Já chci u cibulí něco, co buď sklidím před nimi a nebo co tam vydrží až je sklidím. Ale žádné trvalé záležitosti. No a tím padá třeba hrášek, protože ten mi je ovine. Nebo ta ačokča. Tak zatím ředkvičky a mrkev a uvidíme, také jsem si říkala, že by šly saláty, rozhodně si myslím, že do toho posledního vypletého by to neměl být problém 🙂 Někde nějaké koupím, jestli budou.
Už je po zmrzlejch, musím doplnit záhon na rajská a vykopnout je ven. Jsou nějaká ošklivá, zezačátku se mi líbilo, že se moc nevytahují, ale teď mi to už přijde divné, jsou to silné relativně vysoké stojací tyčky, žádné poléhavé, ale jsou zafialovělé a mají lístky jen na vršku. Odklopila jsem je, byly doteď pod plexi poklopem, tak si říkám, že třeba neměly dost UV. No tak uvidím, co předvedou příští dny. A pak je čutnu ven a bude, ať se snaží. Mám hodně skořápek od slepic, to se mi hodí, podhodím pod rajčata, ať je provápněno, v minulých letech se mi osvědčilo.
S rajčaty sledujte předpověď. Já bych tak odvážná, abych dala rajčata ven, ještě nebyla. 🙂
Saláty jsou bezva volba, pokud tam ma ně máte dost místa. Pokud máte místo na hlávkový salát, dá se tam dát leccos - od zelí po bulvový celer. No a klasika listová asijská zelenina se s trochou snahy vleze všude.
Hrášek se tam dá dát taky, pokud ho budete sklízet na výhonky, jak je teď moderní. Já to taky nedělám, ale možnost to je.
Já to právě přála do Květnice a nosím to ven. Ovšem včer večer jsem to babka zapomněla stáhnout dovnit ř . Naštěstí přežili
Proboha! Co to ten telefén včera v tramvaji napsal??? Já mám totiž problém, že když píšu na telefénu, tak se zničehož nic stává to - je to jen tady na chovu - že kurzor skočí před psané písmeno a začne se to psát pozpátku :o :o . Já to pak složitě opravuju a už to neuhlídám, co si tam ten telefén napíše. A vypadám, jak občam Mácha, co požil v obci Doksy. Takže ne, nepožila jsem. Jen jsem chtěla Assil napsat, že já jsem ty rajčata a papriky prdla do květináčů a v nich to vynáším ven. A včera večer jsem to blbka /no babka možná taky 😀/ zapomněla dát dovnitř. A že to naštěstí ale přežily .
Souhlasím s Varaxi, ještě bych s těma choulostivkama počkala, do začátku přespříštího týdne, protože třeba ten příští víkend, má být minimálně ráno hodně, hodně studený - u nás budou max. 3 stupně a to znamená ale, že ráno v pět budem škrábat auto. teda vokna na autě. A vy jste Buggyro někde pod horama, ne?
A já se taky pochlubim. Jak venčim a pěstuju. Fotky jsou už staršího data, takže rostlinky jsou větší, silnější, brambor vylezlo už mnohem víc a jsem na svůj pokus fakt zvědavá. Kolik sklidím. Za tu dřinu 😀 . první dvě fotky jsou z venčení, třetí je Br.věž a ty tři jsou Zvýšenci.
..to já, dneska po ránu, měla šok😲😱…pan kačer byl úplně od krve 🤦…na tom bílém peří to vypadalo příšerně!!…hned mě napadlo, že asi kuna??..🤔…ale jdu dál, koukám za plot na druhého kačera a ten vypadal podobně 😲🤣🤣🤣!!!…dost to nechápu,ale hoši se servali do krve, netuším z jakého důvodu, jelikož každý má své kačenky😂🤦..a to dokázali přes plot ,přes kari síť,10x10…musím tam dát ještě normální husté pletivo ,aby to příště nedopadlo ještě hůř 🤦😱😂😂…tak jsem vzala hadici,pustila vodu a oba výtečníci dostali pořádnou studenou sprchu😂…už jsou zase bílí 👍👍😄..
Přesně takhle sem to měl já s kohoutama, ale ne přes kari 10x10 ale plotový pletivo a to má 4x4cm.. Nepochopil sem, jak to mohli zvládnout.. Akorát já po zápase nepoužil hadici s vodou ale sekyrku, ta to taky docela dobře vyřešila 🙂
Přesně takhle sem to měl já s kohoutama, ale ne přes kari 10x10 ale plotový pletivo a to má 4x4cm.. Nepochopil sem, jak to mohli zvládnout.. Akorát já po zápase nepoužil hadici s vodou ale sekyrku, ta to taky docela dobře vyřešila 🙂
..🤣🤣🤣👍..tak to je taky dobrý 😄👍…člověk se neustále diví,co za zvířata dokážou provést 😂😱🤦…hlavně,že se nenudime 😂
..to já, dneska po ránu, měla šok😲😱…pan kačer byl úplně od krve 🤦…na tom bílém peří to vypadalo příšerně!!…hned mě napadlo, že asi kuna??..🤔…ale jdu dál, koukám za plot na druhého kačera a ten vypadal podobně 😲🤣🤣🤣!!!…dost to nechápu,ale hoši se servali do krve, netuším z jakého důvodu, jelikož každý má své kačenky😂🤦..a to dokázali přes plot ,přes kari síť,10x10…musím tam dát ještě normální husté pletivo ,aby to příště nedopadlo ještě hůř 🤦😱😂😂…tak jsem vzala hadici,pustila vodu a oba výtečníci dostali pořádnou studenou sprchu😂…už jsou zase bílí 👍👍😄..
agresivitu u pižmováků bych nečekala. Jak se chovají ke slepicím a ke kohoutům?
Hlásím, že už mi lezou brambory, první jako vždy Keřské rohlíčky, ty si nechává u mě pěstovat příbuzný, dělá z nich pak na Vánoce br. salát 🙂
Protože nemám letos políčko nějak extra zabezpečené, lozí mi do něj slepice a hrabou… mrchy. Tak skoro každý den chodím a přihrabuji řádky, to mě nebaví, ale nějak jsem se nedokopala k tomu to políčko obšancovat. Když se zadaří, na příští sezonu přistavím plůtek z větví i z třetí boční strany. Přední stranu musím nechávat průchozí (je momentálně zahrazená jen elektrickou (není v ní ale proud) sítí proti srnce, slepice tudy ale také moc nechodí…), protože se musím na políčko dostat technikou. Jinak se ta přední strana dá zavřít klidně hustým králičím pletivem, ale to jsem se letos nedokopala. Ta el. síť je totiž součást celého oplocení, mám asi ¾ metru vysoké ty větvové oplůtky, no a do nich jsou napíchané tyčky se sítí, která mi to zvyšuje ještě o metr, aby tam ta mrcha zrzavá nepřeskakovala.
Většinou tam jsou jen brambory, tak ji to snad ani neláká, ale letos jsem tam naházela i jahody, které má sfiňa v oblibě, tak bych nerada, aby mi je sklidila. Těch si slepice nevšímají, jsou pod netkankou, tak se tam nedá hrabošit…
Zdravím, možno máte aj lepšie pestovateľské nápady, ale ja som tento rok nadšená z pestovania sadeníc (paradajok) v hlbších priehľadných plastových vaničkách - s prehľadným krytom.
Sadenice som sadila do kelímkov ako každý rok, ale boli uložené vo vaničkách, ktoré sa veľmi ľahko prenášali, aj v nepriaznivom počasí, ak bolo trochu teplo, som sadenice mohla vyniesť na svetlo, Vaničky vytvorili akýsi “skleník”. Vrchný kryt som zväčša snímala, ale keď pršalo, boli kryté. A keď v noci alebo aj cez deň bolo príliš zima, dávala som vaničky na okno - kládla som ich poschodovo nad seba so zakrytým vekom. Tento rok sa mi sadenice nevytiahli a aj prenášanie bolo veľmi pohodlné.
Teraz sú už sadenice vyššie ako vaničky, už ich nezakrývam, ale už to ani nie je potrebné.
Jj, taky jsme měli sazenice v plastových boxech, ne tedy tak velikých, ale v takových těch předpěstovacích komůrkách, co mají průhledný poklop 🙂 Taky už mi je papriky teď přerostly. Mám to vše stále za oknem otočeným na jih, v bytě, já se s tím ze čtvrtého patra a kilometr ke koním nosit nebudu 😂
Odpověď na příspěvek uživatele Agil z 16.05.2025, 07:50:00
..je to normální,jsou to sokové…navíc každý žije se svými kačenkami zvlášť…mám s nimi husy s houserem, slepice s velkým i malým kohoutem, všechno v pořádku..kohouti nejsou sokové..😉
Dobré ráno. Lidičky je u Vás taky tak větrné počasí? U nás Kojetice-Ústecký kraj, fouká bez větších přestávek od velikonoc. Začalo to vlastně na Svatý týden. Nárazy větru ohýbají mladé stromky pomalu k zemi. To co loni zničil mráz. Letos asi udělá vítr. Přitom je vše tak krásně obalené plody. Navíc sucho. Ono zaprší 5 minut a díky větru to hned uschne. Ani si netroufám vysazet sazenice. Ten vítr to minimálně spálí nebo umlátí.
My si myslíme, že to souvisí se změnou klimatu. Kdo byl v Řecku nebo na Korfu, asi tuší. Vzpomínáme, jak jsme v devadesátkách v Chorvatsku hráli po večerech na terase karty a museli jsme na každou jednu kartu dávat kamínek, jinak by hned uletěla. K teplým oblastem vítr patří a střední Evropa holt už asi bude patřit k suchým a teplým pořád. Ve Slavskovském lese fouká tak ledový vítr, že je to o zdraví (záda).