Aktuálně: 1 926 inzerátů278 076 diskuzních příspěvků19 829 uživatelů

Zákaz ohňostrojů kvůli včelám / včelstvu

Sarah01
Sarah01 01.01.2026, 01:20:10 xxx.xxx.162.253

U nás tady kousek naproti soused v zahradě, jinak nikdo, docela se divím, jak si to lidi vzali k srdci. A jsem ráda.

Daja
Daja 01.01.2026, 04:04:52 xxx:xxx.2516:15d6

O půlnoci tak trochu bylo i světelné, je pravda, že i když jsem vyšla ven tak nebylo nic moc vidět jen záblesky. Možná ať nekřivdím někomu, že to odpalovaly tam kde se smělo. Psy mi na tak tlumený zvuk nereagovaly i když Chuli je v tomhle bujko. Oproti minulým let to byla celkem pohoda. Lidičky byly uvědomělí, myslela jsem, že to bude o mnoho horší, tak jen tady okolí chválím a snad co bouchalo bylo na místech kde se může.

Anonymní (neregistrovaný) 01.01.2026, 07:16:40 xxx:xxx.b7c:4646

Zase jsme s progresivnimi levičáky světoví jako za covidu. Jenom nasadit roušky, zase jenom vyběhnout do lesa a hledat pomyslnou čáru okresu, ještě si namlouvat že to je celosvětový trend..

https://x.com/i/status/2006445499252093179

Janae (neregistrovaný) 01.01.2026, 10:09:09 xxx.xxx.163.38

U nás klid,jen pár výbuchů z dálky, tak hurá, evidentně to až na pár hlupců funguje. A je to vidět i na číslech, prodej pyrotechniky hlásil propad.

Doron
Doron 01.01.2026, 11:47:02 xxx.xxx.167.147

U nás letos opravdu jen na Silvestra,i když i přes den, je to obrovská změna oproti minulým letům. I se mi zdála pyrotechnika taková tišší, žádné ohlušující rány jako když si tady v létě uprostřed závodiště uspořádali nelegální ohňostroj Saudové.

Naše zvířata v pohodě, ani jsem neviděla zmatená hejna vodních ptáků, lidi zóny dodržovali, já jsem spokojená. Tady bydlej samí vzorňáci.🤣

Tom50
Tom50 02.01.2026, 13:39:03 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 01.01.2026, 07:16:40

A nejhorší je, že tomu někdo fandí a je za další buzeraci vděčný. 

Opakuju, tvrdím, že petardy a ochňostroje jsou jen pro lidi ducha mdlého (a hloupé děti) a kdo potřebuje bouchat je u mě ubožák. Ale zakazování = BUZERACE mi vadí víc, než obtěžování petardami. Stačí zákaz prodeje pyrotechniky.

Dnes zakazují ohňostroje, kouření, pak budou zakazovat staré, protože staří jsou hnusní (a chtějí ti hnusáci důchod a užírají mladým) a pak budou zakazovat vousaté nebo plešaté, brýlaté. A staří plešouni budou smět třeba chodit jen po silnici a na chodník nebudou smět vstoupit. Už to tu bylo a kdo schvaluje, KVŮLI ZBYTEČNÝM ČOKLŮM zákaz petard a ohňostrojů je pro mě stejný, jako by zakazoval horším lidem chodit po chodníku. Včelám petardy nevadí, svádění na včely je úředně státní lež!

Říká se tomu salámová metoda. Nejdřív se zakáže něco jen někde, pak víc a nakonec všude. Kdysi se zakazovalo kouřit na zastávkách MHD, pak v hospodách a pak se bude někomu zakazovat někde žít. Hlupáci nad tou buzerací ještě hýkají nadšením. A že jestli tu budou muslimové nebudete smět mít čokly vůbec, vám nevadí? Potlééééésk! Až budou zakazovat ZBYTEČNÉ čokly, já budu proti zákazu čoklů též. Protože jde o princip. Mě vadí úsí štěkot a exkrementy a navíc jsou psi nebezpeční LIDEM, jinému vadí petardy, já mám menší práva?

Opakuji, že už 20 let nekouřím! Ale buzerace kuřáků mi vadí.

Já, když mi bylo 5, jsem plakal, že mi máma nekoupila mávátko a nevzala mě do průvodu na prvního máje a já nemohl jako debil mávat. Pak jsem měl průsery celou základku, že jsem se toho prvomájového tyjátru neúčastnil - to už jsem měl svého rozumnu dost a nepřinutili mě žádnými tresty, z Pionýra mě vyloučili za členství ve Skautu. Dnes jsem věděčný…

Žasnu, že buzeraci schvaluje i Goro…

goro
goro 02.01.2026, 18:35:27 xxx.xxx.75.5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 02.01.2026, 13:39:03

Tom  tisíckrát som vás prosil aby ste do mňa nerýpal a ZBYTOčNE!

dokonca sledujete komu dám súhlasný palec…🙃😠..

vy  bojujete za právo mať vlastný názor ale mne ho upierate, vy  ktorý VŠETKÝCH žiadate aby príspevky čítali s porozumením, to NEROBÍTE!!!

mňa nezaujímajú vaše výhrady voči hov*ám od nejakých čoklov, ja som kvitoval a súhlasil s tým že to hnusné, diktárorské, slobodu omedzujúce nariadenie (nadiktované zrejme z Bruselu) malo nejaký POZITÍVNY účinok a Doron si Pochvaľovala PRIEBEH TOHTOROčNéHO SILVESTRA… UŽ ANI TO NEMOŽEM?🤔🤐

(tak ako tie hnusné, slobodu fajčiarov omedzujúce prikázania ochránili zdravie mnohým nefajčiarom ZREJME AJ TIETO PRíKAZY UMOŽNILI STRÁVIŤ MNOHÝM ĽUĎOM POKOJNÝ SILVESTER !!!!… )

ak teda nemôže byť zverejnený pozitívny výsledok zákazov pyrotechniky (pričom ohňostroje boli , len sa ľudia miernili) ALE NA TAKÝCTO ZÁKAZOCH Z BRUSELU NEMOŽE BYŤ ANI NÁHODOU NIČ DOBRÉ , lebo z princípu ste proti takému zákazu vy, musia byť PROTI všetci proti A MUSIA VšETCI NADáVAť....

veď vy ste diktátor horší ako ten Brusel!!!!!

TAK STE MA HECNUL  A Už MAJÚ MOJE PALCE AJ OSTATNÉ BABY, KTORÉ SI POKOJNEJŠÍ SILVESTER POCHVAĽOVALI… 😂

mimochodem, oceňujem váš palec u príspevku o rouškach ani ma to neprekvapilo…

Orionka (neregistrovaný) 02.01.2026, 18:52:27 xxx:xxx.313e:dea5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 02.01.2026, 13:39:03

Tome50, vy jste vykročil do nového roku rozhodně špatnou nohou. Je to tím, že včely “spí”, že jste takový škarohlíd?

Tom50
Tom50 02.01.2026, 19:57:52 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 02.01.2026, 18:52:27

Díky za smířlivou reakci. Ne, rozhodně nejsem škarohlíd, jen “trpím” tím, že když mám do poloviny plnou sklenici, já jí mám SKORO prázdnou a ti vysmátí (jinde jsem psal, co si o nich myslím) jsou v klídku, že mají sklenici SKORO plnou.

Byl jsem na Sivestra u přítelky v jednom malém městečku. Panelák je nad obrovským náměstím, kde to každý rok žilo a my to viděli z osmého patra jako na dlani, úplně celé náměstí. Včera v noci tam chcíp příslovečný pes. A o to mocipánům jde, aby se lidi nedružili, aby rozeštvali jedny lidi proti druhým, aby se lidé nescházeli už ani u těch oslav Sivestrovské půlnoci, když dosáhli, že připažily obě restaurace na tom náměstí kvůli EET a jiným buzeracím a občani seděli jak v domácím vězení doma. Lidi přestali do předražených restaurací chodit. Na pivo a minutkovou večeři z vysoka, když mají chodit kouřit na mráz a o to Říši Zla jde. O atomizaci společnosti, o rozdělování lidí a štvaní jedněch proti druhým. Protože pár kreténům vadilo, že se v hospodě kouřilo. Tak měly vzniknout nekuřácké hospody a restaurace. Ono to bylo, že začínaly nekuřácké podniky. Jenže lidi jim na to z vysoka a nechodili do impotentních hospod, kde se nesmělo kouřit. Říši Zla nešlo o lidi, šlo jen o to omezit scházení lidí a vzájemnou komunikaci z očí do očí. 

Vadí mi, že pejskařky dutohlavě chválí buzeraci a nedochází jim, madam (ano, jen ženy, ani jediný chlap, všímáte si?), že někomu vadí čokli. Petardy nejsou denně mnoho hodin, blbí psi štěkají pořád a věřte, že bydlet pod bezohlednými hovady, která si dají NA VSI do bytu (venku mají nádherný kotec) dva čokly a ti se buď pořád rvou a dupou a nebo štěkají, protože debilní čokli nevědí, že se panička vrátí, že šla jen drbat k sousedce (mlít o kra.inách, o čem ty ženské furt melou?). Věřte, že by to každého NORMÁLNÍHO člověka sra.o!!! Některé madam chtějí ticho jednu noc a já nemám právo na ticho každý den nejméně 15 hodin a všech 365 dní v roce?

Dochází taky těm madam, že jejich chlapi už před nimi nemají kam utéct, když hospody zvětšiny neexistují? Pak už zbývá jen rozvod a žít raději sám, být s babou nepřetržitě nejde vydržet. Pro normálního chlapa ne! Několikatisíciletou tradici hospod Říše Zla omezila a pokračuje v omezování dál. Teď petardami, příště se nebude třeba smět na veřejnosti mluvit a nikdo se nebude smět dívat jinam než pod vlastní nohy, aby se někoho nedotkl oční kontakt. A nebo, nemám já právo dívat se na nepotetované lidi? Kdo se mě ptal? Kdo se mě ptal, zda se mi nehnusí a neuráží mě, když lidi jsou potetovaní jako kriminálníci?

Ono je dané intelektem umět si uvědomit, že co dnes nějaké feministické megery chválí, může zítra STÁTNÍ BUZERACE namířit právě proti nim. 

-------------------------

Vám se Goro nesmírně omlouvám, já asi blbě pochopil s čím sympatizujete a tak moc mě to vyrazilo dech (ano, jsem cholerik), že jsem se ozval. Jako reakci na to píšete vlastně to samé, co si o buzeraci myslím já. Tak se, prosím, snažte nevidět ve všem můj útok na vaši osobu a vykopávání válečné sekery (mezi dvěma dědky) a zamyslete se nad tím příště víc, ano? A přestaňte se divit, že mi HODNĚ záleží zrovna na vašem názoru. Taky jsem jen člověk a někdy něco umím pochopit špatně. (já to ale i opětovném přečtení stejně chápu nějak jinak)

goro
goro 03.01.2026, 08:27:25 xxx.xxx.75.5

Tome, ja u vás netrvám na omluve, len som prosil aby ste nekomentoval moje názory mimo včiel, tam vaše názory uvítam lebo ma nútia rozmýšľať a často ma obohatia…

to že považujem nejaký príkaz za blbý a schopný vyvolať neoprávnenú averziu voči včelárom predsa neznamená, že mi nemôže byť sympatické ak mal blbý zákon či vyhláška za následok príjemnejší a pokojnejší priebeh silvestra

chápem aj vašu averziu voči neustálemu uťahovaniu šroubkú z Bruselu… nie je to dobrá cesta pre ľudí ale ani pre budúcnosť  EU… ale závery ktoré z toho robíte sú miestami pritiahnuté za vlasy… znovu sa dostávame do situácie ako u diskusie o AI… no skúsme, povedzme si EU nie!… tak dajte alternatívu, dajte riešenie… nestačí povedať A treba aj B !!!!

zažili ste režim pred rokom 89, a dobre viete že ľudia si s podobnými tlakmi zo strany komunistov dokázali poradiť, žili svoj život a nemyslím si že neprežijú ani toto čoho sa bojíte … ľudia sú ako včely, znesú veľa a vždy  si poradia… len vy to dostávate do roviny, že všetko vidíte čierne, všetko chcete aby bolo podľa vašich pocitov, pretože v živote 8 z 10 vašich domněnek sa splnilo… tak OK, ale aj za komunistov sa dalo hovoriť ak niekto nebol priposra*ý, dá sa aj teraz… hovorte, bojujte, burcujte, ale ľudí o svojej pravde nepresvedčíte tým že budete útočiť na tých okolo seba… držím vám palce… 

len na okraj, nechodím v tomto storočí už voliť politické strany  ale bol som na referende o vstupe do EU a dal som ÁNO, fajčím fajfku (občas cigáro) a mám s manželkou psa už 15 rokov….

Obrázek
Tom50
Tom50 03.01.2026, 11:56:24 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 03.01.2026, 08:27:25

Pěkná reakce, zvlášť mě pobavil váš závěr, který tu doslova zopakuji. Podotýkám, že si nevážím Haška a že jsem nedokázal přečíst slátaninu Švejk. Ale co vím, byla jeho strana strana mírného pokroku v mezích zákona. No a to bylo přesně to, co radíte mě tímto vyjádřením, které cituji: 

aj za komunistov sa dalo hovoriť ak niekto nebol priposra*ý, dá sa aj teraz… hovorte, bojujte, burcujte, ale ľudí o svojej pravde nepresvedčíte tým že budete útočiť na tých okolo seba… držím vám palce…

Takže vy radíte bezzubě a šaškovsky, aniž by se mohlo cokoliv změnit, švejkovat. Možná je to váš styl, ne můj. Něčeho dosáhnout se dá, MOŽNÁ, jen tak, že se chytí za vlastní rypáky ti, kteří buzeraci a útlak a nesvobodu pomáhají vytvářet! Je potřeba poukázat na to, KDO jsou ti, kteří přispívají k útlaku a nesvobodě. Nastavit jim zrcadlo, že schvalují zákaz ohňostrojů a petard, které otravují život jednou za rok a přitom svými čokly terorizují všechny kolem sebe 365 dní v roce. Oni a ani vy se nezmůžete na protiargument, protože takový není. Prostě MÁM PRAVDU! Mám pravdu, protože když lidi musí 365 dní do roka mnoho hodin denně vydržet štěkot ZBYTEČNÝCH psů, měli by zase pejskaři držet hubu když hřmí jeden den v roce ZBYTEČNÉ petardy. Zkuste mi logiku mého tvrzení vyvrátit, nepodaří se vám to!

A chápu jak lidi se.e když má někdo NEVYVRATITELNÉ argumenty. Většinu lidí štve už to, že má někdo vůbec nějaké argumenty, které nepasují do jejich BEZOHLEDNÉHO vidění světa kolem nás.

A k EU.

Já věděl na ne 100, ale na TISÍC %, že EU je ztělesněné ZLO a rozhodně jsem nebyl pro vstup. Tady jsem neměl pravdu pouhých 80%, ale 100%! Pouze 80% jsem uvedl jen ze skromnosti (a jen skromným odhadem), ve skutečnosti se mýlím velmi málo.

Doron
Doron 03.01.2026, 14:54:41 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 02.01.2026, 19:57:52

Tome, já to mám podobně jako Vy, považuju ohňostroje za pokleslou zábavu a zároveň nemám ráda zákazy.

Můžu mluvit jen za naši obec, tady se to celkem vydařilo, místa byla vybraná dobře, lidi se tam naopak sešli( prý, já byla s čoklama doma), popovídali si, připili, byly tam i děti, takže nikdo nechtěl aby přišli o ouška.

Něco jinýho je zákaz a něco jinýho je nějaká regulace, a popravdě se mi nelíbí, že říkají “ výborně, lidi poslechli, tak jen tak dál, snad se to povede zakázat to úplně a plošně".

Štěkání psů ( noční) taky některé místní vyhlášky prý už regulují, stejně jako rušení o víkendu, třeba sekáním trávy, mno..

Měla jsem moc ráda teplý letní večery, kdy se dalo sedět u stolků restaurací na ulici a povídat si s kamarády, teďka pěkně v půl desátý poslední objednávka, pracuju obvykle do devíti.

Zavřeli mi po třiceti letech oblíbenej jazzovej klub v tom nejcenrovatějším centru Prahy, přistěhovala se tam nějaká maminka ze Slovenska a ona přece potřebuje pro dítě klid a cítila tam vibrace, prosadila to.  

Takže jo, souhlasím, když někomu budeme zakazovat něco co nám nevyhovuje, velmi brzy se stane, že nám zakážou něco, co máme rádi my.

A regulace ohledně psů budou velký si myslím.

AMalina
AMalina 03.01.2026, 15:02:47 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 03.01.2026, 11:56:24

1. Máte možnost jít za sousedy a domluvit se… v normálním světe by měl přijít na řadu kompromis.

2. Na bytovce máte domovní řád. Pokud ho majitelé psů porušují, tak by měla být stanovená pokuta

3. Máte právo na občanskoprávní spor, případně nahlásit vše na hygienu kvůli porušování hygienických/imisních limitů. Tyto jsou stanoveny jak pro den, tak i noc.

Ikdyž mám celý život minimálně jednoho psa. To i část života na bytovce, tak nikdy neštěkali v době naší nepřítomnosti. Takže majitelé dělají někde něco špatně…

Štěkot psa nikdy nikoho nezabil nebo nezranil. Ohňostroje často způsobí poranění až smrt zvířete (ptactvo, koně ve stájích) nebo i člověka (díky stupiditě jedinců). 

V tom je za mě velký rozdíl mezi ohňostrojem a štěkotem psů…

Chov psů by měl být regulovaný. Bohužel se to nedaří selský rozumem a respektem ke svému okolí. Spoustu majitelů nezvládá péči o své psy a už vůbec je nezvládá vychovat (zbytečný štěkot, separační úzkosti, agresivita díky nesocializaci), vycvičit k poslušnosti (jejich psi skáčou na cizí lidi a nedají se odvolat), uklízet po nich exkrementy atd.

Jsou lidi, kteří se přestěhují na vesnici a pak si stěžují na hluk sekaček, cirkulárek, kohoutů. Pak jsem potkal i jednu paní, která v 11 dopoledne nadávala dětem na dětském hřišti, že se moc smějí a jsou hlučné…

Lupus4
Lupus4 03.01.2026, 15:13:41 xxx:xxx.bbd8:b390
»
Odpověď na příspěvek uživatele AMalina z 03.01.2026, 15:02:47

3. Máte právo na občanskoprávní spor, případně nahlásit vše na hygienu kvůli porušování hygienických/imisních limitů. Tyto jsou stanoveny jak pro den, tak i noc.

žijete v bludu p. Malina 🙃

po novele zák. v r. 2015 přirozený zvukový projev zvířat - NENÍ hluk a žádné normy na to nejsou. 

Zák. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých zákonú, ve znění pozdějších předpisů, se hlukem rozumí zvuk, který může být škodlivý pro zdraví a jehož imisní hygienický limit stanoví provádějící předpis. Za takový hluk se dle paragrafu 30 odstavec 2 hlasový projev zvířete nepovažuje.  Tudíž se měření neprovádí jelikož byly zrušeny měřící limity. Měření může provést JEN akreditovaná firma , ale je to o ničem....capišto?

točit se popřípadě můžete JEN na narušení nočního klidu (22:00 - 06:00)

PS. mne osobně by celodenní štěkot nebo vytí psa v sousedním bytě taky vadil, ale kvůli psovi , který evidentně strádá …pokud má za majitele “vola”

goro
goro 03.01.2026, 15:26:40 xxx.xxx.75.5

“Mám pravdu, protože když lidi musí 365 dní do roka mnoho hodin denně vydržet štěkot ZBYTEČNÝCH psů, měli by zase pejskaři držet hubu když hřmí jeden den v roce ZBYTEČNÉ petardy. Zkuste mi logiku mého tvrzení vyvrátit”

TOM 🤣…

v rámci diskusie by som mohol vyvrátiť “LOGIKU” vášho tvrdenia ale žiaľ vo vašom tvrdení som ju nenašiel…🤔

ono hovorí sa u nás kto nemá rád psy, nemá rád ani ľudí a u vášho tvrdenia mi to nejako automaticky prišlo na myseľ, ale nehľadal by som v tom nič útočné ani zosmiešňujúce , to nemusí byť pravda, len ste vyhlásili že nemáte psov rád… to predsa nikto po vás nemôže žiadať a vy nie ste povinný celé hodiny počúvať štekot zbytočných čoklov…

teda k tej logike, nepoznám vaše skúsenosti so psami ale asi by ste nemali o nich písať ak ste ich nikdy nechovali, to je ako keď vy vyzývate nejakého anonyma aby sa nevyjadroval ku včelám, keď ich nikdy nechoval a chýbajú mu skúsenosti… vám teda skúsenosti so psami (a bojím sa že nielen so svojimi ale aj s cudzími) chýbajú, čoho dôkazom je že ste napísali “lidi musí 365 dní do roka mnoho hodin denně vydržet štěkot ZBYTEČNÝCH psů” … vy žijete v psom útulku?.. pes šteká len v troch prípadoch, keď sa teší, keď sa zlostí a keď trpí (ale to je skôr kňučanie)… nezažil som nikdy u žiadneho psa niekoľko hodinové štekanie, možno ste psa mal celé dni priviazaného na reťazi, vyhladovaného a štekal celé hodiny lebo ho gazda bil palicou... oboje aj reťaz aj týranie je na Slovensku zakázané zákonom a je to trestný čin…

ale nechajme psov a vráťme sa k "jadru vášho zdelení"… ináč ma zasa obviníte že len švejkujem… ako spôsob boja proti Bruselu navrhujete že:

Je potřeba poukázat na to, KDO jsou ti, kteří přispívají k útlaku a nesvobodě. 

pochopil som špatne , ak to vidím tak že nechcete bojovať “proti blbým nariadeniam z Bruselu” ale za oveľa dôležitejšie považujete zaútočiť na tých čechov (psíčkárov ), ktorí ho schvaľujú pretože tým “přispívají k útlaku a nesvobodě”… myslíte k útlaku zakomplexovaných, v puberte zamrznutých odpalovačov delobuchov?.. za ich slobodu bojujete tak že útočíte na psíčkárov?… tá logika má byť v tom,  že vy jednodňovú radosť z rachotu a hluku dávate do rovnováhy s 365 dňami priateľského vzťahu psov s ich majiteľmi?🤐

ale rozumiem vaším argumentom, celé hodiny štekajúce čokle, ho*ná všade kde stupíte a dennodenne, no ten rachot pominie po pár dňoch pominie  a máte rok pokoj… tá logika má byť v tom  že ak v jednom konkrétnom zákone či nariadení odhalíte “schvaľovačov”  tak zamedzíte do budúcna aby nás Brusel ďalej utláčal…???🙄

dobre robíte, len tak ďalej… len ste kulantne preskočil otázku ak nie EU, tak čo???

Sarah01
Sarah01 03.01.2026, 15:26:56 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 03.01.2026, 14:54:41

Regulace ohledně psů pokud budou, tak jen dobře. Ale pochybuju, že ty stávající, kteří právě žijí, bude někdo zakazovat.

Doron
Doron 03.01.2026, 21:09:56 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 03.01.2026, 18:27:30

A některé obce vyhláškou upravují “hlučné práce přes den”, sobota odpo, neděle a státní svátky. To se štěkání netýká, ale nesmíte sekat sekačkou, vrtat, řezat, používat drtičku větví nebo kultivátor a takový věci..

To u nás zatím není, ale některý lidi by to chtěli.

Sarah01
Sarah01 03.01.2026, 21:18:29 xxx.xxx.162.253
Doron:

A některé obce vyhláškou upravují “hlučné práce přes den”, sobota odpo, neděle a státní svátky. To se štěkání netýká, ale nesmíte sekat sekačkou, vrtat, řezat, používat drtičku větví nebo kultivátor a takový věci..

To u nás zatím není, ale některý lidi by to chtěli.

U nás je to doporučeno dodržovat v neděli klid. Dodržuje to samozřejmě ten, kdo chce.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.