na webu CEP je to vsechno
díky za vzhled z praxe.
díky za vzhled z praxe.
impact:Národní registr majitelů zvířat je nonstop služba a opravdu to funguje tak, že někdo najde psa, přečte čip a když je v NRMZ registrovaný, tak volají majiteli, že má kontaktovat nálezce. Pokud jsou kontakty aktivní a aktuální, je to otázka pár minut. Ověřila jsem si to z pozice majitele opravdu mnohokrát a není jediný problém v tom, že já jako spolek následně musím kontaktovat majitele. Podle mého názoru a mé praxe je NRMZ ta nejlepší volba, pokud chcete psa dostat obratem zpátky.
Mám tam všechny, tak stařečci už to tam doklepou
Já to tušila, že budete vědět 🙂 Jen jsem teda někdy někde četla, že nalezenec o víkendu je problém, protože registry nefungují a musí se počkat na pondělí. Nepamatuji si ale, jak je to dlouho.
Fiona.Praha:Já to tušila, že budete vědět 🙂 Jen jsem teda někdy někde četla, že nalezenec o víkendu je problém, protože registry nefungují a musí se počkat na pondělí. Nepamatuji si ale, jak je to dlouho.
NRMZ funguje pořád, i o víkendech. Mám tam všechny psy a třeba přeregistrace na jiného majitele je úplně jednoduchá a bezproblémová.
Až člověka napadne, proč stát ten fungující a vyhovující registr nekoupil…bylo by po starostech…jen by byla povinnost do něj psa zaregistrovat.
Jako vím, že to asi není tak jednoduchý, jak to vidím já…ale někdy prostě žasnu, proč se nepoužije to nejjednodušší řešení.
Drtivá většina registrů opravdu non-stop nefunguje. Ale NRMZ je tady už třicet let a tu službu prostě má.
To jsem četla právě o tom novém. Přístup budou mít jen veterináři a úřady. Nevím jak to vidí přímo veterináři, ale mně přijde, že ten nový systém budou “milovat”.
Chingis:To jsem četla pravého tom novém. Přístup budou mít jen veterináři a úřady. Nevím jak to vidí přímo veterináři, ale mně přijde, že ten nový systém budou “milovat”.
Už teď nadávají, bylo jim to jen oznámeno, je to dost práce navíc a ještě jim lidi budou nadávat za ty poplatky.
Za mě je opravdu nejdůležitější to, aby nebyli dementi a opravdu tam překlopili registr petpasů.
Veterináři jsou chudáci. Přišli k hromadě administrativy jak slepej k houslím a ještě to plno z nich bude dělat zadarmo.
Registr petpasů se tam překlápět nebude, už to bylo někde psáno.
Jako představa, že vet mi uspí psa a já budu muset řešit aby mi odepsal psa z registru, čip bude asi načítat na mrtvém psovi, jako fakt děsný.
na webu CEP je to vsechno
Já tomu asi nerozumím.
Majitel psa bude mít povinnost zaregistrovat psa v CEP systému. A když bude chtít cestovat do zahraničí, tak musí registrovat v jiném systému
To nejde v dnešní digitální době propojit? No, asi ne, když to tam píšou.
Je v pořádku, že mi to připadá jako v Kocourkově? Nebo mi něco uniká?
Registr petpasů se tam překlápět nebude, už to bylo někde psáno.
Ano, to je oficiální zpráva. Interně se řeší, jak ho tam překlopit a ušetřit tak veterinářům fakt kvantum práce.
interne se resi… aby ne, interne, kdyz oba registry spravuje KVS
pardon KVL - Komora veterinárních lékařů ČR
A má někdo potuchy, co je v tom vetreg za informace? Jestli bude třeba nutné něco doplňovat, kdyby se to náhodou podařilo překlopit?
Dnes na vet:
Utčitě by se doplňovalo, ale pořád lepší pro vety než vypisovat všechno ručně i číslo čipu.
assil:Utčitě by se doplňovalo, ale pořád lepší pro vety než vypisovat všechno ručně i číslo čipu.
Včera jsem mluvila se svou kamarádkou, praktikující veterinářkou.
Na otázku, jak vidí ona CEP, se jenom pousmála.
Konkrétní příklad - přijde za ní chovatel s osmi štěňaty, která naočkuje, odčerví, načipuje a zapíše do systému. Pak tentýž chovatel přijde, že štěňata prodal a je potřeba přeregistrovat, že je chovatel už nemá. A pak si třeba nový majitel vybere stejného veterináře (nebo mu byl doporučen chovatelem) a pan veterinář bude přeregistrovávat potřetí.
Jak kamarádka poznamenala - veterinář má snad vyšetřovat a ošetřovat pacienty. A ne sedět za kompem.
A pak ještě povídala - už se těším, až za námi budou chodit úplně cizí lidi s úplně cizími psy a budou po nás chtít, abychom přečetli čipy a hledali v registru majitele. 🙂
kometa:Včera jsem mluvila se svou kamarádkou, praktikující veterinářkou.
Na otázku, jak vidí ona CEP, se jenom pousmála.
Konkrétní příklad - přijde za ní chovatel s osmi štěňaty, která naočkuje, odčerví, načipuje a zapíše do systému. Pak tentýž chovatel přijde, že štěňata prodal a je potřeba přeregistrovat, že je chovatel už nemá. A pak si třeba nový majitel vybere stejného veterináře (nebo mu byl doporučen chovatelem) a pan veterinář bude přeregistrovávat potřetí.
Jak kamarádka poznamenala - veterinář má snad vyšetřovat a ošetřovat pacienty. A ne sedět za kompem.
A pak ještě povídala - už se těším, až za námi budou chodit úplně cizí lidi s úplně cizími psy a budou po nás chtít, abychom přečetli čipy a hledali v registru majitele. 🙂
Ano, o tomto se hodně debatuje na sítích, je to prostě hódně nedomyšlený. Veterináři z toho musejí být fakt nadšení.