nejen veterinari budou archivovat 🤣i majitele…. az vas obvini, ze pes neni registrovany, jak dokazete, ze jste veta a jakeho -oficialne pozadali ? Nechate si potrzovat prijeti vetem na kopii 😀 😀
zkratka je to zase paskvil po cesku…
No ne, malá ne, pokud bude vet zodpovědný, zjistí, že mu majitel příšel s neoznačeným štěnětem, měl by nahlásit tedy toho majitele-asi?? A úřady- háháhá by měli stíhat majitele, který by jim měl tedy říct, kde k tomu štěněti přišel, pokud by nechtěl mít problémy sám???? Takhle nějak???? Jen moje teze.
zjistí, že mu majitel příšel s neoznačeným štěnětem
Myslím, že není povinností veta hlásit neočipované štěně. A vím, že jsou veterináři, kteří takového psa klidně i naočkují. Prý to není jejich problém.
Já měla na mysli štěně očipované, ale nezaregistrované. Za to vet neodpovídá určitě.
Nějak si neumím představit, že ve městech a na vesnicích budou chodit (asi) měšťáci a zjišťovat, který pes je očipovaný a registrovaný a který ne. I když na pokutách by se asi dalo něco vybrat.
Taky jenom úvaha.
Už dneska mají množky neockované psy a pokutuje to snad někdo? Představa, že teď se najednou začne pokutovat se mi zdá spíše srandovní.
Stejně jako se musí prodat čipované štěně. A jsou mraky inzerátů očkování a čipování nechám na nového majitele 🙄Nikdo to nekontroluje, nikoho to neštve, nikdo nemá povinnost hlásit to. Kdyby byla povinnost vet hlásit nového psa bez čipu, první vlaštovky by dostaly pár pokut, v TV by z toho byl humbuk a pak by si to lidé třeba víc rozmysleli jestli kupuji/zachraňuji z množírny koupí bez čipu nebo se na to vyprdnu a koupím jinde nebo půjdu do útulku. Taky by lidi víc stáli o smlouvy ke štěněti, protože čip pouhým okem nezjistí. Proč tedy riskovat koupi bez čipu? Takže ve smlouvě by bylo číslo čipu a prodávající.
EDIT: Dočetla jsem diskusi až do konce a asi máme všichni dost podobný názor. Mazat už to nebudu.
..jdu zitra
Očekáváme hlášení. 😉
Kdyby byla povinnost vet hlásit nového psa bez čipu, první vlaštovky by dostaly pár pokut, v TV by z toho byl humbuk
Podle zákona má tuto povinnost chovatel či majitel, ne vet v ordinaci (ten má léčit, není to kontrolní orgán). Ale to už víte.
dnes jsem nafasovala prázdný formulář - že nemám nic předvyplňovat na portálu občana, ale raději čitelně na papír - aby bylo dohledatelné, kdo se případně spletl (papír si založí). Hned po prázdninách to zúřadujeme, Yoda má termín na oficiální odčervení před cestou přes Kanál…
Taky jsem psala kdyby…. Ale v podstatě se k nečipovanému (teď už i neregistrovanému) psovi kromě nového/starého majitele a veterináře nikdo jiný nedostane.
To jsem si říkala (ouřad je ouřad), že budou chtít vyplněno ručně od majitele, aby bylo jasné, že to takhle majitel napsal a nezmastil to veterinář při přepisování nebo diktování. A budou to muset, chudáci, někde archivovat kdoví kolik let. Nemám představu, kolik žijících psů může mít běžný veterinář v péči. Jasně, že je rozdíl vesnický a pražský, ale stejně netuším, jestli jsou to tisíce nebo desetitisíce. Snad budou mít možnost to naskenovat a papír vyhodit.
nejen veterinari budou archivovat 🤣i majitele…. az vas obvini, ze pes neni registrovany, jak dokazete, ze jste veta a jakeho -oficialne pozadali ? Nechate si potrzovat prijeti vetem na kopii 😀 😀
zkratka je to zase paskvil po cesku…
🤣 Žádný paskvil po česku, prostě je jasné, jak to čecháčci mají 🤣
Tak to, aby veterinář kontroloval, jestli je moje kopie stejná jako jeho originál. Takže ideál je originál a naskenovaná kopie i s podpisem, jo ouřad je ouřad 🤣
To aby veterináři nabrali dalšího člověka navíc a taky zdražili služby, u nás na klinice si nedovedu představit, jak to bude, už teď je péče o pacienty a vazba s majiteli na úrovni, že snad vůbec nedodržujou konec ordinačních hodin.
Je mi veterinářů líto. Mám předvyplněno, uvidím zítra, jinak čas na registraci máme.
Mně asi pesa sežere veterináře i s formulářem. Škoda, ale snaha byla.😂
Teoreticky ano - vezme si čtečku a svému vetovi zavolá, aby mu to zjistil.
a vy mate ctecku? 🤣
nesmysl. i to volani…kolik prvomajitelu ma veta na telefonu na tyhle dotazy…atd.
Fajn mám čtečku… vyrazila jsem pro štěně… je neděle dopolko a můj vet neordinuje.
Upřímně co se tohoto týče, tak je opravdu výhoda vzít štěně z chovky, kde čtečku mají… alespoň u mých psů to tak bylo… přede mnou načtou z “ mého” štěněte čip, abych viděla, že se shoduje s číslem čipu ve smlouvě s v očkováku a zároveň chovka čipy registrovala, takže se asi bude moci přes nějakou identitu občana do registru přihlásit a ukázat, že ten konkrétní čip je registrovaný na ně… alespoň se tak domnívám. Myslím, že někde výše bylo psáno, že telefon a mail si bude moci majitel měnit sám, takže ukázat, že čip je registrován by neměl být problém… možná třeba přibude v registru nějaká funkce, že poté, co vet čip zaregistruje, tak majiteli přijde automaticky mail o potvrzení registrace.
Nebo třeba, že běžný občan nebude moci do registru nahlížet, ale při zadání čísla čipu se objeví info, zda je čip registrován a nebo ne.
jste na tech strankach CEPu nebyla, ze?
email, nahled, kontrola - ne, nic takoveho.
No teprve začínáme, věřím, že k nějakým úpravám česem dojde.
To aby veterináři nabrali dalšího člověka navíc
U mé dvorní veterinářky bude tenhle ouřad dělat dcera druhé vetky (jsou v ordinaci dvě, občas vypomůže třetí), která je na mateřské. Takže jednou, dvakrát týdně usedne za počítač a …
a vy mate ctecku?
Ne. Ani psa.
Proto jsem psala o teorii a sci-fi praxi.