Jo,jo malí jsou kouzelní.🙂
Celoroční teplákofka
Sourozenci.
Asi takové budu potřebovat do své záchranné stanice pro králíky a morčata. Tyhle bych asi nesnědla…
Třísloví mahagon byli šik.
že ne? Já teda králíky vůbec nejím, sem s nima výrůstala, jsou to kámoši, stejný jako koně, psi, kočky…. no a tydlety už vůbec, jsou krásní.
To je tříslový černý.
Ona se jich většina prodá do chovu.Ale i na pekáči jsou výborní.Mají poměrně vysokou výtěžnost.
V Lysé byli třísláci černí,havanovití,modří a marburští, všechny uznané barevné rázy.
Myslel jsem na výstavě v Lysé. Díky. Asi to tedy byl tříslový havana.
Zrzavci:stejně tak u slepic, byznys jede dál, slepičí podnikatel jen ušetří za likvidaci již nepotřebných pipek…
nemyslím. Když se nebudou podporovat množírny - čístá teorie, tak prostě zaniknou. Když se nebudou brát slípky vynesenky, oškubanky, tak to prostě pojede dál, jen umřou. Vždycky tahle mašinerie pojede dál, kdežto, když nebude u psů, koček z množíren odběr, tak to nebudou dělat, protože z toho nebudou mít peníze, jenže u těch slepic je rohnou, protože momentálně!! čistě jen momentálně, než přepeří, nenesou. To je ten důvod a vždycky bude, pojedet to kvůli vejcům, to je ten zdroj, ne přímo peníze, nejdřív vejce, pak z vajec peníze. A ty slepičky jsou mladý, rok, rok a půl, čekalo by je ještě hodně dní, než když jdou do konzervy.
Bramborová věž - za mě dobrý, jen kvůli nějaký nepříhodný věci, odešla nať dřív. I tak jsem měla- mám pěkný pevný brambory, který by byly na skladování, kdybychom je dřív nesežrali. Příště musím víc vytunit ty vrstvy, to už vím. Ale za mě dobrý a spokojenost.
Co ty vyvýšený záhony od toho pána? Kupovalas?
Teď o víkendu jdeme s Rumouškem na kontrolní testy toho srdíčka, pak začne už vlastně advent, takže by to šlo!!!! Ozvu se - kdyby ne, tak jsem pro samý starosti zapomněla a omlouvám se předem - stáří pracuje a v tom případku mě nakopni, prosím, telefonem, jo? Budu moc ráda.
S pipkami se vzdávám, já bych to měla jinak, těšila bych se čistokrevnými kraskami a toho vaječího byznysu bych se neúčastnila, ani takhle. Ale chápu, dlouhodobý sen, je třeba ho zrealizovat.
Bramborová věž… nechceš sepsat nějakou reportáž? Shrnout celý projekt od začátku, jaká byla skladba věže, co se osvědčilo, co ne… já bych to vážně chtěla zkusit, návodů milion ale ráda zneužiji tvou ověřenou zkušenost, navíc z podobných podmínek.
Záhony jsem nakonec neřešila, měli jsme šíleně práce kolem práce, dítěte, na zahradu nebyl čas a nějak ani nálada. Navíc máme v plánu zahradu upravit, vzít do hezky pořádně, tak nemá cenu teď budovat záhony, když není úplně jasné, kam je teď dát. Přes zimu chci vymyslet plán, od obnovy stromů, přes záhony… a pak se na to vrhneme.
Co Rumousek a srdíčko? Doufám, že vše ok a určitě se ozvi, boubina bude mít radost 🙂
haha, já mám ještě asi třetinu brambor v zemi (možná polovinu), takový jsem hospodář, no asi má spíš už hryzec moji polovinu brambor v zemi, chichi 😀 Musím se dokopat to někdy vykopat, uvidíme, jak to přežilo víkendové mínus desítky, kdyžtak to vyhodím, holt když jsem to nevytahala doteď, asi to není potřeba. Deset kilo na zimu mi stačí…
Hnědka Norrisová statečně nastavuje lajnu, za posledních 6 dní 5 vajec, je šílená.
acher:Sourozenci.
Ti jsou nádherní 👍 Jj, v Lysé jsem je všechny obhlídl 😉 Rád bych nějaký ušáky pořídil a zkusil i nějaké výstavy.
Jen rozšiřte naše řady.Dnes lidi shánějí hlavně masná plemena a jiná plemena zase tolik chovatelů nemají.Speciálka třísláků je 7.12. dopoledne.
acher:Jen rozšiřte naše řady.Dnes lidi shánějí hlavně masná plemena a jiná plemena zase tolik chovatelů nemají.Speciálka třísláků je 7.12. dopoledne.
v Týništi nad Orlicí
No, mám je tak nějak v plánu. Holuby už mám a s výstavami jsem začal, slípky už jsem taky pořídil a snad se příští rok zadaří i něco na výstavu. Tak jsou králíci na řadě 😊
…to je pěkné 🙂.. držím palce, ať se daří 🤗✊✊🍀🍀🍀…tak teď už jen ty králíky…a jaké že to bude plemeno?😀…já chovám už spoustu let burguny..🤗😇😇…přes několik plemen u mě zvítězili😀👍
Taky jen masńáky..
Andělky, už aby bylo zase jaro.
Já bych chtěl něco menšího - český červený, český černopesíkatý, tříslový a nebo činčila malá. To jsou mí 4 favoriti 🤔 Burgundský králíci jsou nádherní, ale na mě už tak nějak velcí.
Jj, to je každého volba..z malých jsem chovala českého strakáče, ale byli moc malí... pro čtyři děti by jich muselo být hodně 🤣🤣🤣…tak u nás byli králíci velcí..činčila velká , kalifornský, novzélandský bílý, také belgicky obr a jeho kříženci 😂..ale zůstala jsem u Burgundských..mám 3 samce na mazlení pro vnoučata 😀 a tři samičky…stačí 😀..