Aktuálně: 2 326 inzerátů269 945 diskuzních příspěvků19 346 uživatelů

Zákaz ohňostrojů kvůli včelám / včelstvu

Doron
Doron 03.01.2026, 23:02:25 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.01.2026, 21:18:29

To je dobrý, že je to doporučený.

My se celkem se sousedy domluvíme.

Se štěkáním mám opačný problém, sousedi by chtěli abych nechávala psy v noci venku, protože se tady teď dost krade , ale to já nechci, tak aspoň chodíme na zahradu pozdě večer štěkat na peška. A oni to sledujou, jestli jsme štěkali.🤣

Framovi přezdívají zpěváček, protože tak štěkovyje a hned reklamujou že zpěváčka neslyšeli.

Mně se kolikrát strašně nechce..

Tom50
Tom50 03.01.2026, 23:54:09 xxx.xxx.139.232

Tak odpovím všem a na přaskáčku a jen heslovitě.

Pane Goro. V panelákovém 9 patře jsme měli dva mopsy, malá dcera, tehdy těžce nemocná, chtěla pejska. Stanovil jsem podmínky - najděte němého psa. Mops neštěká. Další podmínka nesmí mít “vlnu” za srst jako kolie třeba. Tu měl můj táta a v každém jídle byl v každém pátém soustě vlnkovatý dlouhý chlup, protože tato lehoučká podsada se vznáší a nejde se toho v bytě zbavit. Mops má krátké těžké chlupy, které padnou na zem a nevíří ve vzduchu. S manželkou jsme se domluvili, že jestli bude pes štěkat, půjde z bytu. Nakonec jsem já koupil za dva roky druhého a vím přesně, jaké to je mít psa, protože žádný člověk neumí milovat člověka tak, jako pes!

Pane Malino. Asi jste jakživ nežil na vsi. Předně, jedno lidi nikdy neodpustí (a neodpustil bych ani já) a to je práskačství. TEČKA! Abyste pochopil, co je CHLAP, najděte si prastarý film Oravské pastorále, kde zbijí někoho tak moc, že on myslím umře. Policajtovi (příslušníkovi SNB ze vsi), navíc kamarádovi od dětství, zbitý neřekne, kdo ho zbil a vysvětlí to větou, kterou si někam vytesejte do kamene: 

KEĎ SA CHLAPI BIJŮ, ŽANDÁROM DO TEHO NIČ! 

Ano, neviděl jsem to přes 50 let a vsadím se, že si tu větu pamatuji doslova PŘESNĚ.

Vadí mi řetězoví psi a všichni, i dost odtažitá Sára to uznává, ano, jsou to týraní psi a zpívá o tom už Werich v roztomilé, ale pravdivé písničce Štěně. Já dvoumetrového zedníka ve věku 45 let o váze 155 kg  nepřeperu a s debilem bych se nepral ani zamlada (nepral bych se s nikým). Možná nejspíš ani není debil, on jen nemá čím pochopit, že někomu může vadit štěkot psů, které nikdo nijak nevycvičil, všude serou a jsou otravní když je vypustí (a držku nezavřou). Jen nejsem tak bohatý, abych měl na byt někde mezi lepšími lidmi (a celý život jsem snil o tomto místě pod zlatou horou, kde jsou včely doslova “zlatý”). Tak trpím. Ale stěžovat si nepůjdu. On totiž na každou bezohlednou svini někde nějaký pomyslný řezník vaří vodu a na toho zmetka, i jeho metrákovou megeru s IQ pod 80, dojde. Jednou budou třeba něco potřebovat (a jak mě znám, jako debil jim vyhovím, protože nejsem jako oni)

Přistěhoval jsem se před 8 lety, je tu 5 činžáků o 4 bytech na lesní mýtině, kolem vede silnička a opodál 200 m jsou 3 RD a 100 m na druhou stranu jeden baráček a jinak nic, mezi domy vede naše jediná kratičká “ulice”, a se všemi se snažím vyjít. Nemám oploceno. O prázdninách první rok přijely děti z Prahy. Lítaly na kolech, honily se, schovávaly na mém dvorku a dřevníku a řvali při tom jak když je na nože berou. Slyším o 10 let mladšího souseda, dědu některých z hejna dětí, jak je okřikuje, že pan Krška jistě nesnáší kravál a tudíž aby zmkly. To mě nadzvedlo a došel jsem mu rázně vysvětlit, že mě dětský řev nevadí a hry dětí a lítání po lese (proboha kde jindy by už měly děti řádit?), ulici, ani mém dvorku mi nevadí, jen na ně dávám pozor, aby si neublížily. Jsem ze vsi a jako děti jsme taky nebyli potichu a neseděli doma. Naopak je nutné nechat děti řádit a být vděčný, když nesedí u debilních mobilů a počítačů a jsou vůbec ochotné běhat a dovádět venku! Ty děti už jsou větší a neběhají, neřvou, neschovávají se, jsou doma a nebo stojí v hloučku a mlčky kmitají prsty po dotykových mobilech… A nikdy nezapomenou pozdravit, nezapomněly kdo se jich zastával.

Civilizovaný člověk v neděli nepouští cirkulárku ani motorovku, neseká a neruší lidi, kteří jsou třeba věřící a světí NEDĚLI. A i kdyby byli neznabozi, prostě aspoň jeden den v týdnu chtějí klid. Prostě se to v některých dnech a chvílích nehodí, jen někteří mají nižší IQ a nerespektují druhé - libereálové, kteří BEZOHLEDNĚ vidí jen sami sebe a svoje zájmy a potřeby.

Doron, kdo jste? Žena? Máte velice vstřícně laskavý přístup k věcem. Děkuju vám zvlášť a děkuji i ostatním za výměnu názorů. Děkuji i Sarah. No a Goro a Malina, to jsou stálice. A nesmím zapomenout na AAA. Děkuji všem. Snad jsem na nic nezapomněl.

Goro, už psa nechci, nechci se vázat k živému tvorovi, který nutně potřebuje dennodenní starostlivost. Je to živá bytost a já jsem se už přiblížil k cíli své cesty a co by s ním pak bylo? Navíc, co kdyby štěkal?

goro
goro 04.01.2026, 09:44:17 xxx.xxx.75.5

Tome, 👍 vo vás sa skrýva pod tou drsnou skořápkou človek z duší….   upozorňujem že to píšem pre ostatných, ja som to tušil dávno, kto si rozumie s včelami rozumie si aj s ľuďmi (ak teda svoju rolu tvrďasa a hulváta nerobí priamo preto lebo sa domnieva, že len takýto “chlapský” postoj na blbčekov platí a funguje!)  

pes sa mení na svojho gazdu, tomuto rčení verím, máme “ostrého” psa rasy Jack Russel, to bolo plemeno šľachtené na vyháňanie líšok s nory…ale tento je pokojný, v byte si štekot nepamätám, na záhrade zbehne k plotu a štekne ak ide po ceste cigán, špinavý bezdomovec či puberťáci v miknách s kapucňami na hlave… tá citová väzba je a keďže ťahá už 16-ty rok tak len po sebe pozráme kto z koho…😉

nedá mi ale nerypnúť (ma poznáte…) vašej definícii “liberála” som celkom nerozumel… píšete “jen někteří mají nižší IQ a nerespektují druhé - libereálové, kteří BEZOHLEDNĚ vidí jen sami sebe a svoje zájmy a potřeby.”   ak takýchto ľudí považujete za LIBERÁlOV, potom už nepoužívajte toto spojenie pri mojom mene , prosím!

Tom50
Tom50 04.01.2026, 13:13:26 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 04.01.2026, 09:44:17

Děkuji. Ovšem pokud nechcete, abych ve vás, v některých vašich výrocích a postojích, viděl liberála, máte to jen vy ve svých rukách = nebuďte NIKDY liberál, nemějte nikdy ŽÁDNÉ liberální kecy a postoje, ano? Tak snadné to pane kolego je. Stavím vám zrcadlo, vy si v dobré víře myslíte, jak jste lepší než liberálové a JISTĚ LEPŠÍ JSTE. Jenže svými postoji podporujete liberály a ne civilizované OHLEDUPLNÉ lidi. Prostě v životě se všichni musíme stavět na nějakou stranu, zaujímat stanoviska a trvat na nich. Jinak jsme “kam vítr, tam plášť” = tedy nejhorší lidi jaké znám a to jsou vychcánkové, myslící jen na svůj prospěch.

Už jsem vám to psal, je to snadné, nebuďte NIKDY A V NIČEM liberál a nikdo ve vás liberála nebude vidět. Když budete mít svoje neochvějně pevné postoje, holt vás nebudou mít rádi úplně všichni, ta část, která je špatná, vás bude mít nerada a někteří asi označovat třeba jako vy mě za hulváta. Já to vydržím a nikdy si ze své povahy nenechám dělat latrinu.

----------------------

Jo a ještě se vracím ke svému tvrzení jak si přesně pamatuji citovanou větu z filmu. Předně slovenština nazná na u kroužek, pro neinformované je to pozůstatek staročeské dvojhlásky uo, kdy ten kroužek je to uo - třeba slovo nůše by Husita vyslovil jako nuoša. Nám z dvojhlásek zbylo asi už jen ou, třeba ve slově nouze.

No a druhá moje nepřesnost je asi v tom, že se jedná o oblast Oravy a citát je v nářečí. Pak tam je asi místo chlapi chlopi a místo slova toho by asi mělo být teho. Ale doufám, že jsem svými chybičkami nezměnil základní smysl odvěké moudré pravdy, že chlap je pouze ten, kdo nežaluje a svoje věci si vyřizuje sám. A nevolá maminku když je v úzkých.

Tom50
Tom50 04.01.2026, 22:45:03 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 04.01.2026, 09:44:17

Jinde dneska píšu, že jsme nejlepší lidi na světě. Pochválil jste mě Goro. Tak se představím ještě i takto, aby bylo jasné kdo a jaký jsem:

Že je pradávná, dětsky ubohá písnička Kočka leze dírou, pes oknem, zastaralý, hloupý a nemoderní nesmysl a anachnizmus? Tak si poslechněte následující video. Jen mě děsí, že někteří v komentářích, a co mě šokovalo, že i lidi píšící Azbukou, myslí, že se jedná o německou hudbu. Ne, je to česká hudba a nic na tom nemění ani fakt, že Smetana mluvil česky mizerně a psát česky neuměl vůbec. Přesto jeho Kočka leze dírou dobyla svět!

https://www.youtube.com/watch?v=UoFr2XsmIF0

Svět ale dobyla i další hudba, co třeba Song to the moon? Podívejte se, nad čím žasnu já:

Navíc kdo z Evropanů by uměl zazpívat čínskou národní hudbu?

https://www.youtube.com/watch?v=sMXLlRzz0Cw

A tak dále, a tak dál…

honzapm
honzapm 05.01.2026, 09:07:09 xxx:xxx.8e43:7f38

Ve vedlejší větší vsi byl Silvestr velmi klidný.
Na návsi nic, v parku nic, na hřišti nic.
Faru u kostela jeden chudák pronajímá jako pension.
Nenajdete ho na českých inzertních serverech.
Cílí na německou klientelu.
Hosté přijedou, zaparkují u hřbitova. 
Zaberou celé parkoviště, takže když jedete zapálit svíčku,
nemáte kde zastavit.
A můžete hádat, jestli “německý” Silvestr na faře byl klidný a podle nových pravidel.
“Zábavné” je to, že starý otec pronajímatele je největší včelař široko daleko.
Syn to otci bouchá přímo u včel.

Všechny nové “zákazy” mají setrvačnost.
Tento přišel 1. prosince - to už pyrotechnika byla vyrobena, naskladněna,
smlouvy uzavřeny, lidé zásobeni.
Lidl jel výraznou TV kampaň - asi se toho potřeboval zbavit
nebo se spíš snažil ukázat, že “u něj je svět ještě v pořádku”?

honzapm
honzapm 16.01.2026, 21:52:52 xxx:xxx.2619:aa74

Sníh roztál, tak jsem dnes ze střechy pergoly hráběmi sundaval bordel,
vzniklý oduševnělou sousedovic “oslavou”.
Ani nechci vědět, co je v okapech, kam nedosáhnu. 

Tom50
Tom50 17.01.2026, 12:17:36 xxx.xxx.139.232

Ohňostroje se kvůli včelám zakazují a otevírání úlů a rozebírání rámků v mraze -10 9.1.2026 nikomu nevadí? Je to vidět hned v několika videích na YT, kde jsou mravokárné milovnice čoklů?

Takže milé madam, tohle je skutečné týrání živých tvorů, dle idiotské legislativy ČR (nebo EU?) zvířat, protože ze zákona je včela zvíře. Tady byste neměly mlčet, ale ani nemukáte. Jasně, pindat selektivně jen do něčeho a jiné dělat že nevidíme, to většině jde skvěle.

Dělobuchy včelám nevadí, otevírání úlů v mrazu by mělo být trestné stejně, jako týrání, bití a vyhladovění psa. Co je pro lidi potřebnější, čokli a nebo včely, bez kterých lidstvo vymře hlady?

A to jsou i tací nemorální zmetci, že ty, co týrají včely otevíráním úlů v mrazu, ještě pod videi chválí a obdivují. Hnus velebnosti! To je jako kdyby někdo třískal psa důtkami, natočil při tom sám sebe na video a pověsil ho na YT a někteří by nadšeně skandovali, že bije málo, protože z čokla nestříká krev.

kometa
kometa správce
17.01.2026, 15:28:39 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 17.01.2026, 12:17:36

pindat selektivně jen do něčeho

Přesně tak, pindám jenom do toho, čemu rozumím. Což chov včel není. Ač jsem z něj měla za 1, ale to už je víc jak 35 let zpátky.

A drtivá většina zdejších majitelek "čoklů" ví o včelách stejné kulové jako já. Takže pláčete na špatném hrobě.

Tom50
Tom50 17.01.2026, 17:08:20 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 17.01.2026, 15:28:39

OK, jinak řečeno, nějaký blbý včely máte na háku a necháte nás v tom, viďte. No a my pak se.em na vaše čokly, OK? Spokojená? I sarah třeba? Poprosil jsem o názor za opnou doron, ta je tu tak asi nejchytřejší a nejlidštější. Uvidíme, co mi odpoví až vzkaz najde. Jestli odpoví. Některých pejskařek si umím vážit, některých ano. I my měli kdysi dva polštářníky mopsíky. Mimochodem, přiimět mopse aby štěknul je někdy témeř nadlidský výkon. Bóóóbika je línej i štěkat.

Už jsou oba 18 let v psím nebi a já mám pořád jejich fotky na stolku. Trapné že?

A vy Kometo umíte lézt na nervy neskutečně a nebo jsem na vás alergický. Ale co je fakt, že umíte být někdy i spravedlivá. Ale že vás malinko chválím neznamená, že si budeme padat kolem šíjí. A všimněte si tečky, nedal jsem za poslední větu vikřičník.

Doron
Doron 17.01.2026, 18:33:34 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 17.01.2026, 17:08:20

Tome, já Vás asi zklamu, však to víte, že do včel nedělám.🙂

Jestli jsem to správně pochopila, někdo otevírá úly v zimě a pro včely je to hrozná situace, ale nevím kdo a proč to dělá.

Vím, že včely jsou jsou důležitý (a pro mě takový tajemný) a ráda se jich zastanu, ale jako.. musíte to laikům trochu vysvětlit a Vám vždycky bouchnou saze a hnedka se zlobíte😅

Včely jsou Váš život, víte o nich všechno , většina ostatních tady skoro nic..

Musíte osvětu šířit tak trochu klidněji, jestli můžu poradit 🙂.

Mám teď okolo sebe dost lidí, kteří si pořídili včely a co vím, většina vlčelstev nepřežila první sezónu, takže tuším, že to osvětu chce..

AMalina
AMalina 17.01.2026, 22:00:37 xxx:xxx.8b66:e649

Včely se během bouchání ohňostrojů ozvou, jsou měřitelné odchylky zvuku v úle…Zřejmě jim teda vadí i ohňostroje, přesněji ohňostroje hlasité.

My měli fenku mopse, dokonce jsme odchovali i štěňata. Museli jsme se o ně asi týden ve dne v noci starat, fenka měla něco jako laktační psychózu. Utíkala od nich, nechtěla je, bylo jich celkem 8. Museli jsme fenku držet aby se nakojily, masírovali jsme jim pupky aby jim fungovalo trávení atd.
Štěkat uměla. Štěkala na vybrané psy, fotbal v televizi a vojáky. 

Tom50
Tom50 17.01.2026, 22:46:28 xxx.xxx.139.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele AMalina z 17.01.2026, 22:00:37

Ano, naši psi nemohli z auta vidět koně, to byl dost velký objekt aby ho šli zakousnout. Ze psů jim stáli za pozornost jen dobrmani, rotweileři, dogy, ovčáci a podobní, menší psi nebo lidi je nezajímali. 

Po Vlašimském parku v hezkých dnech vozil jeden pán s párem koní v bryčce lidi, ti ale našim psům, nevím proč, nijak nevadili. Jednou se malé dceři oba psi vytrhli a když povoz stál, letěli, mlčky bez štěkotu zezadu ke koním, nemohli je vidět. Droboučké dceři bylo asi 5 let a než jsem dokázal cokoliv udělat, psíci vběhli pod nohy koním a jali se jim očůrávat nohy tak, jako to umí jen mopsík, umí při tom spadnout nepochopitelným kotoulem vzad na zem. Dcerka vběhla pod nohy koní zachraňovat pejsky, věděla z jízdy autem, že koně jsou pro naše psy dostatečně velký soupeř. Koně se ani nehnuli, nepřešlápli a stáli oba jako přibití, jako kamenné sochy, dokud měli pod břichy dítě a ani psi jim nevadili. Jen hřívy jim málem stály a vztyřčili žíněné ocasy, že jsem ani netušil, že to umí, místy se po jejich tělech zatřásly ostrůvky kůže, dobře oba věděli, že mají pod sebou dítě a že se nesmí pohnout. Bylo to tak nečekané a rychlé, že ani já, ani kočí a ani ti lidi, co nastupovali, nikdo jsme nedokázali nijak regovat. Úžasní koně. Kočí mě ani neseřval, ani bych nemuknul kdyby mi nařezal. Možná by mě ale naši mopsíci nedali.

Tehdy jsem pochopil co znamená prastaré rčení, že by se v člověku krve nedořezal. 

V tomto videu můžete vidět ty koně, ale hlavně nádherný anglický park, jaký nemá nikde jinde v Evropě obdoby. Je obrovský 76 ha, dvě vodoteče, meandry říčky s dvěma kamennými mosty a jedním železným, louky, skály a na jedné socha Samsona, romantické stavbičky. Hlavně úžasné, stovky let staré duby, lípy a další. Kdo to tam nezná, doporučuji. Jen ty koně už po parku nejezdí…

Doporučuji 1 květen, to se do parku vejde i k 10.000 lidí a asi i víc, to je velký zážitek (jen zaparkovat v ten den ve Vlašimi je problém, stánky a atrakce jsou i ve městě). Kulturní akce, parkůr, atrakce pro děti i dospělé, stánky, občerstvení, bývá to tam úžasné. Ale mě víc baví park skoro prázdný jako na videu. Vyrostl jsem tam, narodil jsem se v dolním konci Domašína, 150 m od brány, která na videu také je. Horňáci nás nahoru do vsi s tehdy asi 1.500 obyvateli nepouštěli, naše banda “operovala” v parku. Přes park jsme denně chodil pěšky do Vlašimi do školy a zpátky. Ušetřené dvě Koruny od mámy na autobus denně byly hotové jmění a stály za pěší cestu za každého počasí. Znám tam nazpaměť každý strom, každý kámen, každou pěšinku. Měl jsem velké štěstí na místo mého dětství. Ano, tehdy se mohlo po parku pohybiovat naprosto bezpečně dítě věku prvňáka. To se už nikdy nevrátí… (máma dělala, že to neví, že chodím pěšky, trvalo to slabých 25 minut)

https://www.youtube.com/watch?v=FkEJLQRSwjQ

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.