Krásné, spokojené dítě😀 Ta naše sebranka má u druhých prarodičů před barákem potok. Samo, že tam jsou věčně nalezlí a věčně mají plný holínky. Jenže ti starší jsou ještě hasiči, mají doma menší hasičské hadice a trénují sání a útok a to jsou často zlití od hlavy až k patě, ale také spokojení.
Celoroční teplákofka
To jsou ty babské rady a návody - přikládejte slepici dle potřeby.
🤣
25.07.2026, 16:27:56 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:
Trochu pracné a zdlouhavé, ale naprosto ekologické. A spokojenost na obou stranách.
Megi, Varaxi! Já se sem jdu pochlubit, jak jsem bohatá úrodou nakládaček, rajčátek, rajčat a paprik a místo toho tady díky vám vykašlávám kafe z plic, páč jsem ho vdechla. Nečekala jsem tady zradu 😂
Nemáte tu někdo aku čerpadlo z Lidlu?
Nechce se mi pořád vyndavat a přendavat čerpadlo co mám v podzemní nádrži, tak jsem si říkala, že spešl do toho obřího sudu, co jsem pořídila včera, by se aku čerpadlo mohlo šiknout.
Pro zahrádkářky, jak správně zalévat zahradu v létě.
https://www.denik.cz/zahrada/zalevani-leto-chyby-uroda/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAYnJpZBEwY1JKaUpXZTdydE5GbThKYXNydGMGYXBwX2lkEDIyMjAzOTE3ODgyMDA4OTIAAR508O1UgaU8REAWi-MWLEWPFoGvkAjhZPDX4V9gGFqaCfFvd59tc3epcNqFZQ_aem_trrTFftG39gFUUPjYlH8vQ
zahrádkářky
a…….zahrádkáři snad tyto obecně známe rady nepotřebují?
Když zvíře přijde s tím, že na zahradě leze kámen, tak to ještě pochopím, že sousedům utekla želva a zvíře ji našlo. Ale když na zahradě lezou vlasy, už je to na uhádnutí těžší.
Je to mazaný Zvíře, má naprostou pravdu.
Kvíz pro účastníky diskuze.
Na fotce je:
a) velice vážná popálenina
b) nepříjemná svědivá vyrážka
c) následek koupele se zvířetem, které si přálo použít barevnou pěnu do koupele (a na které je uvedeno, že ji lze smýt ze všech povrchů)
“ C ” 🤣
Já teda hlasuji pro B + C - čas ukáže 🤪
05.08.2026, 11:27:09 xxx.xxx.147.163
Na fotce je:
C je správně! Řekla bych, že tím “ze všech povrchů” myslí ty neživé - jako vanu, bazén a tak. 😉
Kamarádka má tříletého syna. Přišla jedno odpoledne domů z práce. A malý se chlubí, babička mi koupila pěkné fixy (na obličej, smývatelné). Malý miluje spidermana. Tak pojď maminko namaluju tě jako spidermana. A jak to dopadlo? Nešlo to umýt, musela s tím do práce a chodit mezi lidi. Asi tři dny, než se to úplně umylo. 😄
Čas ukázal, že mi z toho žádná vyrážka nenaskákala. Ale je to radost, pořad dokola vysvětlovat, že zrovna tohle je projev blbosti, který nebolí. 🙂
dobře pro vás! (to je ale ošklivý překládek z angličtiny 😀)
Ráda se ve svých černých předpovědích pletu 😇
Jak jsem tu kdesi chválila hydrogel, tak ano, současné počasí zvládá s prstem v nose, ale když denní teploty atakovaly čtyřicítku a noční klesly na 22 stupňů, tak ani hydrogel nestíhal. Zalévala jsem denně, a i tak byly některé okurky hořké. Pak jsem začala zalévat ráno i večer a už to šlo. Asi na to má vliv i to, že jsem udělala odtokové díry moc nízko. Nelze zalít jednorázově větší množství vody, začne to téct z nádoby ven.
Nicméně mám další vychytávku, která to do značné míry eliminuje. Zalévám do nádoby a pak do proděravěné pet lahve, která je pověšená pár cm nad nádobu. Prodlouží to dobu, po kterou zemina v nádobě může nasávat vodu a pojme tak větší množství, než kdybych vodu do nádoby nalila naráz z konve.
Ale už je to trošku piplačka a nedovedu si představit, jak by to dělal někdo, kdo má těch nádob třeba třicet.