Konečně místo kde se mužu zeptap. Naše víska je v červené oblasti kde se nesmí odpalovat ohňostroj. Pátral jsem proč když jsme malá vesnice kde není domov důchodců ani žádná zvířecí farma. Nakonec je důvodem stanoviště včelstev a ty jsou skoro v každé vesnici. Překvapuje mě že i včelám vadí ohňostroj? Co se jim sakra může stát však spí v zimě ne.
Zákaz ohňostrojů kvůli včelám / včelstvu
Nám to také vadí.
Buďme rádi za nový zákaz.
Konečně klid do všech domovů, duší i uší.
To je naprosto irelevantní, že spí. Když spíte tak Vás taky může vzbudit cokoliv.
Je důležité si uvědomit, že to není jen sluchu, ale zvuk je totiž vibrace kterou můžete citít i bez sluchu. Kdyby zvuk nebyla vibrace tak je vám kladívko v uchu úplně k ničemu, protože by to nemělo co rozvibrovat. Proč třeba subwoofery z auta můžou rozbít sklo? Tou vibrací prostě praskne a tich příkladů by se našlo spousty. Mnoho plazů sluch taky nemají, ale cítí vibrace z tich ran (které lidi slyší) což může narušovat ten zimní spánek a to se samozřejmě týká mnoho dalších druhů zvířat.
Včelám ohňostroje nevadí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ve starých OVP (asi z padesátek, možná pozdějších let) popisuje nějaký, tehdy Západní Němec, jak zkoušeli zda vadí exploze včelám. S příslušnými povoleními umístil nakrmených asi 50 vč do dopadiště dělostřelecké střelnice a zimoval tam. Nepamatuji si už ráži děl, ale nebyly to kanony s přímou střelbou, ale houfnice a ty se v malých kalibrech nedělají. Střílelo se do nejbližšího okolí úlů tak, aby exploze nemohly úly rozbít a rozházet. Nepamatuji se už jak často se střílelo.
Včelám se nic nestalo, nijak nereagovaly. Jen jedno vč, patrně zbloudilý granát, expolodoval tak blízko, že jeden úl nadskočil, upadlo mu dno a zbytek dopadl zpátky na podstavec, ale ničemně, že byl o 45 stupňů podražený. Naštěstí ve sěru rámků a ne napříč. I toto vč přežilo i beze dna.
Najít si to může každý v OVP mezi lety 1950 - 1970.
Zákazy ohňostrojů je jen další buzerace EÚ aby se lidem žilo hůř, než dřív, když byla ve srovnání s dneškem nesmírně SVOBODNÁ totalita. Někteří dostanou okovy a náhubky a ještě hýkají blahem. Ano, já pamatuju svobodnou totalitu, nynější totlita svobody je hrozná. Ale klid, my staří brzy pomřeme a už nebude nikdo, kdo pamatoval jak se dřív žilo líp. Jen já (blbec) cinkal klíčema…
Ale Tome, vy jste uvědomělý, s přírodou spjatý. Nebo ne?
Náš soused dělá ohňostroj každý rok a ten bordel, který musíme
uklízet několik týdnů (objevují se nové a nové), plus je-li sníh,
tak čekáme, až sleze. Ucpaný okap je bonus.
Zákaz je rozumná věc a žádná buzerace.
Nikdo neprokázal, jak na včely působí mobilní signál, vibrace
i ten ohňostroj.
Přirozené ani bezpečné ani vhodné ani sousedské to není,
takže je nanejvýš moudré takovou hloupou zábavu zrušit.
Nám není jedno, kolik po té půlhodinové srandě zůstane v okolí
trvalého toxického bordelu.
Totéž třeba moderní balení balíků do igelitu - kolik po tom zůstává
na pastvinách zbytečných plastů.