Na Moravě je krásná zem, Morava nebyla vysídlena a dosidlována nesourodým obyvatelstvem. Moravané mají ke své zemi (a půdě) prokořenělý nenarušený vztah. To je věc první. (i když - na Hané jsou také psychopati, kteří na nejúrodnější půdě v zemi udělají solární obludnosti)
A věc druhá - podívejte se na teplotní a zejména srážkovou rozloženost letos. Na Moravě srážky vydatné, krása. Teplo, teplé noci - to to roste. Severozápad Čech - katastrofální sucho. Opravdu katastrofální. A velmi studené noci. Vysejete slunečnici, před sklizní přiletí hejna hladových ptáků a nemáte co sklízet. Krmivářský obchod patří mezi ty nejlevnější (nechává si minimální marži).
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 21.11.2025, 09:23:23
Je ale třeba auto a sklepní kóje. A chlap, pokud ten pytel neobsloužíte sama.
No právě. A když vezmu podle mojí mámy……….tak tam by to nevyšlo - chlap by byl- můj, auto taky, ale skladovat neměla kde. Prostě ne každý to může vzít ve velkým. my teď jedeme už tři krmítka , plus nosím do lesa a na louky lojovky do krmítek, co jsem si tam nainstalovala. a to je fofr. Když někdy nepřijdu, dostanu slušnej vylágoš.
U nás v krmivářském obchůdku mají aktuálně slunečnici 48,- za kg. Ze zimního přikrmování ptáčků se stává špás, který si mohou dovolit jen nej-vyšší vrstvy.
u nás 40kg/960 Kč, 18l krmítko naplněno 4x …(24/kg) v létě bylo 20/kg
Kupovali jsme u nás od místního zemědělce slunečnici 30kg pytel za 500Kč. Vyčištěnou,usušenou. Ale člověk musí nakoupit na celý rok, jelikož ji má za chvíli vyprodanou.
Tak dnes oko pokochal na Chovateli, drůbež, holubi i králíci super. Ale byl jsem tam v poledne, jediné dvě zVE k prodeji už byly prodány ☹️ Tak jsem napsal cvystavovateli a doufám, že se ozve, že ještě něco volného má. Jinak jsem se utvrdil, že český černopesíkatý králík je jeden z nejkrásnějších králíků 🐇Sic mám králíky doma zakázaný, ale myslím, že se tu stejně objeví 😄
Já byl v 10:15 u klecí s kolumbijkama, dva z prodejnejch kohoutů už tam nebyli vůbec, ze zbylejch sem vybral s přihmouřením voka jednoho, s přihmouřením vobou vočí druhýho jako náhradu a nekoukajíc napravo ani nalevo upaloval do fronty.. Nepočítal sem to, ale určitě přes půl hodiny ve frontě, různý telefonáty mezi lidma ve frontě a na "place", kamarádčovský předbíhání.. Když na mě přišla řada, samo, voba prodaný.. Jen sem se votočil na podpatku a mazal pryč.. Už mě tam nikdo neuvidí, abych se někde doprošoval, trpěl předbíhání jak za komančů na televize..
P.S. za zmínku stojí i to parkování, kde jim jako náhodou nefunguje brána u P+R parkoviště k nádraží za 50,-, ale maj nachystaný dvě parkoviště s pohunkama za 100,-
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 21.11.2025, 17:01:30
Tak parkování řeším v uličce bokem už několik let. Pamatuju si, jak běhali a kasírovali i v ulicích, dnes už naštěstí ne. Ale ten prodej mě taky celkem dost zklamal. Kdyby tam byly aspoň prodejní lístky jako u králíků. Nevím, proč nemůžou být i u drůbeže a holubů. V Nitře byly, prý, QR kódy na klecích, ale to by bylo asi moc supr moderní. Ale bylo by to krásný 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.11.2025, 22:05:38
Aby hluboká podestýlka správně fungovala, musí mít slepice možnost ji přehrabávat, případně jim pomůžete vidlemi. Pokud použijete slámu, měla by to být řezanka.