králík by se mi líbil, ale nejsem schopná rozhodnout se pro jedno plemeno
líbil by se mi angorský, ale ne s červenejma očima taky kuní, a stříbřitý havanovitý, a havana nebo modrý strakáč francouzský beran rex plášťový strakáč moravský hnědooký taky není špatný
Jj, to je každého volba..z malých jsem chovala českého strakáče, ale byli moc malí... pro čtyři děti by jich muselo být hodně 🤣🤣🤣…tak u nás byli králíci velcí..činčila velká , kalifornský, novzélandský bílý, také belgicky obr a jeho kříženci 😂..ale zůstala jsem u Burgundských..mám 3 samce na mazlení pro vnoučata 😀 a tři samičky…stačí 😀..
čs je střední plemeno,stejně jako Čv,Kal,Nb i Bu.Velké plemeno je jen BO.A samozřejmě je u každého jiná výtěžnost.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 25.11.2025, 19:11:05
No jo chovatelů angor je málo i bílých natož těch barevných.Ikdyž v Nitře byly k vidění i angory černé,havanovité,marburské a dokonce i liščí bílý,činčilový a marburský.Kuních králíků také moc není,spíše velký kuní.Francouzský beran modrý stakáč v Nitře byl k vidění celkem dost,havanovitých jen pár.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 25.11.2025, 20:36:34
Sehnast se dá,ale pak už záleží na jaké úrovni se chce člověk chovu věnovat. Sehnat více kvalitních,nepříbuzných jedinců a sestavit si páry které k sobě budou sedět a dávat kvalitní mladý a ještě aby nebyli z vašeho chovu ,je problém.
Zimní ochranu by právě potřebovat neměly. Já nemám kam dát klasický na léto, tak jsem hledal, až jsem našel 😀 Ale pravdou je, že jsem v Polabí, tady to se zimou nebývá až tak ostré. V mrazivém údolí to budete mít asi jinak ☹️
Vyštrachala jsem starý, stařičký kalendář. Nevím, z jakého je roku, ale asi dávného. Vážení a milí, dnes má svátek Miloust. Všem Miloustům srdečně blahopřeji.