představit jak na to může reagovat tělo dítěte.
Jinak mimo probírané téma mě napadlo sem tam se podělit o zajímavosti z hudby (rock / metal) či třeba výročí. Dneska mimochodem slaví 62. narozeniny producent Rick Rubin který stojí za mnoha kapelami jako je Metallica, Hot chilli peppers, System of a Down či dokonce J. Timberlake. Já vybral písničku od Aerosmith - Dream on, protože Rick Rubin též s touto kapelou spolupracuje a zpěvák Steven Tyler nikdy neomrzí. Mimo jiné si S. Tyler dává cameo v různých filmech a mohlo jste ho vidět i v Pirátech z Karibiku kde ztvárnil otce kapitána J. Sparrowa (Johnny Depp - sám hrál v Aerosmith jako kytarista) a S. Tyler je též otcem Liv Tyler která hrála Arwen v Pánu prstenu či v Armageddonu (“dcera” Bruce Willise), ale to už je taková známá věc.
Kdyby by se tu našel fanoušek Queen tak doporučuji sledovat stránky kytaristy z této kapely (Brian May) který na nich každý den po celý rok aktualizuje co se ten den stalo v historii Queen.
V roce 1994 běžela v TV upoutávka na Miss ČR a jako hudební podkres byla použita skladba od Cranberries - Sny. Je to už 21 let, ale nikdy nezapomeneme na hlášku naší obsousedky - “Ta písnička je mnohem hezčí, než všechny ty holky dohromady.” To nevíme, ale Sny jsou pro nás čtvrtou nej písní na světě. Hezký den, vážení posluchači 🙂
Tak dneska máme jednu slavnost a opět jeden z nejvýznamějších hudebníků slaví své 69. narozeniny. Jedná se o baskytaristu Steve Harrise z kapely Iron Maiden. On stojí nejen za založením kapely, ale též za skladbou hudby či třeba chodu během koncertů kdy on určuje kdy se bude písnička prodlužovat a kdy začínat další apod… Stejně jako zesnulý Malcolm Young z kapely AC/DC. Kolem Iron Maiden je spoustu zajímavostí které jsou i obecně známé jako, že Bruce Dickinson sám pilotuje jejich soukromé letadlo během turné. Mimo jiné pilotem je také (už momentálně bývalý bubeník) Nicko McBrain.
Vybral jsem písničku která není tak profláklá, ale určitě vždy stojí za poslech. Takže se vrátíme (já zrovna ne) do roku 1988.
Tak dneska máme jednu slavnost a opět jeden z nejvýznamějších hudebníků slaví své 69. narozeniny. Jedná se o baskytaristu Steve Harrise z kapely Iron Maiden. On stojí nejen za založením kapely, ale též za skladbou hudby či třeba chodu během koncertů kdy on určuje kdy se bude písnička prodlužovat a kdy začínat další apod… Stejně jako zesnulý Malcolm Young z kapely AC/DC. Kolem Iron Maiden je spoustu zajímavostí které jsou i obecně známé jako, že Bruce Dickinson sám pilotuje jejich soukromé letadlo během turné. Mimo jiné pilotem je také (už momentálně bývalý bubeník) Nicko McBrain.
Vybral jsem písničku která není tak profláklá, ale určitě vždy stojí za poslech. Takže se vrátíme (já zrovna ne) do roku 1988.
Bruce Dickinson je mimo jiné i výborným šermířem. 👍
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.03.2025, 23:46:45
Bruce Dickinson je mimo jiné i výborným šermířem.
Jak jsem psal, tich zajímavostí kolem Iron Maiden a či třeba Bruce Dickinsona je opravdu mnoho, ale jinak máte pravdu. Co jsem slyšel tak jeho autobiografická knížka je taky super. Já jsem na Iron Maiden byl 2013 v Edenu a přes silný déšť to byl super koncert. Minulý rok jsem byl na jeno sólovce Bruce Dickinson a taky určitě stojí za poslech. Úplně rysy Iron Maiden tam nejsou a o to je to zajímavější.
Teď jsem si vzpomněl ještě na jednu zajímavost a zmiňuje jí sám ve své knížce. Bruce Dickinson má rád cestování městskou dopravu a obzvlášť cestování vlakem. Mnohokrát během turné třeba po Evropě nejede se skupinou vlastním vozem, ale jde na nádraží a jede prostě vlakem.
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 13.03.2025, 07:17:15
Mám tu knížku, je dobrá, ale celkem hodně se tam věnuje tomu svému boji s rakovinou. A tomu létání taky. Nějaký perličky a pikantnosti okolo kapely, jak to bývá u autobiografií jiných kapel, tam moc není.
Moje oblíbená píseň je Alexander the Great, nevím proč, zrovna nějaký majstrštyk to není. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 13.03.2025, 07:46:33
celkem hodně se tam věnuje tomu svému boji s rakovinou.
To taky. Já jí teda nečetl, ale kamarádi které už spousty let potkávám na koncertech / festivalech tak si jí koupili a tohle taky říkali.
Mně osobně by zajímala autobiografická knížka (kdyby jí napsal) zpěvák z Behemoth. Kdo nezná a chtěl si to poslechnout - tak opatrně. Není to úplně pro každého. Jinak ten zpěvák měl těžkou leukémii a dlouho se léčil. Doktoři ho už pomalu odepisovali a on se nakonec z toho opravdu dostal. Proto od nějakého roku 2010 se hodně tato zkušenost podepsala na hudbě a textu kapely. Stačí jeden videoklip a každý pochopí proč je Polská kapela v Polsku “zakázaná”.
Jak jsem psal, tich zajímavostí kolem Iron Maiden a či třeba Bruce Dickinsona je opravdu mnoho, ale jinak máte pravdu. Co jsem slyšel tak jeho autobiografická knížka je taky super. Já jsem na Iron Maiden byl 2013 v Edenu a přes silný déšť to byl super koncert. Minulý rok jsem byl na jeno sólovce Bruce Dickinson a taky určitě stojí za poslech. Úplně rysy Iron Maiden tam nejsou a o to je to zajímavější.
Teď jsem si vzpomněl ještě na jednu zajímavost a zmiňuje jí sám ve své knížce. Bruce Dickinson má rád cestování městskou dopravu a obzvlášť cestování vlakem. Mnohokrát během turné třeba po Evropě nejede se skupinou vlastním vozem, ale jde na nádraží a jede prostě vlakem.
V Edenu jsem byla tuším 2016, pak v Letňanech 2018, v O2 aréně 2023, to jsem spletla, protože loni tu nebyli. Teď už jezdím na koncerty sama, tak do Letňan si letos netroufám, je to dost náročný, zvlášť když měřím jen 153 cm, to bych se tam ztratila. 😁 A taky tam už nebude Nicko McBrain. Prostě stárnou, chlapi, nedá se nic dělat. V Edenu jsem tehdy byla se synem, měl čerstvě 15 a vystál si poctivě frontu už od 14 hodin odpoledne, aby se dostal přímo pod stage. A pak mi říkal, že jsou fakt staří, přitom čuměl, jak jim to šlape. Iron Maiden zůstanou navždy legendou, aspoň pro mě, udělali v hudbě obrovský kus práce. S manželem byl toto náš společný koníček, i když on měl raději jiné kapely. Zůstala mně po něm plná skříň CDeček, ještě jsem ji neprobírala a je to asi jediná věc, kterou ani dělat nebudu.