Slepice budou brzy zlatý důl zdá se. Ta sinusoida kdy jsou vejce drahá je stále častější a opakující se několikrát do roka.
Drahá vejce dělají z Čechů chovatele. Slepice je nový mazlíček:
Letos jsem místo výsadby vychytala. Mám nový vyvýšený záhon na zahrádce. Celý den ve stínu pod obrovským dubem. A dvě okurky a dvě rajčata, rostou a plodí. Zalévám pouze večer. Ještě mám na zahrádce po babičce, nádherné kapradí. I když je tam dopoledne stín, tak letos má chudinka oschlé špičky listů. Letošní počasí je extrém.
https://www.bejvavalo.cz/clanek/svatomartinska-husa-neni-draha-vyzkousejte-co-vse-z-jedine-husy-dokazaly-uvarit-nase-prababicky/
Nutně potřebuju husu.
Sousedka vykrmovala kuřata. Velikosti malé husy. Za cca 500 Kč jsem měla 12 porcí. Polívka, pečeně, rizoto…
Husy sice nemáme, ale z celé krůty dělám z prsou čínu, nebo řízky, stehna a křídla upeču a z kostry polévku. Loni jsme měli osm krůt. Letos máme sedm krůťat. Nejsou to brojleři. Klasické krůty černé bílelemované. Jsou odolné, rádi se pasou, k tomu pšenice, směs pro krůty a ještě cereální odpad z Extruda. A hlavně je to přírodní křovinořez, kopřivy pěkně zlikvidují. Na zimu necháme krocana a tři krůty. A příští rok budou zase krůťata. Jako bonus, krocan je velice ochranitelský, že škodná přes den nemá šanci. Chrání i slepice. Perličky to jsou bonzáci, ty všechno podezřelé nahlásí a krocan to vyřeší. A ještě ten náš miluje své potomstvo, hned po vylíhnutí stepoval u voliéry. Jak trochu krůťata povyrostla musel být u nich. Dokonce pod ním i v noci spí. A on kvůli nim už večer nesedí na bidle, ale na zemi a zahřívá tu svoji drobotinu. Krůta když viděla jak mu to jde. Snesla další vejce a seděla brzy znovu.
U nás naposledy slušne zapršelo 19.7. , psk ještě do 5.8. 4x jen takové zamžení na list. Až ´díkybohu´ konečně dnes.
U nás v noci malá bouřka a minideštík. Od rána zase dusno, horko, bez deště…… JestJestli nezačne pršet. Tak nebudou mít krůty ani pastvu ve stínu lip a jabloní.
U nás naposledy pršelo přesně na den před měsícem. Ráno kolem páté spadlo pár kapek, ale ani kaluže nebyly. Prý má ještě něco málo sprchnout po třetí hodině, ale kdo ví. Zatím od 16. července napršely dnes ráno dva milimetry.
Letos jediné období, kdy se dá říct, že pršelo nějak normálně, je první půlka července. Jinak prostě prší málo, nebo vůbec.
Slepice budou brzy zlatý důl zdá se. Ta sinusoida kdy jsou vejce drahá je stále častější a opakující se několikrát do roka.
Drahá vejce dělají z Čechů chovatele. Slepice je nový mazlíček:
No jo, článek na Novinkách. Od někoho,, který o chovu (nejen) slepic nic neví.
Není to vhodné, slepice potřebují kompletní krmné směsi - podobně jako psi,“ domnívá se.
Jaké domnívá se? Nosní hybridi bez kvalitního krmení prostě nést nebudou. A pokud je někdo narve na malý plácek, bude řešit kanibalismus.
To si říkám už hodně dlouho. Jak to tak odhaduju už šest let, co jsem se mohla začít těšit, že si konečně ty slípky budu moct pořídit a začala se pídit po informacích, co a jak a pohybovat se ve světě slepic. Na spoustě míst, kterými jezdím přibylo těch příšerných hobby kurníků, kam se nevejdou pořádně ani dvě slepice venku, v tom hnusvýběhu, natož pak vevnitř v kurníku. Slepice začíná mít kde-kdo, stejně jako psy. A stejně jako u psů je hodně často ta péče víc, než prachmizerná. Nemám z toho moc radost, nemám, abych pravdu řekla.
Ten pán je ze Slepičáře, ten to klidně říct mohl.
Varaxi:Ten pán je ze Slepičáře, ten to klidně říct mohl.
No, mě napadlo, že taková reklama na Slepičáře…?
Spíš první, kdo na ně vyskočil ve vyhledávači, když hledali prodejce drůbeže a příslušenství.
Ale ani Vaši teorii nemůžu vyloučit. 🙂
Tak u nás napršelo 19 mm. Díky Bohu.