Odpověď na příspěvek uživatele Písnička z 25.12.2025, 17:54:41
No jo👍🤦.. vždyť i tatínek dcerušce v té nejkrásnější vánoční upoutávce říká “.. když vydržíš nepapat , uvidíš zlaté prasátko 😂😂👍…tak já ho tedy neviděla 😟😂,protože jsem musela ochutnávat můj tradiční bramborový salát při výrobě 😀🤦🤦…a dostala jsem od vnoučat pochvalu, že ho mám opět lepší, než mamka 😄…tak……vlašek mám 5, také snášely krásná vejce…to ty Vaše mají pěkně velká 👍..moje vlašky jsou staré, už je budu muset zlikvidovat..zato tyto nové bílé hybridy, snáší jako o závod, pořád se jim třepou ty ohromné, červené hřebeny nad krmítky , jak se pořád cpou..mašiny na velika vejce..přitom samy to jsou drobné slepičky🤦…jedna mi dokonce snesla dvoužloutkové, mělo 107g😲…chudák slepička…dočetla jsem se, že hybridy musí mít světlo 15-17 hodin, aby sežraly potřebné množství krmení, což je pochopitelné…tak se tak nějak snažím jim svítit, chlap chodí a zhasíná 🤣🤣🤣🤣🤣…no, tak to nějak dáme 😄…ale díky Dekabkam mám pořád vajec pro všechny dost👍🐔🐔🐔🐔🐔😀
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 25.12.2025, 19:45:56
My teď balíme vánoční dárky. A usínáme u toho. Takže probudit bychom opravdu potřebovali. Nemůžeme najít dva dárky + vymýšlíme, jak zabalit obří kapybaru. Zítra dětičky přijedou od tchýně, tak musí být vše nachystáno, že.
Ančovičko, je nejvyšší čas sehnat nové mladé koroptví. O problematických chlapech bychom mohli vypravovat. Jeden se tu snaží dát někam do chladu asi stokilovou husu, která zítra, chudák, bude upečena + snězena. Zatím je zmrzlá a on se snaží proces rozmrzávání zpomalit - venku je mráz, lednice jsou plné a “mimo lednice je moc horko, což způsobuje množení bakterií, nedávno to psali” :) Osvětlení pro slepice máme na spínací hodiny. Zatím je na nich světlo 5-17, ale už brzy dáme od 6 a pak od 7. Po svátcích už tolik vajec nepotřebujeme a začne se dloužit den.